GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χίλαρι: "Ηγετικές ικανότητες από τον Παπανδρέου..."

Από το http://www.skai.gr/ Ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην ελληνική κυβέρνηση και κυρίως στον ελληνικό λαό στην δύσκολη ...

Από το http://www.skai.gr/

Ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην ελληνική κυβέρνηση και κυρίως στον ελληνικό λαό στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει, φέρνει η επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα, όπως τόνισε η ίδια σε αποκλειστική συνέντευξη της στον Αλέξη Παπαχελά και στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Η κα. Κλίντον τόνισε ότι όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι σημαντικά αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα, όπως ιδιωτικοποιήσεις και φορολογική μεταρρύθμιση. Όπως είπε θα ήθελε «οι Έλληνες να καταλάβουν ότι...
 αναγνωρίζουμε την δυσκολία των αποφάσεων, γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν επώδυνες θυσίες αλλά έχουμε πίστη ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση πιο δυνατή», εκτιμώντας ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι γεμάτο προοπτικές, εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης σε ένα μέρος του κόσμου που αλλάζει τόσο γρήγορα.
Η αμερικανίδα υπουργός σημείωσε ότι καταλαβαίνει την αγανάκτηση και την βαθιά ανησυχία που έχει προκαλέσει η παγκόσμια οικονομία, λέγοντας μάλιστα ότι συμπάσχει με όσα περνούν οι αγανακτισμένοι πολίτες και στην Ελλάδα, αλλά και στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρνείται κανείς την πραγματικότητα του τι πρέπει να γίνει.
«Αυτό που ξέρουμε για την παγκόσμια οικονομία είναι ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και ότι είναι μία δύσκολη υπόθεση» σημείωσε και χαρακτήρισε ως απαραίτητο φάρμακο τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που προωθεί η κυβέρνηση.
Υπογράμμισε ότι αυτό δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Είπε ακόμα ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν δεν πρέπει να τα κάνει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και οι πολίτες γιατί είναι και προς το δικό τους συμφέρον.
Η αμερικανίδα υπουργός εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει κάνει το μισό από το «πακέτο» που απαιτούνταν και υπογράμμισε την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση, για μια ευρεία φορολογική βάση, την ανάγκη να τελειώσουν οι «ειδικές χάρες», την προσπάθεια να είναι σίγουρη η Ελλάδα ότι διαθέτει τους πόρους που χρειάζεται.
Όπως είπε, η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο αλλά δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει να βρίσκεται για να καθησυχάσει τις αγορές, για να έχει διαφύγει του κινδύνου μίας πιθανής οικονομικής καταστροφής, αλλά και για να καθησυχάσει τους ίδιους του πολίτες, ότι ο δρόμος που ακολουθούν θα αποδώσει.
Τόνισε ότι αυτά που γίνονται στην Ελλάδα είναι για να διασφαλιστεί το μέλλον και της επόμενης γενιάς και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους πολίτες ότι θα πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις που είναι απαραίτητες.
Αναφερόμενη στην συναίνεση είπε ότι «είμαστε στην γενέτειρα της Δημοκρατίας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μία λειτουργική δημοκρατία με διαφάνεια στην κυβέρνηση, με την συναίνεση των κυβερνωμένων, που παίρνει υπεύθυνες αποφάσεις, όπως κάνει η Ελλάδα τώρα, είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στη ζωή και τα αισθήματα όλων μας».
Πάντως, σημείωσε ότι σήμερα δοκιμάζουμε τα όρια της δημοκρατίας, δοκιμάζουμε τις πολιτικές ηγεσίας αλλά και το αν υπάρχει πραγματική θέληση για επίλυση των προβλημάτων ή για επιδείνωσή τους για κομματικά και πολιτικά οφέλη.
Η κα. Κλίντον υπογράμμισε ότι «ζούμε ιστορικές στιγμές που θέτουν ποιος είναι ηγέτης και ποιος απλά πολιτικός. Και βλέπουμε ηγετικές ικανότητες εδώ από τον πρωθυπουργό, στην Αμερική από τον Πρόεδρο, ηγετικές ικανότητες αυτών που ορθώνουν ανάστημα και αποδέχονται την ευθύνη». Μάλιστα τόνισε ότι τα προβλήματα δεν τα προκάλεσε αυτή η γενιά, αλλά αυτή η γενιά πρέπει να τα λύσει.
Η κα. Κλίντον δήλωσε παράλληλα, ότι η επίσκεψή της στέλνει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύουν στην Ελλάδα και πιστεύουν ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, καθώς εκτός από τον τομέα του τουρισμού, η Ελλάδα έχει δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μάλιστα εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στον συγκεκριμένο τομέα.
Πάντως τόνισε ότι για να γίνουν τα πράγματα ελκυστικά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και υγιής ανταγωνισμός.
«Τόσο στον δημόσιο τομέα με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, όσο και στον ιδιωτικό τομέα πιστεύουμε ότι υπάρχει μία ευκαιρία εδώ και θέλουμε να είμαστε μέρος της αξιοποίησής της» είπε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θεωρεί βάσιμες τις αναφορές για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου ή και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο. Είπε πάντως, ότι δεν είναι ακόμη θεμελιωμένες σωστά αλλά οι έρευνες ξεκινούν και το ενθαρρύνουν.
Η Χίλαρι Κλίντον έκανε λόγο για μία περίοδο ραγδαίων αλλαγών στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική και τόνισε το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.
Είπα ακόμα ότι υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει «για να διασφαλίσουμε την συνέχεια της προσπάθειας επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, για να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έμειναν στην μέση στα Δυτικά Βαλκάνια, δουλειά όλων μας για να υποστηρίξουμε την μετάβαση που συμβαίνει στην Αίγυπτο, την Λιβύη, την Τυνησία» προσθέτοντας ότι «η σημαντική στρατηγική θέση της Ελλάδας σε συνάρτηση με τις ιστορικές σχέσεις σας με αυτές τις χώρες της Μεσογείου παρουσιάζουν μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα… Το πώς θα τοποθετηθεί η Ελλάδα στα θέματα ανανεώσιμων πηγών και καθαρής ενέργειας θα είναι καθοριστικός παράγοντας για το τι θα συμβεί στην περιοχή».
Αναφερόμενη στα Ελληνοτουρκικά είπε ότι δε θα πρέπει να σταματήσει η διπλωματική προσπάθεια λόγω της οικονομικής κρίσης. Τόνισε ότι ενθάρρυνε τον Γιώργο Παπανδρέου να συνεχίσει τις επαφές του με τον Ερντογάν.
Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να προχωρήσει με ευρωπαϊκή προοπτική μέχρι να λύσει αυτή την διαφορά και φυσικά η Ελλάδα πρέπει να θέλει να δεχθεί το πώς θα βρεθεί μια λύση για την ονομασία».

19 σχόλια

  1. και υπογράμμισε την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση, για μια ευρεία φορολογική βάση, την ανάγκη να τελειώσουν οι «ειδικές χάρες»,..
    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θεωρεί βάσιμες τις αναφορές για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου ή και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο..
    ότι οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύουν στην Ελλάδα και...
    ? ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ηγεσία είναι η δυνατότητα αναγνωρισης και λύσης ενός προβλήματος πρίν μεταβληθεί σε επείγουσα ανάγκη.
    Ηγετικές ικανότητες δεν διακρίνουν εναν ηλίθιο που ο ίδιος δημιουργεί και το πρόβλημα και την επείγουσα ανάγκη.
    Ηγετική ικανότητα δεν είναι να φωνάξεις τον λύκο να σου λύσει το πρόβλημα και να σου υπαγορεύει τι να κάνεις.

    --Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΚΑΛHΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..ΠΩΠΩ ΤΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ? ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΕΑ
    ΑΝΑΡΤΗΣΗ :
    __________________________________

    Όχι στον νεοβυζαντινο θεοκρατισμο

    Του Θωμα Ακρωτηριανάκη
    Ακολουθουν προσωπικες μου απόψεις.
    Αντιγράφω απο το βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου
    «Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν
    μπει στην πολιτική »,εκδόσεις Καστανιώτη, που
    πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,σελίδες
    124-125 (είναι το μοναδικο δημοσίευμα που
    αναφέρεται σε ορθόδοξη βάπτιση του Γ.Α.Πααπανδρέου) :

    «Δεν το είχε συζητήσει με κανέναν. Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα ορθόδοξοι χριστιανοί. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητη Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργο του Καραμανλη στη Μεταπολίτευση.Την Γκέηλ, όπως ήταν το αμερικανικό όνομα της Σοφίας, τη βάφτισε η γιαγιά και της έδωσε το δικό της όνομα. Νονος του Νίκου, ήταν ο Γιώργος Μαλάνος, καθηγητής Οικονομικων στην Τζώρτζια, φίλος κι αυτος του Ανδρέα Παπανδρέου από το Κολέγιο, πριν απο τον πόλεμο.Τον ακολούθησε για ένα διάστημα στην Αθήνα, αλλά το 1963 επέστρεψε στην Αμερικη και λίγο αργότερα έχασε τη ζωη
    του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τον μικρότερο, τον
    Ανδρέα, τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου.
    Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικο και από
    μια άποψη ήταν, έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου».


    Στην αμέσως επόμενη σελίδα,την 126,αναφέρεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου
    και η Margaret Chant παντρεύτηκαν με θρησκευτικο,ορθόδοξο γάμο την 8η
    Ιανουαρίου του 1961 (ημέρα Κυριακη),στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μάλιστα
    αναφέρεται και ο αριθμος του πιστοποιητικού γάμου, της Αρχιεπισκοπης Βορείου
    και Νοτίου Αμερικης,ως επίσης και το κείμενό του.Επίσης, στη σελίδα 60
    αναφέρεται ότι στις 30 Αυγούστου 1951 είχανε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στη
    Νεβάδα των ΗΠΑ.Να πω ότι στο αμερικανικο πιστοποιητικο γέννησής του,της
    πολιτείας της Μιννεσότα,είναι γραμμένος George Jeffrey Papandreou και η
    αδερφη του Gayle Sofia Papandreou.
    Αυτο βρίσκεται στο Διαδίκτυο,ψάχνοντας στο "Minnesota Birth Index".
    Το βιβλίο λοιπόν αναφέρει τις ακριβείς ημερομηνίες για τους γάμους των γονέων
    του, αλλά για τη βάπτισή του μόνο το έτος.Ποτέ και πουθενά δεν έχει δημοσιευτει
    η ακριβής ημερομηνία της βάφτισης. Η Margaret Chant,ως μοντέρνα
    προτεστάντισσα,απορρίπτει με τον πιο έντονo τρόπο το
    νηπιοβάπτισμα (η απόρριψη αυτη είναι αντιφεουδαρχικη,
    αστικη πρόοδος),γι'αυτο τα παιδια της δεν βαπτίστηκαν.
    Στο υποσυνείδητο τμήματος της ελληνικής κοινής γνώμης
    υπάρχει ότι η προτεστάντισσα μητέρα είναι κατά του νηπιοβαπτίσματος και
    ότι πιθανως να κατάφερε να εμποδίσει τη βάπτιση των παιδιών της, οπότε,
    αν ο Γ.Α.Παπανδρέου ήταν βαπτισμένος "θα διατυμπανιζόταν" η ημερομηνία
    βάπτισής του και η ενορία καταγραφης της, προς αποφυγή επικίνδυνης
    πολιτικής ζημιάς.Όλοι οι "νονοί" είναι νεκροί και ήταν, οι δικοί τους
    είναι, ευγενικοι,φιλικοι άνθρωποι,που ποτέ δεν θα λέγανε,ιδίως δημόσια :
    "γιατί λέτε αναληθως ότι ήταν νονος ;;". Το βιβλίο «Του μιλάνε τα κύματα»
    αναληθως παριστάνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου
    είναι βαπτισμένος, ενω είναι αβάπτιστος
    (γι' αυτό "φταίνε" οι πληροφοριοδότες,
    όχι ο συγγραφέας και ο εκδοτικός οίκος).
    Πρόκειται για ένα αναγκαίο αθώο ψεμματάκι προς
    αντιμετώπιση του απείρως χειρότερου
    αντιδραστικου νεοβυζαντινου θεοκρατισμου,που
    "επιβάλλει" ο πρωθυπουργος και ο πρόεδρος
    της Δημοκρατίας να είναι βαφτισμένος ορθόδοξος
    χριστιανος,και έχει περάσει τη σχετικη αλλοτρίωση
    σε σημαντικο μέρος της τρέχουσας ελληνικης
    κοινης γνώμης.
    Η ΕΕ αντιστρατεύεται αυτον τον θεοκρατισμο
    και,μαρξιστικα,πρόκειται για αντιφεουδαρχικη,
    αστικη πρόοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΗΛΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ..ΓΑΠ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ,,ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ..ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ..ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8.08 ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ..ΑΠΛΩΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΣΤΡΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ..ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 19 Ιουλ 2011 8:01:00 π.μ.

    ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ

    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

    Η ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

    ΑΡΧΙΜΑ@@@@@@@ΚΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηγετικες ικανοτητες ειχε καποια εποχη ο συζυγος της...κριμα της αφησε επανω σε ενα φορεμα μια; Λεβινσκυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΣΤΑΛΙΝ, Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ...

    Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως. Έχουν φθάσει στα ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΑΔΙΑ του φασισμού.
    Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

    Με συμμάχους τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ που είναι κατά του εργαζομένου, επειδή εκείνη δεν την έχουν αγγίξει τα μέτρα στο βαθμό που θα έπρεπε, την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που την έχουν μετατρέψει σε ΡΟΜΠΟΚΟΠ και δέρνει ότι κινείται και τα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ που μας πηδάνε δίχως σάλιο, έχει πάει πλέον στο εξής στάδιο.

    Να τηλεφωνεί ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ στον ΓΙΩΡΓΑΚΗ και να του ζητάει συμβουλές περί ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

    Να επικοινωνεί ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ με τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ και να τον παρακαλεί για ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ .

    Οι απανταχού ΦΑΣΙΣΤΕΣ σκίζουν τα βιβλία τους και παρακολουθούν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    Το ΚΚΕ έχει πάθει την ΠΛΑΚΑ του και έχει λουφάξει.

    Πληροφορίες ότι από τους τάφους των ΣΤΑΛΙΝ, ΧΙΤΛΕΡ, ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ κ.λ.π. ακούγονται επιφωνήματα θαυμασμού ελέγχονται για την ακρίβειά τους.

    Οποιοδήποτε βιβλίο με ΑΝΑΦΟΡΕΣ στα έργα και τις ημέρες του ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ θεωρείται πλέον παρωχημένο.

    Ο ΚΑΝΤΑΦΙ θεωρείται πλέον σαν ένας καλός ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ.


    Κυρίες και Κύριοι από εδώ και πέρα πλέον ο οποιοσδήποτε ιστορικός του μέλλοντος όταν θα αναφέρεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ θα έχει σαν ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ το ΠΑΣΟΚ..__________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 8.34 ΤΗΑΝΚS ΣΑΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ...ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ.. ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ..ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η σημασία του να είσαι Έλληνας είναι κάτι που εσύ ΓΑΠ και ο Obama ΔΕΝ θα την καταλάβετε ΠΟΤΕ!

    ΔΕΝ είναι Ελλάδα οι ΗΠΑ, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν.

    [Πες στον Obama (επικοινωνιακό πυροτέχνημα και προϊόν, σα το φυστικοβούτυρο και την COCA COLA, με slogan "YES, WE CAN", που στα δύσκολα (κρίση, χρέος, έλλειμμα) κάνει την πάπια.

    ΔΕΝ είναι Ελλάδα οι ΗΠΑ,
    και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να....γίνουν.

    Έχουν ιστορία ΜΟΛΙΣ 200 ετών, είναι σε μια ήπειρο που ανακαλύφθηκε από λάθος του Κολόμβου το 1492 περίπου, είναι δημιούργημα πρωτίστως της Μ. Βρετανίας και μείγμα λαών.
    Σε κάποιους Αμερικανούς το μείγμα αυτό, τους έκανε ενδιαφέροντες. Άλλους όχι, και ο κόσμος το πλήρωσε χειρότερα από όταν η Βρετανία δυνάστευε τον κόσμο πριν την χώρα του. ΔΕΝ θα άντεχε να κυβερνά την Ελλάδα ας πούμε, γιατί ΔΕΝ ξέρει τι θα πει περηφάνια και φιλότιμο (και ας το χρησιμοποίησε το ουσιαστικό). ΚΑΝΕΝΑΣ Αμερικανός Πρόεδρος ή αξιωματούχος δεν είχε ντροπή και τσίπα.
    Εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ Ελλάδα μεγάλε, και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό, όχι όμως περήφανοι για την ηγεσία μας(ανύπαρκτη, χάρη σε ανύπαρκτους ηγέτες και στις ΗΠΑ και στην ΕΕ).

    Η σημασία του να είσαι Έλληνας είναι κάτι που εσύ ΓΑΠ και ο Obama ΔΕΝ θα την καταλάβετε ΠΟΤΕ !

    Γι' αυτό δίνει και πετρέλαια και ό,τι άλλο θα σου ζητήσει η Hillary!]

    Μετά τα εισαγωγικά να σου θυμίσω ορισμένα πράγματα, που αν τα διαβάσεις, αν τολμήσεις, γιατί με τα blogs παθαίνετε κάτι στην Βουλή, ΔΕΝ ξέρω πώς θα νιώσεις.
    Αν μπορείς να νιώσεις κάτι γομάρι αναίσθητο.

    Αφού ΔΕΝ ήθελες και ΔΕΝ έκανες, ΟΛΟΙ το βλέπαμε (και σχολιαρόπαιδα όταν ήσουν Υπ. Παιδείας) και ο αδερφός σου, για ηγέτης,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ξεκουμπήζεσαι;

    Τα έκανες σκατα, σαν αυτά στο αυτοκίνητο του βουλευτή σου.
    Σε επόμενο post (ανάρτηση) οι υπενθυμίσεις, γιατί είναι πολλές οι αναμνήσεις ΟΛΩΝ μας από την Μεταπολίτευση και από αυτούς τους 20 μήνες.
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…ΔΡΟΜΟ !>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΑΟ !!!!
    Η ΧΙΛΑΡΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ !!!!

    ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΩΟ, ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!!

    ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!
    ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΓΥΑΛΑ ΜΕ ΨΑΡΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα ξέρουμε τι -δεν- έδωσε η Χίλαρυ και τι ακριβώς πήρε!!

    ΖΗΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥΣ

    Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ
    (Η "ελευθεροτυπία" τα λέει δεν τα λέμε εμείς!)
    Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τη μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο πηγών ανανεώσιμης ενέργειας αλλά και πετρελαίου, κυρίως μέσω των αγωγών του Σάουθ Κόριντορ (Νοτίου Διαδρόμου), εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η αμερικανική πλευρά στις επαφές που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο, υπό την προϋπόθεση βεβαίως εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

    Ταυτόχρονα δε με την υποστήριξη που εξέφρασε προς την ελληνική κυβέρνηση για την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, εμμέσως πλην σαφώς, στις επίσημες δηλώσεις της, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έθεσε ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, τη δημιουργία ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος για τις επιχειρήσεις, παρότι επικρότησε το πρόσφατα ψηφισθέν νομοθετικό πακέτο.

    Είπε συγκεκριμένα: «Θεωρούμε ότι η πρόσφατη νομοθεσία η οποία υιοθετήθηκε θα κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι ουσιαστικής σημασίας για το είδος της ανάπτυξης που δημιουργήθηκε στον 21ο αιώνα, ήταν οι επιχειρήσεις να μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και το κεφάλαιο μπορεί να ακολουθήσει. Θεωρούμε ότι αυτό θα μπορεί να δώσει μια πολύ ισχυρή βάση, γιατί οι επιχειρήσεις ψάχνουν για συγκεκριμένα καθεστώτα, φορολογικά, επιχειρηματικά κ.λπ. Πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει στην Ελλάδα μια ισχυρή οικονομία, προχωρώντας μπροστά». Κι όλα αυτά ενώ έχει ήδη εκφραστεί η πρόθεση Βενιζέλου για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων μέσω επικείμενου νομοσχεδίου.

    Δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη εξάλλου και η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με την κ. Κλίντον: «Είναι σημαντικό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αυτό το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά η αμερικανική πλευρά και είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και στην κατεύθυνση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας». Πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν προσδιόρισε ποιες συγκεκριμένες προτάσεις υπεβλήθησαν από την αμερικανική πλευρά.

    Η οικονομία ήταν το κατ' εξοχήν αντικείμενο των συζητήσεων της κ. Κλίντον με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρότι στις δημόσιες δηλώσεις δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ στο γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκτός του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου παρακάθησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης και Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος καθώς και όλη η αμερικανική αντιπροσωπεία, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση-πακέτο για την κρίση στην ευρωζώνη, ώστε να μην αποτελέσει ντόμινο και για την οικονομία των ΗΠΑ, που επαπειλούνται με υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης και μάλιστα εντός της εβδομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο προσκήνιο, στις δηλώσεις της στο υπουργείο Εξωτερικών, που έγιναν από κοινού με τον Στ. Λαμπρινίδη, η κ. Κλίντον εξέφρασε «τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και να ξαναφέρει την οικονομία της Ελλάδας στον σωστό δρόμο και να την κάνει πιο ανταγωνιστική».

    Ηταν ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, όμως, που εξέφρασε την ελπίδα για την εκδήλωση της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης το επόμενο διάστημα», διότι τελικά «σε μια ενωμένη Ευρώπη η ελπίδα ή το φως στο τούνελ δεν αφορά την καθεμία χώρα ξεχωριστά και μεμονωμένα». Εριξε δε και το καρφί του, κυρίως προς τη Γερμανία, ότι «αυτό το μήνυμα πήγε να χαθεί λιγάκι σε κάποια κράτη τους τελευταίους μήνες».

    Σε ό,τι αφορά αυτά καθ' αυτά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη συνάντηση με τον κ. Λαμπρινίδη συζητήθηκαν τα θέματα της Μέσης Ανατολής, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο Ελληνας υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως η πρόοδος στο Κυπριακό είναι εφικτή, επανέλαβε δε την πάγια ελληνική θέση ότι προϋπόθεση είναι η σχετική πολιτική βούληση της Τουρκίας.

    Η κ. Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες των ΗΠΑ για την προθυμία της Ελλάδας να φιλοξενήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στη Σούδα, σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, αλλά και για την «κοινή προσέγγιση» των δύο χωρών στο θέμα της Γάζας, κοινώς την αποτροπή αποστολής του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. Από διπλωματικές πηγές η τελευταία αυτή αποστροφή ερμηνεύεται ως «μεταφορά της πίεσης προς τη σκοπιανή πλευρά».


    Η Αμερικανίδα υπουργός έγινε χθες δεκτή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος την ευχαρίστησε για την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα τόσο προς την Αγκελα Μέρκελ όσο και προς τον Νικολά Σαρκοζί για να βοηθήσουν τη χώρα μας. *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ(ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ...) ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΡΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!! ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρεώνουν το «Περλ Χάρμπορ» στον Ραγκούση.
    _______________________________
    Επικοινωνιακά, η κυβέρνηση πόνταρε στην επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον, έστω και αν
    εκ των προτέρων ήταν γνωστό ότι πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι. Πόνταρε και δικαίως, γιατί η ανοικτή στήριξη από τις ΗΠΑ, άσχετα
    για τους λόγους για τους οποίους δίνεται, αποτελεί πάντα είδηση.

    Εκείνο όμως που δεν είχε σκεφτεί ήταν το ενδεχόμενο ένα τυχαίο γεγονός να τινάξει στον αέρα τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της επίσκεψης. Και αυτό συνέβη ! ___________________________
    Η... επέλαση των ταξιτζήδων στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, μαζί με τα γεγονότα που επακολούθησαν στο Ρίο, πέταξε από την πρώτη θέση της επικαιρότητας την Χίλαρι και έβαλε σε αυτή τον... Λυμπερόπουλο να βρίζει την κυβέρνηση. Βατερλό...
    Ή καλύτερα, Περλ Χάρμπορ για να ταιριάζει και με τη Χίλαρι και την επέλαση των κίτρινων ταξί.
    Μπορεί να μην το έκανε επίτηδες, αλλά πολιτικά τη νύφη φαίνεται ότι την πληρώνει ο Γιάννης Ραγκούσης.
    Ο άλλοτε «κολλητός» του Πρωθυπουργού απομακρύνεται συνέχεια από το Μέγαρο Μαξίμου και η παλιά «αγάπη» γίνεται δίκοπο μαχαίρι.
    Ορισμένοι στην Κυβέρνηση πιστεύουν ότι ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε και το γεγονός ότι ο Ραγκούσης ουσιαστικά αμφισβήτησε τις επιλογές του Δημήτρη Ρέππα ο οποίος βρίσκεται ψηλά στο «χρηματιστήριο» του Μεγάρου Μαξίμου.

    Άσχετα όμως με αυτό, η κινητοποίηση των ταξιτζήδων που εκτός από την επίσκεψη Κλίντον χτύπησε την εικόνα της χώρας και τη βαριά της βιομηχανία τον τουρισμό, χρεώνεται στον Γ. Ραγκούση, ο οποίος (στο Μαξίμου) εκτιμάται ότι ακολουθεί προσωπική πορεία, πικραμένος από την μετακίνησή του στον ανασχηματισμό, αλλά και από τον τρόπο που έγινε.
    Με e-mail τα ξημερώματα...

    Υ.Γ. Ο αρχιτέκτονας του χάους, κ. Ραγκούσης, προσπαθεί να βγάλει από πάνω του τις ευθύνες που έχει για τα προβλήματα που προκαλεί στον Τουρισμό και στην κοινωνία η απεργία των “ταξί” και να τις ρίξει στη Νέα Δημοκρατία.

    Για το σκοπό αυτό, ισχυρίζεται ότι η απεργία υποκινείται, δήθεν, από τη Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την κομματική ιδιότητα που έχει στη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ. Ο κ. Ραγκούσης, όμως, εκτός των άλλων, έχει και επιλεκτική μνήμη.

    Ξεχνάει ότι γραμματέας του ΣΑΤΑ είναι ο κ. Κώστας Δήμος, ο οποίος είναι γραμματέας της κομματικής οργάνωσης μεταφορών**** του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως, επίσης, ξεχνάει ότι Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί είναι ο κ. Παναγιώτης Σκέντζος, αναπληρωτής ταμίας στη ΓΣΕΒΕΕ, όπου έχει εκλεγεί με το συνδυασμό του κ. Ασημακόπουλου *****,
    που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
    ____________________________________
    Υ.Γ. 2...Πειτε των παΣοκων οτι ο κλεφτης
    και ο ψευτης το πρωτο χρονο χαιρουνται.
    ------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση