GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επενδυτική μετανάστευση φέρνει η κρίση...

Γράφει ο Πάνος Παναγιώτου Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής Μπορεί τα διεθνή χρηματιστήρια να αντέδρασαν ανοδικά την Τετάρτη αλλά το ε...

Γράφει ο Πάνος Παναγιώτου
Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής

Μπορεί τα διεθνή χρηματιστήρια
να αντέδρασαν ανοδικά την Τετάρτη αλλά το ελληνικό βούλιαξε σε νέο πολυτές χαμηλό επίπεδο τιμών, με την ανησυχία για μία επικείμενη πτώχευση να χτυπά κόκκινο οδηγώντας τους επενδυτές σε πωλήσεις πανικού.
Δεν είναι όμως η πτώση του ΧΑ την Τετάρτη που προκαλεί προβληματισμό αλλά η πορεία του από την αρχή της ελληνικής κρίσης καθώς έχουν χαθεί περί τα 100 δις δολάρια σε...
κεφαλαιοποίηση ενώ η απόδοση του ΓΔ είναι σταθερά η χειρότερη στον κόσμο κάτι το οποίο ισχύει πλέον και στο 2011.
Η κρυφή χρηματιστηριακή πλευρά της κρίσης δε σταματά στο μέγεθος των απωλειών του ΧΑ που είναι δραματικό αλλά προχωρά στο βάθος της βλάβης που έχει προκληθεί συνολικά στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία έχασε την αξιοπιστία και το κύρος της ως αναπτυγμένη αγορά μετοχών και έχει μετατραπεί σε ένα απαξιωμένο «καζίνο» μικρού βεληνεκούς, κάτι που θα χρειαστεί χρόνια για να αλλάξει.
Ο τραπεζικός κλάδος έχει υποστεί ένα άνευ προηγούμενου πλήγμα το οποίο επιτείνει την κρίση που διέρχεται ενώ οι μετοχές του ΧΑ που έχουν διαφοροποιηθεί θετικά είναι ελάχιστες αν όχι ανύπαρκτες.
Μέσα σε αυτό το χρηματιστηριακό σκηνικό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση ότι ακόμη και οι Έλληνες επενδυτές εγκαταλείπουν το ΧΑ αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες αλλού. Η μετανάστευση επενδυτικών κεφαλαίων δια μέσου της χρηματιστηριακής οδού είναι άλλη μία από τις παράπλευρες απώλειες μίας κρίσης που φαίνεται πως πάει την Ελλάδα πίσω δεκαετίες ακόμη και στο χρηματιστηριακό τομέα.

6 σχόλια

  1. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 εξαγόρασε από τους Άγγλους κα Γάλλους τις μεγάλες εταιρείες ΟΤΕ , ΔΕΗ ,ΟΣΕ , ΕΥΔΑΠ , ΗΣΑΠ , ΟΑ και τις έκανε ελληνικές .
    Το 1979 τις παρέδωσε όχι μόνο χωρίς χρέος αλλά και με μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια, στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τα βρήκε έτοιμα , ρήμαξε αυτές τις Ελληνικές εταιρείες και τώρα τις πουλά κοψοχρονιά στα αφεντικά του ,Εβραϊκά , Αμερικανικά και Γερμανικά κεφάλαια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας εισαγγελέας θα πιάσει το θέμα.
    Κανένας δημοσιογράφος θα πιάσει το θέμα και να πιάσει λαυράκι η όλοι είναι κότες και φοβούνται ;;;;
    Προς τον κύριο διοικητή του Ι.Κ.Α. , να παρέμβει και να κάνει ερεύνα γα την κομπίνα που έστησαν και διορίστηκε στο δημόσιο , το βουλγαρικό δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ :
    Ονομάζομαι Elena Sesinova από Sofia και μένω στα κάτω πατησιά
    Επαγγέλλομαι καρδιολόγος και προσπαθώ να μπω και εγώ στο δημόσιο μόνιμη αλλά είμαι λίγο άσχημη και χοντρούλα και δεν μπορώ να μπω .
    Καταγγέλλω λοιπόν :
    το δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ –ΣΙΝΙΚΟΦ ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ για τον διορισμό και νομιμοποίηση τους .
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΓΙΑΤΡΟΣ. Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    Αυτοί οι δυο από την Βουλγαρία έπιασαν ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ...ΡΕ.. ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ..ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΠΟΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΛΕΠΤΕΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση