GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Επέκταση μεταβατικού σταδίου»...

Από το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)  seae.terapad.com e-mail: somatio_orom_anapl@y...

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ) 
seae.terapad.com
e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr

Η εκπνοή της, υπερβολικά μικρής, μεταβατικής περιόδου των δυο ετών, που ορίζεται από το ν. 3848 και εκπνέει φέτος, καθώς και η δραματική μείωση των διορισμών είχε ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που ήταν εγγεγραμμένοι στον ενιαίο πίνακα διορισμών και προσδοκούσαν την πρόσληψη τους μέσα από αυτόν, να...
μείνουν τελικά εκτός σχολείου.
Το ΣΕΑΕ από την πρώτη μέρα της διαβούλευσης και μέχρι σήμερα καταγγέλλει το νέο σύστημα προσλήψεων που απαξιώνει πλήρως την εργασιακή και διδακτική εμπειρία των εκπαιδευτικών και ζητά την επέκταση του μεταβατικού σταδίου και μαζικούς διορισμούς από τους υπάρχοντες πίνακες.
Εκφράζοντας την επιθυμία χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που στηρίζουν την Δημόσια Εκπαίδευση εδώ και χρόνια, ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματός μας για επέκταση του μεταβατικού σταδίου όπως προβλέπεται από το αρ. 9 παρ.1 και με μαζικούς διορισμούς να καλύψει τα αυξημένα κενά που υπάρχουν σταματώντας την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων μαθημάτων.

6 σχόλια

  1. ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ,ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝ ΕΤΙ 2011 ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ.
    ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΔΗΘΕΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΤΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ Η "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ.
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΙΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΕΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....ΡΕ

    Θα κάνετε δημοψήφισμα για την παιδεία αν βγείτε κυβέρνηση ;
    ΓΑΠ: «Σαφέστατα!

    Συνέντευξη του Γ.Α. Παπανδρέου για την Παιδεία (ΤΟ ΒΗΜΑ, 10/12/06)

    - Κατά βάση, να ξεκινήσω με την επικαιρότητα. Αληθεύει ότι ζητήσατε την επιτάχυνση της συζήτησης για το άρθρο 16, ώστε να ψηφιστεί προ των εορτών;
    «Οχι, ήταν λάθος το ρεπορτάζ. Καταγγείλαμε την προσπάθεια της ΝΔ να παρουσιάσει ότι είχαμε κάποια κρυφή συμφωνία. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη. Είπαμε να ακολουθηθεί η σειρά των άρθρων τηρώντας τη διακομματική συνεννόηση που είχε γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την αντιπολίτευση».

    - Τι θα ψηφίσετε για το άρθρο 16; Το ΠαΣοΚ τι θα ψηφίσει στη Βουλή;
    «Η θέση μας είναι καθαρή. Είμαστε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16».

    - Θα ψηφίσετε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16;
    «Αυτή είναι η θέση του ΠαΣοΚ».

    - Μαζί με τη ΝΔ.
    «Δύο γραμμές που πάνε σε διαφορετικές κατευθύνσεις μπορούν κάποια στιγμή να τέμνονται, αλλά τέμνονται για μια στιγμή και μόνο. Από 'κεί και πέρα η πορεία μας είναι τελείως διαφορετική. Εχουμε δική μας πρόταση και διαφορετική αντίληψη για το ποιος θα είναι ο εκτελεστικός νόμος.
    Η ΝΔ υποβαθμίζει οικονομικά και ελέγχει γραφειοκρατικά το δημόσιο, ενώ παρουσιάζει το ιδιωτικό ως την εναλλακτική λύση. Εμείς πιστεύουμε στην αυτοδιαχείριση του δημόσιου πανεπιστημίου με οικονομική του ενίσχυση και αναβάθμιση της ποιότητάς του».

    - Θα ψηφίσετε το άρθρο 16 παρά τις συστάσεις που λένε ότι ακόμη κι αν συμφωνούμε με την αναθεώρηση δεν θα έπρεπε να δώσουμε από τώρα την πλειοψηφία των 180 βουλευτών στη ΝΔ, ώστε να μην μπορεί η επόμενη Βουλή με 151 βουλευτές να αλλάξει; Δεν συμφωνείτε με αυτό το επιχείρημα;
    «Πιστεύω ότι χρειάζεται να υπάρχει ευρύτερη διαβούλευση με τον ελληνικό λαό. Γι' αυτό μίλησα για δημοψήφισμα. Οχι για το άρθρο 16 αλλά για τη δικιά μας πρόταση μεταρρύθμισης. Η συναίνεση στην Παιδεία είναι ένα ζητούμενο. Με την πρώτη μου ομιλία στη Βουλή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Καραμανλή, έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία εθνικών στόχων μεταξύ των οποίων και της Παιδείας. Λέγοντας ότι ήμουν έτοιμος να βάλω πλάτη σε διάφορα θέματα: εξωτερικά, διαφθορά, αξιοκρατία στο Δημόσιο, Παιδεία. Η ΝΔ όμως δεν ήθελε την ουσιαστική συναίνεση...».

    - Γιατί να μην τη θέλει; Δεν τη συμφέρει; Πάντα μια κυβέρνηση τη συμφέρει να έχει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.
    «Τη θέλει αποκλειστικά στα μέτρα της. Κι όταν τη θέλεις στα μέτρα σου, ουσιαστικά δεν θέλεις τη συναίνεση - απλώς την επικαλείσαι. Στην πράξη έκανε τα αντίθετα.
    Η ΝΔ ζητάει συναίνεση και το πρώτο που κάνει η κυρία Γιαννάκου είναι να αλλάζει όλους τους διευθυντές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να βάζει κομματικούς εγκάθετους. Οταν δεν έχεις αξιοκρατία στον χώρο της εκπαίδευσης, πώς περιμένεις συναίνεση για κάποιους κανόνες που θέλεις να βάλεις»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα πόση ακόμα συναίνεση να δώσουνε οι γαλάζιοι συνεταίροι;
    Δεν είναι μόνο η διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης.
    Τα μισά άρθρα του Μεσοπρόθεσμου ψηφίσανε,μεταξύ των οποίων ΚΑΙ το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ΚΑΙ την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (δηλαδή της αλληλεγγύης...στους τραπεζίτες) ΚΑΙ τις απολύσεις στο δημόσιο ΚΑΙ την κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων και όλα.
    Μάλιστα ο ίδιος ο Σαμαράς είπε στο
    Συνέδριο του Economist το Μάιο ότι
    ΣΥΜΦΩΝΕΙ ως προς τους στόχους ΤΟΥ
    ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ αλλά διαφωνεί,λέει,ως προς τα μέσα.
    Τέλειωσε λοιπόν και το παραμυθάκι
    ότι λένε όχι στο Μνημόνιο.
    Λένε ΝΑΙ στο Μνημόνιο,απλά λένε ότι
    εκείνοι μπορούνε να το εφαρμόσουνε
    καλύτερα,με άλλα μέσα.
    Χέρι χέρι υπηρετούνε ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ
    το Μνημόνιο οι Πρασινογάλαζοι.
    Αλλά την απάντηση θα την πάρουνε
    πολύ σύντομα από το λαό.
    Οργανωμένα,με μέτωπο αντίστασης και ανατροπής,θα τους στείλει στο χρονοντούλαπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειμαι καθηγητης και ΠΕΙΝΑΩ ρε πουστηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAI MEIS PEINAME RE OTAN SOU DEINOUME TA LEFTA MAS GIA NA KANEIS FRONTHSTHRIA OYSSSTTTTTTTTTTTTT!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία ρε μεγάλε 5.20,τώρα που το λύσατε το θέμα με τον καθηγητή
    και διαπιστώσατε ότι και οι δυο πεινάτε,αντί να τρώγεστε μεταξύ σας,
    δεν συμμαχείτε ενάντια σε αυτούς που σας κάνουν να πεινάτε μπας και σταματήσετε να πεινάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση