GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ . Επειδή μετά την πτώση του Καντάφι θα ανοίξει η συζήτηση για την βενζίνη. Η τιμ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/.

Επειδή μετά την πτώση του Καντάφι θα ανοίξει η συζήτηση για την βενζίνη. Η τιμή της βενζίνης δεν εξαρτάται άμεσα μόνο από την τιμή του πετρελαίου. Εχει σχέση με την τιμή της διύλισης (ζήτηση), τους φόρους, τα μεταφορικά και με την ισοτιμία δολαρίόυ και τοπικού νομίσματος. Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν παράγουν βενζίνη. Αυτη είναι επεξεργασμένο προιόν με ιδιαίτερα κόστη.
Και συνήθως για την ακριβή βενζίνη δεν φταίνε αυτοί που φαίνονται. Εχουμε τεράστιους φόρους και στενότητα στα Διυλιστήρια (οικολόγοι δεν επιτρέπουν καινούργια κι όταν είχε επιχειρησει ο Λάτσης να...
μεγαλώσει το δικό του έπεσαν όλοι να τον φανε). Ολα αυτά έχουν οκονομικό κόστος. Καθαρότερο κι' ομορφότερο περιβάλλον - ακριβότερη βενζίνη. "There is no such a thing as a free lunch," έλεγε ο Milton Friedman.

22 σχόλια

  1. Ρε κακομοιρη οταν για να σωσουν τους παικτες των "αυτορυθμιζομενων" νεοφιλελευθερων αγορων εχουν ξεσκονιστει τα βιβλια του Keyens εσυ ακομα τον Freidma μολογας?

    Πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανδρεα παντα υπαρχουν κομπλεξικοι αριστεροι να σου απαντησουν.Τους ποναει η αληθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Ανδρέα
    Καλά εντάξει δεν άφησαν τον Λάτση να κάνει το νέο διυλιστήριο. Τότε γιατί η βενζίνη στην Γερμανία είναι ακριβότερη κατά τι από την Ελληνική καθώς επίσης γιατί η βενζίνη στην Τουρκία (εκτός Ε.Ε.) έχει την ίδια τιμή με την δική μας.
    Μην ξαναφέρεις τον Friedman για παράδειγμα γιατί θα μετά θα πρέπει να απαντήσεις γιατί με τα λεφτά τον φορολογουμένων σώνονται οι τράπεζες και εκεί είσαι στην ξέρα.
    Άστα ρε Ανδρέα. Αυτά ίσως να ήταν καλαμπούρια της εποχής της κυβέρνησης Μητσόκωστα που ήσουν. Τώρα αυτά που γράφεις ή λες είναι παραμύθια. Τα πράματα δεν είναι ζόρικα είναι πολύ απλά. Μόνο που θέλουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και όχι πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Σας αποκαλύπτουμε το πλακάτ με το οποίο θα διαδηλώσουν οι ΚανακοΠαπαγιάννηδες έξω απ' το σπίτι του Καραμανλή.

    Όπως ανακοίνωσαν, με καθυστέρηση ημερών μιας και το έχουμε γράψει εδώ και δυο βδομάδες
    (κι ας κάνει γκάλοπ ο εκβιαστής), μέσα από την εκπομπή τους οι Κανακοσερβετάδες, η επόμενη διαμαρτυρία των 500 "αυθόρμητα" κατευθυνόμενων συνταξιούχων θα γίνει την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 1 μμ έξω απ' το σπίτι του Καραμανλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, "αυθόρμητα", κατευθυνόμενα θα εμφανιστούν οι Κανακοσερβετάδες με τον Παπαγιάννη, που θα περνάνε "τυχαία" από τη Ραφήνα.
    Μάλιστα θα κρατάνε και πλακάτ το οποίο είναι έτοιμο και σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, αριστερά.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Βενζίνη 93 λεπτά !!!
    Τι αίσχη έκανε θεέ μου !!!
    Όντως κατέστρεψε τη χώρα αυτός ο αλήτης
    ο Καραμανλής!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν ήδη παραγγελθεί 1000 τέτοια πλακάτ, προκειμένου να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες, μήπως γίνει καμιά στραβή και εμφανιστούν πάνω από 500 άτομα...

    Ενώ οι "αυθόρμητοι" διοργανωτές έχουν προχωρήσει ήδη σε μίσθωση "αυθόρμητων" λεωφορείων τα οποία θα μεταφέρουν τους "αυθόρμητα αγανακτισμένους παππούδες" στη Ραφήνα συνδυάζοντας τη διαμαρτυρία με αυθόρμητη εκδρομή που θα περιλαμβάνει και φαγητό κατά την επιστροφή.
    Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 11 από τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΤΡΕΛΛΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τι ήθελε τελικά η Μέρκελ! Να τρώνε οι Γερμανοί πιο φτηνό Gyros! Και ο Μπένι θα της κ'ανει το χατήρι

    Τελικά η Μέρκελ δεν ήθελε το σπίτι των Καψαμπελοκοττάκηδων αλλά ήθελε απλά να μπορεί να τρώει ο Γερμανός τουρίστας φτηνό Souvlaki και Gyros... και ο Μπένι θα την εξυπηρετήσει βάζοντας 13% ΦΠΑ σε ότι καταλήγει στο στομάχι των λυγδιάρηδων ξένων και 23% ότι καταλήγει στο στομάχι των καλοφαγάδων Ελλήνων!

    Το γεγονός είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όπως εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δουμε ποτε θα βαλει ΦΠΑ και στους μαλακες Εχει γεμισει η Ελλαδα απο δαυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΈΡΑ ΦΊΛΕ. ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΘΕΙ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΘΕΙ!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΥΝΣ" ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ ΚΑΙ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ - ΤΩΝ ΚΕΥΝΣΙΑΝΩΝ ΔΗΛ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ.. ΣΚΙΖΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω αυτο που εμαθα στο Πανεπιστήμιο ειναι ότι η φιλελεύθερη οικονομία (ελεύθερος ανταγωνισμός - αυτορύθμιση) οδηγεί σε ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΕΡΔΗ και κοινωνική δικαιοσύνη. Το παραμύθι που μας πουλάτε οι νεοφιλελευθεροι ότι η φιλελεύθερη οικονομία ειναι η μη παρεμβαση του κράτους αποδείχτηκε οδηγει σε ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ τον κάθε Λατση και κοινωνικη αδικία. Αρα μας λέτε ψεματα. Ουσιαστικα δεν ειστε φιλελευθεροι είστε στυγνοι καπιτα-ληστες. Παραφράζετε την οικονομικη θεωρία προς ιδιον όφελος.

    Σωστά η βενζινη ειναι ακριβή διότι η παραγωγή της έιναι κοστοβόρρα καθώς καταστρέφει κοινωνικά αγαθά. Αυτά τα αγαθα που ανηκουν σε όλους πρεπει να τα πληρώσει το διυληστηριο μέσω των φόρων. Και οι φόροι αυτοί να πηγαίνουν για βελτιωση του περιβάλλοντος (όχι για το ελλειμα και τους ευρωπαίους νταβατζήδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς 26 Αυγ 2011 11:29:00 μ.μ.

    Δηλαδη η αποθεωση των αγορων δεν ηταν το δογμα στις μετα Ριγκαν ΗΠΑ?
    Θελεις ακομα περισσοτερη αυτορυθμιση καημενε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΊ...

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

    Η ΛΕΞΗ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΘΥΝΙΤΙΚΟ (ΑΚΟΥ ΚΟΣΤΗ) ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ, ΟΠΩΣ

    ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΕΞΟΔΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΙΚΟ (ΑΚΟΥ ΕΞΟΔΟ).

    ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΛΕΞΗ ΚΟΣΤΗ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΟΤΙ ΣΤΕΚΕΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΡΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσείς μπορείτε να ζήσετε με 347,43 ευρώ το μήνα; Οι μανάδες σας και οι πατεράδες σας πόσα παίρνουν κυβερνητικά λαμόγια; Ή έκαναν περιουσία με τον ιδρώτα τους; Ο πατέρας μου ζει… 85 χρονών με τα γνωστά προβλήματα γήρανσης. Έφθασε στην...
    Αθήνα με την εσωτερική μετανάστευση μετά τον εμφύλιο. Πας μη δεξιός βάρβαρος, εχθρός της πατρίδας…Δούλεψε σαν σκυλί όλες τις δουλειές του ποδαριού… βοηθός μάγειρα, οικοδόμος, έκτακτος εισπράκτορας, εργάτης σε φούρνο… μια ζωή αγώνας για την επιβίωση, για να μπορέσει να σπουδάσει εμάς, τα παιδιά του. Ούτε στο καφενείο δεν έπινε καφέ, για να μην ξοδέψει τη δραχμούλα, το γάλα, το ψωμί των παιδιών του. Δημοκράτης, στο ΕΛΑΣ, αλλά φανατικός αντιβασιλικός, με το γέρο της Δημοκρατίας… Άγριο κυνηγητό από το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή… πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ακόμη και για δουλέψει στην οικοδομή… απαγορευμένη η «Αθηναϊκή» ως κομμουνιστικό έντυπο, διώξεις γιατί τόλμησε να την αγόρασε στο περίπτερο της γειτονιάς… Ήρθε η χούντα… μετά εκ νέου ο «εθνάρχης» της δεξιάς με το... αστυνομικό κράτος… Ο Ανδρέας, η λύτρωση για τα περήφανα γηρατειά… μια ανάσα, μια ελπίδα ζωής… Επιβίωνε, μας μεγάλωσε, του χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Δεν θέλησε να μην ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές για «να κερδίσει ο Γιώργος, ο γιος του Ανδρέα», έλεγε. Και να που ο Γιωργάκης έγινε πρωθυπουργός… και να που διόρισε μια κλίκα από νενέκους κι όλοι μαζί βρήκαν τον ένοχο που μαζί τα φάγανε! Το συνταξιούχο που με τις περικοπές, μετά από μια ζωή δουλειάς παίρνει 347,43 ευρώ και πρέπει να πληρώσει τα μισά συνδρομή στα φάρμακα και εξ ολοκλήρου όσα αποφασίσατε ότι δεν πρέπει να τα συνταγογραφεί το ΙΚΑ (Αληταράδες, γαμώ την πίστη σας κυβερνητικά λαμόγια, γιατί να μην υπάρχει συνταγογραφούμενο φάρμακο για τον ίλιγγο;). Τέλος η «αγανάκτιση»! Συντεταγμένα, οργανωμένα πρέπει να δώσουμε την ψυχή και τη ζωή μας για να ξεκουμπιστούν, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη χώρα ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ όσοι συμμετέχουν στο έγκλημα και ψήφισαν αυτή την πολιτική! Άραγε υπάρχει έστω ένας, μία υπουργός που νιώθει τύψεις; Αμφιβάλω! Είστε όλοι ένοχοι, εγκληματίες! Δεν είναι εγκληματίας ένας πρωθυπουργός που αποφασίζει το θάνατο ενός γέροντα; Για την ώρα βλέπω ότι αφού κατά το επίσημο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ σας κράζει, είμαι μαζί τους. Βασικά θα προτιμούσα το ΠΑΜΕ να στρατοπεδεύσει έξω από τη βουλή και να δείτε τι εστί βερίκοκο εσείς, οι ασφαλίτες σας και οι παρακρατικοί σας χαφιέδες! Και… τις επιστολές που μας στείλατε να ανανεώσουμε την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, να μην τις βάλετε εσείς, αλλά εμείς θα σας τις βάλουμε στο κώλο σας!
    από : sibilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΣΥ ΑΝΔΡΕΑ
    ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ;


    ΤΙ ΒΓΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ;

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΟΠΩΣ "ΕΠΕΣΕ" ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΝΤΑΜ!!!!!

    ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΧΗ .


    ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να πεις την Αληθεια Ψευδο-Φιλελευθερε και Οχι Ψεμματα.Να πεις οτι φταιει ο Καταπτυσστος Νομος που Εμποδιζει την Εισαγωγη Καυσιμων απο αλλα Κρατη και Το Ελευθερο Εμποριο (με προσχημα οτι οι εμποροι δεν εχουν εγκαταστασεις στην Ελλαδα). Να πεις Ψευδο-Φιλελευθερε οτι Υπαρχουν Μονο Δυο Εταιριες Ολιγοπωλιο και Κλεισανε την Αγορα σε συνεργασια με τους Τεμπεληδες των ΕΛΠΕ που πληρωνωνταιτεσσερεις φορες παραπανω απο τους αλλους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ανδρέας έχει πάντα δίκιο.
    Ο καλύτερος υπουργός του Μητσοτάκη ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΟΥ,
    ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΑΣ ΤΗΝ ΒΑΝΖΙΝΗ ΤΗΝ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ 50 ΔΡΧ.ΣΤΙΣ 150 ΔΡΧ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.
    ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανδρέα λές μισές αλήθειες.


    Αφού η τιμή της βενζίνης εξαρτάται ΚΑΙ απο απο το κόστος διύλισης,

    Γιατί Ανδρέα δεν επιτρέπετε την ντιζελοκίνηση;

    ΔΙΟΤΙ,

    1. θα κλείσουν τα μισά πρατήρια ΛΟΓΩ ΜΕΊΩΣΗΣ ΤΗς ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗΣ ΚΑΤΆ 40%

    2. Δεν θα εισπράτει το τρύπιο κράτος τόσους φόρους!!! απο τον φόρο καυσίμου.

    3. Δεν θα αντικαθιστανται συχνά τα οχήματα, ενας ντίζελ κινητήρας εχει τριπλάσιο χρόνο ζωής απο το βενζινοκίνητο.

    4. Οι πετρελαιάδες δεν επενδύουν σε εγκαταστάσεις ντίζελ,

    χαζοί είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ξέρουμε μαλάκα.Το μάθαμε το 1990-1 όταν ξυονήσαμε ένα πρωί και είχες αυξήσει την τιμή της βενζίνης κατά 50 δρχ,στις 95δρχ. από 45δρχ το προηγούμενο βράδι.ΑΧΡΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά έκανε που την διπλασίασε την τιμή της βενζίνης τότε δέν είχαμε ανάγκη είχαμε πολλά λεφτά απο τον άλλο Ανδρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση