GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λίστα (της ντροπής)...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΒΓΑΛΑΝ τα λεφτά τους στην Ελβετία . Νόμιμα και…ευρωπαϊκά. Κάποιοι το περίσσευμά τους κι άλλοι τον…ιδρώτα τους. Το ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΒΓΑΛΑΝ τα λεφτά τους στην Ελβετία. Νόμιμα και…ευρωπαϊκά. Κάποιοι το περίσσευμά τους κι άλλοι τον…ιδρώτα τους. Το φακελάκι του ο μεγαλογιατρός, το μπαξίσι του ο εφοριακός, τη μίζα του ο πολιτικός. Εκεί, στο διεθνές θησαυροφυλάκιο των λαών που «συμφωνήθηκε» να μη γνωρίσει πόλεμο, ανακατεύθηκε το νόμιμο με το παράνομο χρήμα της απόκτησης του στην Ελλάδα της κομπίνας και τα ονόματα των κτητόρων ανακατεύθηκαν. Για να...
κοιμούνται ήσυχα νόμιμοι και «αμαρτωλοί», στο προσκεφάλι με τους κωδικούς.
ΤΟΥΣ είχαμε ξεχάσει και το πήραμε απόφαση. Ξεγράψαμε τα δις που έκαναν φτερά, τη λίστα και τους τόκους, τους (άγνωστους) ανθέλληνες που ζουν ανάμεσά μας και μόνο το φαινόμενο μας γέμιζε οργή και απελπισία. Για την Κυβέρνηση που αρμέγει τους…κοντινούς και δεν αγγίζει τους μακρινούς.
ΑΛΛΑΞΕ ο Υπουργός των Οικονομικών και κάτι πάει ν’ αλλάξει. Κίνησε για την Ευρώπη ο κ. Βενιζέλος, είδε, έμαθε και άκουσε για πιέσεις προς την Ελβετία και γύρισε ενθουσιασμένος. «Θα πετύχουμε ό,τι και η Γερμανία και η Γαλλία. Μας δίνουν οι Ελβετοί τη λίστα, φορολογούμε τους τόκους των καταθετών μας και καθαρίζουμε. Υποδεικνύουμε στους καταθέτες τις ελληνικές τράπεζες, τα δις…επαναπατρίζονται και η Ελλάδα παίρνει ανάσα». Τα παραπάνω είναι πολύ ευχάριστα για να’ ναι αληθινά. Ωστόσο, γεννήθηκε η ελπίδα και περιμένουμε. Τη λίστα (της ντροπής), τη φορολόγηση των τόκων, ίσως τα ίδια τα δις και πάμε για ύπνο. Για να συνεχίσουμε με όνειρο κι ίσως ξυπνήσουμε έκπληκτοι και εθνικά πλουσιότεροι.
ΝΑ δεις και…δυστυχώς, δύο τινα (δυοίν θάτερον=ένα απ’ τα δύο) θα συμβούν ως προς τη λίστα και τις προσδοκίες μας:
Α) Θα δώσουν το «οκέι» τους οι ξένες τράπεζες-οι ελληνικές δεν θα τη δώσουν (ήδη αντιδρούν και προβάλλουν προσκόμματα).
Β) Αν η Κυβέρνηση το ψυλλιαστεί πως δεν γίνεται τίποτα, θα τραβήξει απ’ το συρτάρι τον…σωτήριο και εξόχως ηλίθιο (ευρωπαϊκό) νόμο περί προσωπικών δεδομένων!
ΥΠΑΡΧΕΙ και τρίτο ενδεχόμενο. Της πλήρους επιτυχίας της Κυβέρνησης, που θα μας έρθει με τη λίστα στο χέρι. Ωστόσο, να δεις που δεν θα προλάβει. Θα την έχει «ρίξει» η πλειοψηφία των φτωχών. Γιατί; Γιατί ανέκαθεν και ιστορικά, «τρελαίνεται» ο φτωχός, όταν κινδυνεύει ο πλούτος των πλουσίων κι ούτε χαμπάρι θα το πάρει ποιος έστησε το σκηνικό πίσω απ’ την πλάτη και για ποιον «δούλεψε». Θα μας έρθει κυβέρνηση καινούρια κι ως που να «στρώσει», η λίστα θα ΄χει ξεχαστεί.

8 σχόλια

  1. Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη πάνω από 5.000 ευρώ..Η λίστα (της ντροπής)...


    OXI....ΡΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ !!
    ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΑΚΤΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ 5.ΟΟΟ ΕΥΡΩ..
    ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ !!!....

    ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    Δ Ο Υ Λ Ο Υ Σ
    ΣΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
    ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ
    ΜΕ ΤΑ 5**** ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    - ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 850 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.... !!!!!!!!

    ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
    ΤΑ ..ΧΡΕΗ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ..ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bρε Θανασακη δεν εχεις καταλαβη το δουλεμα ακαμα.Αν ζητησουν απο τις Ελληνικες Τραπεζες τη λιστα με αυτους που εβγαλαν τα λεφτα στη Ελβετια σε μια ωρα θα την εχουν στο 80τοις εκατο .Δεν το κανουν ομως γιατι ειναι οι ιδιοι οι πολιτικοι που εβγαλαν τα λεφτα που κλεψαν,Η προχθεσινη RIAL εβλαλε το λογαριασμο του μεγαλου σοσιαλιστη Ακη με 6.400.000€ στην Ελβετια.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν οι δημοσιογράφοι έχετε λίγη τσίπα ελέγξτε τι γίνετε και τι θα γίνει με τον χρυσό της Ελλάδος στην Μακεδονία με τα δύο ορυχεία που τους έχει δοθεί άδεια για εξόρυξη χρυσού από την European Goldfields με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κκ. Παπακωνσταντίνου (Financial Times 8/7/2011).
    Η εταιρία έχει έδρα το Λονδίνο και είναι listed στο ΑΙΜ. Ένας από τους βασικούς μετόχους της European Goldfields είναι η Ellaktor SA με ποσοστό 19.40% η οποία ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα (Executive Director: Mr. Lionidas Bobolas). Μάλλον κοινό σημείο είναι ο κκ. Δημήτριος Κούτρας που ήταν Executive Director στην Ellaktor SA, στην Hellenic Mines, και President στην Hellas Gold – θυγατρική της European Goldfields, …και φυσικά independent director στην European Goldfields και μέτοχος με ποσοστό 5,84%. Άλλος μέτοχος στην European Goldfields είναι η Aktor Construction International SA (ποσοστό 19,88%) με κύριο μέτοχο και Executive Director μαντέψτε ποιόν ….πάλι τον κκ. Δημήτριο Κούτρα.
    Δηλαδή με λίγα λόγια, από ότι φαίνετε όποιος και να είναι πάνω στην κυβέρνηση Δεξιοί ή Αριστεροί….. κάποιοι βγάζουν λεφτά ότι και να γίνει και είναι χωμένοι μέσα σε όλα και ίσως βάζουν πλάτες σε όλους και όλα. Δηλαδή δεν φτάνει που ξεπουλήθηκαν οι δρόμοι της Ελλάδας με τον πεθερό της οικογένειας Μπόμπολα, κκ. Σουφλιά, ετοιμάζονται τώρα να ξεπουλήσουν και τον χρυσό μας. Ψάξτε την υπόθεση γιατί βρωμάει!

    ΥΓ
    Αλήθεια ….ποιός απολαμβάνει καφεδάκι μόνιμα στην Σκοτούσα Φαρσάλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κλέφτες πολιτικοί και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες στην φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπράττοντες υπάλληλοι, επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν το ΦΠΑ, ασφαλισμένοι και αφεντικά τους που δε δηλώνουν τα μεροκάματα για να φάνε τις εισφορές των ταμείων, πολίτες κάθε βαλαντίου που συμφωνούν με τους φοροκλέφτες να μη δηλώνεται η αμοιβή για να μην πληρώσουν το ΦΠΑ με διπλή ζημιά του κράτους κ. ά και άλλοι κλέφτες φανεροί και κρυφοί λωποδύτες και κλαφταποδόχοι!
    Για να δούμε ποιος θα μείνει έξω από τις φυλακές, που όλοι βλέπουν τα ξένα σακκοούλια και αγνοούν τα δικά τους! "έκεστος δύο πήρας φέρει...κλπ"


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λίστα (της ντροπής)...και ο Μπένυ... σαν την κερατωμένη γκόμενα:
    ____________________________________
    Προσλαμβάνει ντετέκτιβ για να βρεί και μπράβους για να δείρουν όσους τον κερατώνουν.

    Στις διατάξεις του νομοσχεδίου του Μπένυ, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την "αξιοποίηση από το δημόσιο ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών για τους ελέγχους φορολογούμενων με χρέη στο δημόσιο"...

    Έτσι λέει το ΠΑΣΟΚ...την ανάθεση της είσπραξης των οφειλωμένων σε Μπράβους [στη φώτο βλέπετε ένα καλό παρεάκι μπράβων με τον αρχηγό του να έχει όλα τα προσόντα να γίνει το δεξί χέρι του Μπένυ όπως είναι και του Μαρινάκη].

    Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και προκειμένου να εντοπίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων, μπορεί να ανατίθεται η έρευνα σε δικηγορικά γραφεία ή ελεγκτικές εταιρίες... όπως λέει το ΠΑΣΟΚ τους ντετέκτιβ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κρεμαλες στο συνταγμα δεν παει αλλο λαικα δικαστηρια σε ολη τη χωρα 30 χρονια κοινοβουλευτικης ΑΛΗΤΕΙΑΣ καταστρεωανε τη χωρα και λεηλατησαν τον κοπο και ιδρωτα του λαου κανενα ελεος και οικτος στους καθεστωτικους,να πανε στο διαολο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Π.Κ. ΑΡΤΑ, στο ίδιο πνεύμα είναι και το γραπτό μου, συμφωνούμε, άρα μη με...μαλώνεις.
    Θαν΄σης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση