GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γερμανικές bad banks και το ελληνικό rollover...

Από το  banksnews.gr H Γερμανική τράπεζα επισφαλειών (bad bank) ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην συμφωνία ανταλλαγής χρέους που έχει σαν στ...

Από το banksnews.gr
H Γερμανική τράπεζα επισφαλειών (bad bank) ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην συμφωνία ανταλλαγής χρέους που έχει σαν στόχο τη στήριξη των δημοσίων οικονομικών της Αθήνας, με ομόλογα ύψους 1 δις ευρώ.
Η FMS Wertmanagement αποτελεί την μία εκ των δύο γερμανικών κρατικών bad banks και επιβεβαίωσε επισήμως ότι θα συμμετέχει στη συμφωνία ανταλλαγής ελληνικών κρατικών τίτλων, μετά την αβεβαιότητα σχετικά με το πόσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα στηρίξουν την μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων που στοχεύει στη διασφάλιση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική αναδιάρθρωση. Η FMS που σήμερα ανήκει στο...
γερμανικό δημόσιο και διαθέτει τις εγγυήσεις της γερμανικής κυβέρνησης ιδρύθηκε πέρσι ώστε να απορροφήσει όλα τα ‘σκουπίδια’ της Hypo, δηλαδή τοξικά στοιχεία ενεργητικού ύψους 175 δις ευρώ. Να θυμίσουμε ότι η Hypo Real Estate, γνωστή γερμανική στεγαστική τράπεζα, είχε επενδύσει τεράστια ποσά στα αμερικανικά τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το 2008 και να κρατικοποιηθεί.
Άλλες 6 γερμανικές τράπεζες και ασφαλιστικές δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία ανταλλαγής χρέους που ανέλαβε να συντονίσει το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής, ένα σώμα που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Παρόλα αυτά η FMS είναι η πρώτη γερμανική τράπεζα που ποσοτικοποιεί την δέσμευσή της, ανακοινώνοντας ότι θα ανακυκλώσει ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 975 εκατομμυρίων ευρώ.
Η FMS έχει ανακοινώσει ότι η έκθεσή της το ελληνικό χρέος φτάνει τα 8.8 δις ευρώ, όμως μόνο τα ομόλογα που ωριμάζουν ως το 2020 συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία, που – εφόσον πιαστεί ο στόχος της συμμετοχής του 90% των ιδρυμάτων – αναμένεται να μειώσει το χρηματοδοτικό κόστος της Αθήνας κατά 13,5 δις.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η συμμετοχή του 90% των πιστωτών, η συμφωνία μπορεί να μην προχωρήσει. Ο Κρίστιαν Μπλουμ, στέλεχος διαχείρισης κινδύνου της FMS, δήλωσε: «Αναμένουμε ότι αυτό το μέτρο θα έχει σταθεροποιητικά αποτελέσματα και θέλουμε να συμβάλουμε ιδίως από τη στιγμή που οι προοπτικές της πλήρους αποπληρωμής για το υπόλοιπο των ελληνικών ομολόγων που κρατάμε στο χαρτοφυλάκιό μας θα βελτιωθεί σημαντικά».
Η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα επισφαλειών με την επωνυμία Erste Abwicklungsanstalt που διαθέτει ελληνικά ομόλογα του ίδιου περίπου ύψους, έχει αναλάβει μέρος των τοξικών στοιχείων ενεργητικού της κρατικής περιφερειακής τράπεζας WestLB και δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στην μετακύλιση του ελληνικού χρέους, ωστόσο είναι γνωστό ότι έχει διαγράψει το 21% της αξίας των ελληνικών τίτλων της.

2 σχόλια

  1. Στη δημοσιότητα η λίστα τραγέλαφος των οφειλετών του δημοσίου: 2 εταιρίες φωτογραφικών ειδών χρωστάνε 1 δις ...

    Λίστα τραγέλαφο παρουσίασε το υπουργείο οικονομικών μετά από καθυστέρηση 8 μηνών (η λίστα έλεγαν ότι θα δημοσιευθεί πέρσι τον Δεκέμβριο) με ένα κάρο εταιρίες που έχουν κλείσει ή δεν πρόκειται να ξεχρεώσουν στον αιώνα τον άπαντα. Εννοείται πως κάνει μπαμ ακόμα και για τους άσχετους ότι οι περισσότερες οφειλές είναι από εικονικά τιμολόγια και δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ μιας και έχει πετάξει το πουλάκι Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αμέσως μετά τον ΟΣΕ που χρωστάει 1,2 και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Δημοσίου, ακολουθούν στη 2η και την 3η θέση δύο εταιρίες που ασχολούνται με φωτογραφικά είδη και φέρονται να χρωστάνε συνολικά 1 δις!!!

    Άλλες οφειλές που προκαλούν γέλιο είναι...

    της ΑΕΚ με 100 εκ., του μπάσκετ του ΠΑΟΚ με 68 εκ, το μπάσκετ του Άρη με 21 εκ και ο Πανιώνιος με 21 εκ. Η Ολυμπιακή φέρεται να χρωστάει 150 εκ, η Πειραική-Πατραϊκή 20 εκ., η Εξπρές Σέρβις χρωστάει με δύο ΑΦΜ πάνω από 35 εκ., ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται μέχρι και το ΜΙΝΙΟΝ που χρωστάει 22 εκ....

    Και φυσικά.._____________________
    Εδω που φτασανε τωρα τα πραγματα
    η ΜΟΝΗ λυση ειναι η συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Δια απαγχονισμου.. Χωρις οικτο..
    Την πρωτη βραδια 100 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια πρεπει να εκτελεστουν ..

    Την πρωτη βδομαδα 1000 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοπριας πασοκ-σκυλια ΠΡΕΠΕΙ να εκτελεστουν.. Η περιουσια τους να δημευτει..
    και ούτω καθ΄εξής......

    Το διανοητικα αναπηρο βλημα βλακογιοργο κρεμασμα απο το ενα ποδι αναποδα σε ενα δεντρο και αστο εκει να ψοφησει..

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια να αγαπιομαστε"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτω από αυτές τις συνθήκες,η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.Και αντί να παρακαλάνε όλοι για την επιτυχία όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας,
    ποντάρουν στην αποτυχία της!
    Με πρώτη από όλους την αξιωματική αντιπολίτευση!
    Αν τελικά γλιτώσει η Ελλάδα τη χρεοκοπία -κόντρα σε όλες τις προβλέψεις διεθνώς- θα είναι άθλος και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα μείνει στην ιστορία.
    Έξω από το χορό λέγονται πολλά τραγούδια αλλά ένας θεός ξέρει πώς δεν έχουμε χρεοκοπήσει και τυπικά ήδη από πέρυσι!Ελπίζω να μη ζήσει ο λαός μας τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης,για να κρατηθεί ζωντανή η προοπτική για κάτι καλύτερο στο μέλλον.
    Γι αυτό εύχομαι να τα καταφέρει η κυβέρνηση και παρά τις τρέχουσες απαισιόδοξες ενδείξεις,εγώ πιστεύω στο ένστικτο αυτοσυντήρησης της χώρας μας.
    Δεν είναι ότι θα δικαιωθεί η ίδια ιστορικά για ό,τι κάνει αλλά ότι μια γενιά θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση