GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή Επιστολή προς την κ. υφυπουργό Παιδείας...

Γράφει ο Βασίλης Μπούσιος Δάσκαλος vmpousio@otenet.gr Προς: Την κ. υφυπουργό Παιδείας Κα υφυπουργέ Σε πίνακες υποψηφίων Διευθυντών, ...

Γράφει ο Βασίλης Μπούσιος
Δάσκαλος
vmpousio@otenet.gr

Προς: Την κ. υφυπουργό ΠαιδείαςΚα υφυπουργέ
Σε πίνακες υποψηφίων Διευθυντών, που ανακοινώθηκαν από τα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολείων της Χώρας, συμπεριλαμβάνονται παράνομα σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 94566/Γ6/29-07-10 απόφασή σας με ΘΕΜΑ: "Υποχρέωση υπηρέτησης σε δομές της ΕΑΕ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με μετεκπαίδευση στα τμήματα της Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών", εκπαιδευτικοί με μετεκπαίδευση στα τμήματα της Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών που δεν...
 εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους και να υπηρετήσουν σε δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τρία διδακτικά έτη τουλάχιστον.
Oι μετεκπαιδευθέντες στα Τμήματα Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι υψηλής ειδίκευσης σε θέματα ειδικής αγωγής και η εκπαίδευση αλλά κυρίως η κοινωνία προσδοκά από αυτούς την ανταπόδοση του κεφαλαίου που επενδύθηκε στην μετεκπαίδευσή τους και την αξιοποίηση του μορφωτικού κεφαλαίου που απέκτησαν με δαπάνες του κράτους ώστε να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τα Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, έναν τομέα όπου οι σύγχρονες κοινωνίες επιδεικνύουν υψηλή ευαισθησία.
Παρακαλούμε, πριν προχωρήσει η διαδικασία της συνέντευξης, με διευκρινιστική εγκύκλιό σας, να αποσαφηνιστεί το πνεύμα της παραπάνω αναφερόμενης εγκυκλίου σας, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα νομιμότητας και προσφυγές συναδέλφων σε Διοικητικά Δικαστήρια με συνέπεια έξοδα και άκαιρες δικαιώσεις, λόγω των καθυστερήσεων εκδίκασής τους, θα ήταν χρήσιμο να διασαφηνιστεί εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας αν οι συνάδελφοι αυτοί έχουν το δικαίωμα συμμετοχής ή όχι στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Σχολείων (και Σχολικών Συμβούλων) σε σχολεία Γενικής Αγωγής.
Παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα της απόφασής σας:
«…υποχρεούνται, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά τη μετεκπαίδευση στα τμήματα της Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών, να εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους και να υπηρετούν σε δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τρία διδακτικά έτη τουλάχιστον, αμέσως μετά τη μετεκπαίδευσή τους με διάθεση ή με απόσπαση (μετά από αντικατάσταση) κατόπιν απόφασης του ΠΥΣΠΕ ή με μετάθεση σε αυτά υποβάλλοντας αίτηση σύμφωνα με τις εγκυκλίους των μεταθέσεων.
Η εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής ισχύει και για τους ήδη μετεκπαιδευθέντες, οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρέτησης (δεν υπηρέτησαν) σε δομές της ΕΑΕ, παρά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος από την φοίτησή τους στα διδασκαλεία.»
Με τιμή

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ:
http://dipe.flo.sch.gr/dipe/images/stories/nomothesia/apofasi_metekpaideysi.pdf

6 σχόλια

  1. αν το έγραφες στα Εβραιικά..... κάτι μπορεί να γινόταν.

    τουλάχιστον..θα το διάβαζε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φεβρουάριος 2009.Ο Γ.Παπανδρέου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,στην αντιπολίτευση τότε, κατεβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να συναντηθεί με αγρότες που έχουν έρθει από την Κρήτη και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα του κλάδου τους,ενώ τα ΜΑΤ τους υποδέχονται με χημικά και δακρυγόνα...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Τότε ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε:
    "πέσανε τα δακρυγόνα,τυχαίο ή όχι...πάντως δεν.....είναι μια δημοκρατική χώρα που αντιμετωπίζει κοινωνικά προβλήματα με δακρυγόνα και με ΜΑΤ".
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Δυόμισι χρόνια μετά και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, για πες μας ρε Γιώργο τελικά τι από τα δύο συμβαίνει;
    Ή το ΠΑΣΟΚ με σένα αρχηγό κατάφερε να εκδημοκρατίσει τα δακρυγόνα και τα ΜΑΤ
    ή (που δεν μου πάει καν το μυαλό..... !!!!)

    Δεν ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο απόλυτος ορισμός της γλωσσοκαπάνας/παρλαπίπας και πουλημένου πασοκοσκατόσκυλου.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΙΣΧΟΣ !
    ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΙΠΟΤΕΝΙΩΝ.
    ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΣΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ;
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ 6.23,
    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ;
    ΖΗΤΩ Η ..ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.....
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...... ΖΗΤΩ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....
    ΖΗΤΩ Η ΧΡΙ-ΣΤΟ-ΦΙ-ΛΟ-ΠΟΥ-ΛΟΥ
    ΧΡΙ-ΣΤΟ-ΦΙ-ΛΟ-ΠΟΥ-ΛΟΥ
    ΧΡΙ-ΣΤΟ-ΦΙ-ΛΟ-ΠΟΥ-ΛΟΥ
    ΧΡΙ-ΣΤΟ-ΦΙ-ΛΟ-ΠΟΥ-ΛΟΥ
    ΧΡΙ-ΣΤΟ-ΦΙ-ΛΟ-ΠΟΥ-ΛΟΥ
    Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ..
    Η ΧΡΙ-ΣΤΟ-ΦΙ-ΛΟ-ΠΟΥ-ΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!
    ...........
    ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση