GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γερμανικές bad banks απειλούν με αποτυχία το rollover;;..

Από το  sofokleous10.gr Οι γερμανικές bad banks , αυτές που δημιουργήθηκαν για να συγκεντρώσουν όλα τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού του ...

Από το sofokleous10.gr
Οι γερμανικές bad banks, αυτές που δημιουργήθηκαν για να συγκεντρώσουν όλα τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού του γερμανικού τραπεζικού κλάδου, απειλούν να καταδικάσουν το σχέδιο για την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων σε αποτυχία.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι οργανισμοί αυτοί, που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους δισ. ευρώ, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα εάν θα συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή.
Η αβεβαιότητα αυτή έρχεται την ώρα που...
η ελληνική κυβέρνηση προειδοποιεί πως η συμφωνία για την ανταλλαγή θα ακυρωθεί εάν η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών δεν ανέλθει τουλάχιστον στο 90%.
Η FMS Wertmanagement, μία bad bank που ανέλαβε προβληματικά assets ύψους 175 δισ. ευρώ της Hypo Real Estate, έχει στα χέρια της ελληνικά κρατικά ομόλογα 7,4 δισ. ευρώ.
Η Erste Abwicklungsanstalt, στην οποία μεταφέρθηκαν assets της WestLB έχει άλλα 1,1 δισ. ευρώ.
Με δεδομένο ότι οι οργανισμοί αυτοί δεν είναι τράπεζες, αλλά στηρίζονται από την εγγύηση του γερμανικού δημοσίου, είναι ασαφές εάν μπορούν να συμμετάσχουν στο σχέδιο της ανταλλαγής.
Επίσης, η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της Γεεμανίας, η DZ Bank, και η μεγαλύτερη δημόσια τράπεζα, η Landesbank Baden-Württemberg, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.
Η Αθήνα έχει θέσει σχετική προθεσμία για τις 9 Σεπτεμβρίου. Για τη συμμετοχή τους έχουν διαβεβαιώσει οι Commerzbank, Deutsche Bank και BayernLB, όπως και οι Munich Re, Allianz και DekaBank.

1 σχόλιο

  1. Όσο νυχτώνει το… ρεζιλίκι μεγαλώνει!
    Φαίνεται ότι η επιπολαιότητα και η πρεμούρα αποτελούν, επ΄ εσχάτοις, βασικά στοιχεία της πολιτικής Βενιζέλου, ο οποίος από το βράδυ της Δευτέρας, διέρρεε ότι θα… πείσει τον Σαμαρά να συναινέσει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    Τα πράγματα δεν πήγαν όμως όπως τα σχεδίασε και μετά τη συνάντηση που είχε στη Συγγρού έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο και τώρα τρέχει να .....
    κρυφτεί αφού και οι τροϊκανοί του είπαν ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα.

    Όσο νυχτώνει το ρεζιλίκι μεγαλώνει δηλαδή για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που συναντήθηκε εκ νέου το απόγευμα της Τρίτης με το κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να συμφωνήσουν τα επιπλέον μέτρα!

    http://www.kentrinews.gr

    ........πολύ ήπια τελικά η λέξη ξεφτιλισμένος ! για τον ΧΟΝΤΡΟΜΑ ΛΑΚΑΑΑΑΑ.

    Σε ρόλο ακροατή περιορίστηκε σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Βαγέλη Βενιζέλο στα κεντρικά γραφεία επί της λεωφόρου Συγγρού.

    Την συνάντηση είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος, διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί συζήτησαν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους. Μετά την συνάντηση από την ΝΔ διέρρευσε ότι “δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ότι ο κ. Σαμαράς μόνο άκουγε την ενημέρωση εφόλης της ύλης της οικονομίας που του έκανε ο κ. Βενιζέλος χωρίς να εκθέσει τις απόψεις του”. Επιπλέον ενώ ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης, από την πλευρά της ΝΔ παρέπεμπαν στην δήλωση του Σαμαρά την οποία επανέλαβε χθες ο κ. Γιάννης Μιχελάκης ότι

    “συνεννόηση και συνενοχή στο λάθος η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δώσει”.

    Διαφορετική ήταν η προσέγγιση από την πλευρά του κ. Βενιζέλου ο οποίος υποστήριξε ότι “υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων”και πρόσθεσε ότι “τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης”......

    ... Ενώ πάντως η κυβέρνηση δείχνει να επιζητά την συναίνεση.
    Από την λεωφόρο Συγγρού διαρρέει δυσαρέσκεια του κ. Σαμαρά για τα στελέχη που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση