GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα ενιαίο νόμισμα πρέπει να έχει ΕΝΑ ομόλογο...

Από το  smouzidis.wordpress.com Η αμερικάνικη αγορά καταρρέει και μαζί της παρασέρνει τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια. Ετ...

Από το smouzidis.wordpress.com
Η αμερικάνικη αγορά καταρρέει και μαζί της παρασέρνει τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια. Ετσι είναι, αφού οι ίδιοι χρηματιστές, οι ίδιες ιδιωτικές εταιρείες «παίζουν» τα χρήματα τους και δεν τα επενδύουν, σε όλες τις ηπείρους. Αυτή η κατάσταση όμως μπορεί να μας βγει και σε καλό, διότι όλές αυτές οι αγορές, όπως τις λένε, σήμερα ασχολούνται με άλλες καταστάσεις τις παγκόσμιας οικονομίας και δεν έχουν επικεντρωθεί τόσο πολύ στα δικά μας προβλήματα.
Από την άλλη μεριά θα πρέπει οι γερμανοί να...
καταλάβουν ότι αν δεν δημιουργήσουν ενιαίο ευρωπαϊκό χρέος που θα το αντιπροσωπεύει το ευρωομόλογο, δεν θα έχει άλλο την δυνατότητα το ευρώ να κρατηθεί ως νόμισμα.
Εφόσον θέλουμε ενιαίο νόμισμα θα πρέπει να δημιουργηθεί ΕΝΑ ομόλογο και όχι το ομόλογο του κάθε κράτους και φυσικά ενιαία οικονομική πολιτικοί. Δηλαδή να ενωθούμε πραγματικά ως ευρωπαίοι και όχι να δουλεύει όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι για τους γερμανούς ή τα μεγάλα διεθνή ιδιωτικά κεφάλαια.
Θα πρέπει να σταματήσουμε τις δημόσιες σπατάλες και το χρέος μας να αποκτήσει ευρωπαϊκή προστασία.
Το ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί λέει ότι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση για να διορθωθεί αυτή η κακή κατάσταση. Και πολύ φοβάμαι ότι ούτε και εμείς σαν πολίτες θέλουμε κάτι να αλλάξει. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις διαμαρτυρίες κάθε κλάδου όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να πάει ένα βήμα μπροστά. Στην συνέχεια οι κυβερνώντες βλέπουν ότι αφού δεν μπορεί να το αλλάξουν με αυτό τον τρόπο αρχίζουν τις φορολογίες στους πολίτες οι οποίες ξεπερνούν κάθε νόμιμο και ηθικό όριο.

Υ.Γ. Όσα φάγαμε φάγαμε και όσα κλέψαμε κλέψαμε. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις κακές νοοτροπίες μας για το συμφέρον της χώρας. Όταν η χώρα μας έχει σταθερότητα, εμείς είμαστε καλύτερα!

8 σχόλια

  1. Ενιαιο ομολογο απαιτει ομως και ενιαια φορολογικη συμπεριφορα. Απαιτει εναν Ελληνα να πληρωνει φορους, να ζητάει αποδειξεις κτλ. Ψιλα γραμματα θα μου πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος είπε...
    Όχι στο ευρωομόλογο!
    του Τάκη Μίχα
    Όταν οι Έλληνες πολιτικοί συμφωνούν τότε η ανθρωπότητα θα πρέπει να ανησυχεί. Όπως π.χ. συμβαίνει αυτή την στιγμή με το θέμα του ευρωομολόγου. Όχι απλά συμφωνούν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αλλά διεκδικούν και την πατρότητα του σχήματος!
    Φυσικά κανείς δεν περίμενε ότι θα διαφωνούσαν με την ιδέα. Διότι στην ουσία το ευρωομόλογο είναι ένας ακόμα από τους χιλιάδες τρόπους που έχουν σκαρφιστεί οι πολιτικοί μας για να βάλουν ακόμα πιο βαθειά τα χέρια τους στις τσέπες των Βορειοευρωπαίων φορολογούμενων χωρίς να χρειασθεί να κάνουν απολύτως καμιά μεταρρύθμιση που θα έθιγε το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα. Ένα ευρωομόλογο θα είχε ασφαλώς νόημα αν όλες οι χώρες βρίσκονταν στα ίδια επίπεδα όσον αφορά τους κυριότερους οικονομικούς δείκτες: χρέος, ελλείμματα, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κλπ.Όταν όμως υπάρχουν τεράστιες διαφορές, τότε η έκδοση ενός ευρωομολόγου σημαίνει ότι… αφενός ο Γερμανός καλείται να πληρώνει για να δανείζεται περισσότερα από αυτά που έχει επιτύχει με τους κόπους και τις θυσίες τους και ότι αφετέρου ο Έλληνας θα δανείζεται με όρους πολύ ευνοϊκότερους απ αυτούς που του επιτρέπει η σπατάλη του. Είναι λοιπόν παράξενο που οι Έλληνες πολιτικοί όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων συμφωνούν; Το πελατειακό φαινόμενο άλλωστε δεν έχει ιδεολογία.
    Η έκδοση ενός ευρωομολόγου απλά θα διαιωνίσει την διατήρηση του πελατειακού κράτους στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς έγινε και με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Αντίθετα με αυτά που πίστευαν ορισμένοι αφελείς η υιοθέτηση του ευρώ δεν οδήγησε σε κανένα εκσυγχρονισμό. Απλά οδήγησε στην «φούσκα» του ελληνικού δημοσίου χρέους: Οι Έλληνες πολιτικοί από την στιγμή που η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ μπορούσαν να δανείζονται με τα επιτόκια των Γερμανών προκειμένου να ικανοποιούν τους πελάτες τους με διορισμούς, επιδόματα, δημόσιες δαπάνες. Μεταξύ του 2002 και του 2008 το χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά 55% του ΑΕΠ, ενώ τα ετήσια ελλείμματα υπερέβαιναν κατά πολύ το 3% του Συμφώνου Σταθερότητας. Αυτή ακριβώς την κατάσταση επιθυμούν να διαιωνίσουν οι Έλληνες πολιτικοί σήμερα με το ευρωομόλογο. Να συνεχίσουν να υποχρεώνουν τους Βορειοευρωπαίους να πληρώνουν για τις κρουαζιέρες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,τους «τυφλούς» της Ζακύνθου, τους «αριστοκράτες» του ΟΣΕ, τις εκατοντάδες χιλιάδες αργόμισθους του ελληνικού δημοσίου, τους διεφθαρμένους εφοριακούς τελωνειακούς γιατρούς κλπ, τα προνόμια των δικηγόρων και δεκάδων άλλων «κλειστών» επαγγελμάτων κ.ο.κ.
    Μα δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα; Δεν ακούμε και διαβάζουμε κάθε ημέρα για τις συγκλονιστικές μεταρρυθμίσεις που «βρίσκονται στα σκαριά»; Ελάτε τώρα. Ας σοβαρευτούμε. Εδώ και ενάμιση χρόνο που η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μια (1) σοβαρή μεταρρύθμιση. Ούτε μια αποκρατικοποίηση- αντίθετα το μόνο που επίκειται είναι είτε η μη ιδιωτικοποίηση (ΟΠΑΠ) είτε η μετάθεση στο πολύ μακρινό μέλλον (ΔΕΗ). Ούτε μια απελευθέρωση των εκατοντάδων κλειστών επαγγελμάτων. Ούτε μια απόλυση από τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο. Και το πιο ανατριχιαστικό απ όλα: Σε μια χώρα που είναι πρώτη στην Ευρώπη στην διαφθορά του δημόσιου τομέα δεν έχει γίνει ούτε μια μαζική προσαγωγή και δίκη.
    Το ελληνικό αλλά και γενικότερα το ευρωπαϊκό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με την συνεχιζόμενη δανειοδότηση ή επιδότηση των λιγότερο ανταγωνιστικών χωρών όπως της Ελλάδας. Η μόνη σοβαρή λύση θα ήταν αυτή που θα επέτρεπε σε αυτές τις χώρες να ανακτήσουν ένα μέρος της ανταγωνιστικότητας τους μέσω της άσκησης αυτόνομης νομισματικής πολιτικής. Αλλά αυτή είναι μια λύση την οποία κανένα κόμμα-για ευνόητους λόγους – δεν τολμάει να συζητήσει.

    13 Αυγ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καραμανλής έχει γαλανόλευκο χρώμα και όχι κόκκινοαστεροειδές , με πεντάλφα και ημισέληνο .
    Καταγωγή βαθύτατα αρχαιοελληνική , γνήσιος Μακεδόνας ,
    Και είναι η μοναδική οικογένεια που έκλαψε δημόσια για την Μακεδονία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν να ζητουν, τα παιδια των φαναριων, να γινει υποχρεωτική η φιλανθρωπια. Μονο που τα παιδια των φαναριων έχουν περισσοτερη αξιοπρεπεια απο τους ξετσιπωτους πολιτικους μας... Που ψαχνουν για φτηνα δανεικά, για να τροφοδοτουν το κρατος-παραγκα που έχτισαν, τα ζωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΣΗ!!!

    ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ!!

    ΓΙΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΦΡΟΝΗΜΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

    ΕΙΔΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ € ΚΑΙ $ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.


    ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ .


    ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ .



    ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΩΝ

    ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΜΑΡΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .

    ΕΞΩ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Καραμανλής είναι εμπριμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που μας κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις μας και έχουμε την υγεία μας .
    Τελικά αρχίζει να μας αρέσει από πίσω .
    Είδες λίγο , λίγο δεν πονάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση