GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

7 μήνες μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ έγινε η αναθεώρηση (στο 15,4%) του ελλείμματος...

Είχε δρομολογηθεί από τον Απρίλιο του 2010 η εφαρμογή του Μνημονίου όταν έγινε (τον Νοέμβριο) το καταγγελόμενο "φούσκωμα" Απ...

Είχε δρομολογηθεί από τον Απρίλιο του 2010 η εφαρμογή του Μνημονίου όταν έγινε (τον Νοέμβριο) το καταγγελόμενο "φούσκωμα"
Από τον Λυκούργο Σταματάκη

Οι καταγγελίες της καθηγήτριας (και μέχρι προχθές μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ) Ζωής Γεωργαντά για "διόγκωση" του ελλείμματος του 2009 μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Όμως η αύξηση του ελλείμματος από 13,6% σε 15,4% δεν έπαιξε ρόλο για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την συμφωνία του Μνημονίου.
 Αυτά είχαν αποφασιστεί από την άνοιξη του 2010 και ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο ενώ η αναθεώρηση αυτή του ελλείμματος έγινε πολλούς μήνες (επτά για την ακρίβεια) αργότερα, το φθινόπωρο.
Ανατρέχοντας στο αρχείο εκείνης της περιόδου συγκεκριμένα διαβάζουμε στην ειδησεογραφία της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου 2010:
Στο 15,4% σκαρφάλωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009, σύμφωνα με...
 τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Τον περασμένο Απρίλιο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έλλειμμα προϋπολογισμού της τάξης του 13,6%.
Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το χρέος εκτινάχτηκε από 115,1% του ΑΕΠ σε 126,8% του ΑΕΠ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι η Eurostat αίρει όλες τις επιφυλάξεις για τα δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας και προσθέτει ότι «κλείνει ο κύκλος της αμφισβήτησης και της αναξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών δεδομένων και ολοκληρώνεται ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των διεθνών εταίρων και των αγορών απέναντι στη δημοσιονομική διαχείριση της Ελλάδας».
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «η μείωση του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια θα γίνει με ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.
»Δεν θα γίνει με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε με αυξήσεις φόρων πέρα από αυτές στις οποίες έχουμε ήδη δεσμευτεί. Θα γίνει κυρίως από τον εξορθολογισμό στις δαπάνες του κράτους, ώστε τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο».
Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει:
- Το έλλειμμα του 2009 αναθεωρείται σε 15,4% και το χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ
- Το έλλειμμα του 2010 εκτιμάται σε 9,4% και το χρέος στο 144% του ΑΕΠ
- Το 2010 επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, 6 μονάδων του ΑΕΠ ή περισσότερο από 14 δισεκατομμύρια ευρώ και η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε αρχικά σχεδιαστεί
- Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσπάθεια σύμφωνα με το τριετές Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής
- Ο Προϋπολογισμός του 2011 θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου
Σήμερα, η Eurostat ανακοίνωσε τα οριστικά δημοσιονομικά δεδομένα για την περίοδο 2006-2009, αποσύροντας κάθε επιφύλαξη σε σχέση με την ποιότητα των δημοσιονομικών δεδομένων της Ελλάδας.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα από τη Eurostat είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας και της σκληρής και επισταμένης δουλειάς τόσο της Eurostat, όσο και της νεοσύστατης ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστική Αρχής και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη παροχή δημοσιονομικών στατιστικών.
Με τη σημερινή ανακοίνωση της Eurostat κλείνει ο κύκλος της αμφισβήτησης και της αναξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών δεδομένων και ολοκληρώνεται ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των διεθνών εταίρων και των αγορών απέναντι στη δημοσιονομική διαχείριση της Ελλάδας.
Τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα αποκαλύπτουν με τον πιο επίσημο τρόπο το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας έως το 2009, όπου το έλλειμμα έφτασε το 15,4% του ΑΕΠ ή τα 36,2 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα της διόγκωσης του ελλείμματος στον κρατικό προϋπολογισμό, της τραγικής επιδείνωσης των αποτελεσμάτων επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου που με βάση την ισχύουσα μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος από τη Eurostat έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο δημοσιονομικό ισοζύγιο και στη σημαντική επιδείνωση του ισοζυγίου των ασφαλιστικών φορέων.
Το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε από το 13,6% του ΑΕΠ στο 15,4% του ΑΕΠ ή 36.150 εκ. ευρώ. Μια αύξηση κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στα εξής:
· Ένταξη στην Γενική Κυβέρνηση δημοσίων οργανισμών (αύξηση του ελλείμματος κατά 0,7% ΑΕΠ)
· Προσαρμογή των λογαριασμών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ (αύξηση ελλείμματος κατά 0,9% ΑΕΠ)
· Μείωση του ΑΕΠ του 2009 (αύξηση του ελλείμματος κατά 0,2%)
Η αναθεώρηση επηρεάζει προφανώς και τα στοιχεία του δημοσίου χρέους, στο οποίο ενσωματώθηκαν τα συσσωρευμένα χρέη των δημοσίων επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στην Γενική Κυβέρνηση. Το χρέος Γενικής Κυβέρνησης του 2009 αναθεωρήθηκε στα 298.032 εκ. ευρώ ή 126,8% του ΑΕΠ από το 115,4% του ΑΕΠ, μια αύξηση 11,4 μονάδων του ΑΕΠ. Η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στα εξής:
· Ένταξη ΔΕΚΟ στα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης (αύξηση χρέους κατά 7,75% ΑΕΠ ή 18.204 εκ. ευρώ)
· Προσαρμογή των off-market swaps (αύξηση χρέους κατά 2,3% του ΑΕΠ ή 5.530 εκ.
ευρώ)
Με τη σημερινή ανακοίνωση της Eurostat αποδεικνύεται και το μέγεθος της παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών και των διεθνών εταίρων που επιχειρήθηκε με την απόκρυψη του πραγματικού μεγέθους του ελλείμματος στις 2 Οκτωβρίου 2009 και την αποστολή δεδομένων που εκτιμούσαν το έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ, δηλαδή σχεδόν 10 μονάδες του ΑΕΠ ή πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά είναι. Μια προσπάθεια που κατάφερε το μεγαλύτερο πλήγμα αξιοπιστίας στην Ελλάδα και οδήγησε στην πιο μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης που αντιμετώπισε η χώρα στην πρόσφατη ιστορία της.
Το ύψος του ελλείμματος του 2009, όπως διαμορφώνεται μετά την πραγματική αποτύπωση της δημοσιονομικής κατάστασης που κληροδοτήθηκε στη χώρα και στους πολίτες από την προηγούμενη Κυβέρνηση, οδηγεί σε ένα ακόμη πιο δυσμενές σημείο εκκίνησης για το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.
Παρά τη νέα δυσμενέστερη αφετηρία, η Ελλάδα καταφέρνει τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που έχει επιτευχθεί ποτέ στη χώρα - και στην Ευρωζώνη. Από ένα έλλειμμα 15,4% του ΑΕΠ το 2009 μετά την αναθεώρηση των στοιχείων το έλλειμμα το 2010 μειώνεται σε 9,4%.
Σε απόλυτους αριθμούς από άνω των 36 δισ. ευρώ το 2009 σε περίπου 22 δισ. ευρώ το 2010. Μία μείωση που ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η πρωτόγνωρη αυτή μείωση είναι και η απάντηση σε όσους μιλούν για «υστερήσεις», «αποτυχία» και «ελάχιστη μείωση του ελλείμματος» στην εκτέλεση του πιο δύσκολου προϋπολογισμού των τελευταίων δεκαετιών.
Έχοντας επιτύχει αυτό το μέγεθος προσαρμογής, η Ελλάδα αποδεικνύει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει. Εάν δεν είχε υπάρξει η αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος, η Ελλάδα θα επιτύγχανε το στόχο του 8,1%.
Με αυτά τα δεδομένα συνεχίζεται, αλλά από μια νέα αφετηρία για το 2010, η προσπάθεια για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων του Προγράμματος και τη δραστική μείωση του ελλείμματος έως το 2014.
Η μείωση αυτή του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια θα γίνει με ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Δεν θα γίνει με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε με αυξήσεις φόρων πέρα από αυτές στις οποίες έχουμε ήδη δεσμευτεί. Θα γίνει κυρίως από τον εξορθολογισμό στις δαπάνες του κράτους, ώστε τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο.

11 σχόλια

  1. Κάποιος έβαλε τον κο Σταματάκη
    να έρθει "εδώ και τώρα" να μας διαβεβαιώσει οτι :
    απο εδώ και στο εξής (λόγω τιμής)
    το μέτρημα θα γίνεται με ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο
    ώστε τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο"

    Οχι δλδ όπως γινόταν μέχρι τώρα που το μηχάνημα είχε χάσει την ισορροπία του.

    Μάλιστα κύριε Σταματάκη.
    Ευχαριστούμε κε Σταματάκη.
    Δεν μάς - - - - σαστε κε Σταματάκη;!


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Liars when they speak the truth are not believed.

    Aristotle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρυσι, όλες οι οικονομικές εφημερίδες άφηναν αιχμές για το αναθεωρημένο έλλειμα.
    Έλεγε κάποιος στο "Κέρδος":
    "Οι παλινωδίες της Eurostat στον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος..."
    Το κυριώς μαγείρεμα έγινε με την αναθεώρηση και εντός, αλλά εκτός Ελλάδος.
    Οι άνθρωποι τα γράψανε, αλλά από εκεί και πέρα ουδείς αρμόδιος ενδιαφέρθηκε.
    Απλά στήθηκε το θέατρο και άρχισε η μεγάλη κοροϊδία, ενώ οι Γερμανοί προσπαθούσαν -και προσπαθούν- να ρεφάρουν τις ζημιές των τραπεζών τους, στην πλάτη των περιφερειακών ηλίθιων.
    Αλλά άμα τα λες αυτά, είσαι κακός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Βόγλη
    Σωστόοοοος!•

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέμα Ειδικού Δικαστηρίου οι μαϊμού στατιστικές.

    Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες της Καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά, για τις μεθοδεύσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, εγείρουν τεράστιο ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξεως.

    Ο καθ’ ύλην αρμόδιος, πρώην Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είναι πολιτικά έκθετος.
    Πιθανότατα και ποινικά ελεγχόμενος.
    Η αμήχανη απάντηση του, με την οποία …απάντησε χωρίς να απαντήσει, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες.

    Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά:
    Κατ’ αρχήν αποκαλύπτεται μια οργανωμένη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

    Δεύτερον, με την λαθροχειρία τους αυτή κατέστησαν δυσμενέστερη τη θέση της χώρας μας στο εξωτερικό και άρα ζημίωσαν τη φήμη και την αξιοπιστία της. Συνέπεια αυτού ήταν να αυξηθεί το κόστος δανεισμού, άρα την έβλαψαν και οικονομικά.

    Τρίτον, ως απόρροια της πράξεώς τους αυτής, οι Έλληνες πολίτες υπέστησαν και υφίστανται επαχθέστερα μέτρα, άρα ζημιώνονται οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και ηθικά.

    Το χειρότερο όλων, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Γεωργαντά στο Real FΜ, είναι ότι οι καταγγελίες της αυτές είχαν τεθεί υπ’ όψιν του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής!

    Οι οποίοι επέδειξαν προκλητική αδιαφορία.
    Καλά από τον Πρωθυπουργό δεν είχα απαιτήσεις.
    Όμως, ο κ.Πετσάλνικος ; Έμπειρος κοινοβουλευτικός, κατέχει εξέχουσα πολιτειακή θέση, είναι δυνατόν να αδιαφόρησε σε τέτοιες συγκλονιστικές κατηγορίες;

    Οι αποκαλύψεις της κ. Γεωργαντά αποτελούν κόλαφο για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του.
    Αποδεικνύουν ότι τη χώρα την κυβερνάει μια παρέα φίλων που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα!
    Και δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει, αν με την πολιτική τους βλάπτουν τη πατρίδα μας.

    Της υπόθεσης αυτής πρέπει να επιληφθεί το Ειδικό Δικαστήριο.
    __________________________________
    Πρέπει η κα Γεωργαντά να δώσει στην δημοσιότητα
    αυτές τις επιστολές άμεσα,
    μην έχουμε ”κανένα ατύχημα ”
    σαν της vodafon πάλι.
    __________________________________
    - Πες ρε Αντωνη Σαμαρα οτι θα κυνηγησεις με λυσσα ολες τις αλητειες του ΠΑΣΟΚ στη χωρα
    και θα σε ψηφισω με 2 χερια και με 2 ποδια αν χρειαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο ΠΑΣΟΚ είσαι κύριε Σταματάκη; Από που πληρώνεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ΟΣΕ ειναι η περιφημη ΔΕΚΟ που μπηκε στο ελλειμα. Ο πλεονασματικος δηλαδη ΟΣΕ.

    Σκαστε τωρα και πληρωστε την ΔΕΗ.
    10 δις ειναι. Δεν ειναι πολλα!!!!

    Ουστ κοθωνια ελληνες που νομιζεται οτι θα κοροιδευεται συνεχεια του μαλακες της Ευρωπης.

    Αντε γαμηθειτε μουνοπανα! Ξυπνητζηδες ολοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12.30 ΤΟ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ..
    ΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕΡΒΙΕΤΑ
    ΓΙΟΥΦΤΙΑΣ..ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ
    ΛΕΧΡΙΤΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σημαντικότερο της υπόθεσης είναι ότι ήθελαν να παρουσιάσουν,
    όχι απλά ένα φουσκωμένο έλλειμα.

    Ήθελαν να έχουν το μεγαλύτερο έλλειμα της Ευρώπης.

    Αν είχαν φουσκώσει το έλλειμα, χωρίς να τους νοιάζει να το φουσκώσουν τόσο ώστε να είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το κάνανε για εσωτερική κατανάλωση να ρίξουν δηλ μετά το έλλειμα και να εμφανιστούν αποτελεσματικοί ή για να δικαιολογήσουν κάποια σκληρά μέτρα.
    Αυτά θα τα πετυχαίνανε με ένα φουσκωμένο μεγάλο έλλειμα.

    Γιατί θέλανε όμως να είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης ;

    Πιστεύω, ότι επειδή ο Παπανδρέου ήθελε να δικαιολογήσει την προσφυγή στο ΔΝΤ (δούλεψε υπόγεια με το ΔΝΤ το είπε ο ίδιος ο Στρος Καν) δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να υπάρξει στην Ευρώπη προηγούμενο χώρας που να έχει μεγαλύτερο έλλειμα από της Ελλάδας και δεν προσφέυγει στο ΔΝΤ και στηρίζεται μονο σε ευρωπαϊκή βοήθεια.

    H κατηγορια ειναι
    - εσχατη προδοσια- για τον Παπανδρεου και τον Παπακωνσταντινου.
    Μικροτερη κατηγορια θα ειναι ουσιαστικη απαλλαγη τους.
    ___________________________________
    Καταστράφηκε η ζωή μας οριστικά και η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη!
    Αποκαλύφθηκε το σχέδιο εναντίον μας......που είναι η δικαιοσύνη να διερευνήσει την καταγγελία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ...

    Mega-λη μαγκιά Αναγνωστάκη - Ιορδάνη
    Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2011 10:09:51
    Από το : newpost

    Δεν ήταν μόνο δημοσιογραφικη επιτυχία, αλλά και απόδειξη δημοσιογραφικής ευαισθησίας από τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς στην εκπομπή Mega Σαββατοκυριακο εδωσαν 20 λεπτά χρόνο στην κυρια Ζωή Γεωργαντά πρώην μέλος του ΔΣ της Εθνικής Στατιστικής Αρχής να μιλήσει και να καταγγείλει το μαγείρεμα των στοιχείων για το έλλειμμα από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

    Οι δυο δημοσιογράφοι εθεσαν τα πιο καυτά ερωτήματα και έλαβαν τις πιο συγκλονιστικές απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου παραποίησε την αλήθεια για το έλλειμμα.

    Από τα λεγόμενα των παρουσιαστών στο κλείσιμο της εκπομπής φαίνεται ότι κάποιοι διαμαρτυρηθηκαν (!!!! ) για το χρόνο που άφησαν στην κ. Γεωργαντά να μιλήσει.

    Κατά τη γνώμη μας, αδικούν τους δύο δημοσιογράφους γιατί τα 20 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου θα πρέπει να κατανοησουν πολλοί ότι είναι τεράστιος χρόνος.

    Σε μια τηλεοπτική εκπομπή άλλωστε, δεν μπορούν να λεχθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές λεπτομέρειες μάλιστα οι οποίες συνθέτουν το παζλ αυτού του μεγάλου σκανδάλου που αφορά τον κ. Παπκωνσταντίνου ο οποίος είχε φροντίσει να λογοκρίνει παλιότερα την κυρία Γεωργαντά από συνεντεύξεις...

    Η συνέχεια αυτή της υπόθεσης θα πρέπει να συνεχιστεί στον εισαγγελέα
    και τα ειδικά δικαστήρια
    και όχι σε τηλεοπτικές εκπομπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΦΑΣ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΟΥΗΔΟΣ

    Και η προδοσία της πονά περισσοτερο ,γιατί έχει εγκλωβίσει το μεγαλύτερο μέρος των πατριωτών και τους διαχειρίζεται σαν προαγωγός.
    Δεν θα αναφερθουμε στις παλαιές προδοσίες απο το 74 και μετά,αλλα στις προσφατες...

    1. Αν ανατρέξει κανείς στα σχολικα βιβλία της πεμπτης δημοτικού,τα οποία εχουν εκδοθεί τον Σεπτ του 2009,διαπιστώνει οοοοολον τον νεοταξικό οχετό σε συσκευασία δώρου.Εκει ,η κυβέρνηση καραμανλή ,μας κάνει την πρώτη γνωριμία με τον....
    μικρό Χασαν .....και προετοιμάζει το έδαφος για το περί ιθαγενείας νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ.
    Οι συγγραψαντες το βιβλιο,είναι μέλη του τσυριζα.....τυχαίο δεν νομιζω

    2.Πρώτη η βουλευτής της ΝΔΟΥΛΑΣ χωρις Ν παρακαλώ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,επι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,δημιουργει ομάδα 50 βουλευτών,η οποία προωθεί την απόδωση ιθαγενείας στους ασιατοαφρικανούς,ενώ ο γνωστός ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,επεξεργάζεται μαζι με τον συνεργάτη του ΑΛΕΒΙΖΑΤΟ ,το λαθρονομοσχέδιο,του οποίου η προώθηση αναβάλλεται για .....αργότερα.

    3.Το γνωστό προδοτικό λαθρονομοσχέδιο υποβ¨αλλεται για ψηφιση απο το ΠΑΣΟΚ.....η ΝΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΟΥ ΣΑΜΑΡΑ....αντιλαμβανεται οτι θα γίνει σαματάς ,και προσπαθει να μανιπουλάρει τον κοσμο της ,πρώτα με την ύποπτη και αινιγμ ατική σιωπή,και στην συνέχεια με διαδόσεις του τύπου θα βγούμε στον δρόμο.....δήθεν ,διότι φρόντησε να μην κάνει καμμία κινητοποίηση και καμμία ενημέρωση,απλα καποιες δηλώσεις έκανε ο αντωνάκης ,έτσι για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πατριωτών.....

    4.Η ΝΔΟΥΛΑ ψηφίζει μαζι με το ΠΑΣΟΚ το λαθρονομοσχέδιο ,ψηφίζοντας υπέρ της συνταγματικότητας του,και τρωει την πρώτη σφαλλιάρα,όταν μετα απο μερικούς μήνες ,το συμβούλιο επικρατείας αποφασίζει ότι είναι αντισυνταγματικό......τότε σπευδει ,για να μην χάσει τα κοροιδα,να υπερθεματίσει.......

    5.Πριν λίγες μέρες,η ΝΔΟΥΛΑ,παρεούλα με το ΠΑΣΟΚ ξεπέφτει στην μέγιστη προδοσία ,και ψηφίζει για την ανέγερση τεμένους ,στην απελευθερωμένη 190 χρόνια,,απο το ΙΣΛΑΜ,ελληνική πρωτεύουσα,γραφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της ,την βούληση των πατριωτών ,των οποίων την ψήφο ζητά.

    6.Φυσικά οι ανθέλληνες,ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΑΡΡΙΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ,ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,παραμένουν στις θέσεις τους ,μαζί με διάφορα μαρξιστοφιλελευθερα σκοπίδια ,και μάλλον θα πάρουν και σπουδαίες θέσεις αν επανέλθει η συμμορία στην εξουσία.

    ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΝΤΟΡΟΘΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΘΥΡΩΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ
    ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΡΟ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ,ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .

    ΑΝΤΩΝΑΚΗ ....ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΟΥΡΕΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΝΤΟΡΑ
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΤΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
    ΘΑ ΦΑΣ ΤΟΣΟ ΜΑΥΡΟ ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙS ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΝΤΙ......ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΓΑΠΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ....ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ.......
    και κάτι ακόμα προς τους αποπάνω....
    τι γίνεται????ολα καλά με τους σαουδάραβες??????
    τα δωράκια τα πήρατε,για το τζαμι, γαμωνενέκοι,η, έρχονται λιγα λίγα????

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση