GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

900 δισ. ευρώ «έκαναν φτερά» μέσα σε 48 ώρες...

Από το  sofokleous10.gr Τα χρηματιστήρια κατέγραψαν εκ νέου μεγάλη πτώση την Τετάρτη καθώς ο επενδυτικός πανικός επέστρεψε, με ...

Από το sofokleous10.gr
Τα χρηματιστήρια κατέγραψαν εκ νέου μεγάλη πτώση την Τετάρτη καθώς ο επενδυτικός πανικός επέστρεψε, με τις τράπεζες να καταρρέουν και τον ευρωπαϊκό δείκτη τραπεζών να χάνει περισσότερο από 6%, τους βασικούς διεθνείς δείκτες σε Ευρώπη και Αμερική να βουλιάζουν και το ευρώ να περνά σε ελεύθερη πτώση.
Παράλληλα, τα CDS της Γαλλίας εκτοξεύτηκαν σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο τιμών, φτάνοντας στις τιμές που είχαν τα αντίστοιχα ιταλικά τον Ιούλιο, σε μία ένδειξη ότι η ευρωπαϊκή κρίση πλησιάσει επικίνδυνα στην...
πόρτα της καρδιάς της ευρωζώνης.
Στο ΧΑ, ο ΓΔ έκλεισε με έντονες απώλειες της τάξης του 1,80% ενώ νωρίτερα στην ημέρα κατέγραφε σημαντικά κέρδη και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας έκλεισαν, επίσης, πτωτικά, με αυτά της Ισπανίας και της Ιταλίας να υπόκεινται μίνι κραχ χάνοντας περισσότερο από 5%. Παρόμοια και η εικόνα των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών με τον DAX να κλείνει χαμηλότερα κατά 5,13% και τον CAC κατά 5,45%.
Ο χρυσός κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ αγγίζοντας μέχρι και τα 1800 δολάρια ενώ νέο ρεκόρ έναντι του δολαρίου κατέγραψε το γεν και το ελβετικό φράγκο καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια για τα κεφάλαια τους. Νέα ρεκόρ κατέγραψαν και τα 30ετή και 10ετή αμερικανικά ομόλογα.
Στις ΗΠΑ μέχρι αργά το βράδυ οι βασικοί δείκτες σημείωναν μεγάλες απώλειες με τις κυριότερες τράπεζες να βουλιάζουν, ένδειξη ότι η τραπεζική κρίση συνεχίζεται και εντείνεται.
Σε γενικές γραμμές άλλη μία ημέρα πανικού μετά την πρόσκαιρη ανοδική ανάπαυλα, με τις αγορές να θέλουν να βρουν βραχυπρόθεσμο πυθμένα αλλά προς το παρόν να μη μπορούν.
Με μεγάλη πτώση ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνεδριάσεις στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των φημών ότι θα επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, κάτι που έπληξε πρωτίστως τις τραπεζικές μετοχές.
Γύρω στην ώρα κλεισίματος (18:00 Ελλάδας) ο FTSE100 στο Λονδίνο έχανε 2,72%, ο CAC40 στο Παρίσι 5,03%, ο DAX30 στη Φρανκφούρτη 4,31%, το ισπανικό χρηματιστήριο έχανε 4,60%, το ιταλικό 5,40%, πριν κλείσει με πτώση 6,5%.
Πτώση σημειωνόταν και στη Νέα Υόρκη όπου ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς γύρω στις 18:00 Ελλάδας έχανε τουλάχιστον 4%, αναιρώντας τα χθεσινά κέρδη, μετά την πτώση 600 μονάδων τη Δευτέρα.
Αναλυτές διαβλέπουν ότι θα καθυστερήσει η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, λόγω του φόβου μεγάλης μερίδας επενδυτών επειδή ιδιωτικές τράπεζες έχουν εμπλακεί στο νέο δανεισμό της Ελλάδας.
"Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, έρχονται να προστεθούν οι πιο τρελές φήμες", έλεγαν σήμερα Γάλλοι χρηματιστηριακοί αναλυτές υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους. "Οι αβεβαιότητες θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες" όπως, άλλωστε, αφήνει σαφώς να εννοηθεί το χθεσινό ανακοινωθέν της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed.
Γενικώς, σε 48 ώρες, στις 5 και 8 Αυγούστου, "έκαναν φτερά" 900 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ουόλ Στριτ και τα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Παρατηρείται και πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με τη σημερινή ισοτιμία να φθάνει στο 1,4183 δολάριο το ευρώ.
Το ελβετικό φράγκο ανατιμάται έναντι του ευρώ--στο 1,0329 ελβετικό φράγκο/ευρώ.
Η ουγκιά του χρυσού σήμερα στο Παρίσι ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια για λίγο, θέτοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, πριν υποχωρήσει στα 1.796,86 δολάρια.

2 σχόλια

  1. 900 δισ. ευρώ «έκαναν φτερά» μέσα σε 48 ώρες...
    ////////////////////////////////
    Δεν πέταξαν.
    Έγιναν φθηνές αγορασμένες μετοχές,
    και θα εμφανισθούν μόλις (όταν) ο
    δείκτης ανέβει.
    Άρα τα 900δις άλλαξαν τσέπες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραμανλής τι χρώμα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση