GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παχύσαρκο ή υπέρβαρο είναι ένα στα τρία ελληνόπουλα...

Από το tvxs.gr Παχύσαρκο ή υπέρβαρο είναι ένα στα τρία ελληνόπουλα σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κοινό χαρακτηριστ...

Από το tvxs.gr

Παχύσαρκο ή υπέρβαρο είναι ένα στα τρία ελληνόπουλα σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κοινό χαρακτηριστικό των παιδιών με σωματικό υπέρβαρο ή παχυσαρκία είναι ότι διστάζουν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες λόγω της περιθωριοποίησης που αντιμετωπίζουν ενώ σχεδόν όλα τα παιδιά ακολουθούν έναν τρόπο ζωής με σχετικά χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.
Επιστήμονες του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από τη διενέργεια έρευνας κατά την οποία εξέτασαν τη φυσική κατάσταση, τις διατροφικές συνήθειες και τις καθημερινές κινητικές δραστηριότητες παχύσαρκων και μη, μαθητών της...
 Πέμπτης και ΄Έκτης τάξης του Δημοτικού σε διάφορες σχολικές μονάδες της χώρας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, Νίκο Διγγελίδη, επίκουρο καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Σπύρο Κάμτσιο, μεταπτυχιακό φοιτητή, το 28,3% των μαθητών χαρακτηρίζει σωματικό υπέρβαρο και παχυσαρκία. Για τα παραπάνω ενοχοποιούνται η περιορισμένη φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις καθιστικές καθημερινές συνήθειες και την ανθυγιεινή διατροφή. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής των τελευταίων δεκαετιών έχουν επηρεάσει παιδιά, εφήβους και ενήλικες οι οποίοι βλέπουν περισσότερες ώρες τηλεόραση, τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, καταναλώνουν τροφές με μικρή διατροφική αξία και αθλούνται ελάχιστα έως και καθόλου.
Για την κακή εικόνα που έχουν οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι μαθητές για το σώμα τους, οι δύο ερευνητές επισημαίνουν πως για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να παρακινηθούν οι μαθητές και να ενθαρρύνονται από όλους για να συμμετέχουν σε καθημερινές φυσικές δραστηριότητες. Σημαντική είναι επίσης η καλλιέργεια ενός σχολικού κλίματος με έμφαση στην προσωπική βελτίωση και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών και όχι στην κοινωνική σύγκριση.
Ο κ. Διγγελίδης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως για την αντιμετώπιση του φαινομένου των υπέρβαρων ή παχύσαρκων παιδιών χρειάζεται να στραφούμε όλοι στην αλλαγή των στάσεων και των αντιλήψεων για τη φυσική δραστηριότητα.
"Σε έναν κόσμο, όπου τα παιδιά περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη, τα σχολεία θα πρέπει να είναι ο πρώτος χώρος, όπου θα διδαχθούν οι μαθητές την αξία της φυσικής δραστηριότητας και των υγιεινών διατροφικών συμπεριφορών”.
“Γίνεται, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας προγραμμάτων παρέμβασης σε θέματα υγείας- και όχι μόνο- από πολύ μικρές ηλικίες, ώστε να ενισχύσουμε τα βιώματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές συμπεριφορές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή τους, κάτι που θα επηρεάσει θετικά την υγεία τους σε μακροχρόνια βάση", επισημαίνει.

3 σχόλια

  1. Για να προλάβω εκείνον που θέλει να προλάβει τα καλέσματα στον Καραμανλή,θέλω να πω τη γνώμη μου για την ανάγκη επιστροφής στο προσκήνιο του αληθινού ηγέτη της παράταξης.
    Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει.
    Για όλα.
    Το οφείλει στους πολίτες που τον πίστεψαν,αλλά και σε όλους τους πολίτες της χώρας.
    Η ιστορία ήδη αρχίζει και τον δικαιώνει.
    Οι αποκαλύψεις για το τι συνέβη στη χώρα ξετυλίγονται σαν το κουβάρι.
    Δεν έχει πλέον νόημα η σιωπή.
    Πρέπει,οφείλει,να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
    Να συμμαζέψει τα πράγματα στην παράταξη που έχει κοπεί στα τρία και πελαγοδρομεί περιμένοντας να πέσει το Πασόκ λες και είναι κανα ώριμο φρούτο.
    Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει προοπτική νίκης.
    Οι καιροί ου μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο και πανέξυπνο επιχείρημα ρε τούβλο.
    Ηγέτης ο ανίκανος μπουχέσας ανηψιός του παλληκαρά μπάρμπα του που στα δύσκολα την κοπάνησε για διακοπές στο Cafe de la paix των Παρισίων.
    Οπως λέμε ηγέτης απο κούνια.
    Ρώτα τον φίλο του τον Ζαχόπουλο που τον γνωρίζει καλά όπως ο ιδιος ομολόγησε στη γκομενά του σε να στο πιστοποιήσει.
    Να τον χαιρόσαστε τον ηγέτη σας που την έκανε με μικρά βηματάκια (όπως ο θείος) για να αναλάβει ο βλάξ γιός του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα όλων των εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε μεγάλε 9.50,είναι ηγέτης ο
    Καραμανλής.
    Άνοιξε τη χώρα στη Ρωσία και στην Κίνα,υπέγραψε συμφωνίες που έκαναν τους Αμερικανούς να λυσσάνε,έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι,πάλεψε με τη διαπλοκή,εξασφάλισε το δανεισμό της χώρας χωρίς να μιλάει για Τιτανικούς και Εντατικές,και τέλος πάντων ούτε στο ΔΝΤ πήγε ούτε Μνημόνιο υπέγραψε για να υποθηκεύσει τις θάλασσες,τα νησιά,
    τις ραχούλες και τα βουνά.
    Και υπεύθυνα πριν από τις εκλογές παρουσίασε τα πράγματα όπως είχαν στον ελληνικό λαό,τότε που οι δικοί σου λέγανε παχιά λόγια,λεφτά υπάρχουν και άλλα παρόμοια.
    Τώρα που αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια για το τι έγινε στη χώρα από το 2007 και μετά (διάβασε και λίγο Επίκαιρα να καταλάβεις),τώρα που ο Κώστας Καραμανλής δικαιώνεται
    στα μάτια των ξεγελασμένων Ελλήνων,
    πρέπει να μιλήσει,να βγει μπροστά και να ηγηθεί της παράταξης για να σωθεί ο τόπος από την καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση