GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα 3 σενάρια χρεοκοπίας και τι θα συμβεί με τις καταθέσεις...

Από το  banksnews.gr Τρία είναι τα βασικά σενάρια που κυκλοφορούν στον ευρωπαϊκό τύπο για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματ...

Από το banksnews.gr

Τρία είναι τα βασικά σενάρια που κυκλοφορούν στον ευρωπαϊκό τύπο για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος. Κοινή συνισταμένη τους η μη αποπληρωμή του συνόλου του χρέους της χώρας. Στις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες του πλανήτη, η Ελλάδα εμφανίζεται αφερέγγυα και ανίκανη να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της.
Τα τρία βασικά σενάρια που αναφέρονται είναι τα εξής:
1) Συμφωνία με την τρόικα – Μικρό «κούρεμα» των ομολόγων 
Πρόκειται για το πιο ήπιο σενάριο, καθώς...
με τη μερική διαγραφή του χρέους εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση από την τρόικα.
Σε μία τέτοια περίπτωση το κράτος δεν κηρύσσει στάση πληρωμών, ωστόσο αναγκαστικά θα πρέπει να επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα, προκειμένου να μη δημιουργεί νέο χρέος.
Η τρόικα σε αυτήν την περίπτωση συνεχίζει να εκταμιεύει δόσεις του δανείου, ενώ τίθεται σε εφαρμογή ο μηχανισμός στήριξης που συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου.
2) Στάση πληρωμών με παραμονή στην ευρωζώνη 
Η κυβέρνηση δε τα βρίσκει με την τρόικα, δεν πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα και η διακοπή της χρηματοδότησής της σημαίνει στάση πληρωμών για το δημόσιο.
Με λίγα λόγια το δημόσιο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του από τα έσοδα που έχει, ενώ δημιουργεί τεράστιες ζημιές στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει στο ενεργητικό του ομόλογα ύψους άνω των 50 δισ. ευρώ.
Σε μία τέτοια περίπτωση, οι τράπεζες εξαρτώνται από τη δυνατότητα των μετόχων τους να καλύψουν αυτές τις ζημιές.
Το πιο πιθανό είναι να χαθούν καταθέσεις, λόγω της αδυναμίας να καλυφθούν οι απαιτούμενες αυξήσεις κεφαλαίου, του πανικού που θα δημιουργηθεί, αλλά και του αποκλεισμού των τραπεζών για πολλά χρόνια από τις αγορές.
3) Στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή
Το απόλυτο χάος. Οι τράπεζες καταρρέουν, οι καταθέσεις χάνονται, το νέο νόμισμα υποτιμάται πάνω από 50% σε σχέση με τα βασικά νομίσματα, οι μισθοί υποχωρούν σημαντικά και η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη.
Το ελληνικό κράτος έχει τη δυνατότητα να τυπώσει χρήμα, η αξία του οποίου ωστόσο λόγω της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές είναι ασήμαντη.
Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται σε διψήφια ποσοστά. Από την άλλη πλευρά, η χώρα γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική λόγω του αδύναμου νομίσματος και ελπίζει σε ανάκαμψη μέσω των εξαγωγών της.

11 σχόλια

  1. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΖΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ


    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά που είναι ο Παπανδρέου;
    Τον κρατάνε οι εξωγήινοι για εγγύηση
    αποπληρωμής του χρέους;
    Τι αφήνει το χοντρό να βγάζει χουντικά διαγγέλματα σαν αυτό της Κυριακής και να προκαλεί τον κόσμο;
    Δεν τον βλέπει ότι από τη μια μαλακία πάει στην άλλη;
    Κοντεύει να διαλύσει όλη την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    10% ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ.
    ΚΙ ΑΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 10%.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΡΤΕ ΤΑ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ,
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.
    ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ.
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ,ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΘΑ
    ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
    ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ.ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ 400 ΔΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΟΦΛΑΣ ΟΥΤΕ ΣΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΛΑ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ "ΧΩΡΑΣ" ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.
    ΕΔΩ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ, ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χωρα ειχε ηδη χρεοκοπησει, το ζητουμενο ηταν ομως με προφαση τη χρεοκοπια να την ξεπουλησει!!!
    αυτο ηταν ολο το κολπο!!!
    και τωρα που ξεπουλησε τα παντα αφηνει τη χωρα να διαλυθει και θα κανει εκλογες γνωριζωντας ασφαλως οτι εχει τελειωσει πολιτικα ο παπανδρεου, αλλα με τα τεραστια οικονομκα οφελοι που εχει πλεον απο το πονταρισμα της χροκοπιας θα μπορεσει να ζησει αυτος και τα τρισεγγονα του μεσα στην απολυτη χλιδη.
    Το κακο βεβαια για εμας ειναι οτι αν ειχαμε χροκοπησει απο τη πρωτη στιγμη ως οφειλε να κανει η κυβερνηση, θα μπορουσαμε να σηκωσουμε κεφαλι μεσα σε 4-5 χρονια οπως εκανε και η αργεντινη....τωρα με το ξεπουλημα που εκαναν στα παντα ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΤΕ!!! Π Ο Τ Ε ...!!!
    μολις θα σηκωσουμε κεφαλι μετα απο πολλες δεκαετιες εξαθλοιωσης, θα βρουμε μπροστα μια αλλη χωρα με αλλα ξενα αφεντικα, δεν θα υπαρχει τιποτα ελληνικο και θα ειμαστε οι επομενες γενιες υπηρετες σε "φιλους" και εχθρους που θα εχουν παρει τα παντα στο τοπο αυτο!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!

    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ "ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ" ΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΜΙΝΕΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΤΣΑΝΤ ΟΤΙΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκείνο το "ανάκαμψη μέσω των εξαγωγών της" είναι αστείο. Με πορτοκάλλια και σταφίδα δεν βγαίνουν τα εισαγόμενα καύσιμα, βιομηχανικά, τρόφιμα (ιδίως κρεατικά). Μένει ο τουρισμός-ποιός τουρισμός- με τις κάκιστες υπηρεσίες και τα αποκλεισμένα λιμάνια και αρχαιολογικούς χώρους, φαινόμενα που θα εντείνονται από ελπιδοφόρους του χάους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .




    Όλα αυτά που γράφεις στις 2 και 3 παραγράφους είναι μπούρδες και έξω από κάθε οικονομική λογική. Θα χρειαζόμουν πολύ χώρο και χρόνο για να σου το αποδείξω και δεν τον έχω. Πάντως σαν συμπέρασμα σε όλα αυτά που γράφεις έχω να σου πώ τα εξής: α) Όσο νωρίτερα χρεοκοπήσουμε τόσο το καλλίτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες γιατί θα κερδίσουμε όλα αυτά που δίνουμε τώρα στους τοκογλύφους!
    και β) Δεν φθάνει μόνο να φύγουμε από την ΟΝΕ αλλά και από την ΕΟΚ!
    Αυτά βέβαια προϋποθέτουν να κυβερνηθεί η χώρα από έλληνες και όχι από αμερικανάκια, πουλημένους ή απατεώνες!!!!!!!!!

    Άντε και καλή λευτεριά...





    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί η αυτογνωσία και η προσωπική ευθύνη είναι του νεοέλληνα πάντα οι μεγαλύτεροι και μόνιμοι εχθροί???

    Περιμένω απάντηση με την αυστηρότητα της Ελληνικής ορθογραφίας και του ορθού λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν τελείωσε ο Β παγκόσμιος πόλεμος και ο κόσμος πανηγύριζε στις πλατείες των πρωτευουσών της Ευρώπης , ο ΜΠΡΕΧΤ είχε πει.

    « ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ »

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση