GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύχομαι να κάνω λάθος...

Από τον Αντώνη Κρούστη Fileleftheros1966.blogspot.com Κάποτε ήταν δυο φίλοι που ένας δάνεισε κάποια χρήματα από τις οικονομίες του σ...

Από τον Αντώνη Κρούστη
Fileleftheros1966.blogspot.com

Κάποτε ήταν δυο φίλοι που ένας δάνεισε κάποια χρήματα από τις οικονομίες του στον άλλον, να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Η συμφωνία ήταν από τα δανεικά να του καταβάλλεται ένα μέρος του δανείου με ένα συμβολικό τόκο. Τον πρώτο καιρό πήγαινε καλά και μάλλον προεξοφλούσε στη συνεχεία και την πορεία της επιχείρησης αλλά και την εξόφληση της εξυπηρέτησης. Στη συνέχεια λάθος κινήσεις σε...
θέματα στρατηγικής ,σε άστοχες επενδύσεις και σε περιττές δαπάνες έκαναν την επιχείρηση να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας . Κατέφυγε σε διάφορες τράπεζες οι οποίες του χορηγούσαν δάνεια με υψηλό επιτόκιο , δηλ. απαγορευτικό.
Ταπεινωμένος γυρίζει στον φίλο του και του ζητά να καθυστερήσει λίγο την πληρωμή των υπολοίπων χρεών και με περισσό θάρρος του ζητάει νέο δάνειο για να μπορέσει να στηρίξει την βιωσιμότητα της επιχείρησης του.
Ο φίλος δανειστής γνωρίζοντας ότι αν δεν τον βοηθήσει θα χάσει τα αρχικά χρήματα από τη μια ,και από την άλλη, φοβόταν να του δανείσει επί πλέον χρηματα αναλαμβάνοντας ένα τόσο μεγάλο ρίσκο. Αυτή την φορά όμως συμφώνησε μαζί του με αυστηρότερους όρους και με υποθήκη της ίδιας της εταιρείας του.
Δυστυχώς όμως διαψεύστηκε και πάλι. Ο φίλος του επιχειρηματίας, ελάχιστη πρόοδο έφερε στην επιχείρηση του και τα προβλήματα ρευστότητας μάλλον διογκώθηκαν επικίνδυνα.
Ο φίλος δανειστής λοιπόν απέσυρε από τις προσδοκίες του κάθε ελπίδα για πρόοδο της επιχείρησης. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξασφάλιση έστω του αρχικού κεφαλαίου του και του παρείχε λοιπόν κάθε βοήθεια μόνο και μόνο για την εξασφάλιση αυτή. Δεκάρα δεν έδινε για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Μετά από λίγο καιρό και εφόσον εξασφάλισει το μεγαλύτερο δυνατό κεφάλαιο( τη λιγότερη δυνατή χασούρα δηλαδή), απέσυρε κάθε βοήθεια στον φίλο του που πλέον δεν ήταν .
Η επίτροπος Κα Δαμανάκη το είπε ξεκάθαρα παρολες τις διαψεύσεις : «ότι κύκλοι της Ε.Ε. απεργάζονται σενάρια αποβολής μας από την ευρωζωνη.»
Συμπληρώνω ότι η Ε.Ε. μόλις εξασφαλίσει, ότι από την χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα θιγούν τα δικά της συμφέροντα, θα τραβήξει τα σωληνάκια παροχής οξυγόνου από τον ασθενή που νοσηλεύεται στην εντατική σε βαθυ κωμα.
Εύχομαι να κάνω λάθος, και ελπίζω να σοβαρευτούμε.

9 σχόλια

  1. Πραγματικά πιστεύω ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

    Βέβαια πολλοί που αποκτούν εξουσία το παθαίνουν αυτό αλλά η δική του περίπτωση με τρομάζει.
    Όλα είναι με το μέρος του.
    Κανάλια, Δ.Υ., η Πρεσβεία, η Ε.Ε. οι πάντες τον στηρίζουν.

    Είναι λοιπόν ικανός να προκαλέσει και αιματοκύλισμα ακόμα για να διατηρηθεί στην εξουσία.

    Και δεν αναφέρομαι στο να καούν (ξανά) κάποιοι κακομοίρηδες ή να σκάσει κάποια βόμβα –όσο πιο μεγάλη κι αν είναι από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

    Δεν αποκλείω, με την κατάλληλη αφορμή φυσικά, να ανοίξουν κάποιοι αστυνομικοί πυρ... Θα πει κανείς ότι δεν χρειάζεται αφού και το ξύλο κάνει τη δουλειά του.

    Αλλά από έναν άνθρωπο που, κατά τη γνώμη μου πάντα, πάσχει από Σύμπλεγμα Μεσσία όλα πρέπει να τα περιμένεις.


    Το 73 που δεν τελειωσε η ΧΟΥΝΤΑ ειχε μαζευτει στο Πολυτεχνειο λιγοτερος κοσμος απο τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ και φωναζε
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ
    και οχι ΚΛΕΦΤΕΣ
    βγαλτε τα συμπερασματα σας..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ.ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΔΑΞΕ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟ.ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ
    ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ¨ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ¨ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΜΕ
    ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΣΑ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ
    ΟΤΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΠΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΜΑΤΩΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ Η
    ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΩΣ ΧΩΡΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΟΚ = ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ ΒΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ

    ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΙΩΝΩΝ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Κρούστη, εύχομαι και εγώ να κάνετε λάθος !
    Ακούστε ,όμως, και μια άλλη άποψη:
    1) Εάν σήμερα ΔΕΝ μας δανείσουν οι «φίλοι» μας, ανεξαρτήτως των απωλειών που θα υποστούν και οι ίδιοι, θα κλείσει αμέσως το δικό μας «μαγαζί» με όλες τις ολέθριες συνέπειές του για όλο το λαό και κυρίως για το μη προνομιούχο Έλληνα!
    Οι οικονομικά ισχυροί , βέβαια, δεν θα καταλάβουν τίποτα.
    2) Εάν , όμως , μας δανείσουν οι «φίλοι» μας, θα χάσουν ,εκτός από τα παλαιά και όλα τα νέα δανεικά!
    Εμείς θα «κερδίσουμε» τα νέα δανεικά και ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον! Κυρίως ελπίδα.
    Εάν θέλετε ,σκεφθείτε το….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ότι πολλοί δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Ο Μητσοτάκης το είπε και έχει πείρα ο άνθρωπος: σε λίγο όλα θα ξεχαστούν. Έτσι έγινε. Ο Αλογοσκούφης είπε:"πιάσαμε πάτο" Τον σχόλασε ο "καταλληλότερος" και έβαλε ένα μπακάλη για υπουργό οικονομικών όπως είχε κάνει και η Χούντα που έακνε τον Ανδρουτσόπουλο! Μόλις γίνανε οι πυρκαγές της Ηλείας τον Αύγουστο 2007 ο "καταλληλότερος" σκόρπιζε τριχίλιαρα ΕΥΡΩ δε δικαιούχους και μη και προκήρυξε εκλογές: αποτέλςσμα: η Ηλεία που του έδινε πάντα δύο βουλευτές τώρα με τα τριχίλιαρα του έδωσε τέσσερις, όσες ακριβώς να αποχτήσει πλειοψηφία με μια ψήφο! Και έβαλε μπροστά το μηχανάκι των διορισμών και των ρουσφετιών σε βαθμό που σε μόλις δύο χρόνια να φτάσει το έλλειμμα από το 6% στο 15.5% !!!! Έλα τώρα Παπανδρέου να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά! Άρπαξε ο άλλος την τσιμπίδα και όποιον πάρει ο χάρος! Στην αρχή μουδιάσανε οι του "καταλληλότερου" το ίδιο και τα ΜΜΕ. Λίγο λίγο ξεθαρρεψαν. Βλέπανε πως η άποψη του Μητσοτάκη είχε βάση. Πες-πες λοιπόν άρχισαν δειλά στην αρχή, με θάρρος αργότερα και θράσσος τελευταία να τα βάζου όχι με κείνους που μας έκαψαν αλλά με κείνους που πήραν τρις μάνικες να σβήσουν τη φωτιά αλλά και να ξεβρωμίσουν τον κόσμο. Κάπου εκεί ξύπνησαν και οι θιγόμενοι και τα ΜΜΕ και πέρασαν με θράσσος στην επίθεση! Δεν γνωρίζετε από πυρόσβεση! Εμείς που σας κάψαμε θα σας σώσουμε! Ο Κόσμος ξέχασε και τώρα θα βάλουν τον ποιον; να μας σώσει από ποιον; από τον κακό εαυτό μας! Λίγη ντροπή, αδέλφια!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχασες να πεις πως ο "φιλος" (βλεπε Ε.Ε. και Γερμανία) δανειστής ηταν και αυτος επιχειρηματίας και έδινε δάνειο στην επιχείρηση του φίλου με τον όρο να αγοράζει τα προιόντα του όσο ακριβα και αν τα πούλαγε. Επίσης έβαζε τον επιχειρηματία να παίρνει δάνεια από τράπεζες δηθεν για αγορά εξοπλισμού (βλεπε προμηθειες)τον οποίο υπερτιμολογούσε για να εξαπατά τις τραπεζες και να πουλάει πανακριβα τα αχρειαστα προιοντα του και έδινε και ενα δωράκι σε μετρητα στον φίλο του για την εξυπηρετηση (βλεπε siemens.
    Επίσης οι φίλοι φτιαξει μια εταιρεία στην οποία υποτιθεται είναι συνέταιροι αλλά τον επιχειρηματία τον εχει βάλει σε ενα υποκατάστημα χωρις να του δινει τα εφόδια να το λειτουγήσει σωστά παρότι εχει και τα λεφτά και την τεχνογνωσία να τον βοηθήσει τα οποία τα κρατάει για την πάρτη του. Παρόλα αυτά του ζητάει ευθυνες γιατι το υποκαταστημα φαλήρισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
    ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ

    ΙΔΟΥ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ
    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
    ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ:

    Ετος: 1988
    Ανδρέας Παπανδρέου:
    «Καταναλίσκουμε περισσότερα από όσα παράγουμε
    και αν δεν περιορίσουμε δραστικά το δημόσιο χρέος
    αυτό θα αφανίσει τη χώρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραδοσιακά
    οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    καταλήγουν πάντοτε στο ίδιο αποτέλεσμα
    τους τελειώνουν τα δανεικά και ξαναδανείζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Ο Σοσιαλισμός δεν είναι Δημοκρατία
    ειναι κομμουνισμός με κουστούμι
    και με λίγο καλύτερα Ελληνικά.

    Η δημοκρατία και ο σοσιαλισμός δεν έχουν
    τίποτε κοινό εκτός απο μία λέξη, ισότητα.
    Παρατηρήστε ομως τη διαφορά:
    ενώ η δημοκρατία επιδιώκει την ισότητα στην ελευθερία,
    ο σοσιαλισμός επιδιώκει την ισότητα
    στην ανακατανομή ενοχής
    την ίση διανομή της δυστυχίας
    στον περιορισμό και τη δουλεία.

    Με αυτές τις παραμέτρους μας παιζει ο ΓΑΠ
    σαν πρόεδρος της διεθνούς αυτης θεωρίας
    και με το Πασοκ να κάνει στην Ελλάδα
    οτι και το σκουλήκι στο μήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση