GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ...

Από το  Diktiospartakos.blogspot.com Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έχει γίνει δέκτης έντονων παραπόνων για τους κυβερνη...

Από το Diktiospartakos.blogspot.com

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έχει γίνει δέκτης έντονων παραπόνων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αύξησης της στρατιωτικής θητείας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται να...
άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου καθώς πλήθος φαντάρων, που ήδη υπηρετούν ή νεοσύλλεκτοι που πρόκειται άμεσα να διαβούν τις πύλες των στρατοπέδων, έφεδροι και οι οικογένειες τους όχι μόνο καταφέρονται ενάντια στα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στο στρατιωτικό κατεστημένο, αλλά επίσης απαιτούν.
Η νεολαία δείχνει αποφασισμένη να αντισταθεί στις νέες ρυθμίσεις που ενισχύουν το χακί καθεστώς δουλείας και αναλωσιμότητας, αλλά και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα της.
Με ιδιαίτερη σφοδρότητα τίθεται το ζήτημα του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.
Τα ζητήματα που θέτουν πολλοί είναι τα εξής:
«Πριν ο κ. Μπεγλίτης αποφασίσει να αυξήσει την θητεία να μας δώσει μερικές απαντήσεις:
1) Γιατί δεν μειώνει τα στρατόπεδα στα απολύτως απαραίτητα 10-20 όλα και όλα δημιουργώντας τεράστιες οικονομίες κλίμακας;
2) Γιατί δεν ρωτάει τους στρατηγούς του, που του εισηγούνται την αύξηση της θητείας μήπως θέλουν την αύξηση για να διατηρήσουν τις ωραίες θεσούλες τους;
Ένας σωστός εξορθολογισμός θα μείωνε δραματικά στις μισές τις ωραίες θεσούλες τους. Δεν τους ρωτά πόσους στρατηγούς και ταξιάρχους έχουν αναλογικά οι άλλοι στρατοί (ΗΠΑ, Αγγλία , Γαλλία κ.λ.π.)
3) Γιατί κ. Μπεγλίτη δεν κολλάς ένσημα στον Έλληνα Φαντάρο που προσφέρει την εργασία του υποχρεωτικά;
4) Γιατί μετά την απόλυση δεν τον βάζεις στο ταμείο ανεργίας όπως έχει κάθε εργαζόμενος το δικαίωμα;
5) Γιατί δεν του αναγνωρίζεις την «ύψιστη προσφορά στην πατρίδα» σαν προϋπηρεσία στο δημόσιο ώστε με το τέλος της θητείας του ο Έλληνας Φαντάρος να έχει ισάξια προσόντα με τις γυναίκες που στο αντίστοιχο διάστημα εργάζονται ή τους δημοσιογράφους;
Δεν ξορκίζεις το κακό κ. Μπεγλίτη κατηγορώντας τους προκατόχους σου .

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

3 σχόλια

  1. 'Ε ΡΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ' ''ΥΨΙΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ'' ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπηρέτησα 21 μήνες θητεία , στα τεθωρακισμένα , το περισσότερο καιρό σε μονάδα (ΕΜΑ) προκαλύψεως του Εβρου. Οι προστάτες υπηρετούσαν 12 μήνες .Τον χειμώνα οι θερμοκρασίες ήταν πολικές , έφτυνες και πάγωνε στον αέρα . Υπήρχε σκληρή εκπαίδευση , πειθαρχία , ασκήσεις και σκηνάκια με πολύ παγωνιά , επιφυλακές αλλά και ανθρωπιά . Από ρουχισμό ,3 ζευγάρια άρβυλα και 3 σετ φόρμες αγγαρείας και 4 ζεύγη κάλτσες. Και στρατιωτικά άρβυλα δεν πουλιόταν έξω , όπως σήμερα .
    Ο μισθός του στρατιώτη ήταν τότε 480 δρχ και του λοχία 520 δρχ . Με την επιφυλακή του 1987 , παρά τρίχα γλυτώσαμε την σύραξη με τους Τούρκους .
    Πρώτη άδεια 4ήμερη από τον Εβρο για περίχωρα των Αθηνών , χωρίς ούτε μία οδοιπορικά.
    Ολοι μας δυσκολευτήκαμε , αλλά και εγώ εξεπλάγη με τις δυνάμεις που έχουμε σαν άνθρωποι. Και τότε υπήρχαν οι οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης , που συνάντησα στο ΚΕΤΘ. Δεν θα μπορούσα να πω και τα καλύτερα λόγια για αυτούς. Και τότε υπήρχαν οι τσάτσοι και οι γλυψιματίες .
    Κανένας δεν υποστήριξε ότι η στρατιωτική θητεία είναι μήνας του μέλιτος .
    Ο Στρατός είναι αναγκαίο κακό. Και δυστυχώς φαντάροι και αξιωματικοί είναι αναλώσιμοι σε περίπτωση πολέμου .
    Όταν τότε , υπήρχε έλλειψη ατόμων στο στρατό , σήμερα με τόσο μικρή θητεία τι γίνεται ???? Πως βγαίνουν οι υπηρεσίες ??? από τους ΕΠΟΠ.
    Όταν σήμερα , υπάρχουν τόσες γυναίκες στο στρατό , σαν επαγγελματίες και μάλιστα ανταποκρίνονται στα γυμνάσια ακόμη και των ΛΟΚ όπως ακούγεται , γιατί να μην καθιερωθεί και η γυναικεία στρατιωτική θητεία ?????
    Και όταν θα βγω σε σύνταξη , θα πρέπει να πληρώσω εισφορές , αν θέλω να αναγνωρίσω την στρατιωτική θητεία .
    Και εγώ δεν ήθελα να υπηρετήσω τόση θητεία και ο ιδιωτικός τομέας που δεν έφταιγε σε τίποτα , πληρώνει την ανικανότητα των πολιτικών που μας έφεραν στη κατάντια αυτή .
    Το ευχάριστο είναι , ότι αυτά που διδάχτηκα στο στρατό , δεν τα εφάρμοσα στη πράξη . Μπορεί να έχει προχωρήσει η τεχνολογία , αλλά μην έχετε την εντύπωση , ότι σε μια πιθανή σύγκρουση με τους Τούρκους , δεν θα εμπλακούν χερσαία τμήματα , όπου εκεί θα γίνει το μεγάλο μακελειό . Στο Ιρακ και Αφγανιστάν , βλέπετε τα αποτελέσματα , από μία την Αμερική που διαθέτει οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και από την άλλη τους αντάρτες με τον ξεπερασμένο οπλισμό.
    Λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες (ΕΠΟΠ ) δεν υπάρχουν πλέον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν πειράζει θα προστατεύσουν οι τηλεπουσταρες τα σπίτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση