GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κραχ στο διεθνή χρηματιστηριακό τραπεζικό κλάδο...

Από το  sofokleous10.gr Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέρρευσαν τη Δευτέρα με το δείκτη των 500 μεγαλύτερων εξ αυτών να βουλιάζει σε νέο χα...

Από το sofokleous10.gr
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέρρευσαν τη Δευτέρα με το δείκτη των 500 μεγαλύτερων εξ αυτών να βουλιάζει σε νέο χαμηλό 27 μηνών, καθώς τόσο η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης όσο και η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των στρες τεστ προκάλεσαν μαζικές πωλήσεις τραπεζικών μετοχών από τους επενδυτές. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από την αποκάλυψη τρύπας στην Bank of America η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι τα 50 δις ευρώ, ενώ στην Ισπανία παραμένει πρώτο θέμα η νέα μαύρη τρύπα στον τραπεζικό κλάδο ύψους 50 δις ευρώ η οποία ήρθε στην επιφάνεια μέσα από έγγραφα που έφτασαν στα ΜΜΕ.
Η κατάρρευση των τραπεζών μεταφέρθηκε και στο...
αμερικανικό χρηματιστήριο όπου οι αποδόσεις των κυριότερων τραπεζικών μετοχών είναι ενδεικτικές του μεγέθους της πίεσης που δέχτηκαν: Citigroup -3.57%, Bank of America -3.60%, Wells Fargo, 2.57%, Regions Financial -4.5% , Morgan Stanley -3.22%, Goldman Sachs -1.21%
Όσο δε για τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι αποδόσεις για μερικές από αυτές ήταν: UniCredit (Italy) -6.3%, SocGen -5.5%, Deutsche Bank -3.75%, RBS -7.07%.
Αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το αν η ευρωπαϊκή κρίση εντείνεται ή όχι τότε μία ματιά στο γράφημα του επιτοκίου των ομολόγων 2ετίας της Ελλάδας θα λύσει κάθε απορία, καθώς τη Δευτέρα κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από το 34%. Σε αυτή τη φάση της κρίσης τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια της Ελλάδας έχουν ξεπεράσει τα αντίστοιχα της Αργεντινής όταν είχε κηρύξει πτώχευση και μένουν πλέον μόνο αυτά της Ρωσίας τα οποία είχαν ξεπεράσει κατά πολύ το 40% όταν εκείνη βίωσε τη δική της χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση βουλιάζοντας υπό το βάρος των χρεών της.
Η Ελλάδα δεν είναι απλώς εκτός αγορών αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παραμείνει εκτός αυτών για πολλά χρόνια και αυτό αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους στη λύση της εξίσωσης της ελληνικής κρίσης, η οποία δε φαίνεται να οδηγεί σε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα όποιος δρόμος και αν επιλεγεί όταν οι Ευρωπαίοι καταφέρουν να συνεννοηθούν.
Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας εκτοξεύτηκε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 1998 οδεύοντας προς το 6,5%. Σε όλο το διάστημα από το 2003 και μετά, η Ισπανία έμαθε να επιβιώνει οικονομικά αντλώντας δανειακά κεφάλαια με μέσο επιτόκιο κοντά στο 3,8% στο διάστημα των 10 ετών, γεγονός που σημαίνει πως το επιτόκιο κοντά στο 6,5% βγάζει εκτός προϋπολογισμού κάθε πλάνο και κρατικό προγραμματισμό της χώρας. Ως εκ τούτου, η Ισπανία πρέπει είτε να καταφέρει να μειώσει εντυπωσιακά το δημοσιονομικό της έλλειμμα και ταυτόχρονα την εξάρτηση της από τις αγορές κεφαλαίων είτε να στραφεί στην Ευρώπη και το ΔΝΤ για οικονομική στήριξη.
Αν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας συνεχίσουν να ανεβαίνουν, τότε το έλλειμμα της θα πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο ώστε να μειωθεί συνάμα σε μεγαλύτερο βαθμό η εξάρτηση της από τις αγορές. Αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό τίμημα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στη χώρα αλλά και σε επιδείνωση της εικόνας του τραπεζικού της συστήματος.
Αυτό σημαίνει πως αν η Ισπανία καταφέρει να μειώσει τις δανειακές της ανάγκες θα αυξήσει το ρίσκο οικονομικοπολιτική κατάρρευση ενώ αν δεν καταφέρει να τις μειώσει θα αυξήσει το ρίσκο της πτώχευσης. Να γιατί το ελληνικό πρόβλημα θα έπρεπε να έχει λυθεί νωρίς και έγκαιρα, πριν πολλαπλάσια σε μέγεθος προβλήματα, όπως αυτό της Ισπανίας, κάνουν την εμφάνιση τους μέσω της χρηματοπιστωτικής μόλυνσης.
Μέχρι σήμερα κάθε φορά που το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων μία χώρας της ευρωζώνης ξεπέρασε το 6% ακολούθησε αργά η γρήγορα προσφυγή για πακέτο στήριξης εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών της. Τη Δευτέρα, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ξεπέρασε το 6,00% στο ενδοημερήσιο υψηλό του, κλείνοντας στο 5,96% και φέρνοντας τη χώρα μία ανάσα από το επιτόκιο της 'πτώχευσης' και την επισημοποίηση της “Ιταλικής Κρίσης”. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η προσωρινή εκτόξευση του επιτοκίου πάνω από το 6,% αλλά η σταθεροποίηση του σε αυτά ή και υψηλότερα επίπεδα. Είναι τότε που η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεων της.
Μετά τη μείωση του επιτοκίου των δανείων από το πακέτο στήριξης της Ελλάδας και μετά την αύξηση του euribor, του επιτοκίου του ευρώ το οποίο καθορίζει τις διακυμάνσεις του κυμαινόμενου επιτοκίου των ελληνικών δανείων, η χώρα δανείζεται για διάστημα 5 ετών περίπου με 5%. Καθώς η Ισπανία και η Ιταλία εξακολουθούν να δανείζονται από τις αγορές κεφαλαίων θα περίμενε κανείς ότι το επιτόκιο που πληρώνουν για δανεισμό σε ορίζοντα 5 ετών θα ήταν, οπωσδήποτε, μικρότερο από αυτό της Ελλάδας. Και όμως, η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης οδήγησε στην απογείωση των επιτοκίων των 5αετών ομολόγων των δύο μεγαλύτερων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η Ισπανία δανείζεται σε ορίζοντα 5αετίας με 5,63% ενώ η Ιταλία με 5,5%. Δηλαδή και οι δύο χώρες δανείζονται με υψηλότερα επιτόκια από αυτά της Ελλάδας.
Όπως είναι ευνόητο αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αν μάλιστα το ύψος των επιτοκίων των 5αετών ομολόγων των δύο χωρών αυξηθεί περαιτέρω, θα βρίσκονται στην απίστευτη θέση να δανείζουν μέσω της συμμετοχής τους στο ελληνικό πακέτο στήριξης στην Ελλάδα με επιτόκιο κοντά στο 5% την ώρα που οι ίδιες θα δανείζονται με 5,5%, 6% ή και περισσότερο από τις αγορές.
Καθώς στην πράξη αυτό που κάνουν οι χώρες της ευρωζώνης είναι να παρέχουν εγγυήσεις για τα ελληνικά δάνεια, σύντομα, αν όχι ήδη, οι αγορές θα θεωρήσουν πως οι εγγυήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν είναι αρκετές και θα αρχίσουν να μεταφέρουν το βάρος όλο και περισσότερο σε αυτές της Γερμανίας. Ως αποτέλεσμα θα αυξηθεί το ρίσκο της Γερμανίας και συνάμα το κόστος δανεισμού της ίδιας. Σε μία τέτοια περίπτωση η κρίση θα έχει αγγίξει και τη βασίλισσα της Ευρώπης με τρόπο αρνητικό.
Κλείνουμε με την απόδοση του χρυσού η οποία τη Δευτέρα ήταν εντυπωσιακή, με το πολύτιμο νόμισμα να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό περνώντας πάνω από τα 1600 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ακόμη μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για το ασήμι.

14 σχόλια

  1. Αφήστε τα νούμερα...ρε νουμερα !!!

    Καλύτερα είναι έτσι ...μια οικονομία προστατευμένη για 30 χρόνια χωρίς περιθώρια για ..λαμογιές !!!

    Κλάψτε τώρα με μαύρο δάκρυ...το πάρτυ τελείωσε !!!

    Ο Γιώργος απέδειξε την μεγάλη του κλάση ως πολιτικός.

    Εγινε τελικά αυτό που έλεγε από την αρχή.

    Σα(χλα)μαράς...ΤΕΛΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6,11 ναι ρε μεγαλε...

    Τα πρώτα 30 χρόνια ... είναι δύσκολα !!!"
    ΜΕΤΑ πολύ πιθανόν και αυτός ο ΠΑΣΟΚΟΣ, να είναι ΚΡΟΙΣΟΣ,
    σαν τους υπόλοιπους $$$$$$$$$$$..

    Διόρισε τον ανιψιό του σύμβουλο στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης !
    ___________________________________
    Μετά τον συγχωριανό «εκλεκτό» του, που τον τοποθέτησε σύμβουλο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Άρης Γιαννακίδης «βολεύει» τώρα και τον ανιψιό του με εξίσου προκλητικό μισθό στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και στο πλευρό του Παύλου Δαμιανίδη

    Σκοπό να «βολέψει» εκτός από τους συγχωριανούς «εκλεκτούς» του από το Ροδίτη Κομοτηνής αλλά και μέλη της οικογένειας του έχει βάλει όπως φαίνεται ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, αποδεικνύοντας ότι η «αδιαφάνεια» ζει και βασιλεύει στον τόπο μας παρά τις αντίθετες εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του.

    Αυτή τη φορά ο κ. Γιαννακίδης με μία προκλητική για τους πολίτες απόφαση «βολεύει» τον ανιψιό του κ. Ιωάννη Σμυλανάκη στη θέση του ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Παύλου Δαμιανίδη, με εξίσου προκλητικό μισθό που ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ το μήνα.

    Στην απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με αριθμό πρωτοκόλλου 1999/16-06-2011 αναφέρεται ότι η πρόσληψη του κ. Σμυλανάκη αποτελεί επιλογή του κ. Δαμιανίδη σύμφωνα και με το υπ’ αριθμόν 115/20-5-2011 έγγραφο ενώ ο προσληφθείς θα έχει το ρόλο της υποβοήθησης του έργου του κ. Δαμιανίδη, μάλλον σε γενικούς τομείς αρμοδιοτήτων του καθώς δεν γίνεται πουθενά ειδική αναφορά για συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

    Η σύμβαση εργασίας υπεγράφη την Παρασκευή 8/7 και σύμφωνα με αυτήν ο κ. Ιωάννης Σμυλανάκης θα παρέχει εξειδικευμένες γνώμες γραπτά ή προφορικά ενώ η σύμβαση λύεται αυτοδίκαια και χωρίς αποζημίωση για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει ο κ. Δαμιανίδης.

    Πάλι καλά, που σύμφωνα με τη σύμβαση, ο προσληφθείς και στενός συγγενής του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ θα υποχρεούται σύμφωνα με τη σύμβαση να εργάζεται και να παρέχει τις υπηρεσίες του ανελλιπώς όλες τις ημέρες και εργάσιμες ώρες. Θυμίζουμε, παλαιότερη προκλητική σύμβαση της τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Κόκλα που διόρισε «εκλεκτό» ως υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων με σύμβαση που δεν τον υποχρέωνε να εργάζεται συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

    Το μεμπτό στην όλη υπόθεση δεν εστιάζεται φυσικά στο πρόσωπο του κ. Ιωάννη Σμυλανάκη, καθώς δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας αλλά φυσικά στον τρόπο πρόσληψης και στις αδιαφανείς διαδικασίες που προηγήθηκαν αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία είναι η λύση για να μη διαλυθεί εντελώς η κεντροδεξιά παράταξη στην Ελλάδα:ο Κώστας Καραμανλής.
    Καραμανλή μίλα επιτέλους και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
    Θα την κάνουν Πολιτική Άνοιξη τη ΝΔ,δεν τους βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγκάθετοι του ΜΠΑΤΣΟΚ που βγήκατε απ τα λαγούμια σας πάλι και μαζί με τούς Πρετεντέρηδες και το Φασισταριό του ΣΚΑ'Ι'γιορτάζετε την επιτυχία της χουντοκυβέρνησης.Να ξερετε ότι το χατζάρι του δήμιου ετοιμάζεται και για τον δικό σας ελεεινό λαιμό .Διαβάστε τεκμηριωμένα πράματα και χαρείτε το
    (Ολόκληρη η δημοσίευση στο www.dimitriskazakis.blogspot.com)

    9Επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου
    Με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα στο παρά πέντε «πιστωτικού επεισοδίου», το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αφενός με ένα νέο κύμα στημένων δοκιμών αντοχής (stress tests ), για τα οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενο σημείωμα. Κι αφετέρου με παράταση της κυβερνητικής εγγύησης προς τους καταθέτες των εγχώριων τραπεζών μέχρι του ύψους των 100 χιλιάδων ευρώ. Με τη βοήθεια της διατεταγμένης δημοσιογραφίας, η εγγύηση αυτή πήρε χαρακτήρα θέσφατου. «Αφού το είπε η κυβέρνηση και το διαβεβαιώνει ο υπουργός, πώς είναι δυνατόν να αμφιβάλει κανείς» λένε και ξαναλένε τα παπαγαλάκια. Η αλήθεια είναι ότι εντός του ευρώ καμιά κα­τάθεση κανενός αποταμιευτή δεν είναι εγγυημένη. Κι αυτό γιατί, για να εγγυηθεί κάποιος τις κα­ταθέσεις, θα πρέπει να το κάνει είτε με τον αμερικάνικο τρόπο, εξαναγκάζοντας τις τράπεζες να καταθέτουν ως εγγύηση μέρος της καταθετικής τους βάσης σε χρυσό, είτε να έχει το δικαίωμα της έκδοσης (κοπής) πρόσθετου νομίσματος. Ούτε το ένα ούτε το άλλο ισχύει στην ευρωζώνη.
    Οπότε πώς σκέφτεται να εγγυηθεί η κυβέρνηση τις καταθέσεις των Ελλήνων; Με το ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων). Στο Ταμείο αυτό συνεισφέρουν υποχρεωτικά οι τράπεζες με τον εξής τρόπο:
    α) Ποσοστό 80% κατατίθεται από τα πιστωτικά ιδρύματα σε λογαριασμούς τρίμηνης προθεσμιακής κατάθεσης, τους οποίους τηρεί το ΤΕΚΕ στα ιδρύματα αυτά.
    β) Το υπόλοιπο 20% της ετήσιας τακτικής εισφοράς κάθε πιστωτικού ιδρύματος καταβάλλεται στον τρεχούμενο λογαριασμό του ΤΕΚΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ΤΕΚΕ επενδύει το ποσό αυτό εκ του νόμου σε βραχυπρόθεσμους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου ή – έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΚΕ – σε άλλους τίτλους (ελληνικών ή αλλοδαπών εκδόσεων), εφόσον οι τοποθετήσεις αυτές παρέχουν ισοδύναμη ασφάλεια και ευχέρεια άμεσης ρευστοποίησης. Στην πράξη, το 80% της εγγύησης δεν υφίσταται γιατί οι τράπεζες χρειάστηκαν τη ρευστότητα αυτή και την αντικατέστησαν με τίτλους. Ενώ το άλλο 20% χρησιμοποιείται για την αγορά των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Στην καλύτερη περίπτωση, μια άμεση ρευστοποίηση των κεφαλαιακών διαθεσίμων του Ταμείου είναι ζήτημα αν θα αποφέρει περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχουν αγοραστές. Πράγμα εντελώς αμφίβολο σε συνθήκες «πιστωτικών επεισοδίων». Αν σκεφτεί κανείς ότι οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών κινούνται γύρω στα 73 δισ. ευρώ, καταλαβαίνει ότι η εγγύηση των καταθέσεων είναι μόνο στα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί φριχτό θέαμα, 28 ώρες μετά την αναμφισβήτητη εθνική επιτυχία, να βλέπεις αυτόν τον γελοίο, τον Τρελαντώνη Σαχλαμαρά (κατέντησε ο Βασίλης Λεβέντης του ΕΛΚ), περίλυπος, έτοιμος να βάλει τα κλάματα, που η χώρα του δεν θα χρεοκοπήσει τελικά, να προσπαθεί να κάνει κάποια δήλωση!!!

    Αντωνάκηηηη...ΠΟΛΑΝ την κατέντησες τη Νουδούλα- ΠΟΛΑΝ...με τις γελοιότητες, τη δημαγωγία και τον ψηφοθηρικό και μικροκομματικό λαϊκισμό σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταματήστε την κλάψα, που δεν σας κάναμε τη χάρη να χρεοκοπήσουμε, κακομοίρηδες δεξιοί!!!
    Μου σπαράζετε την καρδιά....
    Δεν πειράζει. Έχετε άλλα 30 χρόνια να φτιάχνετε στην αντιπολίτευση μαζί με το Σαχλαμαρά και το Χρύσανθο...Ζάππειο 3, Ζάππειο 4, Ζάππειο 44...αν υπάρχει βέβαια ΝΔ σε λίγα χρόνια.
    Ρε ξαναφέρτε τον Χοντρό απ'τη Ραφήνα μπας και μαζέψει το μαγαζί, γιατί θα γίνετε ΠΟΛ.ΑΝ. πολύ σύντομα.
    Με τα χάλια σας το ΚΚΕ θα γίνει σε λίγο αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που την είδες την αναμφισβήτητη επιτυχία ρε Άθλιε αμόρφωτε με 1.5 εκατ ανέργους και με στόχο την Κινεζοποίηση του λαού εκεί το πάνε το πράμα ΡΕ ΒΛΑΚΑ και γρήγορα μάλιστα, 300 ευρουλάκια το μήνα και θα πουν σε σένα τον βλάκα να τώρα έχουμε και ανάπτυξη.
    Θα με θυμηθείς πολύ γρήγορα ρε ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    SOS..
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
    ΖΩΑΑΑΑΑΑ & ΕΡΠΕΤΑ ..ΠΑΣΟΚ
    ΘΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ..ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥΣ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    H Ελλάδα πρέπει να δώσει 78 δισ. ευρώ για να «σωθεί» !!!!
    Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες για το σχέδιο «σωτηρίας» όπως αποκαλούν το νέο τοκογλυφικό δάνειο, ύψους 110 δισ.ευρώ.
    Οι αριθμοί όμως, όπως κι αν τους «βαφτίσουν», Παπανδρέου και Βενιζέλος, είναι αμείλικτοι… 50 δισ. ευρώ θα δώσουμε από τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Άλλα 28 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου....

    Για ποια «σωτηρία» λοιπόν μας μιλούν ; Και για....πρόγραμμα «Μάρσαλ» ;

    Οι μόνοι που έχουν λόγους να πανηγυρίζουν είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι!
    Νέο δάνειο, νέα κέρδη για την παρέα της τρόικας. Και φυσικά η Μέρκελ, η χώρα της οποίας έχει βγάλει, λόγω της κρίσης, πάνω από 15 δισ. ευρώ.

    Λόγω των… πανηγυριών, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών… ξέχασαν να μας πουν ότι η νέα δανειακή σύμβαση που θα περιλαμβάνει ακόμη ένα επώδυνο πρόγραμμα (βλ. νέο μνημόνιο), για τα γνωστά υποζύγια, τους φορολογούμενους, πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου !
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφήστε τα νούμερα...ρε νουμερα !!!

    Καλύτερα είναι έτσι ...μια οικονομία προστατευμένη για 30 χρόνια χωρίς περιθώρια για ..λαμογιές !!!

    Κλάψτε τώρα με μαύρο δάκρυ...το πάρτυ τελείωσε !!!

    Ο Γιώργος απέδειξε την μεγάλη του κλάση ως πολιτικός.

    Εγινε τελικά αυτό που έλεγε από την αρχή!

    Σα(χλα)μαράς...ΤΕΛΟΣ !!!
    Νουδούλα... η νέα ΠΟΛ.ΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οχι και Γιώργος ,Τζέφρυ Τζέφρυ ονομάζεται
    Θα μας πεις τι έγινε με την εταιρεία του αδελφού του που τζογάρει CDS.
    Διάβασε παραπάνω τι θα συμβεί στις Ελληνικές τράπεζες και να αντιπαρατεθείς σε αυτα τα οποία είναι απόλυτα τεκμηριωμένα.Το μόνο που κάνεις είναι να μας λες για τον Τζέφρυ και να πανηγυρίζεις μαζί με τον ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ (Διάβασε τι λέει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.)
    Μα τόσο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφου ξερεις εσυ ρε φιλε τι εγινε με τον αδερφο του Παπανδρεου δεν μας λες και εμας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καραμανλή μίλα επιτέλους και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.

    Δε μπορεί, είναι μπουκωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η "χαρά" των δεξιών κοπρόσκυλων για την προχθεσινή συμφωνία είναι τόση, όση ήταν η "χαρά" των δοσίλογων, προδοτών, ταγματασφαλιτών, χιτών και γερμανοτσολιάδων παππούδων τους, στην απελευθέρωση του 1944 και όση ήταν η "χαρά" των χουντικών, βασανιστών, εσατζήδων και ασφαλιτών πατεράδων τους, για την έλευση της δημοκρατίας το 1974 !!!!

    Βρε ουστ από δω ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9,07..ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ..ΠΙΝΕΙΣ
    ΤΟ ΔΥΝΑΜΟΤΙΚΟ
    Ψ Ω Λ Ο Χ Υ Μ Ο
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΝΟΤΡΙΧΕΣ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ...

    ΚΑΦΡΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΠΡΑΒΟ !!!

    ΛΟΓΩ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟΥ
    ΓΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ..ΧΥΣΙΑ
    ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΟΥ
    ΣΤΗΝ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

    ΡΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΑ...
    ΨΥΧΟΠΑΘΗ..
    ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση