GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηταν μια φορά και ένα καιρό το... αλάτι!

Γράφει η Μίαρη Γιώτα Διατροφολόγος Διαιτολόγος Ένα μαγικό συστατικό , με λευκό χρώμα, που όταν το χρησιμοποιούσαμε στο μαγείρεμα, έκανε τ...

Γράφει η Μίαρη Γιώτα
Διατροφολόγος Διαιτολόγος

Ένα μαγικό συστατικό, με λευκό χρώμα, που όταν το χρησιμοποιούσαμε στο μαγείρεμα, έκανε τις τροφές να γίνονται τόσο νόστιμες και λαχταριστές που ήθελες κι άλλο. Τι είναι όμως το αλάτι και τί μας προσφέρει; Είναι απλά ένας αλμυρός εθισμός ή κάτι περισσότερο; Ποιες οι επιπτώσεις του στην υγεία και πώς μπορούμε από μόνοι μας να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από αυτό;
Ύστερα από χρόνιες μελέτες πάνω στη διατροφή, βρέθηκε πως η αυξημένη κατανάλωση αλατιού σχετίζεται με την αυξημένη αρτηριακή πίεση, τις καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς επίσης και με παθήσεις της λειτουργίας των νεφρών. Όταν καταναλώνουμε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα αλατιού, τα νεφρά δουλεύουν περισσότερο για να το αποβάλλουν, η καρδιά στέλνει...
περισσότερο αίμα στα νεφρά, και έτσι ανεβαίνει η πίεση.
Η υπερβολική κατανάλωσή του προκαλεί αύξηση της πίεσης, εγκεφαλικά, καρδιοπάθειες, προβλήματα με τα νεφρά καθώς επίσης επιδεινώνει και τις κατακρατήσεις υγρών. Επιπλέον έχει βρεθεί πως η αυξημένη κατανάλωσή του συνδέεται με καρκίνο του στομάχου, επιδεινώνει το άσθμα, προκαλεί απώλειες ασβεστίου από το σώμα και αποτελεί σημαντικό παράγοντα οστεοπόρωσης.
Το χλωριούχο νάτριο είναι η χημική ονομασία του αλατιού. Το νάτριο λοιπόν βοηθάει στη διατήρηση του ύδατος και των οξέων και βάσεων, δηλαδή στην οξεοβασική ισορροπία. Επίσης, είναι συστατικό του παγκρεατικού υγρού, της χολής, των δακρύων και του ιδρώτα. Σχετίζεται με τη μυϊκή σύσπαση και τη λειτουργία των νεύρων καθώς επίσης διαδραματίζει και κάποιον ειδικό ρόλο στην απορρόφηση των υδατανθράκων.
Έχει ακούσει κανείς κάτι για την έλλειψη νατρίου στον οργανισμό;
Σπάνια, και τούτο γιατί το αλάτι βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις τροφές. Υπάρχουν τροφές για τις οποίες είμαστε σίγουροι ότι έχουν αλάτι γιατί σχεδόν τις αντιλαμβανόμαστε από τη γεύση, υπάρχουν τροφές που μας υποψιάζουν πως εμπεριέχουν αλάτι και υπάρχουν και οι τροφές υπεράνω πάσης υποψίας που έχουν το λεγόμενο κρυφό αλάτι. Ανεπάρκεια ωστόσο, είναι δυνατόν να συμβεί σε αυστηρούς φυτοφάγους με μειωμένη πρόσληψη νατρίου ή σε παρατεταμένη και βαριά εφίδρωση, σε διαρροϊκές κενώσεις, σε εμετούς ή και αδενοκορτικοειδή ανεπάρκεια. Η ανεπάρκεια αυτή προκαλεί μειωμένη ανάπτυξη, απώλεια όρεξης, απώλεια σωματικού βάρους η οποία οφείλεται σε αφυδάτωση, μειωμένη παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες, μυϊκές κράμπες, ναυτία, διαρροϊκές κενώσεις και κεφαλαλγία.
Μπορεί το αλάτι να αποβεί τοξικό για τον οργανισμό μας;
Το χλωριούχο νάτριο είναι δυνατόν να γίνει τοξικό όταν η πρόσληψή του είναι υψηλή και η κατανάλωση νερού περιορισμένη, όταν ο οργανισμός έχει προσαρμοστεί σε χρόνιες δίαιτες φτωχές σε αλάτι και όταν τα βρέφη ή άλλοι, διατρέφονται με περίσσεια χλωριούχου νατρίου ενώ οι νεφροί των ατόμων αυτών δεν έχουν τη δυνατότητα της απέκκρισής του.
Πώς μπορούμε με 5 τρόπους να αποβάλλουμε το αλάτι από τη διατροφή μας:
Περιορίστε το επιτραπέζιο αλάτι στις τροφές. Μπορεί αυτό να κάνει πιο νόστιμα και γευστικά τα πιάτα σας, όμως ταυτόχρονα πολλαπλασιάζεται τον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης. Απολαύστε τις τροφές με μικρότερη ποσότητα αλατιού ή και καθόλου αν είναι δυνατό, και μαγειρέψτε προσθέτοντας μυρουδικά, μπαχαρικά και ζαρζαβατικά σαν βελτιωτικά γεύσης. Το λεμόνι, το ξύδι, το σκόρδο, οι πιπεριές και άλλα λαχανικά και μπαχαρικά μπορούν να δώσουν ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα σας, χωρίς να ενέχουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία σας.
Μειώστε την κατανάλωση έτοιμων γευμάτων, delivery και junk food, των οποίων η προσθήκη αλατιού σας είναι άγνωστη. Είναι φρονιμότερο να περιορίζουμε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν αλάτι, όπως αλλαντικά, παστά, έτοιμες σούπες και σάλτσες, διάφορες σως, αλατισμένες ελιές, αλατισμένοι ξηροί καρποί, κύβοι λαχανικών, έτοιμα σνακ, πίτσα, αλατισμένα τυριά και κρέατα.
Αποφύγετε την αγορά και κατανάλωση κονσερβοποιημένων και συσκευασμένων τροφίμων, τα οποία εμπεριέχουν νάτριο προκειμένου να συντηρηθούν για περισσότερο χρόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα ντουλάπια ή στα ψυγεία μας.
Αυξήστε την κατανάλωση νερού η οποία βοηθάει στην διαδικασία απέκκρισης νατρίου από τον οργανισμό. Βοηθήστε ακόμη περισσότερο τον οργανισμό σας ενυδατώνοντάς τον με φρεσκοστυμμένους χυμούς από πορτοκάλια, μπανάνες και άλλα φρούτα πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στην ισορροπία της αντλίας νατρίου – καλίου του οργανισμού μας.
Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά μοιράζοντάς τα σε 5 δόσεις – γεύματα την ημέρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά συγκαταλέγονται σε εκείνα τα τρόφιμα τα οποία περιέχουν αρκετό νερό το οποίο δεν είναι άμεσα αντιληπτό από τους γευστικούς μας κάλυκες ωστόσο όμως «υπάρχει» και μας ενυδατώνει συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα υγρά της ημέρας. Μάλιστα, όπως προανέφερα παραπάνω, υπάρχουν τροφές που περιέχουν κάλιο το οποίο βοηθά στην μείωση του νατρίου. Τέτοιες τροφές είναι η μπανάνα, η πατάτα, η ντομάτα, το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα αράπικα φιστίκια, το αβοκάντο, το πεπόνι, τα σύκα, το γάλα, το γιαούρτι, το ψάρι και το κρέας, τα αποξηραμένα φρούτα, το μούσλι και άλλα.
Παρακάτω θα δείτε συγκεντρωτικά τις τροφές που αποτελούν καλές πηγές αλατιού, ώστε να μπορείτε από μόνοι σας να αποφεύγετε τις κρυφές και φανερές πηγές νατρίου.
Κρέας, τυριά, αλλαντικά, μπέικον, λουκάνικο, μπακαλιάρος, ρέγκα, ψωμί, φρυγανιές, κουλουράκια, βούτυρο, μαγιονέζα, θαλασσινά, ελιές, κονσέρβες, έτοιμα σνακ, πατατάκια, γαριδάκια, προπαρασκευασμένα φαγητά, σως, ξηροί καρποί, κύβοι λαχανικών και κρεάτων, ντοματοπελτές, λαχανικά κονσέρβας, τουρσιά, και άλλα.
Ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων. Ελέγξτε αν περιέχουν όξινο γλουταμινικό νάτριο, σακχαρίνη, διττανθρακικό νάτριο, μπείκιν πάουντερ, νιτρικό νάτριο, νιτρώδες νάτριο και άλλες ουσίες γιατί όλες περιέχουν νάτριο.
Η πρόληψη λένε πως είναι η καλύτερη θεραπεία.
Γι’ αυτό αγαπητοί μου φίλοι επιλέγετε σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά με όσο το δυνατόν λιγότερο επιπρόσθετο αλάτι, προστατεύοντας τον οργανισμό σας από τις επιβλαβείς συνέπειες αυτού. Ας μην ξεχνάμε, πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, και η αυξημένη κατανάλωση αλατιού ξεπερνά κατά πολύ, τις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αποτέλεσμα να αυξανόμαστε και να πληθαίνουμε ως ασθενείς.
Τέλος, να θυμάστε τούτο. Όσο περισσότερο ή συχνότερα καταναλώνετε τροφές οι οποίες περιέχουν αρκετό αλάτι, αυξήστε ακόμα περισσότερο την πρόσληψη νερού ώστε να απομακρυνθεί μέσω της απεκκριτικής οδού.

6 σχόλια

  1. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ …………….
    H Iva Daleva είναι στο Facebook .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    H Iva Daleva είναι στο Facebook .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……
    Ούτε καμία πρόνοια, ούτε κανένα φιλόπτωχο ταμείο ,ούτε η ευρωπαϊκή ένωση ούτε κανένας κάλος άνθρωπος τους τα ταΐζει και τους συντηρεί , παρά μόνο ο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ .
    Τώρα πλήρωνε τους g.a.p and the mafia .
    << 1.000 κοστίζει στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε ένας μετανάστης – λαθρομετανάστης , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταματήσει εδώ και 19 μήνες να μας δίνει χρήματα για την συντήρηση τους , και τα χρήματα αυτά τα δίνει τώρα όλα ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του δηλαδή από το κόψιμο του μισθού της σύνταξης και το κόψιμο των φαρμάκων, στην πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα >>
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι ,Ρουμάνοι, Αλβανοί ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ , παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000 , ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 300 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:37,

    το εμπεδώσαμε με την Παρχαρίδου Sinikova ή Daleva πήγαινε παιδί μου σε κανέα ψυχίατρο. Η κατάστασή σου έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από που βρε ΠΑΠΑΡΑ mindcup ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση