GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και ψήφιση νέου μισθολογίου λιτότητας...

Από το  sofokleous10.gr Την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015 αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο μ...

Από το sofokleous10.gr

Την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015 αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ) στους οποίους θα σταλούν εντός της εβδομάδος οι «επιστολές για την εφεδρεία» κι από 65 ακόμη οργανισμούς που θα πρέπει να κλείσουν ως το Δεκέμβριο, την άμεση μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ και την ψήφιση του...
νέου μισθολογίου λιτότητας στο δημόσιο το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους, απαίτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχισθούν οι συνομιλίες και να υπάρχει ελπίδα για την καταβολή της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ.
Οι δραματικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ όπου αποφασίσθηκε η επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα (μέτρο για το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος είπε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν ικανοποιεί την τρόικα καθώς προκαλεί αντιδράσεις στους πολίτες και είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητα του) κορυφώθηκαν με την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα από τα μισά του ταξιδιού του προς την Ουάσιγκτον.
Όλοι «πάγωσαν». Τα γεγονότα δείχνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στο δίλημμα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταίρων και της τρόικας χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης ή να αναζητήσει διέξοδο στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις εκλογές όπως ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.
Και στις δυο περιπτώσεις, σχολιάζουν οικονομικοί κύκλοι, η κρίση που μαστίζει τη χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση... Όλα πλέον είναι ανοιχτά.
Το βέβαιο είναι ότι αν η χώρα δεν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να πάρει τα χρήματα της έκτης δόσης (8 δισ. ευρώ) της βοήθειας αλλά και της έβδομης δόσης (5 δισ. ευρώ) του Δεκεμβρίου, είναι βέβαιον ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει ομόλογα ύψους 8,5 δισ. ευρώ που λήγουν από τις 19 ως τις 31 Δεκεμβρίου.
Στο χείλος του γκρεμού
Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα - είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία όπου οι ευρωπαίοι έκοψαν κάθε ελπίδα να πάρουμε τα χρήματα χωρίς να εφαρμόσει τα μέτρα - ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και ειδοποίησε τον αναπληρωτή του στο υπουργείο Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη για τις εξελίξεις.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου βρισκόταν το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα σήμανε συναγερμός, καθώς τα περιθώρια πολιτικής απόφασης για την καταβολή της δόσης είχαν πια αποκλειστεί. Ο μοναδικός δρόμος που έμεινε στην κυβέρνηση είναι πλέον η εφαρμογή των συμφωνηθέντων και των απαιτήσεων των δανειστών.
Σε τεχνικό επίπεδο το Σαββατοκύριακο έπρεπε να κλείσουν όλα τα μεγέθη του εφετινού προϋπολογισμού. Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της... κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα προκειμένου να αποτραπεί ο πανικός.
Το e-mail της απόγνωσης
Ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής κ. Ηλ. Πεντάζος έστειλε στους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς ένα e-mail απόγνωσης - με τα 15 μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν «εδώ και τώρα» ώστε να συνεχιστεί η αξιολόγηση για την καταβολή της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ που έχει "παγώσει" επισυνάπτοντας τον κατάλογο με τα 15 μέτρα που η τρόικα απαιτεί να εφαρμοσθούν.
Μάλιστα ζήτησε να του απαντήσουν ως τη Δευτέρα τι έκαναν και τι θα κάνουν, μαζί με τα τελικά σχέδια προϋπολογισμού του κάθε υπουργείου για το 2012 για να απαντήσει ο υπουργός στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει με την τρόικα.
Στο e-mail που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επείγον, ο κ. Πεντάζος αποκαλύπτεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η οικονομική πολιτική καθώς η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία δεσμεύθηκε για να πάρει την προηγούμενη δόση των 12 δισ. ευρώ, αυτή του Ιουλίου, όταν και πάλι η χώρα βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας.
Ο γραμματέας γράφει:
«Σε συνέχεια προηγούμενου e-mail με τις εκκρεμότητες- ερωτήματα της τρόικα για μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) σας προωθώ πίνακα της τρόικα που περιλαμβάνει θέματα άμεσης προτεραιότητας για τη συνέχιση της αξιολόγησής μας για την έκτη δόση.
»Παρακαλώ πολύ να σταλεί συγκεντρωτικό σημείωμα στα αγγλικά που θα απαντά και στα δύο emails που σας έχω στείλει εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Προθεσμία Δευτέρα 19/09. «Υπενθυμίζω την προθεσμία που έχει τεθεί και για τα ποσά Προϋπολογισμού 2012. »Είναι εξαιρετικά επείγον». Τα 15 μέτρα που «καίνε» Στο e-mail καταγράφονται όλα τα μέτρα και ποιος είναι υπεύθυνος προκειμένου να απαντήσει στο «κέντρο επιχειρήσεων» - όπως χαρακτηρίζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το πρώτο μέτρο που ζητείται είναι η έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την οριζόντια περικοπή (απολύσεις) συμβάσεων ορισμένου και αορίστου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Όπως εξηγούν παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η αρχική απαίτηση της τρόικας - τον περασμένο Μάρτιο όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα - ήταν να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 80.000 άτομα ως το 2015, αλλά στη συνέχεια στον έλεγχο του Αυγούστου λόγω της επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης και της αποκάλυψης ότι παρά τα συμφωνηθέντα το 2010 και το 2011 η κυβέρνηση προχώρησε 24.000 προσλήψεις, η τρόικα ανέβασε τον αριθμό σε 100.000. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε να λυθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που σύναψε η κυβέρνηση εκτός ΑΣΕΠ την περίοδο εφαρμογής του μνημονίου, δηλαδή 2010 και 2011. Το μέτρο θα συνδυασθεί με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας με τη σημείωση ότι όσοι εντάσσονται σ΄αυτό το καθεστώς και για όσο διάστημα αμείβονται από το δημόσιο, δεν θα προσμετρώνται στους απολυμένους. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα, η τρόικα επανέρχεται στο θέμα της εξίσωσης της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και απαιτεί την είσπραξη της εισφοράς αλληλεγγύης (χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τη μόνιμη επιβάρυνση του 3% υπέρ ανέργων ή την έκτακτη η οποία επιβλήθηκε σε όλα τα εισοδήματα) μέσω της μηνιαίας παρακράτησης από τους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων (όπως γίνεται και με το ΦΜΥ).

Μέτρα
Αρμόδιος
1
Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και εποχικού προσωπικού σε όλους τους φορείς του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών, ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος).
1. Υφ.Διοικ.Μεταρρύθμισης/Γ.Γραμματέας κ.Μπεργελέ
2. Υπ.Παιδείας/Ειδ.Γραμματέας κ. Κοντογιάννης
2
Έκδοση προεδρικών διαταγμάτων/υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους σε καθεστώς εφεδρείας.
Υπ.Οικονομικών/ Γ.Γραμματέας κ. Πλασκοβίτης, Ε.Γ. κ. Κυριακός
3
Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
1. Υπ.Οικονομικών / Γ.Γραμματέας κ. Καπελέρης
2. ΥΠΕΚΑ
4
Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης.
1. Υπ.Οικονομικών / Γ.Γραμματέας κ. Καπελέρης
5
Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
1.Υπ. Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας / Γ.Γραμματέας κ. Λίτινας
2. Υπ.Εργασίας
6
Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για την διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.
Υπ.Επικρατείας
7
Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το μισθολογικό καθεστώς στο Δημόσιο, με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.
1. Υπ.Διοικ. Μεταρρύθμισης
2. Υπ.Οικονομικών. Γ.Γραμματέας κ. Πλασκοβίτης,
8
Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων έως το 2015.
Υπ.Εργασίας
9
Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα.
ΥΠΕΚΑ
10
Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τον κλείσιμο/συγχώνευση 35 οργανισμών που περιγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.
1. Αντιπροεδρία
2. Υπ.Οικονομικών
11
Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τον κλείσιμο/συγχώνευση των: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.
Υπ.Οικονομικών/ Γ.Γραμματέας κ. Πλασκοβίτης, Ε.Γ. κ. Κυριακός
12
Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας .... που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.
Υπ.Οικονομικών/ Γ.Γραμματέας κ. Πλασκοβίτης/Ε.Γ. κ. Χριστοδουλάκης
13
Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε (16) ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.
1. Υπ.Εργασίας
2. ΥΥΚΑ/Γ.Γραμματέας κ. Πολύζος
14
Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ
Υπ.Εργασίας
15
Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρείες για την άμεση εφαρμογή της/Καθιέρωση ‘ασφαλιστικής’ τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

20 σχόλια

  1. Θρίαμβος…
    Πετύχανε τον στόχο ! + + +

    Έχω μία απορία
    Στο δίλημμα: «Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα»
    Η βαρβαρότητα τι ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ....θα μας επέφερε ;

    Δεν υπαρχει σωτηρια…ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ.
    Υπομονη να ξυπνησουν και οι αμοιβαδες…!
    Απλα τοτε θα ειναι αργα…

    Οι ΠΑΣΟΚΟΙ παιρνουν στο λαιμο τους ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Καλα να παθουμε γιατι οι μισοι ειμαστε για τα πανυγηρια (δλδ ΠΑΣΟΚΟΙ)...σε σχόλια...
    (ΣΑΝ ΤΑ ΛYΣΣΑΣΜΕΝΑ ΠΕΙΜΑΣΜΕΝΑ ΔΑΡΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ).

    Καλη τυχη σε καθεναν απο τους λογικους…

    Απίστευτος Μπέννυ.
    Μη μιλάτε, μη κάνετε κριτική,
    γιατί θα μας επιβάλλουν νέα μέτρα.

    Ρε τι μου θυμίζει ?

    Οι ναζιστές ξανάρχονται.
    Μην αντιστέκεσται Έλληνες γιατί το αίμα θα τρέξει άφθονο.
    Μήπως θα έχουμε Δίστομο, Καλάβρυτα και Καισαριανή ?

    Άντε ρε …εσείς ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ, με το ΠΑSSοΚ σας.
    Δοσίλογοι του κερατά.

    Παραλλήρημα κανονικό.
    Γιάλιζε το μάτι του.
    Λάμψη…
    Μπρρρ…..

    Εμπρός Μπένυ !
    Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να γίνουμε
    η… Σομαλία του Βορρά.

    Ειναι ανεκδιηγητοι.
    Οριζοντια ισοπεδωση των παντων. Ναζισοσιαλισμος... ΠΑSSOK.
    ____________________________________
    Μήπως ήρθε η ώρα να γυαλίσει και το δικό μας μάτι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .



    Να σταματήσει η μισθοδοσία των βουλευτών-υπουργών-πρωθυπουργών και του προέδρου της δημοκρατίας πριν κάνουν οποιαδήποτε περικοπή μισθών ή οποιαδήποτε απόλυση. Να απολυθούν όλοι οι πολιτικοί όλων των κομάτων και να φέρουν τον Ολι Ρεν με μισθό δημοσίου υπαλλήλου! Ούτως ή άλλως αυτός είναι ο πρωθυπουργός μας. Γιατί να πληρώνουμε 300 κοπρίτες και παρατρεχάμενους πρωθυπουργούς και προέδρους Δημοκρατίας!!! Άλλωστε ποιάς δημοκρατίας? Της νεοεφευρεθείσας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ"?



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΑ.............. ξύπνησες με εφιάλτες
    τώρα που στα ΚΟΨΑΝΕ...
    επιτέλους !

    Δεν είναι εφιάλτης είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    και με γράμματα στο υπερπέραν
    μέσω Ιντερνές ..ΔΕΝ ΣΩΖΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.ΜΙΑ ΚΛΟΥΒΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΥΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΤΗΛ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ .ΛΟΥΣΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΡΝΤΑΠΟΜΠΕΣ ΚΟΜΜΕΝΑ .ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΝΤΗΔΕΣ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ.ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΤΡΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΕΣ.ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΩΝ ΟΣΩΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΗΜΕΥΣΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με ανεργία 25% και υφεση στο 10% τι ελπιδες έχει μία χώρα. Το χειρότερο από όλα είναι να μαζέψουν τις οικονομίες του κόσμου τωρα και μετα να κηρυξουν πτωχευση αφήνοντας τους χωρίς φράγκο στην άκρη να επιβιώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    1. Στη Βουλή 2000 ατόμων

    2. Μειωση μισθών πρωθυπουργών υπουργών βουλευτών στα 2500 ευρώ.

    3. Μειωση σύνταξης πολιτικών στα 1500 ευρώ και, αντί να τους φυλαγουν χωροφύλακες, να πληρώσουν σεκιούριτι απο τη τσέπη τους.

    4. Μείωση εξόδων για τις Ενοπλες Δυνάμεις κατα 50%, σε χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό. Τα παραμύθια περί ΑΟΖ και πετρέλαια να τα πληρώσουν οσοι κανουν εξόρυξη και εκμεταλεύονται κοιτάσματα.

    5. Μείωση προσωπικού και προυπολογισμού αστυνομίας κατα 50%. Οσοι θέλουν αστυνόμευση κουστωδίες γιατί φοβούνται τη λαική οργή ή τους "κλέφτες",

    να πληρώσουν τους χωροφύλακες απο τις "οικονομίες" των.

    6. Αμεση μισθοδοσία και ασφάλιση των κληρικών απο την εκκλησία.

    Οικόπεδα μαγαζιά βακούφια πιστούς εχουν.

    Οποιος παει στην εκκλησία να πληρώνει για την μισθοδοσία των παπάδων.

    Και οποιος διαφωνεί σε οσα προτείνω, να ψηφήσει τον Αντωνάκη.

    Αυτός με όραμα την ΕΛΠΙΔΑ και τη ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,

    ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τελειώνει το χουντικό παραμύθι του Βενιζέλου ότι άμα βήξει η αντιπολίτευση και άμα ο λαός ξαναβγεί από τη νιρβάνα και αντισταθεί θα επιβληθούν νέα μέτρα.
    Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από
    τη χούντα.
    Αλλά θα σας σαρώσει ο λαός.
    Και πολύ σύντομα.
    Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του κώλου,να πεις στους τροϊκανούς ότι θα σας πάρουν όλους μαζί με τις πέτρες.
    Γιατί τους βλέπω ότι το παίζουν δύσκολοι και δεν καταδέχονται λέει να έρθουν στα υπουργεία σας να σας αφεντέψουνε και θα έρθουνε μόνο αν συμμορφωθείτε κλπ.
    Κανονικά θα έπρεπε ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να πατήσουνε το πόδι τους στη χώρα.
    Τοίχο-τοίχο θα έπρεπε να πηγαίνουνε.
    Όχι να το παίζουνε και δύσκολοι!
    Αυτό να τους πεις.
    Πες μας όμως ρε μεγάλε αντιπρόεδρε και κάτι άλλο:σε ποιο βιβλίο το είδες γραμμένο ότι μια κυβέρνηση μπορεί να φορτώνει το λαό 1,2,3,
    πολλά Μνημόνια και να του καταστρέφει τη ζωή ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ;;;
    Υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης στον πλανήτη γη να εκλέγεται με πρόγραμμα λεφτά υπάρχουν και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και δίκαιη φορολογία κλπ κλπ και μετά να γυρνάει το κουμπί και να τσακίζει το λαό με Μνημόνια;
    ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ,ο λαός είναι ο μόνος ΑΡΜΟΔΙΟΣ και ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ να αποφασίσει ΑΚΟΜΑ και για τη χρεοκοπία του.
    Ποιος είσαι εσύ που θα μας βάλεις στο γύψο για να σώσεις τη χώρα;
    Μόνο ο Παπαδόπουλος τα έκανε αυτά.
    Απορώ στ'αλήθεια:πιστεύετε στα σοβαρά ότι θα τη βγάλετε καθαρή μετά από όλα αυτά;
    Ότι θα σας βλέπει ο κόσμος,θα σας χτυπάει στην πλάτη και θα σας λέει μπράβο ρε σεις,σώσατε τη χώρα;
    Η' μήπως έχετε αποφασίσει από τώρα ότι θα την κάνετε με ελικόπτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 10 ΕΥΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΕΙΣ 2.5 ΓΙΑ ΦΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΑ 5 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ 2.5 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΦΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ 50% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ.ΚΑΤ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 50ΔΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 25 ΔΙΣ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ 50% ΕΞΟΔΑ, Α Λ Λ Α ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΑΜΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΛΛΑ 50ΔΙΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ,ΚΛΠ) ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ 25% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΚΕΡΔΗ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Δ Ε Ν Θ Ε Λ Ο Υ Ν ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΗΜΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ !!
    ΟΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΟΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΘΩΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !! ΚΑΙ ΟΧΙ TOΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥΣ !!
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!!!!!
    ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS, ΤΑ ΟΠΛΑ, ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΚΛΠ., ΑΛΛΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΜΕ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!
    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ !!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!! ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ !!!! ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο παπαδοπουλος ωχ συγγνωμη ο παπανδρεου ηθελα να πω θα συνεχισει να συντηρει τους πρασινοφρουρους δεν εχει αλλη επιλογη καθως θα παρει 10%στις εκλογες αν το κανει.αυτα για να μην ξεχνιομαστε για το ποιοι μας κυβερνανε τοσα χρονια ,μια συμμορια πολιτικων αδιστακτων αληταραδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 50;

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 50;

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...ιθαγενείς ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΕΙΣ....ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ..

    ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ..Μυστήριες (;) εξαιρέσεις...ΠΑssOK. ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

    Η γυναίκα του ήταν Δημόσιος Υπάλληλος της Ολυμπιακής που μέχρι τώρα κάθονταν και έπαιρνε μερικά χιλιάρικα,
    αφού πριν είχε πάρει και μια βαρβάτη αποζημίωση...

    Τώρα ο Λοβέρδος αποφάσισε να τη μεταφέρει στο Υπ. Εσωτερικών ή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λπ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ για να μας ταλαιπωρεί κι αυτή μαζί με τους υπόλοιπους ένα εκ δημοσίους υπαλλήλους όπως είπε ο ίδιος πριν 10 μέρες !

    ΦΡΙΞΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ....και πάλι !!
    ____________________________________
    Εκτός απ το 1 εκ ΔΥ από εδώ και πέρα θα μας ταλαιπωρί και η γυναίκα του Λοβέρδου...
    τη διόρισε στο δημόσιο ο αθεόφοβος!

    Το "νόμιμο και ηθικό" εννοείται ότι ισχύει μόνο για τους μακάκες τους δεξιούς...

    Φυσικά ο ίδιος θα απαξιώσει να δώσει μια τυπικά απάντηση και στην απίθανη περίπτωση που θ ασχοληθεί, θα πεί ότι η γυναίκα του έκανε ότι δικαιούνταν... να θυμίσουμε όμως ότι ο ίδιος και όλοι οι ΠΑΣΟΚοι είχαν ανέβει στα κάγκελα για το νόμιμο και ηθικό... ο Βουλγαράκης βέβαια που το είπε πήγε σπίτι του επειδή δεν ήταν αρεστός στους αμερικάνους ενώ ο Λοβέρδος κυβερνάει. τόσο μαλάκες είναι οι Έλληνες !

    Δείτε και το ΦΕΚ
    (να αναγουλιάσετε.. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς για την Έλλάδα,

    όταν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι
    "κουρασμένη" ή,

    εκφράζεται με ξύλινο λόγο,

    θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Polloi prasinofroyroi dhmosioypallhloi grafoyn edw. Dromo... koproskyla. Egw giati na sas plhrwnw? Gia na paizete tablaki? E3w oloi oi YE, DE kai TE apo d/kes 8eseis. Mono PE kai aytoi meta apo synexh a3iologhsh. Telos sta trela... lefta twn kwlokarabanadwn. Telos sta kryfa epidomata kai toys kommatikoys diorismoys. Telos sthn Ellada poy 3erate, tempelxanades kai koproskyla dhmosioypallhloi me ton sta8ero mis8o, th monimothta kai to araliki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kyrie Venizelo, pote 8a apeley8erwsete plhrws kai oysiastika to farmakeytiko epaggelma? Mas doyleyete kai eseis opws o kyrios... Loverdos kai h gynaika toy h dhmosia ypallhlos? Yparxoyn akoma kai shmera ply8hsmiaka kai gewgrafika krhthria gia thn idrysh newn farmakein, pote 8a katargh8oyn ayta? Einai paranoma kai antisyntagmatika symfwna me to Syntagma, thn koinh logikh kai tis apofaseis ths Olomeleias (2006 kai 06/2011) toy Symboylioy ths Epikrateias. Akoma, oi kratikes adeies leitoyrgias twn farmakeiwn den epistrefontai me th synta3iodothsh, alla emporeyontai mayra... kai paranoma meta3y farmakopoiwn, opws akribws kanoyn kai oi ta3itzhdes kai oi forthgatzhdes. Epishs, oi farmakopoioi klhronomoyn tis KRATIKES adeies leitoyrgias -mesw systegashs- twn farmakeiwn toys sta paidia toys, enw alloi neoi farmakopoioi poy den exoyn goneis farmakopoioys, den mporoyn na ergastoyn giati to epaggelma einai 8eokleisto. Aytos o ergasiakos mesaiwnas twn kleistwn epaggelmatwn kyrie Antiproedre pote 8a katargh8ei? Prepei na mas to pei h tro'i'ka kai ayto? Eseis den to 3erete oti ola ayta einai pera apo ka8e logikh? H mayrh... agorapwlhsia kratikwn adeiwn gia thn askhsh epaggelmatwn einai nomimh kyrie Venizelo? Einai dhmosio symferon h prostasia twn hdh askoyntwn ena epaggelma? Yparxei sthn Eyrwph klhronomikh ergasia mesw klhronomikhs metabibashs kratikhs adeias leitoyrgias gia thn prosbash se ena epaggelma? Ws pote oi farmakopoioi 8a exoyn kleisto epaggelma gia na bgazoyn... 10.000 euro ka8e mhna?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mε πρώτη την γυναίκα του Λοβέρδου,
    που ως γνωστόν μπήκε τελευταία,
    ελέω συζύγου ....

    Θα πάρει και διπλή αποζημίωση,
    τι θέλει αυτή με τους κοπρίτες και
    τους τεμπέληδες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λαϊκό μέτωπο της αριστεράς τώρα.
    Να φύγει η τρόικα,να φύγουν οι τοποτηρητές της.ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ για να
    καλύψει η χώρα τις ανάγκες της.
    Εκεί που πάνε κι άλλες χώρες να ζητήσουν χωρίς να πουλήσουν και τα ασημικά τους.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    10% έκτακτη εισφορά ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    και ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ.
    Κι άμα δεν αντέχουν οι τράπεζες να τρέχουν καπιταλιστική επιχείρηση χωρίς να τις συντηρεί ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,
    να φύγουνε ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ της χώρας ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Δεν σας γουστάρουμε ρε τροϊκανοί.
    Είστε αισχροί και άθλιοι τοκογλύφοι.
    Ό,τι Μνημόνιο έχει υπογραφεί από πέρσι θα γραφτεί στο χιόνι.
    Θέλετε ήλιο,ενέργεια,πετρέλαιο;
    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.
    Θέλετε να πουλήσετε οπλικά συστήματα;ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.
    Τι είπατε;
    Επιχειρήσεις και προϊόντα σας στην Ελλάδα;
    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.
    Παίζετε και τους δύσκολους,
    ερχόμαστε-δεν ερχόμαστε,κάνουμε τηλεδιάσκεψη-δεν κάνουμε κλπ;
    ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ενός ολόκληρου λαού.
    Θα πάμε αλλού,για να πληρώνουμε λιγότερα και να έχουμε και μεις κάποιο όφελος.
    Μα πάνω απ'όλα για να κρατήσουμε τα νησιά και την Ακρόπολη.
    ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

    ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ....... ΣΚΥΛΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 10% ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ.
    ΚΙ ΑΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 10%.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΡΤΕ ΤΑ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ,
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.
    ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To 8eokleisto... epaggelma toy Farmakopoioy pote 8a to apeley8erwsete kyrie Venizelo? Eseis milhsate gia anoigma... OLWN twn kleistwn epaggelmatwn. O kyrios... Loverdos leei oti to epaggelma einai hdh anoixto... Poion doyleyei... o ypallhlakos... toy Panellhnioy Farmakeytikoy Syllogoy? Giati kyrie Venixelo oi KRATIKES adeies leitoyrgias twn Farmakeiwn klhronomoyntai apo toys Farmakopoioys sta tekna toys? Giati kyrie Venizelo oi Farmakopoioi emporeyontai mayra... kai paranoma tis KRATIKES ADEIES LEITOYRGIAS twn Farmakeiwn toys? Ta idia... den kanoyn kai oi ta3itzhdes kai oi forthgatzhdes me tis kratikes toys adeies? Giati kapoioi, kyrie Venizelo, na zoyne me 500 euro ka8e mhna kai kapoioi alloi -oxi perissoteroi apo 10.000- na mporoyn me thn anoxh toy kratoys na pwloyn kratikes adeies kai kratikh perioysia gia 500.000 euro? Giati akoma kai shmera yparxoyn ply8hsmiaka kai gewgrafika krhthria gia thn askhsh toy epaggelmatos kai toy Farmakopoioy kai allwn? Einai kratos dikaioy ayto kyrie Venizelo? Ws pote oi syntexnies twn farmakopoiwn kai toy Fotopoulou 8a kanoyn oti 8eloyn? To Symboylio ths Epikrateias apofasise anoigma... olwn twn kleistwn... epaggelmatwn xwris e3aireseis gia dh8en... logoys dhmosioy symferontos. Eseis den ta 3erete ola ayta? Einai logos dhmosioy symferontos na prostateyetai to eisodhma twn hdh askoyntwn ena epaggelma? H le3h ntroph 3ererte ti shmainei kyrie Antiproedre? Einai dynaton to 2011 se mia dytikh xwra, opws h Ellada, na yparxoyn kleista epaggelmata (12.000 Farmakopoioi kanoyn oti 8eloyn mia koinwnia), kastes kai ploysies syntexnies? Ws pote mia koinwnia 8a anexetai ton ka8e brwmiko... Loverdo na toy leei me to "etsi goystarw" oti ena epaggelma 8a einai kleisto... gia na mh xasoyn lefta oi klhronomoi twn Farmakopoiwn idiokthtwn Farmakeiwn? To paidi toy agroth p.x. poy spoydase kai ekeino Farmakeytikh, giati kyrie Venizelo apagoreyetai na ergastei sto diko toy Farmakeio? Einai kai ayto dhmosio symferon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση