GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αλγερία η σύζυγος και τρία παιδιά του Καντάφι...

Στο έδαφος της Αλγερίας εισήλθαν η σύζυγος του συνταγματάρχη Καντάφι και τρία παιδιά του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας...

Στο έδαφος της Αλγερίας εισήλθαν η σύζυγος του συνταγματάρχη Καντάφι και τρία παιδιά του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
«Η σύζυγος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάφια, η κόρη του Αϊσά, οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους εισήλθαν στην Αλγερία στις 08:45 τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος) από τη μεθόριο μεταξύ της Λιβύης και της Αλγερίας», σημειώνει το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, η οποία...
 μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APS.
«Η πληροφορία αυτή γνωστοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου» των αντικαθεστωτικών, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί θα ζητήσουν την έκδοση των μελών της οικογένειας του Καντάφι.
«Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε μια δίκαιη δίκη σε όλους αυτούς τους εγκληματίες και ως εκ τούτου το θεωρούμε αυτό μια επιθετική ενέργεια», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μαχμούντ Σαμάν.
«Προειδοποιούμε όλους να μην παρέχουν καταφύγιο στον Καντάφι και τους γιους του. Θα τους καταδιώξουμε σε οποιοδήποτε μέρος για να τους βρούμε και θα τους συλλάβουμε», σημείωσε.
Λίγο αργότερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο λιβυκές διπλωματικές πηγές μετέδωσε πως ο συνταγματάρχης Καντάφι φέρεται ότι βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στο Μπάνι Ουάλιντ, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σάιφ αλ Ισλάμ. Το Μπάνι Ουάλιντ θεωρείται προπύργιο των πιστών στον Καντάφι. Το Σάββατο αυτοκινητοπομπή 60 ως 80 οχημάτων αναφέρθηκε ότι κατευθύνεται στο Μπάνι Ουάλιντ, ίσως διαφεύγοντας από τη Σύρτη.
Το Μπάνι Ουάλιντ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μιζουράτα, είναι ένα από τα ορμητήρια της φυλής Ουαρφάλα, μιας από τις πιο ισχυρές της χώρας, στην οποία ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση