GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο για την ύπαρξη τρεχούμενου νερού στον Άρη...

Από το http://politicanea.blogspot.com/ Η NASA ανέφερε  ότι οι νέες φωτογραφίες...



Η NASA ανέφερε  ότι οι νέες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ύπαρξη «σκουρόχρωμων, επιμηκών γραμμών» στην επιφάνεια του Άρη, οι οποίες φαίνονται να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, καταδεικνύουν την πιθανότητα ροής θαλασσινού νερού στον Κόκκινο Πλανήτη.
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) – ένα διαστημικό όχημα πολλαπλών χρήσεων της NASA, το οποίο...
σχεδιάστηκε για την εξερεύνηση του Άρη και τέθηκε σε τροχιά το 2005. «Το Πρόγραμμα Εξερεύνησης της NASA συνεχίζει να μας φέρνει ολοένα και πιο κοντά στον καθορισμό, του εάν ο Κόκκινος Πλανήτης θα μπορούσε, τελικά, να υποστηρίξει ζωή – σε οποιαδήποτε μορφή – και επιβεβαιώνει ότι ο Άρης είναι ένας σημαντικός μελλοντικός προορισμός για την ανθρώπινη εξερεύνηση», δήλωσε ο Διαχειριστής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η NASA αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι σκούρες, επιμήκεις γραμμές εμφανίζονται και επεκτείνονται σε ορισμένες πλαγιές του Άρη κατά τα τέλη της άνοιξης μέχρι και το καλοκαίρι, ενώ εξασθενούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα κι επανεμφανίζονται την επόμενη άνοιξη. Η κινούμενη εικόνα που ακολουθεί, περιλαμβάνει φωτογραφίες οι οποίες, σύμφωνα με την NASA, εκτείνονται «από τις αρχές της άνοιξης ενός έτους του Άρη μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού του επόμενου έτους».
Πηγή: DirectNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση