GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Moodyʼs: Κλείδωσε την πόρτα των αγορών για την Πορτογαλία και ...πέταξε το κλειδί

Από  sofokleous10.gr Η νέα εξαιρετικά μεγάλη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τη Moodyʼs οδηγεί με μαθηματικ...

Από sofokleous10.gr
Η νέα εξαιρετικά μεγάλη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τη Moodyʼs οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα εκτός αγορών για τα επόμενα χρόνια καθώς τα ομόλογα της κυριολεκτικά ξεπουλιούνται σε μία πτώση που την Τετάρτη ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών, με τα επιτόκια των 2ετών ομολόγων να αυξάνονται κατά 29% σε ημερήσια βάση, κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε στην περίπτωση της Ελλάδας. Οι πιθανότητες, πλέον, η χώρα να χρειαστεί...
περαιτέρω στήριξη από την Τρόικα αυξάνονται κατακόρυφα και αυτό συνεπάγεται συμμετοχή και των δανειστών στο κόστος της ʽδιάσωσηςʼ της, στα πλαίσια του ελληνικού προτύπου, κάτι το οποίο και μεταφέρεται στις τιμές των ομολόγων και των επιτοκίων της Πορτογαλίας αποτυπώνοντας το νέο χρηματοπιστωτικό status quo στην Ευρώπη.
Θύμα της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης γίνεται πια και η Ιταλία, με το επιτόκιο του 10ετούς της ομολόγου να περνά πάνω από το 5,1% και να σπρώχνει τη χώρα όλο και πιο κοντά σε κατάσταση συναγερμού.
Στο μεσοδιάστημα τα επιτόκια δανεισμού της Ιρλανδίας έχουν απογειωθεί σε επίπεδα που κάνουν ένα δεύτερο πακέτο στήριξης σχεδόν βέβαιο και την Τετάρτη κατέγραψαν ημερήσια άνοδο μεγαλύτερη του 7%. Παράλληλα η Ισπανία συνεχίζει να βλέπει τα επιτόκια των 10ετων της ομολόγων πάνω από το 5,6% και απέχει μία ανάσα από νέο ευρωπαϊκό ιστορικό ρεκόρ.
Το σκηνικό της ευρωπαϊκής κρίσης επηρεάζει εκ νέου την Ελλάδα της οποίας τα ομολόγα δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις την Τετάρτη με τις αγορές να δίνουν πιθανότητα πτώχευσης πάνω από 80%.
Την ίδια στιγμή η Κριστίν Λαγκάρντ αντί να ηρεμήσει τις αγορές εξηγώντας πως η 5η δόση της Ελλάδα είναι, επιτέλους, δεδομένη, έδωσε νέα ημερομηνία για την οριστική απόφαση της εκταμίευσης της την Παρασκευή σε μία κίνηση που επιβεβαιώνει την πλήρη αδυναμία των αξιωματούχων της Τρόικας να λειτουργήσουν συναινετικά, έστω και την ύστατη στιγμή.
Η Ευρώπη διχάζεται και το χάσμα μεταξύ βορά και νότου γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο με απρόβλεπτες συνέπειες. Το ευρώ κατέγραψε σημαντική πτώση ενώ οι αγορές κινήθηκαν αδύναμα ενώ όλες οι ενδείξεις φανερώνουν πως η ευρωπαϊκή κρίση εντείνεται. 

2 σχόλια

  1. Για άλλη μια φορά φαίνεται ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί τους. Θέλουν τα πάντα από τα "θύματα" τους και με τις πιο γελοίες δικαιολογίες!
    Είτε συμφωνούσαν μαζί τους όλα τα κόμματα, είτε διαφωνούσαν, αυτοί έχουν την δική τους ατζέντα. Γιατί;
    Γιατί υπάρχει λόγος για όλα αυτά:
    http://www.youtube.com/watch?gl=US&hl=iw&v=yqZoCQ6R8eg
    George Carlin American Dream (greek subs), για όσους δεν το έχουν δει...

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Μαξίμου, δόθηκε εντολή στον Βαγγέλη Βενιζέλο να επεξεργασθεί ένα σχέδιο στήριξης της Πορτογαλικής οικονομίας στο οποίο θα συμμετέχει με μεγάλα ποσά και η χώρα μας!!!!
    Το σκεπτικό είναι να διασωθεί οριστικά η ιβηρική χώρα διότι παράταση του προβλήματός της εξασθενέί και την ελληνική προσπάθεια, δηλ την εκμηδενίζει.
    Ήδη τέθηκαν επί τάπητος ιδέες όπως:
    -εκχώρηση μέρους της 5ης δόσης στην Πορτγαλία με μηδενικό επιτόκιο
    -δωρεάν παραχώρηση ελληνικών βραχονησίδων σε Πορτογαλικές κρατικές εταιρείες τουρισμού και εκπαίδευσης για την αξιοποίησή τους
    -ανάληψη της αεράμυνας της χώρας της Ιβηρικής για 20 χρόνια από το αργούν δυνάμικό της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας εφόσον έχει σταματήσει η αντιπαράθεση με την Τουρκία ώστε να ελαφρυνθεί ο αμυντικός της προϋπολογισμός
    -παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα των ελιγμών απέναντι στις αγορές


    Και άλλα. ΕΛΛΑΣ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    Μπράβο στον γάτο ΓΑΠ
    Η βοήθεια φυσικά θα δοθεί εφόσον υπάρξει συναίνεση στην προβληματική χώρα (την Πορτογαλία δηλαδή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση