GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανεπιστήμια χωρίς έρευνα και γνώση...

Από το  contemporaryjournalism.gr Γνωρίζοντας από κοντά την Άννα Διαμαντοπούλου, ως νεαρή και φιλόδοξη υφυπουργό στην κυβέρνηση Κ. Σημίτη, ...

Από το contemporaryjournalism.gr
Γνωρίζοντας από κοντά την Άννα Διαμαντοπούλου, ως νεαρή και φιλόδοξη υφυπουργό στην κυβέρνηση Κ. Σημίτη, ανεβήκαμε στην Κοζάνη, να με ξεναγήσει, τηλεοπτικά, στην Αιανή! Μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια, το πάθος της, η καλή καρδιά της, το ανοικτό μυαλό της. Άνθρωπος χρήσιμος για την Ελλάδα, πάντοτε σκεφτόμουν! Έτσι, όπως φανέρωνε και το βιογραφικό, που μόνη της είχε συντάξει: «Πρόεδρος των...
Φοιτητών της Σχολής μου – Πολυτεχνείο ΑΠΘ-… είχα την τύχη να ζήσω όλες τις εκφάνσεις του ελεύθερου πλέον φοιτητικού κινήματος. Τις ατέλειωτες συζητήσεις στο αμφιθέατρο, τις συγκρούσεις με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, τους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες και μια καλύτερη ζωή, για ένα άλλο επίπεδο σπουδών… Με αυτές τις εμπειρίες και με βαθιά ευγνωμοσύνη στους γονείς μου, στους δασκάλους μου και στους συντρόφους μου, παίρνοντας το πτυχίο μου, άνοιξε το 1981, ένας νέος κύκλος ζωής». Τα χρόνια πέρασαν και εκείνα, που υπερασπίστηκε στα αμφιθέατρα, με τους συντρόφους της, ενάντια σε μια συντηρητική εκπαιδευτική πολιτική, τα βρήκε τώρα μπροστά της. Ή τότε πίστευε στους «αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες… για ένα άλλο επίπεδο σπουδών» ή το έκτρωμα, που εμφανιζόταν τώρα, κατά την υπουργεία της, «σαν μεταρρύθμιση», -απόσταγμα νοσηρού αντιπανεπιστημιακού μένους Πανάρετου- θα το πετούσε, με την πρώτη ευκαιρία, στα σκουπίδια!. Έτσι, παρηγοριόμουν.
Και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, καθώς ο Πανάρετος έπαψε να είναι υφυπουργός . Αλλά Mea culpa! Γιατί, τώρα, ο Πανάρετος ως blogger… υπερ-υπουργεί το Υπουργείο Παιδείας: Όποιος θέλει να μάθει τι πρόκειται να αναγγείλει ή να θέσει σε εφαρμογή η υπουργός, δεν έχει παρά να μελετήσει τις δικτυακές ανελληνίζουσες ανακοινώσεις του: Ο «κουμπάρος» Γιάννης τα ξέρει όλα! Και όπως μου είπε φίλος Υπουργός: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που ο Γιώργος, του παρέδωσε μόνον την Παιδεία. Μπορούσε να του είχε εμπιστευθεί και ολόκληρη την κυβέρνηση». Πανκάκιστη απόφαση, ομολογώ… Αύριο, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας εισάγει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο στο οποίο Σχολές, Τμήματα, έρευνα, μεταπτυχιακά, αξιολόγηση, συμβούλια ιδρύματος, τομείς, πρυτάνεις, εκλογές, τρίχρονες σπουδές, , εξελίξεις , βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση αντάξιας εκείνης στην οποία έχει περιέλθει η δύσμοιρη Ελλάς, επί διακυβέρνησης Παπανδρέου, φίλων, κηπουρών και κουμπάρων αυτού. Γιατί, αν η Άννα Διαμαντοπούλου βρει έστω κι ένα Πανεπιστήμιο στην αλλοδαπή, που να λειτουργεί έτσι, με πρόγραμμα εκ των ενόντων, χωρίς τμήματα, θα φαινόταν ότι ο Πανάρετος είναι -τουλάχιστον- καλός αντιγραφέας… Μετά από εκείνο το πολλά βαρύ και ασήκωτο -αλλά ιστορικά αξιομνημόνευτο- «Λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου, η Υπουργός Παιδείας με το νομοσχέδιο, που φέρνει προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή, καταδικάζει την ανώτατη εκπαίδευση να μείνει χωρίς έρευνα και τα πανεπιστήμια χωρίς την επιστημονική γνώση… Αλλά οποία υποκρισία να αξιολογεί ο πρωθυπουργός το ελληνικό πανεπιστήμιο στους Δελφούς ως «ουραγό της Ευρώπης», όταν πανεπιστήμια στα οποία ο ίδιος εφοίτησε, στη λίστα της Σαγκάης, βρίσκονται στην ίδια ομάδα με τα ελληνικά πανεπιστήμια!… Αλλά και ποια αγνωμοσύνη της Άννας, να στρέφεται εναντίον του ΑΠΘ, των συντρόφων της και των δασκάλων της , που της έδωσαν εφόδια να φτάσει σήμερα, σ’ έναν από τους κύκλους της ζωής της, να είναι Υπουργός Παιδείας.

12 σχόλια

  1. Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Παπανδρέου στην Αθήνα, με τις δυνάμεις των επαναστατών να έχουν μπει στην πρωτεύουσα Αθήνα και τη διεθνή κοινότητα να καλεί τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της χώρας να απομακρυνθεί από την εξουσία.

    Οπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ομάδες των επαναστατών βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος την οποία και μετονόμασαν σε “Πλατεία των Αγανακτισμένων”.

    Το Αλ Τζαζίρα επικαλείται εκπρόσωπο των ανταρτών σύμφωνα με τον οποίο οι προσκείμενες στον Παπανδρέου δυνάμεις ελέγχουν “το 15-20% της Αθήνας”.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να ελέγχουν τμήματα της ελληνικής πρωτεύουσας, αν και σύμφωνα με άλλες αναφορές πολλοί από τους στρατιώτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους στους επαναστάτες. “Σας προειδοποιώ πως υπάρχουν θύλακες αντίστασης εντός και γύρω από την Αθήνα” προειδοποίησε ένας από τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών που εμφανίστηκε αισιόδοξος πως “με το θέλημα του Θεού, η νίκη μας θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες”.

    Οπως όλα δείχνουν, οι δυνάμεις των επαναστατών κατόρθωσαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να κάνουν ό,τι δεν μπορούσαν να πράξουν κατά τους τελευταίους 6 μήνες, όταν και ξεκίνησε η εξέγερση στη χώρα εναντίον του καθεστώτος Παπανδρέου.

    Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδροςΜπάρακ Ομπάμα τόνισε πως “ο πιο σίγουρος τρόπος για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ελλάδα απλός: “Ο Παπανδρέου και το καθεστώς του πρέπει να αναγνωρίσουν πως η κυριαρχία τους έφτασε στο τέλος της. Ο Παπανδρέου πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα ότι δεν ελέγχει πλέον τη Λιβύη…”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιστολή προς αιδαείς
    Η σύγχρονη επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Πελοποννήσους δεν έχει απλή δόση αλήθειας ,αλλά είναι η πραγματική γραμμένη ιστορία .
    Δυστυχώς για τους ανιστόρητους που το θεωρούν προπαγάνδα , ευτυχώς για όλους εμάς που γνωρίζουμε την αληθινή ιστορία και τα ακριβή γεγονότα .
    Είμαστε λίγοι για προπαγάνδα και εμφυλίους , σταματήστε όμως ανδρείκελα του Ιμπραήμ να ξεπουλάτε την Ελλάδα στα εβραιοαμερικάνικα συμφέροντα .
    Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές βιβλιογραφίες :
    Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος , καθηγητής πολιτικής ιστορίας της νεοτέρας Ελλάδος , στο Πάντειο πανεπιστήμιο , Δρακοπούλου Κατερίνα , Δρακοπούλου Καίτη , Αντωνόπουλος Ιωάννης , Πετροπούλου Αγγελική Αλεξανδροπούλου Κατερίνα , Χατζόπουλος Μίλτος , Σβολόπουλος Κωνσταντίνος .
    Σχόλιο : όλα τα τά ονόματα των παραπάνω ιστορικών έχουν κατάληξη - οπουλος μήπως ξέρει κανείς πότε δόθηκε αυτή η κατάληξη και σε ποιους ; τυχαίο , δεν νομίζω .
    Σε νέα επιστολή ο απόστολος Παύλος θα μιλήσει εκτενεστέρα γι αυτό το θέμα .
    Απόστολος Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ .
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ .
    Για τους προδότες Πελλοπονήσιους αναφέρω ενδεικτικά :
    1.Μαχη του Μαραθώνος .
    2. Ο Εφιάλτης .
    3. Εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου .
    4. Το κείμενο της διακήρυξης της Αγίας Λαύρας , υπάρχουν 179 υπογραφές εκ των οποίων μόλις 11 από την Πελοπόννησο .
    5 . Κολοκοτρώνης στην φυλακή .
    6 . Δολοφονία Καραϊσκάκη .
    7 . Δολοφονία Καποδίστρια .
    8 . Ιμπραήμ .
    9 .Πως λεγόταν η Αρεόπολη πριν ; μήπως είχε σλαβικό όνομα ;
    10. Χρεόγραφα μαρτυρούν την παράδοση Ελληνικής γης από τους Τούρκους μπέηδες και αγάδες , σε Πελλοπονήσιους δημογέροντες και προεστούς όχι μόνο στην Πελοπόννησο , αλλά και σε όλη την Ελλάδα , γιατί οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας , ήταν Πελλοπονήσιοι στην καταγωγή τους .
    Ήμαστε λίγοι σήμερα για να κάνουμε εμφύλιο , αλλά όχι και να ψηφίζουμε την προδοτική οικογένεια των Παπανδρέ-ειδών και τα συναφίδια τους .
    Τα ιδία αυτά πρόσωπα παραδίδουν σήμερα την Ελλάδα με μέγιστη δουλοπρέπεια στα Εβραιοαμερικάνικα αφεντικά τους .
    Μην προκαλείτε άλλο γιατί η αλήθεια δεν συμφέρει κανέναν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ.ΑΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ.ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΚΕΤΑ ΑΧΟΥΡΙΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΤΟ...ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΙΚΑΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΑΝΗΛΕΩΣ.ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποκαλυψη

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝ ΠΑΝΤΟΥ!

    Η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

    Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί με το σχέδιο νόμου δεν δίνεται η δυνατότητα στα ιδρύματα να οργανώνουν τρίτο κύκλο σπουδών, ώστε να μη μπαίνει φραγμός στην ακαδημαϊκή τους υπόσταση, παρά τη ρητή δέσμευση, τόσο του Ειδικoύ Γραμματέα ΑΕΙ κ. Παπάζογλου


    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠ[ΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ ΣΥΜΝΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ
    Ο Πρόεδρος Γιάννης Τσάκνης ο μαστρωπος

    Καθηγητής

    ΤΕΙ Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκαλυψη

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝ ΠΑΝΤΟΥ!

    Η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

    Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί με το σχέδιο νόμου δεν δίνεται η δυνατότητα στα ιδρύματα να οργανώνουν τρίτο κύκλο σπουδών, ώστε να μη μπαίνει φραγμός στην ακαδημαϊκή τους υπόσταση, παρά τη ρητή δέσμευση, τόσο του Ειδικoύ Γραμματέα ΑΕΙ κ. Παπάζογλου


    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος Γιάννης Τσάκνης ο μαστρωπος εκβιαστης

    Καθηγητής

    ΤΕΙ Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τετάρτη όλοι στην πορεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ!!!!!
    ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ????
    Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!!
    Επισης ο κυριος Αρβανιτης ειναι υπευθυνος της πτυχιακης εργασιας της Τιτίκας Καλημέρη:
    http://rp.web.auth.gr/rp/supply/show.html?id=518 . θα πείτε που είναι το περίεργο?

    Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο κύριος Αρβανίτης είναι ο πρόεδρος στο κρατικό κτηματολόγιο και ταυτόχρονα καθηγητής στο Πολυτεχνείο θεσσαλονίκης.Δηλαδή διπλοθεσίτης. Ο πατέρας της φοιτήτριας Καλημέρη είναι ο Δημήτριος Καλημέρης.
    Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο (http://www.paraskhnio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=209:---l-r&catid=4:politiki&Itemid=2) λοιπόν ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης, υπάλληλος στο Κτηματολόγιο και η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου!

    Και πάμε στο ζουμί.Τον Ιούνιο του 2010 ο Πρόεδρος Αρβανίτης κατόπιν διαταγής της Μπιρμπιλής προσπαθεί να απολύσει κόσμο.Δεν είναι εύκολο όμως να διώξεις δημοσίους υπαλλήλους.Ζητά βοήθεια από τους διευθυντές της εταιρείας αλλά όλοι αρνούνται να εισηγηθούν απολύσεις υπαλλήλων.Με μία εξαίρεση.Τον κύριο Καλημέρη.Η κόρη του οποίου κάνει πτυχιακή εργασία με τον Πρόεδρο Αρβανίτη.Με θέμα βέβαια...το κτηματολόγιο.

    Ρε μας δουλεύεται? Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά;
    Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται; Είναι δυνατόν τα παιδιά κάποιου υπαλλήλου να κάνουν πτυχιακή με τον προιστάμενο του και μετά αυτός ο υπάλληλος να εισηγήτε απολύσεις κατόπιν παράκλησης του προισταμένου-καθηγητή διπλοθεσίτη?Τυχαίο? Μας δουλεύεται?
    Οι φοιτητές στο πολυτεχνείο τι κάνουν? Δε βλέπουν εδώ κάτι περίεργο?

    Κυρία Μπιρμπιλή δε μετανομάζεται το Κτηματολόγιο ΑΕ σε ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ? Μήπως σε ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΑΕ? Έχεις κάλυψη Υπουργέ από δεξιούς και πασόκους δημοσιογραφους (εσύ ξέρεις το λόγο) αλλά δεν μπορείς να τους κοροιδεύεις όλους και για πάντα.


    κλεφτες και απατεωνες...
    να λογοδοτησουν τωρα
    1.αρβανιτης(διπλοθεσιτης κουμπαρος υφηπουργου)
    2.καρτελια(αποφοιτος λυκειου παιρνει 6000 ευρω μισθο)
    3.ο αντρας της Διαμαντοπουλου-ΝΕΟΔΩΣΙΛΟΓΟΣ!!
    4.ελισαβετ γκολφινοπουλου(διοριστηκε την επομενη των εκλογων-ο αντρας της ειναι αναδοχος στο κτηματολογιο)
    5.καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου
    ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΠΙΠΑΤΖΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντισυνταγματικά 23 σημεία του νόμου της Αννούλας..
    ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ..ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΩΝ.

    Κατατέθηκε σήμερα, γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονου για το νομοσχέδιο για τα Α.Ε.Ι. που συζητείται στη Βουλή, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, όπου όπως αναφέρεται «Τουλάχιστον εικοσιτρείς (23) επιμέρους διατάξεις» είναι αντισυνταγματικές»

    Η γνωμοδότηση που τεκμηριώνεται με παράθεση της σχετικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφέρει συγκεκριμένα ότι «τουλάχιστον εικοσιτρείς (23) επιμέρους διατάξεις ή και δέσμες ολόκληρες διατάξεων του νομοσχεδίου παραβιάζουν εμφανώς τόσο το άρθρο 16 του ισχύοντος Συντάγματος όσο και άλλες διατάξεις του Συντάγματος ή και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Οι παραβιάσεις αυτές είναι τέτοιας έκτασης και βαρύτητας ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για αναίρεση της λειτουργίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως πλήρως αυτοδιοικούμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, για έμμεση κατάργηση της ιδιότητας των καθηγητών τους ως δημοσίων λειτουργών και για καίριο πλήγμα σε βάρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

    Συγχρόνως, επισημαίνεται ότι «τα όργανα της ακαδημαϊκής αυτοδιοίκησης και πρωτίστως ο πρύτανης έχουν δικαίωμα να προβούν σε έλεγχο της συνταγματικότητας των διατάξεων της πανεπιστημιακής νομοθεσίας που θα κληθούν,
    κατά το λόγο της αρμοδιότητάς τους, να εφαρμόσουν και, σε περίπτωση που διαπιστώσουν αντισυνταγματικότητα, να αφήσουν ανεφάρμοστη τη διάταξη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από πότε η ΑΝΟΥΛΑ ήταν πρόεδρος της σχολής της!!!!!!!!!
    Εγώ την θυμάμαι να την παρακαλάνε να πάει να ψηφίσει στις εκλογές της ΦΕΑΠΘ την ξυπνούσαν οι συνάδελφοί της και την πηγαιναν με το ζόρι να ψηφίσει.
    Θα μας πει τώρα οτι ηταν και πολιτικοποιημένη απο τα φοιτητικά της χρόνια. ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ
    Κάποιος που ξέρει............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση