GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος διευθυντής στο Γραφείο του Σαμαρά...

Ανακατατάξεις στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καταγράφονται στο «γαλάζιο» παρασκήνιο και δίνουν αφορμή για ποικίλα σενά...


Ανακατατάξεις στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καταγράφονται στο «γαλάζιο» παρασκήνιο και δίνουν αφορμή για ποικίλα σενάρια. Η πιο χαρακτηριστική κίνηση είναι η αλλαγή…«φρουράς» που θα υπάρξει στη θέση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.
Τη σκυτάλη θα παραλάβει από τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, ο...
 στενός φίλος του κ. Σαμαράς, ο κ. Κ. Μπούρας.
Η αλλαγή φρουράς θα γίνει, καθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος θα πολιτευθεί οριστικά στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Α΄ Πειραιά. Μάλιστα προ ημερών, ο κ. Αρβανιτόπουλος μαζί με τον κ. Σαμαρά δείπνησαν με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο, ενώ είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη της περιοχής κ. Σεραφείμ.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν από τα στελέχη που στήριξαν εξ αρχής τον πρόεδρο της Ν.Δ. στην κούρσα της διαδοχής και πολλοί θυμούνται, ότι ήταν αυτός που ως πρόεδρος του Ινστιτούτου είχε διοργανώσει την πρώτη μεγάλη δημόσια πολιτική εμφάνιση του κ. Σαμαρά, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 75 βουλευτές το Μάιο του 2009.
Από εκείνη την εκδήλωση -όπου ο κ. Σαμαράς είχε μιλήσει για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και κατέθεσε πολιτική πλατφόρμα- άρχισε να γίνεται λόγος για τις ηγετικές φιλοδοξίες του τότε υπουργού Πολιτισμού. Η συνέχεια ήταν γνωστή, καθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος κατάφερε ως διευθυντής του πολιτικού του γραφείου να εξασφαλίσει θέση εκ δεξιών του κ. Σαμαρά.
Όμως επειδή και στην πολιτική δεν υπάρχει μονιμότητα, επέρχεται αναδιοργάνωση στο γραφείο του κ. Σαμαρά με την επιλογή του κ. Αρβανιτόπουλου να πολιτευθεί με σταυρό, καθώς και το 2004 και το 2007 ήταν υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.
«Προτίμησα να στρατευθώ και να μην έχω την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας» λέει σε πολιτικούς του φίλους και τονίζει την ανάγκη να υποστηριχθούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε όλη την χώρα με πρόσωπα ικανά που θα δώσουν τη μάχη για την παράταξη.
Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει ακόμα για την αλλαγή σκυτάλης, αλλά ήδη στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λεωφ. Συγγρού, γνωρίζουν ότι ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά, θα είναι ο κ. Μπούρας που διατηρεί πολυετή φιλία με τον πρόεδρο του κόμματος.
Ορισμένοι λένε ότι τυπικά η αντικατάσταση θα γίνει με την προκήρυξη των εκλογών, αλλά άλλοι θεωρούν ότι από τη στιγμή που υπάρχει η εγκύκλιος του κόμματος στην οποία αναφέρεται ότι όσοι πολιτευθούν θα πρέπει να παραιτηθούν των αξιωμάτων τους, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.
Ο φίλος από τα παλιά
Η επιλογή του κ. Μπούρα μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς είναι από τους λίγους φίλους του κ. Σαμαρά που τον συντρόφευαν στα «πέτρινα χρόνια». Στην «παρέα» μεταξύ άλλων ανήκαν, οι κκ. Χρ.Λαζαρίδης (στενός του συνεργάτης και λογογράφος του), Π. Μπαλτάκος (διευθυντής του νομικού γραφείου του κ. Σαμαρά), Θ. Βάρδας, Γ. Μουρούτης (διευθυντής γραφείου Τύπου), κ.α.
Μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Μπούρα και του ανέθεσε τα οικονομικά του κόμματος, ως άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Ο κ. Μπούρας τον ακολουθεί σε όλη του τη διαδρομή, όπως π.χ. στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν ειδικός γραμματέας, ενώ είναι από τους ελάχιστους που γνωρίζουν πολύ καλά τον κ. Σαμαρά.
Με τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνεργάζονται από τη δεκαετία του 1990, περίοδο που ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Οικονομικών, ήταν μαζί του στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ είχε και κεντρικό ρόλο στο Υπουργείο Πολιτισμού ιδιαίτερα στην προετοιμασία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη Ν.Δ. θυμούνται τους κκ. Σαμαρά και Μπούρα, να είναι μαζί για φαγητό και να συζητάνε επί ώρες. Ειδικά τους τελευταίους μήνες ο κ. Μπούρας, πρόσωπο εμπιστοσύνης, λειτούργησε ως «αερόσακος» στο εσωτερικό του κόμματος και προσπαθούσε από το γραφείο του στον δεύτερο όροφο των γραφείων της Ν.Δ. να βοηθήσει τον κ. Σαμαρά.
Έρχονται και άλλες αλλαγές
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» έρχονται και άλλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, καθώς όσοι επιθυμούν να πολιτευθούν στις εκλογές θα πρέπει να παραιτηθούν από τις κομματικές θέσεις που κατέχουν.
Ήδη, ο κ. Εμμ. Αγγελάκας παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Οργανωτικού, επειδή θα πολιτευθεί στην Α΄ Αθηνών και τη θέση του κατέλαβε ο κ. Κ. Ζωντανός (ήταν σε αυτή τη θέση και παλαιά επί γραμματείας του κ. Ευ. Μεϊμαράκη), στέλεχος που βοήθησε τον κ. Σαμαρά στην εσωκομματική αναμέτρηση.
Στο παρασκήνιο εντείνονται οι πιέσεις και σε άλλα πρόσωπα να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, καθώς εγκαλούνται ότι χρησιμοποιούν τα αξιώματά τους για να διευρύνουν την επιρροή τους. Μεταξύ των στελεχών που βάλλονται, είναι οι δυο πρώην βουλευτές και νυν γραμματείς, ο κ. Ι. Μανώλης (συνδικαλισμού) και η κυρία Κατερίνα Παπακώστα (γυναικών).

9 σχόλια

  1. Καλά αυτοί είναι στη τρελή χαρά

    Οσο κυβερναει η κυβέρνηση των μαφιόζων συνταγματολόγων, μπορούν να αυτοδιορίζονται.

    Κουμπάροι, πρόεδροι, επιτιμοι, ολοι οι επισημοι.

    Απο το Φθινόπωρο που οι δικηγόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θα εχουν που να κρυφτούν,

    τότε να σε δώ Αντωνάκη μετα τα ορφανά του Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα λαμόγια, τους κομπιναδόρους τους απατεώνες τους προσλαμβάνουν στην εθνική τράπεζα βλέπε διεθνιστή περιουσίας τραπέζης με διευθυντή πράσινο μεγαλοσυνδικαλιστή που κατέφαγε το ΤΥΠΕΤ από της μίζες που έπαιρνε για να φτιάξει κλινικές και τώρα είναι με μεγάλη περιουσία , επίσης μπλεγμένος με τα ακίνητα της τράπεζας .
    Τώρα πρόεκυψε ο Γ. Γιάννίδης .
    Εθνική τράπεζα πως κατάντησες έτσι ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ηξερα οτι υπαρχει "Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
    Γιατι επι Καραμανλη με εδωξαν απο το Ναυτικο επιδει ο αδελφος και η αδελφη μου ηταν αριστεροι και εκαναν το λαθος να πολεμησουν τους Γερμανους, Με αποτελεσμα να αναγκαστω να αλλαξω επαγγελμα, Και τωρα αυτο το "ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" μου χτυπαει καπως...
    Ας ειναι ομως περασμενα ξεχασμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα τους. Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε οι Έλληνες, που ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση 37 ολόκληρα χρόνια; (!) Βλέπετε εσείς να τους ενδιαφέρει κάτι άλλο; Πόσο σοβαρά έχουν πάρει τον ρόλο τους; Τι χάλι, τι Μπανανία είναι αυτός ο τόπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι τα Πασόκια! Καμαρώστε τα ... Παπανδρέου να'ναι και οτι να'ναι
    Μπά και να είναι ναρκωμανής, δολοφόνος, παιδεραστής, πρεζάκιας, καθυστερημένος, μακελάρχης δέν πειράζει καθόλου αρκεί που τον λένε Παπανδρέου.
    Αφού τον λένε Παπανδρέου είναι ο εθνικός μας ηγέτης ... τελεία και παύλα και δέν σηκώνουμε κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάλε άσπρο Ελληνα Καραμανλή.

    Θα επιστρέψει ή οχι,

    για να ξέρω δλδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O μαγος εχει και διευθηντη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βάλε άσπρο Ελληνα Καραμανλή.

    Θα επιστρέψει ή οχι;

    Θα επιστρέψει μαυρισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΔΕΞΙΟ ΤΟΜΑΡΙ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΠΟΝΗ!!!!

    ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, ΠΟΥ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ!!!!!!!

    ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ...

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ...
    Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση