GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι και η γιαγιά μου γίνεται τραπεζίτης...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Στον χθεσινό Δευκαλίωνα αναφέραμε επιγραμματικά τον κυριότερο λόγο γι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα αναφέραμε επιγραμματικά τον κυριότερο λόγο για τον οποίο η Ελληνική Οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει. Συγκεκριμένα αναφέραμε ότι για όσο χρονικό διάστημα ακολουθείται η πολιτική της κρατικοποίησης των χρεών και της ιδιωτικοποίησης των κερδών δεν πρόκειται να διορθωθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και συνεπώς ούτε το επίπεδο ζωής των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας.
Ως κορυφαίο παράδειγμα κρατικοποίησης των χρεών χρησιμοποιήσαμε το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει δεχθεί σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις (πάνω από 90 δις ευρώ) από το Ελληνικό Δημόσιο. Παρ’ όλες όμως τις γενναίες οικονομικές ενισχύσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, που έχουν μετατρέψει ουσιαστικά τις τράπεζες σε κρατικές, οι τιμές των μετοχών των Ελληνικών Τραπεζών δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.
Αυτό συμβαίνει διότι καθημερινά προκύπτουν νέες ζημιές στο...
 δανειακό χαρτοφυλάκιο, είτε λόγω της ύφεσης που πλήττει τα κέρδη και τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων, είτε λόγω της κακής ποιότητας των δανείων ιδίως προς επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. Για να γίνει κατανοητή η κλίμακα κρατικοποίησης των χρεών του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος και το πρόβλημα που παίρνει στις πλάτες του το Ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια ο Ελληνικός Λαός, αρκεί να αναφέρουμε μερικούς αριθμούς.
Η συνολική χρηματιστηριακή αξία όλων των Ελληνικών Τραπεζών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών δεν ξεπερνά τα 12 δις ευρώ. Η συνολική αξία των κρατικών ενισχύσεων προς τις Ελληνικές τράπεζες είναι μεγαλύτερη από 90 δις ευρώ. Δηλαδή όλες μαζί οι τράπεζες έχουν πολύ μικρότερη αξία από τα χρήματα που έχουν πάρει από το κράτος. Τώρα πόσο μεγάλη είναι η τρύπα των ζημιών που έχουν υποστεί οι Ελληνικές Τράπεζες από τα ιδιωτικά (προς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες) δάνεια ουδείς γνωρίζει.
Πρόχειροι όμως υπολογισμοί τις ανεβάζουν σε 12 -15 δις ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και η ζημιά από το υποτυπώδες κούρεμα των ελληνικών ομολόγων).
Δηλαδή σε απλά μαθηματικά το Ελληνικό Δημόσιο θα πάρει πάνω του ποσό λίγο μεγαλύτερο από 90 δις ευρώ που διατέθηκε σαν κρατική ενίσχυση από τις κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου στις τράπεζες, συν 12-15 δις ευρώ από ζημιές που προέρχονται από το δανειακό χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τραπεζών. Συνολικά στο υφιστάμενο δημόσιο χρέος θα προστεθούν και θα πρέπει από εδώ και πέρα να υπολογίζονται με κάποιο τρόπο, επί πλέον 110 δις ευρώ καινούργιο χρέος για το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο έχει πάρει ως ενέχυρο προνομιούχες μετοχές των ελληνικών τραπεζών των οποίων η συνολική χρηματιστηριακή αξία είναι σήμερα μικρότερη από 12 δις ευρώ.
Ο τέλειος επιστημονικός Ορισμός της κρατικοποίησης του Ιδιωτικού Χρέους!
Θα αναρωτηθεί ο καλόπιστος αναγνώστης: Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;
Απάντηση: «Δυστυχώς συμβαίνουν. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί».
Θα συμπληρώσει αναστενάζοντας ο καλόπιστος αναγνώστης: «Έτσι και η γιαγιά μου γίνεται τραπεζίτης»!

2 σχόλια

  1. Λέτε ανοησίες. Οι Τράπεζες έχουν φορτωθει ελληνικά ομόλογα (σκουπίδια) και συνεχίζουν μάλιστα να τα αγοράζουν, που κανενας λογικός τραπεζίτης δεν θα αγόραζε. Και δεν έχουν παρει τόσα χρήματα. Μόνο εγγυήσεις. Ωστε η κυβερνηση να έχει λόγο και να αγοράζουν ομόλογα μέσω των επιτρόπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος και να είναι πρώτος,ίδιο θα είναι το σενάριο.
    Μνημονιακή Γαλαζοπράσινη Κυβέρνηση για να ισοπεδώσουν το λαό.
    Το ζήτημα για το λαό δεν είναι ποιος από τους συνεταίρους και εγγυητές της καταστροφής του θα έρθει πρώτος.
    Το ζήτημα είναι να τους ρίξει κοντά στο 20% ή κι ακόμα παρακάτω.
    Σήμερα,αυτό δεν είναι ευχή.
    Είναι ισχυρή πιθανότητα.
    Στο χέρι του λαού είναι.
    Τώρα λαϊκό μέτωπο και πάλη για την ανατροπή τους.
    Με το ΚΚΕ και όποιους ακόμη θέλουν
    και μπορούν να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής.
    Μόνο έτσι μπορεί κάτι να σωθεί.
    Μόνο έτσι μπορεί να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και το ξεπούλημα
    της χώρας στο οποίο λένε ναι και οι δύο συνεταίροι.
    Αλλιώς η μοίρα του λαού και της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη για τα επόμενα 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση