GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για "μεταρρυθμιστική κόπωση"...

Από το tvxs.gr Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε προς την Αθήνα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ...

Από το tvxs.gr

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε προς την Αθήνα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μόνο εν μέρει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου. Επισήμανε μάλιστα πως αν και «δεν γίνει εφαρμογή των δεσμεύσεων, δεν πληρώνουμε».
Σε συνέντευξη στο δίκτυο CNBC, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε, αναφερόμενη στη μείωση του ελλείμματος κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο, πως «εν μέρει, έχουν εφαρμοσθεί κάποιες μεταρρυθμίσεις». Ωστόσο, η...
παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη «έχει ένα τίμημα και εάν δεν γίνει εφαρμογή (των δεσμεύσεων), δεν πληρώνουμε».
Η επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι εφησυχάζει από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε την έκκλησή της για τη λήψη αποφασιστικών μέτρων, ώστε να σπάσει ο «φαύλος κύκλος» της αναιμικής ανάπτυξης και των υψηλών χρεών, που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και έχει επιδεινωθεί από την πολιτική αβελτηρία.
«Χωρίς συλλογικές, τολμηρές αποφάσεις, ελλοχεύει ο πραγματικός κίνδυνος ύφεσης για τις μεγάλες οικονομίες», προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε χθεσινή ομιλία εν όψει των συνεδρίων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, την επόμενη εβδομάδα.

3 σχόλια

  1. poli karagioziliki o xondros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "δεν γίνει εφαρμογή των δεσμεύσεων, δεν πληρώνουμε"

    ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΓΑΜΗΣΟΥ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ...

    Mega-λη μαγκιά Αναγνωστάκη - Ιορδάνη
    Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2011 10:09:51
    Από το : newpost

    Δεν ήταν μόνο δημοσιογραφικη επιτυχία, αλλά και απόδειξη δημοσιογραφικής ευαισθησίας από τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς στην εκπομπή Mega Σαββατοκυριακο εδωσαν 20 λεπτά χρόνο στην κυρια Ζωή Γεωργαντά πρώην μέλος του ΔΣ της Εθνικής Στατιστικής Αρχής να μιλήσει και να καταγγείλει το μαγείρεμα των στοιχείων για το έλλειμμα από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

    Οι δυο δημοσιογράφοι εθεσαν τα πιο καυτά ερωτήματα και έλαβαν τις πιο συγκλονιστικές απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου παραποίησε την αλήθεια για το έλλειμμα.

    Από τα λεγόμενα των παρουσιαστών στο κλείσιμο της εκπομπής φαίνεται ότι κάποιοι διαμαρτυρηθηκαν (!!!! ) για το χρόνο που άφησαν στην κ. Γεωργαντά να μιλήσει.

    Κατά τη γνώμη μας, αδικούν τους δύο δημοσιογράφους γιατί τα 20 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου θα πρέπει να κατανοησουν πολλοί ότι είναι τεράστιος χρόνος.

    Σε μια τηλεοπτική εκπομπή άλλωστε, δεν μπορούν να λεχθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές λεπτομέρειες μάλιστα οι οποίες συνθέτουν το παζλ αυτού του μεγάλου σκανδάλου που αφορά τον κ. Παπκωνσταντίνου ο οποίος είχε φροντίσει να λογοκρίνει παλιότερα την κυρία Γεωργαντά από συνεντεύξεις...

    Η συνέχεια αυτή της υπόθεσης θα πρέπει να συνεχιστεί στον εισαγγελέα
    και τα ειδικά δικαστήρια
    και όχι σε τηλεοπτικές εκπομπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση