GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια ανοικτή επιστολή της Ζέττας Μακρή για ανάγκη ομαλής λειτουργίας του ΕΣΥ...

H υπουργική απόφαση για αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ πρόκειται να συζητηθεί στις 21-7-2011, επιβεβαιώνοντας την πλήρη αδιαφορία της πο...

H υπουργική απόφαση για αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ πρόκειται να συζητηθεί στις 21-7-2011, επιβεβαιώνοντας την πλήρη αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α και των κυβερνητικών παραγόντων για το εθνικό σύστημα υγείας. Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση του μνημονίου θυσιάζει στο βωμό των επιταγών του ΔΝΤ και των δανειστών μας βασικά δικαιώματα των πολιτών αυτής της χώρας. Δεν μπορούμε φυσικά να μιλούμε για «λειτουργική αναδιάταξη των νοσοκομειακών υπηρεσιών του ΕΣΥ» αλλά για πλήρη κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο όνομα των τροικανών και των εντολών τους.
Η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α εκδίδει την Πέμπτη μία απόφαση, που λήφθηκε μετά από μία θεατρικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα διαβούλευση και χωρίς να...
στηρίζεται τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των αρμοδίων φορέων. Αντίθετα, πρόκειται για μία πρόταση, που «κατευθύνεται» από τον Εφαρμοστικό Νόμο και το Μεσοπρόθεσμο, όπως επιβάλλει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Η συγκεκριμένη ισοπεδωτική υπουργική απόφαση θίγει και θέτει σε κίνδυνο και την ομαλή λειτουργία του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Οι ελπίδες μας για παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας, που δημιουργήθηκαν μετά τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν. Πλέον καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λειτουργικά προβλήματα, όπως η δραματική συρρίκνωση των κλινών και η ελάττωση των χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω της έλλειψης υλικών αλλά και του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Με την απόφαση τους αυτή οι ιθύνοντες του Υ.Υ.Κ.Α κωφεύουν μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών και ασκούν, χωρίς καμία μάλιστα διάθεση διαλόγου, μία πολιτική κοινωνικής αναλγησίας.
Η ισοπέδωση του ΕΣΥ και η συρρίκνωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο, που εδρεύει στον δήμο Βόλου και καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού μας, είναι προ των πυλών. Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα και στον ακρωτηριασμό της δημόσιας υγείας κατακριτέα είναι η εγκληματική αδιαφορία των τοπικών αρχόντων και φορέων, που ουδόλως αντέδρασαν.
Η δημοτική αρχή, μάλιστα, που στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε υποσχεθεί την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών μας, αποδεικνύεται στην παρούσα δύσκολη στιγμή κατώτερη των περιστάσεων. Η σιωπή και η αδράνειά της ισοδυναμούν ουσιαστικά με συναίνεση στην εφαρμογή αποφάσεων, που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και την προστασία της υγείας όλων των κατοίκων της Μαγνησίας. Γιατί οι προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής αντικαταστάθηκαν τόσο γρήγορα από μία βουβή και παθητική αποδοχή των συνεπειών της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί και στην περιοχή μας το εθνικό σύστημα υγείας σε δυσλειτουργία και αδυναμία παροχής των απαιτούμενων υπηρεσιών υγείας;
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Μαγνησίας, καταγγέλλουμε τις παρακμιακές πρακτικές και μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α και δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. Τους βεβαιώνουμε ταυτόχρονα ότι δεν θα αποδεχτούμε τον ενταφιασμό της υγείας των πολιτών και την απαξίωση του Έλληνα γιατρού. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην ακολουθούμενη πολιτική των κυβερνώντων, που με εγκληματικές παρεμβάσεις προωθούν την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ και την πλήρη εμπορευματοποίηση του.
Ζητούμε από την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει την «χειμερία νάρκη» της και να σταματήσει με την παθητική της στάση να συνηγορεί με αποφάσεις που λειτουργούν εις βάρος όλων μας. Ήρθε η ώρα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόλου να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία της ομαλής και ανεμπόδιστης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Εκπτώσεις δεν μπορούν να γίνουν στον χώρο της υγείας. Και βέβαια κανείς δεν έχει δικαίωμα να «εγκληματεί», παίζοντας με την υγεία μας.

12 σχόλια

  1. ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ.

    Ο ΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΖΕΤΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΡΙΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΟΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΔ) ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΥ.


    ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί φριχτό θέαμα, 28 ώρες μετά την αναμφισβήτητη εθνική επιτυχία, να βλέπεις αυτόν τον γελοίο, τον Τρελαντώνη Σαχλαμαρά (κατέντησε ο Βασίλης Λεβέντης του ΕΛΚ), περίλυπος, έτοιμος να βάλει τα κλάματα, που η χώρα του δεν θα χρεοκοπήσει τελικά, να προσπαθεί να κάνει κάποια δήλωση!!!

    Αντωνάκηηηη...ΠΟΛΑΝ την κατέντησες τη Νουδούλα- ΠΟΛΑΝ...με τις γελοιότητες, τη δημαγωγία και τον ψηφοθηρικό και μικροκομματικό λαϊκισμό σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταματήστε την κλάψα, που δεν σας κάναμε τη χάρη να χρεοκοπήσουμε, κακομοίρηδες δεξιοί!!!
    Μου σπαράζετε την καρδιά....
    Δεν πειράζει. Έχετε άλλα 30 χρόνια να φτιάχνετε στην αντιπολίτευση μαζί με το Σαχλαμαρά και το Χρύσανθο...Ζάππειο 3, Ζάππειο 4, Ζάππειο 44...αν υπάρχει βέβαια ΝΔ σε λίγα χρόνια.
    Ρε ξαναφέρτε τον Χοντρό απ'τη Ραφήνα μπας και μαζέψει το μαγαζί, γιατί θα γίνετε ΠΟΛ.ΑΝ. πολύ σύντομα.
    Με τα χάλια σας το ΚΚΕ θα γίνει σε λίγο αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    SOS..
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
    ΖΩΑΑΑΑΑΑ & ΕΡΠΕΤΑ ..ΠΑΣΟΚ
    ΘΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ..ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥΣ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    H Ελλάδα πρέπει να δώσει 78 δισ. ευρώ για να «σωθεί» !!!!
    Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες για το σχέδιο «σωτηρίας» όπως αποκαλούν το νέο τοκογλυφικό δάνειο, ύψους 110 δισ.ευρώ.
    Οι αριθμοί όμως, όπως κι αν τους «βαφτίσουν», Παπανδρέου και Βενιζέλος, είναι αμείλικτοι… 50 δισ. ευρώ θα δώσουμε από τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Άλλα 28 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου....

    Για ποια «σωτηρία» λοιπόν μας μιλούν ; Και για....πρόγραμμα «Μάρσαλ» ;

    Οι μόνοι που έχουν λόγους να πανηγυρίζουν είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι!
    Νέο δάνειο, νέα κέρδη για την παρέα της τρόικας. Και φυσικά η Μέρκελ, η χώρα της οποίας έχει βγάλει, λόγω της κρίσης, πάνω από 15 δισ. ευρώ.

    Λόγω των… πανηγυριών, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών… ξέχασαν να μας πουν ότι η νέα δανειακή σύμβαση που θα περιλαμβάνει ακόμη ένα επώδυνο πρόγραμμα (βλ. νέο μνημόνιο), για τα γνωστά υποζύγια, τους φορολογούμενους, πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου !
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε τα νούμερα...ρε νουμερα !!!

    Καλύτερα είναι έτσι ...μια οικονομία προστατευμένη για 30 χρόνια χωρίς περιθώρια για ..λαμογιές !!!

    Κλάψτε τώρα με μαύρο δάκρυ...το πάρτυ τελείωσε !!!

    Ο Γιώργος απέδειξε την μεγάλη του κλάση ως πολιτικός.

    Εγινε τελικά αυτό που έλεγε από την αρχή!

    Σα(χλα)μαράς...ΤΕΛΟΣ !!!
    Νουδούλα... η νέα ΠΟΛ.ΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζετα εισαι να με παρεις μια ΠΙΠΑ?
    Για να κοψω το τσιγαρο καλε!!!!!
    χαχααχχαχααχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ΠΑΣΟΚΕ ΣΤΟΚΕ
    ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΨΩΛΗ ΣΟΥ
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΥΧΟΥΧΑ ΣΤΗΝ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ
    ΤΑ ...ΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ...ΜΕΓΑΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΠΛΕΙ ΣΤΑΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑ'Ι'ΔΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η "χαρά" των δεξιών κοπρόσκυλων για την προχθεσινή συμφωνία είναι τόση, όση ήταν η "χαρά" των δοσίλογων, προδοτών, ταγματασφαλιτών, χιτών και γερμανοτσολιάδων παππούδων τους, στην απελευθέρωση του 1944 και όση ήταν η "χαρά" των χουντικών, βασανιστών, εσατζήδων και ασφαλιτών πατεράδων τους, για την έλευση της δημοκρατίας το 1974 !!!!

    Βρε ουστ από δω ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9,26......ΜΟΥΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ
    ΤΟΥ ΑΣΑΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ..ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕ

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ..ΠΙΝΕΙΣ
    ΤΟ ΔΥΝΑΜΟΤΙΚΟ
    Ψ Ω Λ Ο Χ Υ Μ Ο
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΝΟΤΡΙΧΕΣ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ...

    ΚΑΦΡΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΠΡΑΒΟ !!!

    ΛΟΓΩ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟΥ
    ΓΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ..ΧΥΣΙΑ
    ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΟΥ
    ΣΤΗΝ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

    ΡΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΑ...
    ΨΥΧΟΠΑΘΗ..
    ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση