GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανύπαρκτη πολιτική αιμοδοσίας στην Ελλάδα...

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων   για τον υ πουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης    Θέμα: Ανύπ...

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
 για τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
 Θέμα: Ανύπαρκτη πολιτική αιμοδοσίας στην Ελλάδα
– Χιλιάδες μονάδες πλάσματος θα καταστραφούν  
Η αναδιοργάνωση της αιμοδοσίας της χώρας θεσπίστηκε με τον νόμο 3402/2005 προς εναρμόνισή μας με όσα έχουν καταστεί πλέον καθημερινή πρακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως, η αναδιοργάνωση αυτή δεν έχει καν αρχίσει. Η ελληνική αιμοδοσία βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε αδιέξοδα και λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Βασίζεται στην αυτοθυσία των ανθρώπων της και χαροπαλεύει όπως όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού.
Η αιμοδοσία της Ελλάδος σήμερα κάθε άλλο παρελθοντική είναι, αφού οι περισσότερες από τις μονάδες αίματος που συλλέγονται προέρχονται από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. Έτσι, οι έλληνες σήμερα εκτός από...
 την αγωνία για την πορεία της υγείας του ανθρώπου τους αναλαμβάνουν και την ευθύνη να βρουν το πολυπόθητο αίμα σε μια πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα ανεπάρκεια του κράτους.
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ως Εθνική Αρχή Αίματος) παραμένει θεατής. Αδυνατεί να συντονίσει τις Αιμοδοσίες της χώρας που λειτουργούν σχεδόν αυτοβούλως. Οι εθελοντικοί σύλλογοι δρουν στο παρασκήνιο και το υπουργείο που απλώς χρηματοδοτεί «σποτ» στην τηλεόραση.
Το Τμήμα Κλασματοποίησης στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που έγινε με χρήματα του Γ’ ΚΠΣ, παραμένει κλειστό με το υπουργείο απρόθυμο να το θέσει σε λειτουργία ή να παραδεχθεί την αδυναμία του να το λειτουργήσει. Εν τω μεταξύ η πολυετής αχρησία του το έχει απαξιώσει τεχνολογικά σχεδόν πλήρως ώστε να θυμίζει κλειστό εργοστάσιο της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως.
Το αίμα συλλέγεται, ελέγχεται, και διακινείται από τις αιμοδοσίες της χώρας ασυντόνιστα και αποσπασματικά κοστίζοντας στο ελληνικό κράτος πολλαπλά εκατομμύρια ευρώ.
Το πλάσμα παρασκευάζεται από τις Αιμοδοσίες της χώρας, συγκεντρώνεται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Θρακομακεδόνες) αποθηκεύεται εκεί και τελικά αποστέλλεται (βάσει σύμβασης από το 2000) στην Ολλανδία για κλασματοποίηση και παρασκευή παραγώγων αίματος (κυρίως λευκωματίνης) για τις ανάγκες του ελληνικού κράτους.
Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι ο κ. Υπουργός :1.Ποιά η πορεία της αναδιοργάνωσης της αιμοδοσίας στην χώρα μας;
2.Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα;
3.Πόσες μονάδες αίματος συλλέχθηκαν από την αρχή του χρόνου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των τελευταίων 3 χρόνων;
4.Οι ποσότητες των μονάδων αίματος που συλλέγουμε αντιστοιχούν με αυτές που δηλώνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
5.Ποία τα στοιχεία για την παραγωγή πλάσματος στην χώρα μας, να δοθούν αντίγραφα του Εθνικού Αρχείου Πλάσματος (Plasma Master File) των τελευταίων 3 ετών.
6.Πόσες μονάδες κατεψυγμένου πλάσματος βρίσκονται αποθηκευμένες στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και πόσες έχουν αποσταλεί στην Ολλανδία;
7.Υπάρχει σήμερα πλάσμα στην Ολλανδία που δεν έχει κλασματοποιηθεί και προορίζεται για αχρήστευση και γιατί;
8.Πόση είναι αυτή, και πόσο θα κοστίσει στο ελληνικό κράτος;
9.Με την σχετική σύμβαση ορίζεται και προβλέπεται να αποστέλλεται κάποια ποσότητα πλάσματος στην Ολλανδία. Αν αυτή δεν έχει αποσταλεί να αιτιολογηθεί τούτο. Ποιές επιπτώσεις έχει για το ελληνικό δημόσιο και την δημόσια υγεία η παραπάνω αβελτηρία; Αληθεύει ότι η παραπάνω σύμβαση έχει καταγγελθεί από τους Ολλανδούς; Aληθεύει ότι μετά την καταγγελία της σύμβασης το υπουργείο αναζητά λύση μέσω τεχνικού συμβούλου που είναι στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας με συμφέροντα στον χώρο της κλασματοποίησης;
10.Ποίο το επίπεδο λειτουργικότητας και μελλοντικής λειτουργικότητας του Κέντρου Παραγώγων Αίματος σήμερα;
11.Εάν κρίνεται μη πρόσφορη η λειτουργία του υπάρχει δυνατότητα να πωληθεί ή μήπως αυτό σήμερα δεν είναι καν εμπορεύσιμο;
12.Ποίος διοικεί σήμερα το ΕΚΕΑ δεδομένου ότι η Πρόεδρος του ΔΣ έχει από μηνών αναγγείλει ότι «παραιτείται»;
Αθήνα, 04/08/2011
Ο Ερωτών Βουλευτής

7 σχόλια

  1. Ο βολευτης, εαν ειναι τοσο εξυπνος θα επρεπε να προτεινει κατι. Οχι μονο να κριτικαρει.
    Μηπως ειναι δικηγορος αυτος που κανει την ερωτηση, εαν ναι τοτε δικαιολογειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατρέ για ποιά πολιτική μιλάς ? Εκεί γίνεται το μεγάλο πάρτι των κοπανατζήδων δημοσίων υπαλλήλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς του ξέφυγε και δεν τό' λυσε το θέμα όταν ήταν υφυπουργός, υπουργεύοντος του κυρίου "τίποτε"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7.47
    ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
    ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΕΝΤΡΟ»ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΟΙ...

    ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ «ΠΑΣΣΑΡΟΥΝ», ΟΤΙ «ΔΗΘΕΝ» Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΚΕΪ» (ΝΑ… ΓΕΛΑΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ?)
    ΜΑ, ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ?

    ΥΜΝΗΤΕΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΝΤΥΠΑ, ΤΥΠΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΛΠ...

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ (ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΧΙΤΩΝ, ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΟΔΩΤΩΝ)...

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΠΟΥ «ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» ΚΑΙ «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΣΕ «ΝΕΕΣ ΤΑΞΕΙΣ», ΜΑΣΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΛΠ. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ» ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ» «ΚΑΛΟ» KAI «ΕΝΑΡΕΤΟ» (ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΣ !!!!

    ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ… (ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ- ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ , ΟΠΩΣ - «…Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…»....!!!!)

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΛΙΟΙ, ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ», ΟΥΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΚΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...), ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ!!

    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΝΔ) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…

    ΠΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ (ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ) ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ !!

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ______________________________________


    1981. ΠΑΣΟΚ: ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
    2011. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΑssΟΚ-ΔΝΤ.

    χέρι- πόδι, με την Κόρη και το Βόδι

    Και με ένα αναμένο ΜΠΑΦΟ Νάααααααααα..!

    ______________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΑ κ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

    ΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση