GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πωλειται: 34% του ΟΠΑΠ,55% της ΔΕΠΑ,35% των ΕΛΠΕ...

Από το  sofokleous10.gr « Τρέξτε τις αποκρατικοποιήσεις ». Αυτή ήταν η προτροπή και μάλιστα σε έντονο ύφος των επικεφαλής της τρόικας προς...

Από το sofokleous10.gr
«Τρέξτε τις αποκρατικοποιήσεις». Αυτή ήταν η προτροπή και μάλιστα σε έντονο ύφος των επικεφαλής της τρόικας προς το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων. Οι δανειστές μας άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο συγκεκριμένο επίπεδο και, σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έστειλε σαφές μήνυμα ότι θέλει «να δει πράξεις» σύντομα. Η πίεση της τρόικας είναι ασφυκτική, καθώς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μείωση του...
χρέους και έχουν πλέον συνδυαστεί με το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Γι’ αυτό το λόγο στο υπουργείο Οικονομικών «τρέχουν και δεν φτάνουν», καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Σημειώνεται πως στο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπεται ρητά πως μέχρι το τέλος του έτους τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις θα ανέλθουν σε 3,3 δισ. ευρώ.
Κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη έως το τέλος του 2011 να έχει ολοκληρώσει την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ, του 55% της ΔΕΠΑ και του 35% των ΕΛΠΕ.
Οσον αφορά τον ΟΠΑΠ σύντομα ολοκληρώνονται δυο κρίσιμες συμβάσεις που θα δώσουν περαιτέρω αξία στον Οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει η σύμβαση βάσει της οποίας ο ΟΠΑΠ θα ανανεώσει για 10 χρόνια την αποκλειστικότητα στα τυχερά παιχνίδια, ενώ θα ενισχυθεί με την άδεια εκμετάλλευσης νέων αδειών, όπως αυτή του Βιντεολόττο.
Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει για το θέμα της ΔΕΠΑ. Η πλευρά Λάτση που κατέχει μέσω των ΕΛ.ΠΕ. το 35% της Δημόσιας Εταιρείας Παροχής Αερίου δεν επιθυμεί την απόσχιση του ΔΕΣΦΑ και μέχρι τώρα η απάντηση είναι αρνητική. Ωστόσο, το Δημόσιο μπορεί να προχωρήσει την υπόθεση εφόσον η Γενική Συνέλευση των μετόχων δώσει την εντολή και εγκριθεί από την πλειοψηφία των μετόχων. Η πώληση της ΔΕΠΑ είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικά κομμάτι στον ενεργειακό τομέα της χώρας, καθώς ο νικητής θα αποκτήσει πρόσβαση στους αγωγούς φυσικού αερίου.
Επίσης τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και απομένει μία διαφορά στο τίμημα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επεκταθεί η σύμβαση κατά 20 χρόνια.
Οσον αφορά του τις εταιρείες του Δημοσίου που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να αποφύγει την πώλησή τους λόγω της πολύ αρνητικής συγκυρίας στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και στις διεθνείς αγορές.

4 σχόλια

  1. πουλατε τα νησια πουλατε τα λιμανια πουληστε και τις μανες σας και φυγετε τσογλανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΖΑ 10% ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !,

    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Joseph Stiglitz ΤΕΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ( ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ).

    "ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ 10% ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ
    ( ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ) ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .
    ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ "
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ" ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ" ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ;

    http://iamthewitness.com/books/Andrew.Carrington.Hitchcock/
    The.History.of.the.Money.Changers.htm

    Professor Joseph Stiglitz, former Chief Economist of the World Bank, and former Chairman of President Clinton's Council of Economic Advisers, goes public over the World Bank's, "Four Step Strategy," which is designed to enslave nations to the bankers. I summarize this below,

    Step One: Privatization.
    This is actually where national leaders are offered 10% commissions to their secret Swiss bank accounts in exchange for them trimming a few billion dollars off the sale price of national assets. Bribery and corruption, pure and simple.

    ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ +++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που έχει κρυφτεί ο Mike Chrysochoidis;
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Αλήθεια, που έχει κρυφτεί- όπως το συνηθίζει στα δύσκολα- ο «Μεγάλος» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

    Ο επιλεγόμενος, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, «Προφήτης μετά Χριστόν», λόγω των προβλέψεών του ότι στο τέλος του 2011 θα βλέπαμε «φως στο τούνελ».

    Ο «επιτυχημένος» Υπουργός Δημόσιας Τάξης λόγω αποκάλυψης –κατά τύχη όπως όλοι ξέρουν- της μισής 17 Νοέμβρη. Η άλλη μισή που είναι;
    Και με ποιό τίμημα για τον Τόπο ;
    Ποιοι «κυκλοφορούν ανάμεσά μας»
    κατά Λιακόπουλο ;

    Ο «επιτυχημένος» Υπουργός Δημόσιας Τάξης που έφυγε νύχτα από την Κατεχάκη όταν έκαψε την Αθήνα με τέσσερα θύματα στη Marfin, με πρώτο θύμα, μέσα στο ίδιο το γραφείο του, τον τραγικό Βασιλάκη.

    Ο «επιτυχημένος» Υπουργός που είχε –δεν το έχει διαψεύσει- άτυπη σύμβουλο την κυρία Σπέκχαρντ, τη σύζυγο και στέλεχος της CIA του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ Ντ. Σπέκχαρντ και κατόπιν συνεταίρου –όλως τυχαίως- του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Λ. Λαυρεντιάδη.

    Αλήθεια, γιατί κρύβεται τώρα που όλα καταρρέουν για τον κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ;
    ______________________________________________
    Υ.Γ. Και κάτι ακόμη. Υπάρχει απάντηση από τον «εκλεκτό του», από την εποχή της 17 Νοέμβρη, πρώην Εισαγγελέα κ. Διώτη, νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ -αλήθεια, τον ακούει κανείς ;- για την τραγική δολοφονία Τσαλικίδη που χειρίσθηκε προσωπικά ως Εισαγγελέας και την έστειλε στις ελληνικές καλένδες ;

    Αγαπητέ κ. Ν. Κωνσταντόπουλε, συνήγορε της οικογένειας Τσαλικίδη, εσείς που γνωρίζετε καλά την Δικαιοσύνη, γιατί δεν αναφέρατε στην εκτενέστατη συνέντευξη τύπου που δώσατε ότι το όλο θέμα της δολοφονίας Τσαλικίδη –όπως εσείς και η κόρη σας δηλώσατε- χειρίσθηκε ο αξιότιμος κ. Διώτης.

    Με αγάπη

    Ο σύντροφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση