GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι αν δεν αλλάξει το «σύστημα»;...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΚΑΙ ο…αγώνας συνεχίζεται . Με τα δις ευρώ στη τσέπη, εντός των ημερών και ποιος να τα πρωτοαρπάξει. Για «τρύπες» του...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΚΑΙ ο…αγώνας συνεχίζεται
. Με τα δις ευρώ στη τσέπη, εντός των ημερών και ποιος να τα πρωτοαρπάξει. Για «τρύπες» του παρελθόντος από ανθρώπινες «δραστηριότητες» στην Ελλάδα της κομπίνας. Δεν αφήσαμε χώρο αμόλυντο και πολύ άντεξε και αντέξαμε. Κι αν στην Υγεία τα ‘κονόμησαν προμηθευτές και φακελάκηδες και στην Παιδεία των «λειτουργών» έπεσε (και πέφτει) μαύρο χρήμα για παράνομο ιδιαίτερο διορισμένων μαθητεμπόρων, τι απόμεινε; Η «παράγκα», με την ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) αλητεία που ξεχείλισε απ’ τις χαραμάδες.
ΚΑΛΩΣ είτε κακώς το «Μεσοπρόθεσμο» εγκρίθηκε, το χρήμα θα πέσει, ο χρόνος και οι τόκοι μετράνε, η «εκτέλεση» αναβάλλεται και η…ασπιρίνη θα...
κάνει τη δουλειά της. Με την Ελλάδα «αδιόρθωτη» απ’ την κορφή ως τα νύχια και την «αρρώστια» να της τρώει τα σωθικά. Κι αν το καθεστώς αλλάξει, το σύστημα δεν αλλάζει. Όπως το μάθαμε και μας έμαθε κι αν βρεις έλληνα να αλλάζει νοοτροπία και να στρώνεται στη δουλειά, γράψ’ τον στη λίστα των…κορόιδων. Αν επισημάνεις «σινάφι» με συνδικαλιστές να προτρέπουν για δουλειά και κλάδο να μην διεκδικεί, έλπιζε πως κάτι προχώρησε και περίμενε καλύτερες μέρες. Κι αν συναντήσεις πολιτικό να μη σου χαρίζει χαμόγελα προεκλογικά και υπουργό να παραιτείται μετά από επεισόδια και αστυνομικές βαρβαρότητες, κάνε τον σταυρό σου για την…αλλαγή.
ΜΕ τις ίδιες δομές και με αναλλοίωτη νοοτροπία περί «αγώνων», περίμενε απεργίες «καταλυτικές», ΠΑΜΕίτες να φρακάρουν λιμάνια, τουρίστες απορημένους και ντόπιους ταξιδευτές αηδιασμένους. Τι άλλο να περιμένεις που θα «φάει» τα δις του δανείου; Τον τεμπέλη του δημοσίου να «αγωνίζεται» μη του μειώσουν τον μισθό και του καταργήσουν επιδόματα και τον φοροκλέφτη επαγγελματία να επιδίδεται με πάθος στο προσφιλές του σπορ. Τον (κάποιο) βενζινά της νοθείας να βάζει κάτι στην άκρη για φακελάκι στον γιατρό και το χρήμα να ανακυκλώνεται. Χωρίς τη σφραγίδα της προέλευσης και την οσμή της βρομιάς του.
ΕΧΕΙΣ άποψη; Ναι, φίλε μου, και μην το συζητάς. Δεν αλλάζεις τις δομές «αυτοβούλως»; Θα σου τις αλλάξει ο φόβος της ποινής. Με νόμους ευρέος φάσματος, μη δαιδαλώδεις και εφαρμόσιμους. Η ατιμωρησία που «χάλασε» λαούς, θα γίνει (δίκαιη) τιμωρία, που η προοπτική της τρομάζει και συμμορφώνει. Δεν φτιάξανε κράτος οι «κρυόκωλοι» με…παρακάλια. Δηλώσαμε ευρωπαίοι, «υπογράψαμε» (με…καμάρι) και δεν σηκώνει προχειρότητα, αυτοσχεδιασμούς και…ζορμπαλίκι.

7 σχόλια

  1. ενω ολη η Ελλάδα στενάζει και ...υπομένει ενα ερώτημα ξεπροβάλλει :

    Γιατί να εξαιρούνται από τις περικοπές , και τις έκτακτες εισφορές ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ των δώρων και των επιδομάτων αδείας όλοι όσοι αποστρατεύθηκαν αυτοδικαίως με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ 2500 ως 4000 ευρω/μήνα ) που παίρνουν από 46 εως 52 χρωνών???

    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???

    Θα διαμαρτυρηθεί στις πλατείες κανένας και γι αυτό ???

    Όχι βέβαια γιατί της αμύνης τα παιδιά …διώξανε το βασιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπουτσής: Η γλοιώδης γελοιότητα..

    Όταν η ηλιθιότητα επενδύεται με την καθεστωτική δολιότητα γίνεται πιο μακάβρια και αποτυπώνεται με τη μοχθηρή γκριμάτσα του γελοίου. Ο ΓΑΠ αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα…
    Κατά πόδας και ο Παπουτσής…
    Τον διαβεβαίωσε μας είπε η διεύθυνση της αστυνομίας(!!!) ότι δεν χρησιμοποιεί «προβοκάτορες»!!!

    Το ίδιο είπε και η Ντόρα. Αλλά στη Ντόρα υπήρχε το ένα σκέλος, αυτό της καθεστωτικής δόλιας σκοπιμότητας και......όχι της ηλιθιότητας.
    Η Ντόρα αποτελεί η ίδια, «ιστορική» καθεστωτική «εστία» της προβοκάτσιας, συνεπώς ο Λόγος της εναρμονίζεται με το Ρόλο που με συνέπεια και ευφυώς εκπληρώνει…
    Η Ντόρα είναι κυνική, αλλά όχι γελοία…

    Το ίδιο θα συνέβαινε και με τον Χρυσοχοΐδη:
    Θα αποτύπωνε κυνικά και στραταρχικά την καθεστωτική του δολιότητα και τις «αμερικανιές» του, αλλά ΟΧΙ την γελοιότητα του ηλίθιου…

    Ο Παπουτσής δεν μπορεί να καλύψει την καθεστωτική του ηλιθιότητα (το καθεστώς ποτίζει τους υπαλλήλους του με βλακεία), διότι θέλει να το παίξει και «λαϊκός αγωνιστής» του σοσιαλισμού, θέλει να εμπορεύεται και τον πασοκικό σφετερισμό των αγώνων…
    Ο σφετερισμός και το εμπόριο, βεβαίως, των λαϊκών αγώνων από τη θέση μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων σε καθιστά εντελώς γελοίο. Πολύ περισσότερο όταν βγαίνεις και λες ότι «πείστηκες» από τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας !!!

    Βρε άμοιρε Παπουτσή άλλα έλεγε αυτός που σε κατασκεύασε (Ανδρέας), και εσύ παπαγάλιζες. Ακόμα, πίσω και από το Σημίτη βρίσκεσαι, ο οποίος είχε πει στη Βουλή στις 17/5/2002):
    «Υπάρχουν αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία και στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με διαβεβαίωσε ότι αστυνομικός "συνελήφθη" από τους διαδηλωτές, εδάρη, του πήραν και τα χρήματα, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία»!
    Η βλακεία, βεβαίως, όπως είναι γνωστό, δεν έχει πάτο.
    Ο Παπουτσής δεν ησυχάζει. Συνεχίζει να τη διατυμπανίζει και να τη βαθαίνει. Μάλλον θέλει να συναγωνιστή τα ανέκδοτα του πρωθυπουργού του:

    «Τα όσα διαδραματίστηκαν την χθεσινή ημέρα στο κέντρο της Αθήνας είναι αντάρτικο πόλης. Σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα των προπονήσεων στην Κερατέα»
    «Αντάρτικο πόλης», λοιπόν, ήταν οι αστυνομικές θηριωδίες, οι τεράστιοι όγκοι χημικών και το προβοκατόρικο παιχνίδι των κουκουλοφόρων- «μπάτσων».
    Πράγματι.
    Ήταν ένα σκηνοθετημένο, τελετουργικό «αντάρτικο πόλης» μεταξύ του κράτους και του παρακράτους με στόχο: Τη διάλυση της λαϊκής οργής, τον ανηλεή ξυλοδαρμό αυτών που τόλμησαν να σηκώσουν το κεφάλι και την τρομοκρατική συκοφάντηση κάθε λαϊκής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στη δωσίλογη κυβέρνηση και στα κομματικά ανδρείκελα του καθεστώτος.

    Γι αυτό ο αστείος Παπουτσής μίλησε για «προπονήσεις στην Κερατέα»: Επιχειρεί εδώ, ανεπιτυχώς, να ταυτίσει τον ηρωικό αγώνα ων κατοίκων της Κερατέας με τους κουκουλοφόρους-προβοκάτορες του καθεστώτος, οι οποίοι δεν υπάρχουν(!!!) μέσα στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες!!!!

    Και εδώ, όμως, λόγω της απέραντης καθεστωτικής βλακείας του, αυτό- αποκαλύπτεται.
    Πράγματι.
    Είδαμε από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης και τους μηχανισμούς των μυστικών υπηρεσιών «το αποτέλεσμα των προπονήσεων στην Κερατέα»:
    Των προπονήσεων του κράτους και του παρακράτους…
    Από τους βλάκες και τους γελοίους ξεφεύγουν και κάποιες αλήθειες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως φιλε η τεμπελια παραγει παρασιτα και αυτα για να επιβιωσουν σκαρφιζονται το ενα και το αλλο.Ο ελληνας δυσκολα στριμωχνεται και οταν το αντιλαμβανεται προσπαθει να βρει τροπους να το αποφυγει.Ολα τα λεφτα της γης βα ρθουν θα φθσει στιγμη που δεν θα του φθανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γειά ρε ΣΕΒ Δασκαλόπουλε.... 8.46

    Στοίχισε πολύ ακριβά ο Νέος ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΧΝΗΣ
    που αγόρασες..καλή μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποκαταστήστε το "αίσθημα του δικαίου" στον πολίτη. "Ξηλώστε" τους υπεύθυνους της ντροπής!

    Περάσαν ήδη δύο μέρες από τα έκτροπα που έγιναν στην Αθήνα. Με πιο ήρεμη σκέψη, αλλά και πιο ήπια νεύρα, γράφω αυτές εδώ τις γραμμές σε απάντηση στην προηγούμενη δημοσίευσή μας αλλά και σαν απάντηση στις δηλώσεις της Ντόρας.
    Κύριοι και κυρίες...
    Το αίμα από τα σπασμένα κεφάλια ακόμη δεν.....
    έχει στεγνώσει.
    Ούτε οι πόνοι έχουν φύγει.
    Δεν γράφω κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, που αναγνωρίζω το έργο της, αλλά ούτε και επιθυμώ να "βγει" αυτή η εικόνα. Όμως ο εκνευρισμός μου είναι αφάνταστος! Και αν είμαστε στην επαρχία και μακριά από την Αθήνα ίσως έτσι τα πράγματα να τα βλέπουμε πιο αντικειμενικά. Όλα αυτά που έγιναν είναι ντροπή!.......

    Κανείς μας (και εγώ) δεν αμφισβητεί το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιας Αστυνομίας όμως...
    έτσι όπως πρέπει να είναι.
    Μιας Αστυνομίας που να διασφαλίζει την ήρεμη και ακίνδυνη ζωή για κάθε πολίτη.
    Μιας Αστυνομίας που δεν θα λειτουργεί σαν ιδιωτική επιχείρηση, αλλά ούτε και σαν εισπρακτικός μηχανισμός.

    Τελικά το να φοράς κράνος στο κεφάλι σου και έτσι να υπάρχει η ανωνυμία σου αλλά και η μη ταυτοποίησή σου τελικά σε κάνει "άλλον άνθρωπο".
    Σε κάνει να μη ξεχωρίζεις από τους κοινούς κουκουλοφόρους...από αυτούς που δεν αναγνωρίζουν τον κόπο του άλλου,
    από αυτούς που καίνε την Ελληνική σημαία,
    από αυτούς που δεν τους νοίαζει αν "αφήσουν στο τόπο" αυτόν που του πετάνε τη πέτρα, από αυτούς που είναι οι εχθροί κάθε χώρας και κάθε Δημοκρατίας!

    Ποιούς χτυπάγατε βρε γομάρια;
    Τους πατεράδες σας και τις μανάδες σας;
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    Τους αδελφούς σας και τις αδελφές σας;
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    Eίναι μεγάλο "αντριλίκι" να χτυπάς έναν άοπλο;
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    Eίναι μεγάλη μαγκιά να του σπάς το κεφάλι χωρίς να σε πειράξει;
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    Δεν με νοίαζει αν "εξαφανίστηκαν" τα διακριτικά από τις στολές των αστυνομικών.
    Δεν ζητώ την τιμωρία των οργάνων, (γιατί περί αυτού πρόκειται άσχετα αν ορισμένοι "ξέφυγαν" προσωπικά) οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά των ανωτέρων τους.
    Αυτών που δώσαν τις διαταγές.

    Αυτών που δώσαν τα ληγμένα χημικά.
    Αυτών που τους είπαν βαράτε και θα είστε στο "απυρόβλητο".
    Αυτών που αντί δείξουν την αγάπη πους για τη χώρα, οδηγούνται από πολιτικοκομματικές πεποιθήσεις και κοιτάνε ο καθένας τους από μια "καρέκλα".
    Αυτών που καθοδηγούνται για προσωπικές τους "απολαβές".
    Αυτών που ποτέ δεν είχαν Πατρίδα την Πατρίδα μου.

    Δεν με νοιάζει αν είναι αστυνομικοί ή πολιτικοί.
    Ποιός θεωρείται "Αρχηγός" αυτής της χώρας ;
    Ο Πρωθυπουργός ;
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ;
    Όποιος και αν είναι απευθύνομαι σε αυτόν.

    "Ξηλώστε" τους υπεύθυνους της ντροπής !
    Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί το αίσθημα του δικαίου στον πολίτη. (εκτός και αν θέλετε να ακολουθήσετε το "αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν)

    Ή θα "πέσουν κεφάλια"
    ή κάθε μέρα θα "παίζουν" τα βίντεο της βίας !
    Δεν είναι απειλή (εξάλου είμαι "πολύ μικρός και ασήμαντος για κάτι τέτοιο").
    Είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ορίσατε συνοδοιπόροι στον νέο Μεσαίωνα.
    Δεν απευθύνομαι σε όσους από εσάς επωφεληθήκατε με προνόμια που σας χαρίστηκαν είτε από τύχη είτε από συμφέρον.
    Σας δόθηκε η ευκαιρία,την αρπάξατε.
    Ισως αν δινόταν και σε εμάς ,να κάναμε το ίδιο.
    Οι λοιποί λιγότερο τυχεροί, που τώρα καλούμαστε να σφίξουμε την καρδιά,να υποβληθούμε σε στερήσεις χωρίς προηγούμενο, για να επιβιώσουμε,να στηρίξουμε τα παιδιά μας,που χωρίς εμάς δεν έχουν ελπίδα και προοπτική,ας είμαστε ενωμένοι.
    Ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον,ας κρατήσουμε την αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά,ας δείξουμε κατανόηση σε αυτούς που δεν βίωσαν ποτέ το άδικο.
    Γαλουχηθήκαμε με φωτιά και σίδερο και τώρα θα χρειαστεί να το αποδείξουμε.
    Καλό κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμία: Αγανακτισμένοι έχουν εγκλωβίσει βουλευτή και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή Νίκο Τσώνη
    Αγανακτισμένοι πολίτες έχουν εγκλωβίσει σε γραφεία κεντρικού κτιρίου στη Λαμία τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη και άλλα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ>
    Το επεισόδιο:
    Λίγο μετά τις 8.00΄το βράδυ όταν ο....
    βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
    Σύμφωνα με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε:
    "Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά ?... και τον έφτυσε...

    Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε, φωνάζοντας "θα σε γα.... ρε κωλόπαιδο".
    Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτίριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά.

    Ο Νίκος Τσώνης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε στη Βουλή την ιστορία με τον "ψηφοφόρο Δημητράκη".
    Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
    Μέχρι και αυτή την ώρα ο βουλευτής και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένα στον 4ο όροφο και απέξω οι αγανακτισμένοι πολίτες φωνάζουν συνθήματα κατά του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ.

    LamiaReport.gr
    στις 10:41 μ.μ.

    - ΣΦΑΞΙΜΟ!! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
    ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑSSΟΚ.

    - Ευχομαι ολοψυχα να μπουκαρουν μεσα οι αγανακτισμενοι και να τον στειλουν στο νοσοκομειο τον ΠΟΥΣΤΑΡΟ που εχει και θρασος να επιτιθεται!

    - ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΦΟΒΟΥΝΤΕ..ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ..

    - Μπράβο αγόρια μου !!!!!!!!!
    Μπράβο Έλληνες !!!!!!!!!
    Μπουκάλια, αυγά και καφέδες ; - Γιαούρτια δεν έχετε ;
    - ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση