GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ίσως φταίνε τα φεγγάρια, ίσως πάλι φταίμε εμείς, που αδυνατούμε να διανοηθούμε Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα!»

Από την Εβελίνα Καραγιαννοπούλου Η πρωτεύουσα έχει την τιμητική τη ς το επερχόμενο τριήμερο, καθώς Αθηναίοι εργαζόμενοι και μη, εν...

Από την Εβελίνα Καραγιαννοπούλου

Η πρωτεύουσα έχει την τιμητική της το επερχόμενο τριήμερο, καθώς Αθηναίοι εργαζόμενοι και μη, εν μέσω κρίσης, αδυνατούν να προβούν στην παραδοσιακή μάζωξη μπογαλακίων και να μεταβούν σε ιδιαίτερες πατρίδες και λοιπούς προορισμούς. Οδύρονται οι επιχειρηματίες ανά την επικράτεια, θρηνούν πανηγυριώτες και οργανοπαίκτες που τις τιμώμενες πλατείες φέτος θα κοσμούν ως επί το πλείστων μόνιμοι κάτοικοι και ολίγοι αλλοδαποί τουρίστες. Η παραδοσιακή έξοδος των Αθηναίων, επομένως, θα...
πραγματοποιηθεί φέτος σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν. Όσοι δεν ανήκουν στην κάστα των προνομιούχων που διαθέτουν εξοχική κατοικία ή κάτι παρόμοιο, θα περάσουν την «ημέρα της Παναγίας» με θέα… την Ακρόπολη! Το ίδιο ισχύει, σε ευρύτερο πλαίσιο, για τις θερινές διακοπές, οι οποίες αν δεν έχουν πάρει αναβολή για του χρόνου, έχουν τουλάχιστον συρρικνωθεί. Ο «καλοπερασάκιας» Έλληνας, θα στερηθεί για φέτος τις αμμουδερές παραλίες του Αιγαίου, τα γραφικά σοκάκια και τις ξέγνοιαστες διακοπές του, εφόσον όντες στην καρδιά της κρίσης, έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε τη σύνολη δυσμενή οικονομική κατάσταση. Αντί λοιπόν, να αναλωνόμαστε σε μίζερους δυσανασχετισμούς, το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε, είναι να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους τέρψης της ψυχαγωγικής μας ανάγκης. Και επιτέλους, να συνειδητοποιήσουμε πως δεν χρειάζεται μια μικρή περιουσία για να περάσουμε καλά με τους φίλους και την οικογένειά μας. Άλλωστε, ένα από τα θετικά της κρίσης είναι, το δίχως άλλο, η συνειδητοποίηση της ματαιότητας των υλικών αγαθών όπως επίσης, και το να εκτιμήσουμε επιτέλους απλά καθημερινά πράγματα, που μπορούν να μας δώσουν χαρά ανέξοδα. Αν είστε κι εσείς από εκείνους που θα περάσουν το τριήμερο στην Αθήνα, οργανώστε εκδρομές σε βουνά και παραλίες της Αττικής, φτιάξτε φαγητό από το σπίτι, και προμηθευτείτε ποτά και αναψυκτικά από την κάβα της γειτονιάς σας! Στη χώρα μας έχει επικρατήσει η άποψη, ότι, όταν κάτι δεν είναι ακριβό δεν έχει και αξία! Στην πραγματικότητα οι προαναφερθείσες προτάσεις δεν αποτελούν υποκατάστατα της ταβέρνας, της κοσμικής πλαζ ή ενός ταξιδιού, αλλά εναλλακτικές. Δεν είναι κατάντια, είναι απόλαυση! Και πού ξέρετε; Ίσως ο Δήμος Αθηναίων μεριμνήσει για κάποιο «αστικό πανηγύρι» πού να μην έχει πολλά να ζηλέψει από εκείνα της επαρχίας…

(Δημοσιέυτηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΑΡΘΡΟ" την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011)

2 σχόλια

  1. Σε λίγο, τα γραφόμενά σας θα τείνουν να επανασημασιοδοτήσουν τους εθνικούς μας μύθους. Άλλωστε μυθοπλασίεςν είναι όλα αυτά που αραδιάζετε στο άρθρο σας.
    Οδίτες-αναχωρητές έχουν καταντήσει οι περισσότεροι ιθαγενείς κάτοικοι της πόλης και κυρίως οι κάτοικοι των περιοχών εκείνων (βλέπε Κυψέλη - αναφερόμενοι στις παλαιότερες και ιστορικότερες των αθηναϊκών περιοχών.
    Και τούτο διότι δεν έχετε αντιληφθεί ότι η προϊούσα σήψη της πελατειακότητας των δικομματικών τεράτων και των Φρανκενστάϊν δημάρχων τους,δεν κατώρθωσαν να ανακόψουν την πορεία προς την αφορία καιτην πείνα των χιλιάδων κατοίκων με τους τριψήφιους μισθούς ή τις τριψήφιες συντάξεις (000-999):εξαιρετικά πεπερασμένο αριθμητικό σύνολο, όταν ο γλίσχρος μισθός ή η σύνταξη αδυνατεί να καλύψει τις απόλυτα στοιχειώδεις ανάγκες της υποβασταζόμενης διαβίωσης τους.
    Εσείς, φαίνεται, δεν έχετε αφουγκραστεί τις κραυγές αγωνίας στην πρωτεύοθσα πόλη της Δίκαιης Κοινωνίας. Ούτε,βέβαια,έχετε συνειδητοποιήσει την αντίστοιχη κατηγορία των "τετραψήφιων" (1000-9999) ευρώ μισθό ή σύνταξη και την εν γένει στάση που τηρούν απέναντι στην τεράστια κατηγορία των "τριψήφιων". Ούτε λόογος να γίνεται, τέλος, για τους "πενταψήφιους". Γι αυτούς τους τελευταίους, τί να πρωτογράψει κανείς (10000-99999) ευρώ κλπ.
    Μιλάμε, ωστόσο για την πείνα και τη φτώχεια στη γειτονιά μας και στην πόλη μας. Τώρα που σας γράφω, είναι η ώρα που ήδη κυκλοφορούν δίπλα στους κάδους απορριμάτων της Κυψέλης οι νεόπτωχοι, όχι μετανάστες, που δεν κατάλαβαν ότι έμειναν έρμεα της πείνας της ανεργίας και της απορίας. Ντρέπομαι για την βολή μου και για την "ανθρωπιά" μου. Προφανώς, λοιπόν, και δεν αναφέρεστε στην κατηγορία των τριψήφιων, στην πρωτεύουσα πόλη του κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού με ή χωρίς πανσέληνο τον Αύγουστο. Γιατί το κεφάλι αυτών των ανθρώπων είναι πάντα σκυμένο προς τα κάτω και δεν μπορεί να δει τις στροφές του φεγγαριού.Ούτε και τις εναλλακτικές σας λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ πόλη που λόγω της οικονομικής κρίσης έχει από καιρό αρχίσει να ξεφτάει, αρχίζουν να πεθαίνουν οι άκρες της...φθορά, στασιμότητα, εντροπία και τέλος θάνατος ", γράφει η Ελφρίντε Γέλινεκ.
    ΕΣΥ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ;;;;ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΖΩΞΕΙΣ...ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΕΡΩΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση