GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομική κρίση και διατροφή...

Από το  diatrofi.gr Όπου κι αν σταθείς , μόνο για αυτή μιλάνε όλοι πια. Ακόμα και στα ανέμελα παιδικά πάρτι, στη γειτονιά, στο φούρνο δίπλα...

Από το diatrofi.gr
Όπου κι αν σταθείς, μόνο για αυτή μιλάνε όλοι πια. Ακόμα και στα ανέμελα παιδικά πάρτι, στη γειτονιά, στο φούρνο δίπλα, στο σπίτι μας!... Τα πρόσωπα των φίλων, των γονιών μας, των γειτόνων… Είναι όλοι αλλιώς!.. Κανείς δε χαμογελά!... Όλοι έχουν αποκτήσει ένα ύφος - ένα βλέμμα, που δείχνει την απόγνωση. Την θλίψη και το φόβο για το αύριο. Η ψυχολογία διαταράζεται.. Το μέλλον τρομάζει. 
Πόσοι ακόμα δίπλα μας θα χάσουν αύριο τη δουλειά τους; Θα μειώσουν ακόμα τους μισθούς και τα επιδόματα; Πότε θα βγούμε από...
αυτό το αδιέξοδο; Και όλο αυτό επιβαρύνει το ίδιο μας το σώμα. Την ψυχή και τα νεύρα μας. Το ψυγείο ανοίγει χωρίς καν να πεινάσουμε, ενώ οι θερμίδες, ξεχειλίζουν και πολλαπλασιάζουν το βάρος μας….
Τα 2-3 πρώτα κιλά που έρχονται, δεν μας απασχολούν. Αν όμως, δεν κάνουμε κάτι για αυτό, θα φτάσουμε στα όρια. Τι πρέπει να προσέξουμε;
Καταρχήν να ξυπνήσουμε!... Η τροφή, δυστυχώς δεν μπορεί να γεμίσει τα κενά αυτά και σε καμία περίπτωση, δεν θα μας κάνει καλύτερα, ή να ξεχάσουμε κάποιοι από μας τα χρέη κλπ., καταναλώνοντας ένα προφιτερόλ ακόμα, μια πίτσα γίγας με 1,5 λίτρο αναψυκτικό ή με το «φθηνό» και ανθυγιεινό junk food.
Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες. Χρησιμοποιήστε καθημερινά σαλάτες και φρούτα. Πάρετε τα θρεπτικά συστατικά τους!. Φθηνά σαν λύση, ενώ δεν θα κάνουν κακό στη σιλουέτα σας. Και τέλος, η ψυχολογία μας μπορεί να αλλάξει με μικρές, φθηνές λύσεις .
Κάντε μια βόλτα, περπατήστε, γραφτείτε σε έναν σύλλογο και χορέψτε παραδοσιακό χορό… Θα βοηθήσει σίγουρα την ψυχολογία σας! Δεν κοστίζει και βοηθά τη γραμμή σας!..

5 σχόλια

  1. Και φυσικα οπως εχουμε ξαναπει : Εδω που φτασανε τωρα τα πραγματα η ΜΟΝΗ λυση ειναι η συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Δια απαγχονισμου.. Χωρις οικτο.. Την πρωτη βραδια 100 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια πρεπει να εκτελεστουν ..

    Την πρωτη βδομαδα 1000 παλιοσκυλα της αλητοσυμμοπριας πασοκ-σκυλια ΠΡΕΠΕΙ να εκτελεστουν.. Η περιουσια τους να δημευτει..



    Το διανοπητικα αναπηρο βλημα βλακογιοργο κρεμασμα απο το ενα ποδι αναποδα σε ενα δεντρο και αστο εκει να ψοφησει..

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια να αγαπιομαστε"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε 3.33 δεν είναι αυτή η απάντηση.Στη χούντα δεν απαντάς
    με περισσότερη χούντα.
    Απαντάς με Δημοκρατία.
    Αλλά αληθινή Δημοκρατία.
    Ο λαός,οργανωμένος σε μέτωπο,να ακυρώσει όλα τα μέτρα,να στηρίξει το δικό του Κόμμα,να φτιάξει τη δική του εξουσία και να γυρίσει τη σελίδα στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα δείχνουν ότι θα πάμε στο διάολο αλλά εμείς κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε.Μαζί με μας,κάνουν πως δεν το βλέπουν και οι της Τρόικας.
    Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να το δουν,θα πάμε στο διάολο και αμέσως μετά θα πέσει η χώρα στα χέρια του
    Αλέξη και της Αλέκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8 Σεπ 2011 4:02:00 μ.μ.

    γιαυτη την περιπτωση υπαρχει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.

    εγω ειμαι αισιοδοξος.χωρις την προστασια του πασοκ,αυτες οι αδελφες ειναι χαμενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ πάει μία χαρά η ΧΟΥΝΤΑ
    της ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ του πασοκ...ΠΑΝΤΩΣ !
    ------------------------------------
    77χρονος εργάτης, 76 παρκαδόρος, 69χρονη καθαρίστρια... όλοι τους συμβασιούχοι ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ
    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ!!!

    Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο, ο ομόλογός του στο υπουργείο Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μονιμοποιεί, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.), 77 χρονους εργάτες και 70χρονες καθαρίστριες που ενδεχομένως να είναι πλέον συνταξιούχοι ή και… νεκροί ακόμα!
    _________________________________
    Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα τη λίστα της ντροπής με τα 146 άτομα, οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, αν και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αποχωρήσει από τον οργανισμό, είτε επειδή βρήκαν δουλειά αλλού, είτε επειδή βγήκαν σε σύνταξη, είτε επειδή έφυγαν από τη ζωή!

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2004, οπότε 700 συμβασιούχοι του Ο.Δ.Ι.Ε. κατέθεσαν αίτηση για να μετατραπεί η σύμβασή τους από μίας ημέρας (ανανεωνόταν καθημερινά) σε αορίστου, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Παυλόπουλου. Επί χρόνια οι αιτήσεις παραπέμπονταν στις καλένδες, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Στις 10 Ιουνίου του 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Ι.Ε. με την απόφαση 358 ενέκρινε τις αιτήσεις των 146 από τους 700 και έστειλε το φάκελο στο ΑΣΕΠ. Εκείνο με τη σειρά του, εν μέσω θέρους και χωρίς – όπως καταγγέλλεται – να συγκληθεί η Ολομέλεια, αποφάνθηκε, ότι οι 146 καλύπτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του Ο.Δ.Ι.Ε. Έτσι, λοιπόν, καλείται να εργαστεί με σύμβαση αορίστου χρόνου ένας 77χρονος στο σελλωτήριο, δηλαδή να τοποθετεί σέλα στα άλογα πριν τις κούρσες προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τις κλωτσιές τους, μία υπάλληλος που στο μεταξύ έχει μονιμοποιηθεί στον ΟΠΑΠ, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ως εργάτες, αλλά και ένας 76χρονος ως ταμίας, ο οποίος όμως έχει φύγει από τη ζωή. «Ήμουν στην κηδεία του πριν από περίπου τρία χρόνια», δηλώνει στο newsbomb η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου και συμπληρώνει: «Από τους 146 μόνο οι 69 εξακολουθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει, έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιοι έχουν πεθάνει»

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι «είχαμε εκφράσεις τις αντιρρήσεις μας στο ΑΣΕΠ για το θέμα αυτό, αλλά μας είπε ότι προχωράμε με βάση τη λίστα. Το θέμα είναι νομικό. Εμείς κρίναμε σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2004, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις, αλλά και με όσα μας είπε το ΑΣΕΠ και ο νομικός μας σύμβουλος».

    Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής των ενστάσεων.
    Αν δεν προσβάλλει την απόφαση είτε ο Ο.Δ.Ι.Ε., είτε κάποιοι υποψήφιοι που έμειναν εκτός λίστας, στη συνέχεια θα σταλεί προς υπογραφή στον κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς ο Ο.Δ.Ι.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης…

    Απόσπασμα από τα αποδεικτικά έγγραφα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση