GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες διαδηλώσεις σε 11 πόλεις του Ισραήλ...

Διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας προγραμματίζουν το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες, σε μια προσπάθεια ...

Διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας προγραμματίζουν το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η κοινωνικοοικονομική δυσαρέσκεια η οποία σαρώνει τη χώρα είναι πανεθνική και δεν περιορίζεται στα κυριότερα αστικά κέντρα.
Είναι η πρώτη φορά αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, σχεδόν πριν από ένα μήνα, που δεν...
 προγραμματίζεται να γίνει κάποια μεγάλη κινητοποίηση στο Τελ Αβίβ. Συγκεκριμένα, πορείες θα πραγματοποιηθούν σε 11 άλλες πόλεις, με τις κυριότερες να αναμένονται στην πόλη Μπερσέμπα στο νότο και Αφούλα στο βορρά.
Περίπου 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο, κατά κύριο λόγο στο Τελ Αβίβ αλλά και σε άλλες πόλεις, στην μεγαλύτερη τέτοια κινητοποίηση στην ιστορία του Ισραήλ.
Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στα μέσα Ιουλίου, όταν ακτιβιστές έστησαν τέντες σε μια πολυτελή περιοχή, στη Λεωφόρο Ρότσιλντ, για να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος των ενοικίων.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε στις διαδηλώσεις διορίζοντας μια 22μελή επιτροπή η οποία ανέλαβε να συναντηθεί με τους διαδηλωτές και να υποβάλει προτάσεις στην 16μελή ομάδα των υπουργών που θεωρούνται συναρμόδιοι για κοινωνικοοικονομικά θέματα.
Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανεγείρει νέες κατοικίες σε διάφορους οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, γεγονός που επικρίθηκε έντονα από ειρηνιστικές οργανώσεις της χώρας ως κυνική απόπειρα εκμετάλλευσης των κινητοποιήσεων.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση