GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανδαιμόνιο στη Γαύδο λόγω υπεράριθμων σε πλοίο...

Από τον Μάριο Διονέλλη Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο λιμάνι της Γαύδου με επιβάτες να έρχονται σε αντιπαράθεση ...

Από τον Μάριο Διονέλλη

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο λιμάνι της Γαύδου με επιβάτες να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους υπεύθυνους της εταιρίας ΑΝΕΝΔΥΚ, η οποία επιδοτείται για το δρομολόγιο σύνδεσης του νησιού με τη Χώρα Σφακίων. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, το πρακτορείο της ΑΝΕΝΔΥΚ στη Γαύδο δεν τήρησε τη σειρά προτεραιότητας που η ίδια η εταιρία είχε κρατήσει για τη λίστα επιβίβασης στο πλοίο «Δασκαλογιάννης». Μάλιστα, από τις προηγούμενες ημέρες υπάλληλοι της εταιρίας τηλεφωνούσαν στους...
επιβάτες για να επικυρώσουν τις κρατήσεις τους, καταρτίζοντας στην ουσία μια ήδη υπεράριθμη λίστα.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν επί δύο ημέρες (Παρασκευή – Σάββατο) δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια λόγω απαγορευτικού και κατόπιν την Κυριακή, αντί η εταιρία να ζητήσει άδεια για επιπλέον έκτακτο δρομολόγιο, ακολούθησε την τακτική «όποιος προλάβει». Το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Γαύδου επικράτησε πανδαιμόνιο μεταξύεπιβατών που είχαν προλάβει να εκδώσουν το εισιτήριό τους και άλλων που αν και είχαν επιβεβαιώσει την κράτησή τους, εντούτοις έμεναν χωρίς το πολυπόθητο χαρτάκι, αποκλεισμένοι στο νησί.

«Μπείτε όπως μπορείτε…»
Η ένταση κορυφώθηκε όταν κανένας από την εταιρία δεν αναλάμβανε τη δέσμευση για επιπλέον έκτακτο δρομολόγιο. Ειδικά για όσους είχαν αυτοκίνητο αυτό σήμαινε αποκλεισμό στο νησί μέχρι την προσεχή Παρασκευή (26/8). Ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΝΔΥΚ, Γιάννης Μπραουδάκης προέτρεπε επιβάτες που επικοινώνησαν μαζί του να επιβιβαστούν στο πλοίο «με όποιο τρόπο μπορούν». Στον προβλήτα της Γαύδου σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και εντάσεις ενώ ο ένας λιμενικός (που και ο ίδιος θα ταξίδευε με το πλοίο καθώς τελείωνε η απόσπασή του) και ο ένας αστυνομικός προσπαθούσαν μάταια να επιβάλλουν την τάξη απειλώντας με συλλήψεις τους επιβάτες που διαμαρτύρονταν για την ασυνέπεια της εταιρίας.
Κοινωνικός αυτοματισμός και μηνύσεις…

Προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη όταν ταξιδιώτες, που δεν κατάφεραν να εκδώσουν τα «κρατημένα» εισιτήριά τους, κατέλαβαν τον καταπέλτη του πλοίου. Άλλη ομάδα επιβατών, που είχαν ήδη προλάβει να μπουν στο πλοίο, κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους ενώ τη συμπλοκή απεσώβησαν μέλη του πληρώματος.
Τελικά το πλοίο αναχώρησε με καθυστέρηση δύο ωρών αφήνοντας πίσω του περίπου δεκαπέντε αυτοκίνητα και τριάντα επιβάτες, οι οποίοι δε χώρεσαν στο δρομολόγιο ενώ αποδείχτηκε «μάταιη» και η ελπίδα που διέρρεε για επιστροφή του πλοίου στη Γαύδο τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκειμένου να περισυλλέξει επιβάτες και οχήματα.
Το πρωϊ της Δευτέρας οι αποκλεισμένοι παρέμεναν στο νησί μέχρι νεωτέρας, ενώ κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν ήδη την πρόθεση να υποβάλλουν μηνύσεις μόλις βρεθούν στο λιμεναρχείο της Χώρας Σφακίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση