GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ευ. Βενιζέλος υπόσχεται καταστολή της φοροδιαφυγής...

Της Helena Smith* Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος , ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, συνάντησε για πρώτη φορά τους συναδέλφους του στις ...

Της Helena Smith*

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, συνάντησε για πρώτη φορά τους συναδέλφους του στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο η ατμόσφαιρα ήταν κάθε άλλο παρά ευχάριστη. Έχοντας αναλάβει καθήκοντα μόλις μια ημέρα πριν, ο εύσωμος καθηγητής της νομικής άκουγε υπομονετικά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να τον επιπλήττουν για την έλλειψη προόδου που είχε παρουσιάσει η Αθήνα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του ατίθασου χρέους της. Η Ελλάδα ήταν όλο λόγια και μηδέν έργα. Ήταν αποτελεσματική στο να...
εισάγει μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της ανάπηρης οικονομίας της, αλλά στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα για την επιβολή τους.
Μόλις τελείωσε η κατσάδα, ο Βενιζέλος πήρε το λόγο και υποσχέθηκε να φέρει αποτελέσματα.
Δύο εβδομάδες αργότερα, στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, είχε στα χέρια του την ψήφιση ενός δημοσιονομικού προγράμματος 28 δισ. ευρώ με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων κι ενός νόμου που επιτάχυνε την εφαρμογή των μέτρων, και είχε βάλει μπρος τη μεγαλύτερη επιχείρηση ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία του δυτικού κόσμου.
"Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης", λέει, βουλιάζοντας σε έναν καναπέ στο γραφείο του στον έκτο όροφο στην Πλατεία Συντάγματος, που έχει γίνει πεδίο πολλών από τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι. "Μια μάχη για την εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης ... μια μάχη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια μάχη για την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων".
"Έχει μεγάλη σημασία για μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ. Και θα κρατήσουμε το λόγο μας," προσθέτει ο υπουργός, ο οποίος δήλωσε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή ότι η Ελλάδα έτρεχε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να καταστήσει περισσότερο βιώσιμη τη δυναμική του χρέους της. "Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσουμε το λόγο μας."
Η δουλειά που κάνει ο Βενιζέλος δεν είναι η πιο αξιοζήλευτη: με ημέρες που ξεκινούν υπό απίστευτη πίεση στις 6 το πρωί, τελειώνουν πολύ μετά τα μεσάνυχτα και είναι έρμαια στις ορέξεις των ανελέητων αγορών, λίγοι είναι αυτοί που ζηλεύουν τη θέση του. Χαλαρώνει με την δουλειά, λένε συνεργάτες του.
"Κάποιος πρέπει να την κάνει αυτή τη δουλειά", λέει χαμογελώντας ο πολιτικός που είναι παράλληλα και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. "Είναι καθήκον μου απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη να κάνω ό,τι μπορώ."
Ο 53χρονος άνδρας είναι εμφανώς χλωμός - σε αντίθεση με άλλους καταπονημένους Έλληνες υπουργούς που έχουν το μελαχρινό δέρμα κάποιου που κατάφερε να κάτσει τουλάχιστον μια ή δυο μέρες στον ήλιο - αλλά φαίνεται πως οι προσπάθειές του έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.
Ακόμα και οι επικριτές του μιλούν για "νέο αέρα" που φυσάει στο Υπουργείο Οικονομικών με το Βενιζέλο, έναν από τους καλύτερους ρήτορες της χώρας, που του πιστώνουν ότι έχει προσδώσει μια βαρύτητα στο αξίωμα, κάτι που έλειπε από τον λιγότερο επικοινωνιακό προκάτοχό του.
Η φοροδιαφυγή - μια πρακτική που είναι τόσο παλιά όσο και τα βουνά και η οποία θεωρείται απ’ όλους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας - θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς, λέει. Πολιτικός βαρέων βαρών στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, ο Βενιζέλος κατέπληξε τους Έλληνες την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε ότι το επιβλητικό ποσό των 37 δισ. ευρώ συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το κράτος, βρισκόταν στα χέρια λιγότερων από 14.000 ατόμων.
"Δεν θα κυνηγήσει τα μικρά ψάρια, θα κυνηγήσει τα μεγάλα και θα τιμωρηθούν όποιοι κι αν είναι," λέει συνεργάτης του.
Η κατάρρευση της Lehman Brothers, της τράπεζας που προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, είναι, λέει, ένα φάντασμα που ακόμα στοιχειώνει την ΕΕ.
"Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να έχει κινηθεί γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά από το 2008, όταν ξεκίνησε η κρίση", λέει. "Αλλά νομίζω ότι τώρα όλοι γνωρίζουν πως οι πάντες πήραν το μάθημά τους."
Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο, όπου η Ελλάδα διασώθηκε με το ποσό των 109 δισ. ευρώ, σε συνέχεια της αρχικής στήριξης των 110 δισ. την προηγούμενη χρονιά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, είχε φτάσει στο σημείο να επικαλεστεί το φάντασμα της Lehman Brothers για να σπρώξει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης να αναλάβουν δράση.
"Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά", λέει ο Βενιζέλος. "Καμία χώρα και κανένα τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη, δεν θα αφεθεί στη μοίρα του. Είμαι σίγουρος ότι τα μέλη της Ευρωζώνης και το τραπεζικό της σύστημα είναι ασφαλή."
Πιστέυει ότι η απόφαση να δοθεί στην Ελλάδα ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης σηματοδότησε εκ νέου την προσήλωση της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της ραγδαίας οικονομικής κρίσης με πιο αποφασιστικότητα και θάρρος.
Ο Βενιζέλος αρνήθηκε να σχολιάσει την κριτική που ασκεί το συντηρητικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος. "Αυτή η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη και σοβαρή, πρέπει να μιλάει με μία φωνή".
"Είμαι υποχρεωτικά αισιόδοξος. Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στην οικονομία. Είναι το ήμισυ του παντός."

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian

10 σχόλια

  1. Ούτε καμία πρόνοια, ούτε κανένα φιλόπτωχο ταμείο ,ούτε η ευρωπαϊκή ένωση ούτε κανένας κάλος άνθρωπος τους τα ταΐζει και τους συντηρεί , παρά μόνο ο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ .
    Τώρα πλήρωνε τους g.a.p and the mafia .
    << 1.000 κοστίζει στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε ένας μετανάστης – λαθρομετανάστης , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταματήσει εδώ και 19 μήνες να μας δίνει χρήματα για την συντήρηση τους , και τα χρήματα αυτά τα δίνει τώρα όλα ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του δηλαδή από το κόψιμο του μισθού της σύνταξης και το κόψιμο των φαρμάκων, στην πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα >>
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι ,Ρουμάνοι, Αλβανοί ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ , παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000 , ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 300 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την Lehman Brothers ο ηλίθιος ο Αλογομούρης είχε πάει έξω σε σύσκεψη, κι ενώ του έδωσαν το πράσινο φως να επιδοτήσει ότι θέλει, αυτός ήρθε και έλεγε να άρει το αφορολόγητο των 10.500 €, το θυμάστε;
    Τώρα όσον αφορά την φοροδιαφυγή, είναι δύο ειδών:
    1. Ο ειλικρινής και τίμιος επαγγελματίας, ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει τα παράλογα υψηλά ποσά ασφαλίστρων, εισφορών κλπ, κυρίως με την σημερινή κρίση.
    2. Τα λαμόγια, τα οποία ούτως ή άλλως ΔΕΝ πληρώνουν, ξέρουν τους τρόπους αυτοί...
    Υπάρχει και η ειδική κατηγορία των διαφόρων δημοσίων οργανισμών, οι οποίοι όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν μπορούν και να θέλουν, αφού δεν τους δίνεται η πίστωση.
    Με λίγα λόγια, καήκατε κύριε Βενιζέλο. Κάτι ξέρουν οι πολιτικοί που αποφεύγουν το Οικονομικών όπως ο διάολος το λιβάνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιώργος πάει διακοπές και αφήνει τον Βενιζέλο να φθαρεί

    «Ο Γιώργος κουράσθηκε και θέλει διακοπές». Αυτό έλεγαν οι φίλοι και οι συνεργάτες του πριν από ένα μήνα. Και ο Γιώργο φροντίζει τώρα να ξεκουραστεί. Στην Σέριφο προς το παρόν. Και έχει αφήσει τις ταλαιπωρίες της εξουσίας στον Βενιζέλο

    Ο ΓΑΠ γνωρίζει ότι η «πληθωρικότητα» του Βενιζέλου είναι πλεονέκτημα για εκείνον στην παρούσα φάση, αλλά και μεσοπρόθεσμα μειονέκτημα για τον Βενιζέλο. Και έχει επιλέξει αυτή την τακτική, η οποία μοιάζει με win win situation. Σήμερα ο Βενιζέλος βγάζει όλη τη δουλειά, τρώει όλη την κριτική και τη φθορά της εξουσίας.

    Ενώ, ο ΓΑΠ που βρίσκεται σε δημοσκοπικό διάλειμμα, ως αρχηγός μειωμένης αξιοπιστίας μιας υπό κατάρρευση κυβέρνησης, φεύγει από την επικαιρότητα, κερδίζει χρόνο, ώστε να ξεχαστεί η αρνητική εικόνα του, και θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο.

    Αυτή την τακτική του συνέστησαν οι συνεργάτες του για να τον προστατεύσουν, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα του comeback την ΔΕΘ, και τις αρχές του Σεπτέμβρη. Τότε θα επανεκτιμήσουν τα δεδομένα βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, το κοινωνικό κλίμα, την στάση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και φυσικά τις διεθνείς και εθνικές οικονομικές εξελίξεις.

    Μέχρι τότε, όλοι έχουν χρόνο να παίξουν, λένε συνεργάτες του ΓΑΠ και εννοούν τους πάντες: από τον Βενιζέλο μέχρι τους τραπεζίτες που θέλουν να συγχωνευτούν, αλλά δεν ξέρουν πως, και από την παλαιά γενιά επιχειρηματιών μέχρι τους νέους που ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι (με την πατρωνία του ΓΑΠ, φυσικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας ζητάνε να πληρώνουμε φόρους.Βαρεθήλαμε να πληρώνουμε μια ζωή τις μίζες και τους δ.υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βενιζέλος βαδίζει στα χνάρια Παπακωνσταντίνου και ακόμα χειρότερα!

    Εφόσον τα μέτρα που λαμβάνονται οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση εσόδων λόγω καθίζησης της αγοράς, ενώ η πολιτική ατολμία για μείωση του κράτους και περιορισμό δαπανών επιδεινώνει την κατάσταση, μήπως θα πρέπει να αλλάξει στρατηγική?

    Απελευθέρωση απο τα τεκμήρια τα οποία σκοτώνουν την αγορά. Στο εξής να αποτελούν μόνο ενδείξεις για έλεγχο και όχι αυθαίρετη αυτόματη φορολόγιση.

    Φορολόγηση αυτοκινήτων με συγκεκριμένα ποσά (όχι κατ' ανάγκη φτηνότερα απο τα σημερινά) και ας έχει όσα αυτοκίνητα θέλει ο καθένας εφόσον πληρώνει τους ετήσιους φόρους.

    Επαναφορά του ΕΤΑΚ (με μεγαλύτερη εισφορά ανα ακίνητο) και κατάργηση δια παντώς του εμετικού ΦΜΑΠ που κατα τη σοβιετική φιλοσοφία τιμωρεί αυτούς που έχουν πολλά (διαλύοντας την αγορά ακινήτων).
    Είναι έντιμο (και πιο αποδοτικό φορολογικά) όποιος αγοράζει ένα σπίτι να ξέρει ότι θα πληρώνει ένα ποσό κάθε έτος. Δεν πέφτει λόγος σε κανένα αν το άτομο αυτό έχει 10 σπίτια (εφόσον βέβαια δικαιολογεί τα χρήματα της αγοράς τους)

    Αντί των πολύπλοκων μέτρων με αποδείξεις, σπατάλη χρημάτων σε κανάλια για διαφημήσεις περί φορολογικής συνείδησης (δές παρόμοια σπατάλη επι Αλογοσκούφη την στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση οργίαζε με το Βατοπέδι) και άλλες ανοησίες, θα ήταν καλύτερο να:

    - κρατείται αυτός που δεν ζητάει την απόδειξη (2 ημέρες ποινή + χρηματικό πρόστιμο ανάλογα με point system + δημοσίευση ονόματος). Στην περίπτωση ανηλίκων (θα κρατείται για μία μέρα ο κηδεμόνας ο οποίος είχε την υποχρέωση να καθοδηγήσει τον ανήλικο). Ηλικιωμένοι επίσεις για μία μέρα. Καμία ανοχή

    - Πλήρης απλοποίηση φόρων ( φορολογία από το πρώτο ευρώ)

    - Καμία απαλλαγή και κανένα επίδομα

    - Καταπολέμηση της διαφθοράς όχι με δηλώσεις αλλα με έργα, όπως η άμεση απόλυση δημοσίων λειτουργών

    Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία διαρκούς αυτοφωρου για εκδικάσεις εντός εικοσιτετραώρου.

    Θα δείτε μετά πιος χλιμίτσουρας θα απλώσει χέρι για εκβιασμούς...


    Και όλα αυτά βέβαια με προγραμματισμό για δομικές αλλάγές στο σύνταγμα ( Πρόεδρος Δημοκρατίας κατευθείαν εκλεγόμενος από το λαό, χωρισμός νομοθετικής από εκτελεστική εξουσία, ανεξαρτητοποίηση δικαιοσύνης, κ.λ.π)

    Αλλιώς κοροιδευόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασα για έλεγχο σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια.Εγώ που χω πληρώσει τα πάντα, πιστεύετε ότι κρατούσα και τις αποδείξεις στο τέλος της χρονιάς;Σοβαρευτείτε και κυρίως... ψυχραιμία.Να πληρώνει όποιος κλέβει αλλά με αποδείξεις,όχι εικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δεν θα κυνηγήσει τα μικρά ψάρια, θα κυνηγήσει τα μεγάλα και θα τιμωρηθούν όποιοι κι αν είναι," λέει συνεργάτης του.
    Πω πω... Ανατρίχιασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη Σκιάθο ο Πρωθυπουργός παρέα με τον Χ. Παμπούκη

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, o Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρέα με τον αναπληρωτή Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, πριν από λίγη ώρα επιβιβάστηκε σε....
    ταχύπλοο σκάφος από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας με προορισμό το νησί του Παπαδιαμάντη.

    e-volos.gr

    AYTOΣ ΣΠΑΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον Βενιζέλο τον πίστεψα, έχει ευχέρεια λόγου και πίστεψα ότι έχει δυνατότητες και να ηγηθεί στο ΠΑΣΟΚ.
    Όταν το έμαθα ότι είναι ο νομοθέτης της παραγραφής των απατεώνων πολιτικών δεν χωράει αμφιβολία ότι δεν έχει ηθικές αξίες. Όχι δεν κάνει να ηγηθεί, τέτοιους καραγκιόζηδες μασκαράδες έχει η πολιτική, τίμιοι λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ μασήσατε και σεις απ την ευφράδεια και τα τάχαμου πανέξυπνος...Και για πέστε μου, απο ποιό υπουργείο πέρασε και έκανε κάτι αξιομνημόνευτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση