GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίνουμε εγγυήσεις (σε χρήμα) στην Φινλανδία για το νέο δάνειο...

Από το http://www.evenizelos.gr/ Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθ...

Από το http://www.evenizelos.gr/

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21 Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF.
Το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro WorkingGroup (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών). Περιττεύει να σημειωθεί ότι...
 το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας–Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.
Το χρηματοδοτικό σχήμα διαμορφώθηκε τελικά σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό του κ.Jutta Urpilainen τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική επεξεργασία.

5 σχόλια

  1. πώς είσαι έτσι μωρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διευκρινίσεις Βενιζέλου για την έκπληξη που μας επιφύλασσε για την περίεργη συμφωνία με τη Φινλανδία....!!!

    Σε διευκρινίσεις που όμως μπερδεύουν ακόμα πιο πολύ την υπόθεση για τη συμφωνία με τη Φινλανδία και τη συμμετοχή της στο δεύτερο «πακέτο» ενίσχυσης της Ελλάδας προέβη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Απόλυτα κατανοητό ότι η Φινλανδία ήθελε μια διμερή συμφωνία για να εξασφαλιστεί, ωραία και η υπουργός τους για τα χρονάκια της...
    Αλλά οι απορίες είναι:
    __________________________________
    Εμείς τι λεφτά θα τους δώσουμε για εγγύηση ; Που θα τα βρούμε ;
    Αφού τα έχουμε σε μετρητά γιατί να τα καταθέσουμε σαν εγγύηση ώστε να τα πάρουμε πίσω σαν δάνειο ;
    Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ή άλλες εκπλήξεις με άλλες χώρες της ευρωζώνης ;
    Διαβάστε τις "διευκρινήσεις" Βενιζέλου και αν σας λυθεί καμιά από τις πιο πάνω απορίες γράψτε μας...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά οι Φινλανδοί δεν θέλουν πλέον να μας δανείζουν.
    Οι εξηγήσεις του Βενιζέλου είναι για ηλίθιους.
    Οι Φινλανδοί βρίσκουν προφάσεις με τις εγγυήσεις για την αποφυγή μελλοντικής δανειδότησης.
    Βλέπετε αυτοί οι πολιτικοί σέβονται τον λαό τους και όταν βλέπουν τον δικό μας πρωθυπουργό τον ζήτουλα να απολαμβάνει τις διακοπές του σαν μην συμβαίνει τίποτε όταν ο κόσμος στην Ευρώπη φλέγεται κάπου αισθανονται και βλάκες να συνεχίζουν να χρηματοδοτουν να σώσουν κάποιους που ως τώρα δεν κανανε τίποτε για να σωθούν απλά επαναπαύονται στις δόσεις των δανείων.
    Η κοροιδία έχει και όρια. Άντε εμας μας παραμύθιασε προεκλογικά και τον έχουμε τον άχρηστο χαμπα στο κεφάλι μας αυτοί δεν είναι διατεθειμενοι να τους δουλευει ένας αρχιτεμπέλης καλοπερασάκιας.
    Σημερα που δοκιμάζεται ο λαός ολόκληρος από αυτήν κρίση που τελειωμό δεν έχει τουλάχιστον θα περίμενε κανείς να κρατήσει τα προσχήματα και να σεβαστεί την απόγνωση και την θλίψη που βιώνουν εκατομύρια οικογένειες στην Ελλάδα. Αντι αυτού ο ξεδιάντροπος γυρνάει από νησι σε νησί καβαλα στο κανώ του έχοντας γραμμενους όλους αυτούς που παραμύθιασε ακόμα και αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν και τον ψηφισαν.
    Ειναι σαν εκείνους τους καπετάνιους που στο ναυάγιο ρίχνει πρώτος την βάρκα και την κοπανάει αδιαφορώντας αν οι επιβατες και το πλήρωμα πνιγουν.
    Ειναι μεγάλο δυστύχημα σήμερα να πιστεύει κανείς αυτόν τον αχαιρευτο, πόσο μάλλον να του εμπιστεύεται το μέλλον της ζωής του και των παιδιών του.
    Ας μην τα βάζουμε με τους ευρωπαίους εχουν τις ευθύνες τους ως ένα βαθμό αλλά το μεγαλύτερο μέρος βαρύνει εμάς και εννοώ τον λαό που εδω και 35 χρονια ψηφίζουμε τυχοδιώκτες πολιτικούς που μας έφεραν εδω πο υείμαστε σήμερα, εξασφαλίζοντας για αυτούς τα παντα και για τις επόμενες γενιές τους μέσα απ΄οκλοπές απάτες μιζες και αρπαχτές εις βάρος όλων μας.
    Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι αποφάσισαν από μονοι τους ότι τίποτε μεμπτο δεν συνέβη από αυτούς βγήκαν όλοι κούκλοι και καθαροί και υπαίτιος είναι ο λαός αυτός πρέπει να πληρώσει για τα αίσχη που διαπράξανε.
    Δεν ξέρω πλέον τι περιμένει και τι ελπίζει αυτός ο λαός από τετοιου είδους καθάρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kseftilistikame entelos,ke diethnos.gamo tus kolopolitikus mas, gamo to tus.skotoste ta kathikia epitelus.aman pia.gamo tin fitra tus,ke ti mana pu tus ebgale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re turkus maxaragiades naxame afentes tha mas sebontan esto ke ligo san sklabus.ta kathikia tis ratsas mas,mas ksekokaliazun.eleos.esis bre ellines den seveste ligo ton eauto sas?re ligo aksioprepia mesa sas den exete?re ligo ntropi re gamoto.rezili ginikame ke oli ton xaba tus.re sta opla.ftani pia.bgalte tsapes kasmades,ke ntufekia.ftani pia gamoto.terma i politismi,ke ta luludologia.klotsia sta arxidia thelun ta kathikia.ke brasimo se kauto ladi.kserizoste tis kardies tus,ke fate tus epitelus.ta gaiduria mas pinun to ema.ftani pia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση