GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βήμα μπροστά για την Ευρωζώνη...

Από το  sofokleous10.gr Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες της Ευρωζώνης έφτασαν στο χείλος της καταστροφής και έκαναν πίσω την τελε...

Από το sofokleous10.gr
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες της Ευρωζώνης έφτασαν στο χείλος της καταστροφής και έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, αφού είδαν πρώτα το βάραθρο ανοιχτό και να χάσκει… Αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά έκαναν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ενστικτώδη κίνηση προς τα πίσω, προκειμένου να αποφύγουν τη διαφαινόμενη καταστροφή.
Είναι αλήθεια ότι η σύνοδος κορυφής της Πέμπτης δεν οδήγησε σε καμιά σαρωτική λύση της κρίσης δημόσιου χρέους της Ευρώπης. Δεν μπορεί ωστόσο σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί άλλη μια λύση της τελευταίας στιγμής. Το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος της συνόδου δηλώνει την...
προσπάθεια των Ευρωπαίων να ψηλαφίσουν μια καλύτερη συνταγή αντιμετώπισης της κρίσης. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένη, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά οι ευρωπαϊκές αποφάσεις βασίζονται σε μια ορθότερη διάγνωση των προβλημάτων της Ευρωζώνης.
Στην καρδιά της κρίσης που ταλανίζει την Ευρωζώνη βρίσκονται η φερεγγυότητα του χρέους, η μόλυνση και η απουσία οικονομικής ανάπτυξης. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης επέδειξαν βούληση στην αντιμετώπιση του πρώτου προβλήματος, προτείνοντας την μείωση του βάρους των τριών χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας που είναι ενταγμένες στα προγράμματα της ΕΕ και του ΔΝΤ: της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Οι τρεις αυτές χώρες τώρα θα επωφεληθούν από τη μείωση των επιτοκίων και την ουσιαστική επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων τους.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν επίσης το μεγάλο και κρίσιμο βήμα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Άκρως καλοδεχούμενη είναι η απόφασή τους να επιτρέψουν τις επαναγορές των ελληνικών ομολόγων από την ελεύθερη αγορά. Κι αν όπως δείχνουν τα πράγματα, το κίνητρο προς τους ιδιώτες επενδυτές για να δεχτούν τη μείωση του κεφαλαίου τους κατά την ανταλλαγή χρέους είναι η προσφορά νέων τίτλων που θα περιλαμβάνουν εγγυήσεις, έχουμε μια λύση στα πρότυπα των ομολόγων Μπράντι που τόσες φωνές υποστήριξαν μέχρι σήμερα.
Το απογοητευτικό στοιχείο είναι ο περιορισμένος χαρακτήρας της μείωσης του χρέους. Δεν είναι σαφές γιατί οι επαναγορές των ελληνικών ομολόγων θα στοχεύουν σε μείωση του κεφαλαίου κατά 20% όταν η αγορά ήδη αποτιμά τα ελληνικά ομόλογα με έκπτωση άνω του 40%.
Υπάρχουν κι άλλα καλοδεχούμενα – αν και ήρθαν με καθυστέρηση – θετικά στοιχεία στη συμφωνία της Πέμπτης που κινούνται προς την κατεύθυνση του κοινού νου. Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα επεκταθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μόλυνση, έτσι θα του επιτρέπεται στο εξής να παρεμβαίνει προληπτικά για λογαριασμό κρατών που δεν εντάσσονται σε προγράμματα διάσωσης. Είναι αλήθεια βέβαια ότι υπάρχει μια παράλειψη: δεν υπήρξε καμία απολύτως δέσμευση σχετικά με την αύξηση των κονδυλίων του – πράγμα απολύτως απαραίτητο αν είναι το Ταμείο να ενεργήσει ως αποτελεσματικός αποτρεπτικός μηχανισμός. Αλλά τουλάχιστον υιοθετήθηκε ο νέος ρόλος του επί της αρχής.
Υπήρξε επίσης μια πρώτη θετική ένδειξη συγκατάνευσης στην ανάγκη για τόνωση της ανάπτυξης – αν και σχετικά απρόθυμη. Οι μεγαλόστομες συζητήσεις για ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ – στην πραγματικότητα για μια απλή επιτάχυνση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από κάποια διαρθρωτικά ταμεία – σωστά αφαιρέθηκαν από το τελικό κείμενο. Ως προς αυτό το ζήτημα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.
Για να είμαστε ειλικρινείς, η συμφωνία της Πέμπτης έχει και σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο μειονέκτημά της είναι η αποτυχία της να αυξήσει τα κονδύλια του ευρωπαϊκού μηχανισμού προκειμένου να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο. Αν αυτό δεν διορθωθεί, οι κυβερνήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να υποχρεωθούν να αυξήσουν τα κονδύλια υπό την πίεση των αγορών. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα τις κάνει να φανούν για άλλη μια φορά κοντόφθαλμες. Στην χειρότερη μπορεί να υπονομεύσει τα θετικά στοιχεία του σχεδίου.
Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την απόφαση να επιτραπεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να χρηματοδοτεί την επανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών. Μολονότι στην περίπτωση αυτή έχουμε μια σωστή κίνηση για ενιαία δημοσιονομική έκθεση στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης, όλα αυτά δείχνουν συνάμα ένας εσπευσμένος τρόπος προκειμένου να εγκαθιδρυθεί κάτι που αφορά ένα μεγάλο ζήτημα αρχής. Και που επίσης παγιώνει το σφάλμα ότι οι ομολογιούχοι πλήρους εξασφάλισης των ιδιωτικών τραπεζών θα πρέπει να αποζημιώνονται πάντα στο ακέραιο – από τη στιγμή που η ιδέα φαίνεται να είναι ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών προκειμένου να μην επιβαρύνουν οι ζημιές τους τούς πιστωτές.
Αντί να νοθεύουν τους σκοπούς του ευρωπαϊκού μηχανισμού, θα ήταν προτιμότερο οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ταμείο για να μεταβιβάσουν τα χρήματα των φορολογουμένων προς τις τράπεζες και να το συνδυάσουν με το σχέδιο της ΕΕ για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού συμμετοχής των τραπεζών στην ελάφρυνση των βαρών της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Αλλά εφόσον οι λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν υπό διαπραγμάτευση, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τους Ευρωπαίους ηγέτες που μέχρι πρόσφατα έδειχναν να βρίσκονται σε φάση άρνησης ως προς το μέγεθος της κρίσης. Τουλάχιστον τώρα προσπαθούν να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα.
Η επιτυχία προφανώς δεν είναι εγγυημένη. Τα κενά του πακέτου πρέπει να καλυφθούν και οι κυβερνήσεις να δεσμευτούν στην εκτέλεση των συμφωνηθέντων. Έχουμε δει πολλές φορές από τη στιγμή που περνά η άμεση κρίση, να ακολουθεί χαλάρωση της προσπάθειας. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξανασυμβεί.
Πρέπει ωστόσο να αναγνωρίσουμε πόσο πολύ άλλαξαν τη στάση τους οι βασικοί συντελεστές και ότι επέδειξαν την απαραίτητη χαλάρωση στις άκαμπτες θέσεις τους. Η Γερμανία απέσυρε την αντίθεσή της στη χρήση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για αγορές ομολόγων από την αγορά. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε πίσω ως προς την κατηγορηματική άρνησή της σε κάθε αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους κράτους μέλους της Ευρωζώνης. Όλα αυτά αντιπροσωπεύουν μεγάλη πρόοδο.
Το βασικό εμπόδιο για μια πλήρη συμφωνία παραμένει η πολιτική. Οι κυβερνήσεις των κυριότερων κρατών πιστωτών πρέπει να πείσουν τους επιφυλακτικούς πολίτες τους ότι κάνουν καλή χρήση των χρημάτων τους. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που σπαταλήθηκε τόση πολλή εμπιστοσύνη και τόσος πολύς χρόνος. Αλλά πρέπει να επωμιστούν αυτό το καθήκον γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβουν ένα άλλο βάρος: να εξηγήσουν γιατί όλα πήγαν στραβά.

11 σχόλια

  1. ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ..ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΣΑΣ..!! ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..ΞΥΠΝΑΜ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Μ ΜΙΣΙΜΙΡΙΑΣΕΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΡΟΒΟΛΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pasok

    Απεσύρθη η τροπολογία για το τζαμί στον Βοτανικό ειπε ο δρ Κουτσουκος και επαινεσε τον Υπουργο που επιτελους εκανε κατι θετικο.

    Απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου την τροπολογία για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό
    Το νομοσχέδιο ξεκίνησε να συζητείται απόψε στη Βουλή αλλά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κάλεσαν την κυβέρνηση να την αποσύρει.
    Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «χειρονομία καλής θέλησης».

    Η τροπολογία περιλαμβάνει όμως και την παράταση της τακτοποίησης των
    ημιυπαίθριων χώρων έως 31.12.2011.
    Ο υπουργός προτίθεται να επανακαταθέσει την τροπολογία την προσεχή Πέμπτη, αυτή τη φορά όμως στο νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία και τα αυθαίρετα.

    Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβασα στο ΦΙΜΟΤΡΟ το παρακατω
    ----
    Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθήνας για το αδίκημα της απειλής σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου.
    ----
    Αλατης, αρχισαν τα οργανα. Καλα το ελεγα εγω ο ασχετγος απλος πολιτης και αναγνωστης οτι δικαια ή αδικα αυτο το καινουργιο φρουτο τα μπλογκς θα καταντησουν χειροτερα και χειροτερα καθε μερα που περναει. Εγω ομως ρωτω ολους αυτους τους μεγαλους δημοκρατες, γιατι ρε καλοπαιδα δεν γραφετε μονιμα στο μπλογκ σας το ονομα του διαχειριστη και των συνεργατων σας ωστε και οι αναγνωστες να γνωριζουν ποιος τους πουλαει την ειδηση και επεισης υποχρεωτικα το ε-μαιλ των σχολιαστων ωστε να μην βριζει και να διασυρει ο καθε ανωνυμος οποιον απλα εχει στο ματι!!! Διαφανεια λοιπον υποχρεωτικα και κανονες απο την πολιτεια να δεις ολοι οι ψευτομαγκες που θα κλασ....ν μεντες που λεει και ο Παπαγιαννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να αντιμετωπίσεις όλες αυτές τις συντεχνίες και τα συμφέροντα που κρύβονται κάτω απ' αυτές πρέπει να έχεις βαρβάτα κότσια , και απ' ότι φαίνεται μερικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν γι' αυτό και το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο, Στο τέλος όμως θα γίνει και αυτό που θα μείνει είναι η βλακεία και η ντροπή γι' αυτούς που στάθηκαν εμπόδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάθανε πως πηδιόμαστε και πλακώσανε και οι Γύφτοι..
    είπαμε με βαριά καρδιά να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά μας, αλλά όχι και να πλακώνει ο κάθε καραγκιόζης τύπου ΠΛΑΤΙΝΙ και να τον δέχεται ο Πρωθυπουργός Ήμαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γερμανικά ΜΜΕ για την επενδυτική διάσκεψη του Βερολίνου για την Ελλάδα.

    [Οι Γερμανοί αποφασίζουν για όλα και η πλάκα είναι ότι ο Χρυσοχοίδης βγάζει ανακοινώσεις ότι μίλησε τηλεφωνικά (θα το διαβάσετε αλλού), έκανε...
    έδειξε..!!!
    ζήτησε... !!!!!!!!!!
    για να μας πείσει ότι όλα είναι αποτέλεσμα δικών του ενεργειών...
    ____________________________________
    Mike άστα αυτά και πες μας αν στην τηλεφωνική συνομιλία έθεσες θέμα επιστροφής του κατοχικού δανείου όπως έχει πει και ο αρχηγός σου... ή αυτό το ξεχνάμε όταν μιλάμε με τους Γερμανούς και το θυμόμαστε μόνο όταν απευθυνόμαστε στους χαχόλους τους Έλληνες;]

    Στέρεες διοικητικές δομές, εμπειρία, επενδυτικές δυνατότητες και πρόθυμοι επενδυτές είναι οι τέσσερις προϋποθέσεις που προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, κ. Ρέσλερ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «ΝτόιτσλαντΡάντιο» (Deutschlandradio) με αφορμή την επενδυτική διάσκεψη για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

    "Το θέμα είναι να δούμε σε ποια σημεία, από πλευράς της γερμανικής οικονομίας, υπάρχουν ακόμη κωλύματα σ' ότι αφορά τις επενδύσεις (στην Ελλάδα) και πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι κάτι από κοινού προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά το ταχύτερο δυνατό", τόνισε ο γερμανός υπουργός.

    Τόνισε, δε, ότι "Εάν βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, εάν βοηθήσουμε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της, βοηθάμε την Ελλάδα αλλά βοηθάμε και προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης της ευρωζώνης, βοηθάμε το ευρώ και έτσι φυσικά τη Γερμανία και την Ευρώπη συνολικά. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση και να λύσουμε τα προβλήματα".

    Αναφερόμενος στις εργασίες τις διάσκεψης ο κ. Ρέσλερ προσδιόρισε τέσσερα μεγάλα πεδία, από τα οποία όπως είπε θα γίνει η αρχή:

    "Χρειαζόμαστε στέρεες διοικητικές δομές, στις οποίες να μπορεί κανείς να επενδύσει. Το δεύτερο είναι: χρειαζόμαστε εμπειρία. Η Γερμανία έχει μία πολύ ισχυρή οικονομική δομή μεσαίων επιχειρήσεων, αυτό είναι κάτι που απουσιάζει εντελώς από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ μικρές επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα είτε πολύ μεγάλοι όμιλοι, αλλά η μεσαία τάξη επιχειρήσεων, όπως υπάρχει στη Γερμανία, απουσιάζει. Τρίτον: χρειαζόμαστε επενδυτικές δυνατότητες, και όντως το πρόβλημα της χρηματοδότησης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά και σ' αυτό τον τομέα μπορούμε με την εμπειρία μας, την οποία μπορέσαμε να συλλέξουμε από την παροχή βοήθειας προς την Ανατολική Ευρώπη, να συνδράμουμε. Και τέταρτον, στην πράξη: χρειαζόμαστε επενδυτές που είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε μεγάλα προγράμματα σε τομείς όπως τηλεπικοινωνίες, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή διαχείριση απορριμμάτων".

    Ο κ. Ρέσλερ ανέφερε τέλος ότι "οι αλλαγές δε μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούν να γίνουν".

    Σε ρεπορτάζ, εξάλλου της εφημερίδας «Χανόβερσε Αλγκεμάινε» (Hannoversche Allgemeine) ο εκτελεστικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) Μάρκους Κέρμπερ (Markus Kerber) δηλώνει ότι χρειάζεται υπομονή καθώς "οι δομικές αλλαγές εθνικών οικονομιών χρειάζονται 5, 10 και μερικές φορές 15 χρόνια".

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε έγγραφο, που έχει συντάξει το επιτελείο του Ρέσλερ, αναφέρεται ότι τα διαρθρωτικά προγράμματα της ΕΕ για την Ελλάδα θα πρέπει "βραχυπρόθεσμα να αναπρογραμματιστούν και να προσανατολιστούν πρωτίστως στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας". Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσουν τη δημιουργία τεσσάρων περιοχών-μοντέλων στην Ελλάδα, στις οποίες θα μπορούσε να προωθηθεί η εγκατάσταση διεθνών, ευρωπαϊκών και ελληνικών επενδύσεων. Προς τούτο θα πρέπει να δημιουργηθεί γι' αυτές τις περιοχές ένα ιδιαίτερο νομοθετικό πλαίσιο, καταλήγει το έγγραφο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ..

    MEGA-ΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ...
    Από το ρεπορτάζ της Σ. Δήμτσα ξεκίνησε η επίθεση στους διεθνείς Οίκους με αφορμή τη νέα υποβάθμιση που καταρρίπτει τα επιχειρήματα που παρουσίασε ο Βενιζέλος και κυρίως ο πρωθυπουργός.

    Για τον Παπανδρέου, λίγο..ΠΙΑ ! ενδιαφέρονται στο Mega.

    Ο... Βενιζέλος έχει μπει στο "πρόγραμμα προστασίας" ώστε να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί από την κατάρρευση που έχει υποστεί το πολιτικό προφίλ του.

    Στην πραγματικότητα όμως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Όσοι δεν σπάσουν την τηλεόρασή τους θα βλέπουν τον Βενιζέλο και θα τους γυρνάνε τα... άντερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.Το οφείλει στα εκατομμύρια των πολιτών που τον πίστεψαν.
    Πρέπει να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό.Ξέρει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την πατρίδα.
    Ξέρει ότι οι ψεύτικες ενέσεις αισιοδοξίας των τελευταίων μερών έχουν πολύ κοντά ποδάρια.
    Τον χρειάζεται πολύ και η παράταξη.
    Δεν περπατάνε οι σημερινοί.
    Ο Καραμανλής κένταγε στην αντιπολίτευση.
    Όριζε την πολιτική ατζέντα.
    Όλοι συζητούσαν τις προτάσεις της ΝΔ.Ήταν αληθινός ηγέτης.
    Σήμερα,συμβαίνει το απίστευτο:την πολιτική ατζέντα την ορίζει μια κυβέρνηση που έχει καταβαραρθρωθεί δημοσκοπικά και που έχει χάσει σχεδόν τη μισή της εκλογική δύναμη!!
    Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο!
    Και η Συγγρού κοιμάται!
    Στην κυβέρνηση βέβαια,ο Καραμανλής δεν τα πήγε εξ'ίσου καλά.
    Ειδικά από το 2007 και μετά έδειξε να παραδίδεται.Ο ίδιος ξέρει γιατί.
    Τώρα οφείλει να επανορθώσει.
    Να ενώσει την κεντροδεξιά,να την οδηγήσει σε νέες νίκες και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΠ- Λεφτά υποσχέθηκε και τελικά θα δώσει δωρεάν διαμονή σε κελιά:
    Από 1.08 ξεκινά η φυλάκιση για τους μικροοφειλέτες...

    Οδηγίες προς τις εφορίες να ειδοποιήσουν άμεσα - με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με άλλον πρόσφορο τρόπo - τους οφειλέτες του δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

    Από 1 Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Για αυτό και το υπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προβλέπει την εξόφληση του χρέους τους προς το δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.

    Με βάση τη νομοθεσία από 1 Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ είναι διαρκές με αποτέλεσμα αν επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

    - Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι δέκα χιλιάδων 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

    - Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

    ΠΑΣΟΚ: ΠΡΩΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.........ΟΛΕ !!!!

    Μετά απο πρόταση των Ραγκουσηδων-Παμπούκηδων-Πάγκωλου και άλλων ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ του παSSοκ..
    Εξετάζεται το ενεδεχόμενο...να δωθούν 850.000 Ελληνες ΣΚΛΑΒΟΙ. ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
    του πισωκολλητου του Νικολάκη Παπανδρέ.

    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ ΤΑ 850.000.00Ο ΕΥΡΩ που χρωστάει.
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,
    ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΛΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ..ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ (1 γεύμα) την ημέρα και πολύ είναι...

    σημ. 850 ολοστρόγκυλα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !
    ==================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση