GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής "κατα- ψηφίζει" το νομοσχέδιο της Αννας...

Ενστάσεις για τη συνταγματικότητα σειράς διατάξεων του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διατυπώνονται στην έκθεση του Επιστημονι...

Ενστάσεις για τη συνταγματικότητα σειράς διατάξεων του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διατυπώνονται στην έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.
Η έκθεση ξεκινά από τη διαπίστωση ότι κατά το Σύνταγμα και τη νομολογία του ΣτΕ, «πλήρης αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ δεν μπορεί να είναι η αυτοδιοίκηση των τακτικών μόνο καθηγητών, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν απλά ιδρύματα, σύνολα περιουσίας, ταγμένης για εξυπηρέτηση ορισμένου σκοπού, αλλά και σαν «ενώσεις προσώπων».
«Το Σύνταγμα δεν αγνοεί το σωματειακό στοιχείο, αλλά το διαχωρίζει από τον πυρήνα του πανεπιστημίου», σημειώνεται και προστίθεται ότι...
 ο κοινός νομοθέτης θεσπίζοντας τους κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας των ΑΕΙ πρέπει να έχει υπόψη του, εν προκειμένω, τη «φύση του πράγματος, δηλαδή τη συγκρότηση του πανεπιστημιακού χώρου από τους συγκεκριμένους φορείς της διδασκαλίας και της έρευνας, διδάσκοντες και διδασκόμενους και την αποστολή τους, δηλαδή την εκπλήρωση του σκοπού της ανώτατης εκπαίδευσης, προστατεύοντας τα δικαιώματα των μεν και των δε και ρυθμίζοντας αντιστοίχως, τις υποχρεώσεις τους».
Ενστάσεις εκφράζονται για τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για την κατάληψη θέσης καθηγητή που το νομοσχέδιο κάνει παραπομπή στον Οργανισμό κάθε ΑΕΙ. Όπως αναφέρει, «προσόντα και πρόσθετες προϋποθέσεις για την κατάληψη θέσης καθηγητή κάθε βαθμίδας δεν αποτελούν μόνον εσωτερικό θέμα κάθε ιδρύματος, αλλά επιδρούν και στα λοιπά ιδρύματα της χώρας, καθώς και στη λειτουργία της Πολιτείας στο σύνολο της». Αντιρρήσεις εκφράζονται στην έκθεση και για τις εκλογές, ως εξωτερικών μελών του Συμβουλίου διοίκησης, συνταξιούχων καθηγητών, καθώς και εν ενεργεία καθηγητών αλλοδαπών ΑΕΙ. Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κάνει ευθέως λόγο για «διακριτικές μεταχειρίσεις υπέρ καθηγητών ελληνικής ιθαγένειας ξένων πανεπιστημίων και των συνταξιούχων καθηγητών άλλων ΑΕΙ του εσωτερικού». Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσε να προκύψει το εξής παράδοξο: Καθηγητής ΑΕΙ, ο οποίος έχει διανύσει μεγάλο αριθμό ετών σε ΑΕΙ, αλλά έχει λάβει τη σύνταξη του από άλλο ΑΕΙ, στο οποίο υπηρέτησε πολύ λιγότερο χρόνο, να μην κωλύεται να μετάσχει στο Συμβούλιο του πρώτου ΑΕΙ, αλλά να κωλύεται να μετάσχει στο Συμβούλιο του δεύτερου ΑΕΙ από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε».
Ακόμα, το Επιστημονικό Συμβούλιο αφού προσδιορίζει ότι η διεύρυνση των ειδικών εκλεκτορικών σωμάτων με καθηγητές ξένων πανεπιστημίων δεν έχει κριθεί δικαστικά, σημειώνει ότι «τίθεται το ερώτημα αν η διάταξη συνάδει με την πλήρη Αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ. Αν, δηλαδή, μπορεί να γίνει συγκρότηση οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ με συμμετοχή ξένων καθηγητών». "Σε κάθε περίπτωση αυτό θα αποτελέσει, εν αμφισβητήσει, αντικείμενο δικαστικής εκτίμησης», καταλήγει η έκθεση. Το Επιστημονικό Συμβούλιο αποκλείει κατηγορηματικά την προοπτική να εκλεγεί πρύτανης από πανεπιστήμιο του εξωτερικού, όπως αναφέρει το άρθρο 8, παράγραφος 14, του σχεδίου νόμου. Στην έκθεση σημειώνεται ότι «ο πρύτανης πρέπει να είναι μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του συγκεκριμένου εκάστοτε ΑΕΙ».
Προβληματισμός διατυπώνεται, επίσης, για τις αυστηρές προϋποθέσεις και περιορισμούς που θέτει το νομοσχέδιο για την εκλογή καθηγητή οποιασδήποτε βαθμίδας, ενώ εκφράζονται ενστάσεις για την επιλογή και εξέλιξη καθηγητών όλων των βαθμίδων από ειδικές επιτροπές, εφόσον σε αυτές συμμετέχουν και μέλη ΑΕΙ του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά τονίζεται στην έκθεση ότι ο όρος διαπρεπής καθηγητής της αλλοδαπής που αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, ως προϋπόθεση γραπτής αξιολόγησης για την εξέλιξη ενός καθηγητή «είναι όρος νομικώς μη αξιολογήσιμος ενώ θα ήταν άτοπο να διαχωριστούν οι καθηγητές του ίδιου του ΑΕΙ στις υποκατηγορίες των «διαπρεπών» και των «μη διαπρεπών».

11 σχόλια

  1. Αποκαλυψη

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝ ΠΑΝΤΟΥ!

    Η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

    Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί με το σχέδιο νόμου δεν δίνεται η δυνατότητα στα ιδρύματα να οργανώνουν τρίτο κύκλο σπουδών, ώστε να μη μπαίνει φραγμός στην ακαδημαϊκή τους υπόσταση, παρά τη ρητή δέσμευση, τόσο του Ειδικoύ Γραμματέα ΑΕΙ κ. Παπάζογλου


    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος Γιάννης Τσάκνης ο μαστρωπος εκβιαστης

    Καθηγητής

    ΤΕΙ Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

    Ανώνυμος είπε...

    Γιατι δεν ψαχνετε τις μηνυσεις που της της Δαμανακη εχει κανει ο δρ Κουτσουκος
    κανονικα δεν μπορουσε να ειναι επιτροπος γιατι εχει ποινικα προβληματα!!
    Γραψτε στο google

    μηνυση κατα Μαριας Δαμνακαη + δρ κουτσουκος
    26 Μαϊ 2011 4:29:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    Search ResultsΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ | Λαϊκούρα News - [ Translate this page ]31 Αυγ. 2009 ...
    Μαρίας Δαμανάκη βουλευτού του Πασοκ (?) και κατά παντός υπευθύνου για .... Δαμανάκη ή ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ;. Με τιμή. Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος ...
    www.laikoyra.gr/?p=9688 -

    Cached►Xanthi Blogs » Ξάνθη, η πόλη μας! » ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ... - [ Translate this page ]31 Αυγ. 2009 ... ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ...από το Δρ.Αναστάσιο Κουτσούκο...! » Τα επιλεγμένα blogs του νομού Ξάνθης με μια ματιά.


    www.xanthiblogs.gr/.../ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ_ΚΑΙ_ΜΗΝΥΣΗ_ΚΑΤΑ_ΜΑΡΙΑΣ_ ΔΑΜΑΝΑΚΗ...από_το_Δρ.Αναστάσιο_Κουτσούκο...! -

    CachedKAΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.blogspot.com: Dr. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ 1 ΤΡΙΣ !! ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ ... - [ Translate this page ]24 Σεπτ. 2009 ... Dr. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ 1 ΤΡΙΣ !! ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ !!

    ΜΗΝΥΣΗ ... Μήνυση. κατά. ΚΑΤΑ του Δικηγόρου κ. Παπαθανασόπουλο Σπήλιο ΔΣΑ / 4039 ... Και κατά της. Δαμανάκη Μαρίας. Βαλαωρίτου 1 Κολωνάκι Αθήνα ...
    karagkiozides.blogspot.com/2009/09/dr-1.html - Cached - Similar
    26 Μαϊ 2011 4:30:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011
    Πλατεία: Στο Σύνταγμα οι πανεπιστημιακοί!!!
    Σχετικό: Στο Σύνταγμα οι πανεπιστημιακοί!!! - Οι_«αγανακτισμένοι»_επιστρέφουν_στις_πλατείες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.....ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ >>>>>>>>>>>>>>>
    27 Μαϊ 2011 10:09:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΡΙΑΣ

    ΞΑΝΘΗ... Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ !!!: O Καθηγητής της ΑΣΠΑΙΤΕ Αναστάσιος ...
    Πριν από 10 ώρες – Αθήνα 16-8-2011. Μήνυση – Έγκληση. κατά της. κ. Μάρθας Παπαδημητρίου. και. κ. Δαμανάκη Μαρία για σωματεμπορια εκβιασμο και δολοφονια τριων παιδιων παιδικη πορνεια κλπ... Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα,. Τ.Κ. 10557, Αθήνα ...

    xanthi-blogs.blogspot.com/2011/08/o.html

    ΡΕΠΟΡΤΕΡ
    18 Αυγ 2011 8:34:00 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Παπανδρέου στην Αθήνα,
    με τις δυνάμεις των επαναστατών να έχουν μπει στην πρωτεύουσα Αθήνα και τη διεθνή κοινότητα να καλεί τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της χώρας να απομακρυνθεί από την εξουσία.

    Οπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ομάδες των επαναστατών βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος την οποία και μετονόμασαν σε “Πλατεία των Αγανακτισμένων”.

    Το Αλ Τζαζίρα επικαλείται εκπρόσωπο των ανταρτών σύμφωνα με τον οποίο οι προσκείμενες στον Παπανδρέου δυνάμεις ελέγχουν “το 15-20% της Αθήνας”.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να ελέγχουν τμήματα της ελληνικής πρωτεύουσας, αν και σύμφωνα με άλλες αναφορές πολλοί από τους στρατιώτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους στους επαναστάτες.
    “Σας προειδοποιώ πως υπάρχουν θύλακες αντίστασης εντός και γύρω από την Αθήνα” προειδοποίησε ένας από τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών που εμφανίστηκε αισιόδοξος
    πως “με το θέλημα του Θεού, η νίκη μας
    θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες”.

    Οπως όλα δείχνουν, οι δυνάμεις των επαναστατών κατόρθωσαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να κάνουν ό,τι δεν μπορούσαν να πράξουν κατά τους τελευταίους 6 μήνες, όταν και ξεκίνησε η εξέγερση στη χώρα εναντίον του καθεστώτος Παπανδρέου.

    Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τόνισε πως: “ O πιο σίγουρος τρόπος για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ελλάδα απλός: “Ο Παπανδρέου και το καθεστώς του πρέπει να αναγνωρίσουν πως η κυριαρχία τους έφτασε στο τέλος της. Ο Παπανδρέου πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα ότι δεν ελέγχει πλέον τη Ελλάδα…”
    -----------------------------------

    υ.γ. Οι Αδελφοί Παπανδρέου, Νικος
    και Αντρίκος έχουν ήδη συλληφθεί
    και κρατούνται στα υπόγεια του Hotel Μεγάλη Βρετανία, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΧΟΥΝΤΑΣ Πάγκωλο και τον Νίκο Σηφουνάκη...βασικό Οικονομικό λαμόγιο του καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Η ΠΙΠΑΤΖΟΥ ΤΗΕ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΕΧΡΙΤΗ ΤΟ ΣΠΗΛΙΟΤΩΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντισυνταγματικά 23 σημεία του νόμου της Αννούλας..
    ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ..ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΩΝ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 10:51
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΑ ΕΒΡΙΖΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ΟΧΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ? ΕΣΤΗΣΕΣ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΕ ΤΩΡΑ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ 2ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣΤΕΡ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ? ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ? ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΥΤΣΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουτσούκο, γύρισες αγόρι μου και ονειρεύεσαι δόξες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 23 Αυγ 2011 12:48:00 π.μ.


    Καλα εσυ μια ζωη ΜΑΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση