GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο «μη παρέκει» το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Από το tvxs.gr Φαινόμενα βίας και διαφθοράς επισκιάζουν τη διεξαγωγή των εφετινών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Στον απόηχο και της δολοφονί...

Από το tvxs.gr

Φαινόμενα βίας και διαφθοράς
επισκιάζουν τη διεξαγωγή των εφετινών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Στον απόηχο και της δολοφονίας 20χρονου οπαδού στην Κρήτη, το θέμα τέθηκε εκ νέου στη Βουλή, με 3 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να αμφισβητούν τη βούληση της κυβέρνησης για την πραγματική εξυγίανση του χώρου.
Απευθύνοντας σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού – Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, οι κ.κ. Λεβέντης, Τσούκαλης και Ψαριανός κάνουν λόγο για ένα «κακοφορμισμένο και απαξιωμένο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο» και μία ελληνική κοινωνία η οποία «εμβρόντητη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα μέσα κι έξω από τα γήπεδα, καταγγελίες παραγόντων του ποδοσφαίρου για δωροδοκίες και εκβιασμούς, στημένα, αποκαλύψεις και ξεκαθαρίσματα, βία και ανομία, ένα σκηνικό το οποίο δέχονται οι...
αρμόδιοι εδώ και χρόνια σχεδόν ως «φυσικό φαινόμενο», δίχως βούληση για επίλυση και εξυγίανσή του».
Αφού επισημαίνουν τις σχετικές επισημάνσεις της UEFA, καθώς και τις κυβερνητικές εξαγγελίες οι οποίες μεσολάβησαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, παρατηρούν πως ακολούθησαν εξελίξεις όπως:
- Ομάδες με πλαστές φορολογικές ενημερότητες ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες.
- Play off για άνοδο στη Σουπερλίγκα στα τέλη Ιουλίου με τη συμμετοχή ερασιτεχνών παικτών.
- Υποβιβασμοί ομάδων, ανάκληση της απόφασης υποβιβασμού, αφαίρεση βαθμών και ξανά υποβιβασμός των ομάδων με απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και στο λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
- Έναρξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος άρον-άρον, με λειψή συμμετοχή και τουλάχιστον οκτώ ποδοσφαιρικές ομάδες να διεκδικούν, ακόμη και μέσα στο Σεπτέμβριο, είτε μέσω αθλητικών και πολιτικών δικαστηρίων είτε μέσω προσφυγών στην UEFA και τα δικαιοδοτικά της όργανα και μέσα, τη συμμετοχή τους στη Σουπερλίγκα.
Απαριθμώντας σοβαρά περιστατικά βίας εντός των γηπέδων την τελευταία αγωνιστική χρονιά, αναφέρονται στα ακόλουθα:
- Επίθεση στον προπονητή της ΑΕΚ (σε φιλικό παιχνίδι)
- Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός (για το πρωτάθλημα)
- Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός Βόλου (για το πρωτάθλημα)
- Ολυμπιακός Βόλου –ΠΑΟΚ (για το πρωτάθλημα)
- Άρης – Ηρακλής (για το πρωτάθλημα)
- Λάρισα – ΑΕΚ (κύπελλο)
- ΠΑΟΚ- ΑΕΚ (κύπελλο)
- ΑΕΚ – Ατρόμητος (Τελικός Κυπέλλου)
Συμπεραίνουν δε πως με ευθύνη πολιτείας, Σούπερλιγκας και ΕΠΟ, «οι οργανωμένοι στρατοί των χούλιγκαν έχουν ελεύθερο πεδίο δράσης στήνοντας καρτέρια θανάτου, λειτουργώντας σε πολλές περιπτώσεις συνδέσμους – «γιάφκες» και δυσφημίζοντας κάθε έννοια υγιούς αθλητισμού: Χαρακτηριστικό παράδειγμα του παραλογισμού ο οποίος επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έξι ημέρες μετά από τα θλιβερά επεισόδια στα Πετράλωνα, ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του σε ραντεβού θανάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης».
Σημειώνουν, παράλληλα, πως «η Πολιτεία χρηματοδοτεί επί σειρά ετών τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ) μέσω των κονδυλίων του ΟΠΑΠ, των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών, των δημόσιων οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εξασφαλίζοντας τη σχεδόν ανέξοδη για τις ΠΑΕ χρησιμοποίηση των κρατικών σταδίων και ρυθμίζοντας κατ’ εξακολούθηση τη διαγραφή των χρεών και των οφειλών τους στο Δημόσιο».
Και επιπλέον ότι «συνεχίζεται η σχεδόν δωρεάν περιφρούρηση των ποδοσφαιρικών αγώνων όλων των κατηγοριών, σε όλα τα γήπεδα της χώρας, από χιλιάδες αστυνομικούς, ενώ είναι γνωστό ότι πάσχουμε από έλλειψη περιφρούρησης, με δεδομένη την αύξηση της εγκληματικότητας όλων των μορφών, καθ’ άπασα την επικράτεια. Είναι προφανές, όπως εξάλλου γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ότι οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες ή ομάδες θα έπρεπε οι ίδιες να περιφρουρούν τους αγώνες τους».
Σε αυτό το πλαίσιο, ανάμεσα σε άλλα, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα εξετάζουν να λάβουν για την αγωνιστική περίοδο 2011-12, αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία συνδέσμων ομάδων που αποδεδειγμένα προάγουν τη βία και για ποιο λόγο δεν έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι των επεισοδίων, όπου υπάρχει οπτικό υλικό. Επίσης, αν οι ιθύνοντες σκέπτονται να αναβάλουν το πρωτάθλημα ή να αποσύρουν τις ομάδες από την Ευρώπη μέχρι να λυθούν τα προβλήματα βίας και διαφθοράς και πόσοι αστυνομικοί αλλά και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απασχολούνται σε κάθε αγωνιστική σε όλη τη χώρα.

8 σχόλια

  1. Στη δημοσιότητα η λίστα τραγέλαφος των οφειλετών του δημοσίου: 2 εταιρίες φωτογραφικών ειδών χρωστάνε 1 δις ...

    Λίστα τραγέλαφο παρουσίασε το υπουργείο οικονομικών μετά από καθυστέρηση 8 μηνών (η λίστα έλεγαν ότι θα δημοσιευθεί πέρσι τον Δεκέμβριο) με ένα κάρο εταιρίες που έχουν κλείσει ή δεν πρόκειται να ξεχρεώσουν στον αιώνα τον άπαντα. Εννοείται πως κάνει μπαμ ακόμα και για τους άσχετους ότι οι περισσότερες οφειλές είναι από εικονικά τιμολόγια και δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ μιας και έχει πετάξει το πουλάκι Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αμέσως μετά τον ΟΣΕ που χρωστάει 1,2 και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Δημοσίου, ακολουθούν στη 2η και την 3η θέση δύο εταιρίες που ασχολούνται με φωτογραφικά είδη και φέρονται να χρωστάνε συνολικά 1 δις!!!

    Άλλες οφειλές που προκαλούν γέλιο είναι...

    της ΑΕΚ με 100 εκ., του μπάσκετ του ΠΑΟΚ με 68 εκ, το μπάσκετ του Άρη με 21 εκ και ο Πανιώνιος με 21 εκ. Η Ολυμπιακή φέρεται να χρωστάει 150 εκ, η Πειραική-Πατραϊκή 20 εκ., η Εξπρές Σέρβις χρωστάει με δύο ΑΦΜ πάνω από 35 εκ., ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται μέχρι και το ΜΙΝΙΟΝ που χρωστάει 22 εκ....

    Και φυσικά.._____________________
    Εδω που φτασανε τωρα τα πραγματα
    η ΜΟΝΗ λυση ειναι η συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Δια απαγχονισμου.. Χωρις οικτο..
    Την πρωτη βραδια 100 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια πρεπει να εκτελεστουν ..

    Την πρωτη βδομαδα 1000 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοπριας πασοκ-σκυλια ΠΡΕΠΕΙ να εκτελεστουν.. Η περιουσια τους να δημευτει..
    και ούτω καθ΄εξής......

    Το διανοητικα αναπηρο βλημα βλακογιοργο κρεμασμα απο το ενα ποδι αναποδα σε ενα δεντρο και αστο εκει να ψοφησει..

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια να αγαπιομαστε"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξω η Αστυνομία απ' τά γήπεδα.
    Απαγόρευση σέ αστυνομία νά πλησιάση εγγύτερον τών 3.0 χιλιομέτρων σέ γήπεδο, όταν γίνεται "αγώνας", 5 ώρες πρίν καί 5 μετά.

    Αφήστε τους νά σκοτώνονται ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΑΠΙΛΑ ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΧΟΙΜΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα και ντοκιμαντέρ για τον Μπους και την 11η Σεπτεμβρίου έχει βγει,
    αλλά ακόμα να βγει ντοκιμαντέρ για τη ντροπή της Ριζούπολης!
    Για την πιο μαύρη,δηλαδή,ημέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση