GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χαμένη τριετία του Κων. Μητσοτάκη...

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου « Αν ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είχαν αφεθεί να ολοκληρώσουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο, η σημερινή ...

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Αν ο Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είχαν αφεθεί να ολοκληρώσουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο, η σημερινή Ελλάδα θα ήταν στις πρώτες θέσεις των οικονομικά πετυχημένων χωρών της ευρωζώνης…».
Τα λόγια αυτά –αινιγματικά, αλλά μεστά σε περιεχόμενο– λέει ο κ. Χέννινγκ Κριστοφερσεν, Δανός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο 1985-1995, αντιπρόεδρός της και επιφορτισμένος με την ευρωπαϊκή οικονομία. Ο ίδιος Επίτροπος είχε...
βοηθήσει το 1991 την Ελλάδα να πάρει ένα σταθεροποιητικό τότε δάνειο από την ΕΕ και, την ημέρα της υπογραφής του δανείου, μάς είχε δηλώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση είχε την θέληση να βγάλει την Ελλάδα από τα χρέη και τον πληθωρισμό».
Σεπτέμβριος 1990. Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης ανεβαίνει στην 55η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του μία... σημαντική ομιλία, την οποία είχε τότε επεξεργαστεί με τους Γ.Σουφλιά, Αρ. Τσιπλάκο, Ευθ.Χριστοδούλου, υπεύθυνους στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, και με τους καθηγητές Παν.Παυλόπουλο και Γ.Προβόπουλο, σήμερα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Για τον υπογράφοντα, η ομιλία αυτή του τότε πρωθυπουργού είχε ιστορικό χαρακτήρα. Επρόκειτο για μία πραγματικά φιλελεύθερη άρθρωση πολιτικο-οικονομικού λόγου, σε μιαν Ελλάδα που επί οκτώ χρόνια είχε φάει σοσιαλισμό με το τσουβάλι.
Στην τότε ομιλία του ο Κων.Μητσοτάκης είχε πει: «Δεν έχουμε περιθώρια, αλλά ούτε και δικαίωμα να συμβιβαστούμε. Γιατί αν συμβιβαστούμε, θα έχουμε αποτύχει … Τα χρόνια που έρχονται πρέπει να αποτελέσουν σταθμό για την ελληνική οικονομία. Μία οικονομία που παραλάβαμε παράλυτη και με 15 τρισεκατ. δραχμές χρέος … Θα εξυγιάνουμε την οικονομία ακόμα κι αν πρέπει να έλθουμε σε σύγκρουση με τις συντεχνίες».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο τότε πρωθυπουργός το χαρακτήριζε αναγκαίο για την διάσωση του συνταξιοδοτικού συστήματος από την χρεοκοπία, προσθέτοντας ότι «όσοι προνομιούχοι των μονοπωλιακών κρατικών επιχειρήσεων αντιδρούν, ζητούν στην ουσία από τους άλλους φορολογούμενους, εργάτες, υπαλλήλους, βιοτέχνες, μικροεπαγγελματίες, να πληρώνουν για τις δικές τους εισφορές». Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, επεσήμαινε ότι θα επεκταθούν στον ΕΟΤ, στις τράπεζες, στον χώρο της γεωργίας και στα διυλιστήρια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μεγάλα έργα που κατασκεύαζε η κυβέρνησή του –μετρό, αγωγός φυσικού αερίου, Εγνατία Οδός, εθνικοί αυτοκινητόδρομοι Αθηνών-Κορίνθου και Θεσσαλονίκης, το έργο του Ευήνου και τα έργα στην Θεσσαλονίκη.
Την περίοδο που ακολούθησε την ομιλία του στην 55η ΔΕΘ, η κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη –παρά τις αντιδράσεις των υπό τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως Μιλτιάδη Έβερτ στελεχών– προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες μείωσης του κράτους, έχοντας μόνον μία έδρα πλειοψηφία στην Βουλή. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προχωρούσε τότε στην απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος, της εμπορίας καυσίμων, του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κα της αγοράς των ενοικίων. Επίσης, με πρωτοβουλίες του τότε υπουργού Εμπορίου Αθ.Ξαρχά και του αντικαταστάτη του στην συνέχεια, καταργούνται οι έλεγχοι τιμών στα αγαθά, με εξαίρεση τα φάρμακα. Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εργασίας Αρ. Καλατζάκος, παρά τις συντεχνιακές αντιδράσεις και τις εσωκομματικές πιέσεις, εισήγαγε την μερική απασχόληση και την τέταρτη βάρδια, απελευθερώνοντας εν μέρει την αγκυλωμένη αγορά εργασίας.
Παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις και τις λυσσαλέες επιθέσεις της δημοσιοϋπαλληλικής μαφίας, η κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, από 484.000 το 1989, σε 455.000 το 1993, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το 1991, παρά τα όργια τραμπουκισμού των Κολλάδων και του συνδικαλιστικού τραμπουκισμού του ΠΑΣΟΚ, αποκρατικοποιήθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες Αθηνών και μεταβιβάστηκαν στον ιδιωτικό τομέα ή εκκαθαρίστηκαν 66 προβληματικές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν απορροφήσει από τον αλήστου μνήμης Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ) 1,3 τρισεκατομμύρια δραχμές. Ταυτοχρόνως, ιδιωτικοποιήθηκαν 15 από 69 επιχειρήσεις που ανήκαν σε κρατικές τράπεζες, όπως για παράδειγμα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το κόστος αυτής της εξυγιάνσεως το πλήρωσε ο Μιχάλης Βρανόπουλος, διοικητής την εποχή εκείνη της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος και δολοφονήθηκε από τους «προοδευτικούς» χοίρους της 17Ν. Από το ίδιο χοιροστάσιο, εξάλλου, προήρχοντο και οι δολοφόνοι του Παύλου Μπακογιάννη, οι οποίοι σήμερα παραδίδουν από την φυλακή μαθήματα κοινωνιολογίας.
Στην τριετία της κυβερνήσεως Κων. Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η αποκρατικοποίηση μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, μεταβιβάστηκε το μάνατζμεντ της ΕΑΒ στην Λόκχιντ Μάρτιν και ιδιωτικοποιήθηκε η Ολύμπικ Κέϊτερινγκ. Επίσης, έκλεισαν οι παρεμβατικές επιχειρήσεις του Δημοσίου (ΠΡΟΜΕΤ κλπ) που νόθευαν τον ανταγωνισμό και ανάλογες υπηρεσίες του στενότερου δημόσιου τομέα όμως η ΜΟΜΑ και η ΣΥΚΕΑ. Το καλοκαίρι του 1993 ψηφίστηκε νόμος που καταργούσε το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για την δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα στην λειτουργία καζίνων και μαρίνων, που ήταν ως τότε κρατικά μονοπώλια. Καταργήθηκε εν μέρει το μονοπώλιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις εσωτερικές πτήσεις, καθώς και αυτό των ΕΛΤΑ.
Ετέθη σε εκκαθάριση η ΚΥΔΕΠ και προχώρησε η εξυγίανση των συνεταιρισμών, με τον έλεγχο των οικονομικών τους και την ανάληψη από το κράτος των χρεών, που είχαν προέλθει από άσκηση κοινωνικής πολιτικής ύστερα από παρότρυνση του κράτους. Εξυγιάνθηκε, επίσης, η αγορά των λιπασμάτων. Επίσης, στο πλαίσιο της εξυγίανσης της οικονομίας, προχώρησε επίσης η τομή στο ασφαλιστικό σύστημα με τρεις διαδοχικές παρεμβάσεις (1990, 1991, 1992), που έδωσαν ζωή στο σύστημα για μία εικοσαετία. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η πρώτη, από δημιουργίας του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, που είχε το θάρρος να παρέμβει εξυγιαντικά στην λειτουργία του.
Οι προσπάθειες αυτές αντανακλώνται και στις γενικές μακροοικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης Κων.Μητσοτάκη. Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του μειώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, από 19,8% το 1990, σε 13,8% το 1993 (ή στο 8,8% αν υιοθετήσουμε την μεθοδολογία που χρησιμοποιεί σήμερα –με την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ– η κυβέρνηση, που υπολογίζει τις κεφαλαιακές μεταβιβάσεις, τις κεφαλαιοποιήσεις των τόκων και την εξυγίανση στο ασφαλιστικό σύστημα). Ο πληθωρισμός μειώθηκε από 22% το 1990 σε 12% το 1993. Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας αυξήθηκε, ως ποσοστό του αντίστοιχου μέσου όρου της ΕΕ, από 57,4% το 1990 σε 64,2% το 1993, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Έτσι, στο τέλος του 1993 η ελληνική οικονομία είχε πλησιάσει αισθητά τους στόχους της Συνθήκης του Μάαστριχτ και αν οι δυνάμεις του ζόφου που κυριαρχούν στο πολιτικό σύστημα είχαν συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση, η σημερινή Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο αισιόδοξη απέναντι στο μέλλον.

29 σχόλια

  1. κοψε τη μαλακια και θα πας καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ...ΑΛΛΑ...ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ....
    Α..ΝΑΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΩΤΗΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο και να μην τον χωνευουμε το Μητσοτακη ολα αυτα ειναι αληθεια και αν τον ειχε αφηση ο Σαμαρας να κυβερνηση θαταν διαφορετικη η μοιρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προσέθετα την απομάκρυνση του θανατηφόρου φωτοχημικού νέφους της Αθήνας, με το ευεργετικό μέτρο της απόσυρσης των παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων. Το ποιά συμφέροντα τον κατέρριψαν θα ήταν πολύ σκόπιμο να το μάθουμε κάποτε επισήμως και με στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mprrrrr.....skordo,stavros kai palouki....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TIS PIPAS KAI O PAPANDROPOULOU!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. " 0+0=14% "
    " καλύτερα παπάκι παρά το μητσοτάκη "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΑΛΛΟ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.


    ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ;

    ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ;



    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΑΝΕ ΑΛΛΟΙ.


    ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΖΕΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΕΛΛΑΣ ΑΛΛΑ SIEMENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kala ta les, dikio exeis alla pios akouei stin koumounistiki Ellada, Ellinwn malakismenwn pou allo apo malakia den kseroune, asta aderfi.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγώ να πω ένα μόνο....

    πασοκ ψηφίσατε πασοκ να φάτε...
    έτσι βεντουζα να σας παει ...
    ο χονδρομαλακας

    Όταν Ο ΚΑΡΑΜΝΛΗΣ ειπε πάγωμα μισθών για 2 μόνο χρόνια.

    Τρέξατε και τον ρίξατε για να φέρετε τον σωτήρα σας...


    τώρα ρουφάτε και άχνα μην βγάζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. " 0+0=14% "
    " καλύτερα παπάκι παρά το μητσοτάκη "

    28 Σεπ 2011 6:39:00 μ.μ.

    Αλήθεια απορώ υπάρχουν ακόμα Πασοκαντζήδες Παπανδρεικοί ρέ παιδιά δέν τους έχει φάει ακόμα το μαύρο σκοτάδι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παπαγάλε φαίνεται έτρωγες καλά επί Μητσοτάκη.
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ 3-ΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ,μαλάκα.
    Τέτιοες μαλακίες γράφεις και νομίζεις ότι είσαι αυθεντία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οχι ρε εμεις θελουμε αρκουδεα και τσοβολα δωστα ολα. ουστ ρε κηφηνες, απατεωνες σοσια-ληστες των ελπιδων των ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με τέτοιες δηλώσεις έκλεψαν την ψήφο των Ελλήνων...ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ
    -----------------------------------------------
    Είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι κοινωνικά και φορολογικά άδικο, γιατί κατηγορεί συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στην πράξη για φοροδιαφυγή. Και βέβαια, είναι ένα νομοσχέδιο βαθιά αντιαναπτυξιακό, γιατί σε μια περίοδο όπου η οικονομία βρίσκεται σε κρίση, πρέπει να προσθέτεις στην οικονομία, όχι να αφαιρείς. Πρέπει να στηρίζεις το εισόδημα και την οικονομική δραστηριότητα, όχι να στραγγαλίζεις την κατανάλωση με φορολογικά μέτρα όπως αυτό.

    Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει, με αίσθημα ευθύνης, ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά τις επόμενες εκλογές, θα αποσύρει αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Θα επαναφέρει το αφορολόγητο όριο, το οποίο κατήργησε αυτή η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό, γιατί δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη η ποινικοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

    Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη να φορολογούνται εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη να επιβάλεται ένας κεφαλικός φόρος 10% σε όλους.

    Γ.Παπακωνσταντίνου 10/9/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ας ξεκινουσε τις αποκρατικοποιησεις απο την οικογενεια του που ακομα τους πληρωνουμε... δοσιλογοι του κερατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΨΗΛΟΣ


    www.kathimerini.gr
    Hμερομηνία : 06-05-09
    Έντυπη έκδοση


    Σκληρή κριτική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου
    έκανε σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ.Μητσοτάκης.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου,
    που μου είναι προσωπικά συμπαθής, θα το πω για εκατοστή φορά- ως άνθρωπος,
    αλλά δεν κάνει για αρχηγός.

    Διαβάζει κείμενα που του γράφουνε, βρίζει χυδαία, ενω δεν ανταποκρίνεται
    προς τον περισσότερο κόσμο, προς την ιδιοσυγρασία του και λέει σε όλα οχι.

    Αν υποθέσουμε οτι καταφέρει να σπρώξει την Ελλάδα στο βάραθρο
    τι θα κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου;

    Να γίνει πρωθυπουργός πάνω στο πτώμα της Ελλάδας;


    ---Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξέχασε ο μέγας μητσοτακογλύφτης ερθρογράφος να αναφέρει ανάμεσα στα τόσα πολλά στοιχεία που παραθέτει το βασικότερο:

    ΠΟΣΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΡΟΥ;

    Ε; ΠΟΣΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. βάλε και την κατάργηση του μονοπωλείου του ΟΤΕ με την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα αλλά,

    ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ Ο ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ;

    ΠΟΣΟΥΣ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενας απο τους πρώτους κλασσικούς διδαξαντες στην Ελλαδα στο ..."πως να γίνεις πλούσιος χωρις ποτε να δουλέψεις αλλα να ασχοληθείς με το επάγγελμα του πολιτικού". Γιοι κορες νυφες εγγονοι γαμπροι ενα κοιμισμενο εργοδότη ξέρουν το Ελληνικο δημόσιο που με τόσο παθος πολεμησαν και πολεμούν για όλους τους άλλους αλλα αυτοί παντα να τρέφονται και να πλουτίζουν από αυτό.

    Μία από όλες αυτές τις οικογένειες που επενδυσαν στο να τους ταιζουν άλλοι πλουσιοπάροχα χωρίς να κανουν τιποτε.

    Ουτε το μουσείο της Ακροπόλεως δεν έχει τα αρχαία που έχει συλλογή του και ολα ασφαλώς νομιμα!!!!

    Τι να θυμηθεί κανείς από αυτό τον άνθρωπο άστα να πανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ξεχνατε το κυριοτερο:
    ο μητσοτακης μας εφερε τους ολυμπιακους αγωνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΟΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ;;;

    Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ
    ( ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ σελ.42,43]-ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 1993:
    «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΔΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΕΡΒΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΒ ΛΑΛΑ.
    Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΚΑΙ Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ
    ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ.
    [Ο ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΣΜΟΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ , Ο ΜΟΝΟΣ ΔΕ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΤΡΙΒΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ , ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΤΟΥ.
    Ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩN
    [ εγκάθετοι τηs CIA στο περιβαλλoν του Μητσοτάκη] ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.»
    (ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)
    Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΥΛΑΚΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ.

    ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Α.ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ,Ο ΔΗΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν αρκούν σελίδες, χρειάζονται τόμοι βιβλίων για να περιγράψουν τον βίο και την πολιτεία αυτού του πολιτικού εφιάλτη της Δημοκρατίας...και της οσίας οικογενείας του…

    Η προσφορά τους στον τόπο τα αναρίθμητα σκάνδαλα (ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ SIEMENS,ΞΥΣΤΟ, ΜΑΥΟ, ΚΤΛ)και το χειρότερο όλων η δημιουργία της Ντορό-φαύλο-κρατίας που ρούφηξε το μεδούλι των Ελλήνων.

    Το πόθεν έσχες της φαμίλιας ξεχειλίζει από κτιρια,οικοπεδα,αγροτεμαχια,μετοχες,τραπεζικες καταθέσεις,κτλ.

    Ήταν φυσικό και επόμενο, ως αποτέλεσμα μία ζωής, όπου το προσωπικό συμφέρον και η ιδιοτέλεια, είχαν κυρίαρχο ρόλο΄...

    Αν και η ιστορία γράφεται μετά θάνατον, σε αυτόν έκανε το χατίρι, να τον καταγράψει εν ζωή, με τον επονείδιστο χαρακτηρισμό του εφιάλτη , του δράκουλα, και του φαταούλα…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναί μωρέ τί σκάνδαλα και αυτά ΑΓΕΤ, ΞΥΣΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΛΟΤΤΟ τρομερά σκάνδαλα του πούτσου όλα δέν δίνουν μία μπροστά στην ρόζ βίλα της Μιμής, το σκάνδαλο Κοσκωτά, τον Τόμπρα, τον Αρκουδέα, τον Κουτσόγιωργα, τις ΜΚΟ, το χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς αγώνες και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδας απο τον υιό Τζέφρυ
    Φτού ξεφτίλα Μητσοτάκη δέν έμοιασες σε τίποτα στον μεγάλο ηγέτη Ανδρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΩΩ Έλληνα πόσο πάει η προπαγάνδα του σοσιαλισμού;

    Τότε ο Μητσοτάκης έλεγε ΟΧΙ σε εργατοπατέρες που σήμερα είναι υπουργοί σας, που έχουν δημιουργήσει την { λέσχη στεναχωρημένων πολιτικών } + σας+ μας πηδάνε ΟΛΟΥΣ στεναχωρημένα… Και έχουν το θράσος να βγαίνουν και να σας λένε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, πια κατάσταση αλήθεια; Ποίος την δημιούργησε Η περίοδος
    Α. Παπαντρέου; Του Κώστα Σημίτη; Του Καραμ- αλη; Του Γ. Παπανδρέου;

    Η μόνη κυβέρνηση που τόλμησε το 1990 και έκανε αλλαγές μπροστά ήπιες μπροστά σε αυτά που ζείτε και θα ζήσουμε ΟΛΟΙ στο μέλλων, και δεν θα είχατε-με βάλει ενέχυρο τα παιδιά εγγόνια σας όπως σήμερα θα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη..

    Όμως πως έπεσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ; όχι από το ΠΑΣΟΚ αλλά εκ των έσω, από Έβερτ και τον Σαμαρά που {ο ένας πριόνιζε τον άλλον γιατί είχε πει ο Μητσοτάκης τότε αν χάσω παραιτούμαι από αρχηγός του κόμματος έτσι έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να πάρουν την αρχηγία ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ }.Τα κατάφερνα και οι δυο ο Έβερτ πιο παλιά έγινε αρχηγός αλλά ποτέ πρωθυπουργός , και σήμερα ο ωραίος Αντώνης που και αυτός δεν ξέρω αν είναι τόσο βλαξ ο Ελληνικός Λαός να τον κάνει πρωθυπουργό { σημειώστε δε ότι κάποιος Συμπηλήδης βουλευτής του τότε κόμματος της πολιτικής άνοιξης και πιόνι του ωραίου Αντώνη έκανε την βρώμικη δουλειά να πέσει η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη} Έτσι μην ξεχάσετε στην άλλες εκλογές ολοι εσείς να ρίξετε μονοκούκι την ψήφο σας στον ωραίο Αντώνη , δεν βλέπετε ότι συγκυβερνά σήμερα με το Παπαντρέου εν αλαξ θα σας-μας πηδάει ο κάθε ένας τους , μην δούμε και πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Παπανδρέου !!!!!!! ..

    Οσο για την Ντόρα καλά θα κάνει να κοιτάξει μέσα από το κόμμα της να βάλει η να βγάλει μερικές πολιτικές, γιατί μπερδεύει ακόμα και τους λίγους εμάς αν θέλετε που προσπαθούμε να πιαστούμε από κάτι νέο , και νέο δεν είναι το πρόσωπο ,αλλά τι πολιτικές έχει στο κεφάλι του ο κάθε ταγός αυτού του τόπου ..
    Δεν βλέπετε αλήθεια ότι είμαστε σε ένα Σταλινικό δεξιό φασισμό; Και αυτό μόνο για τους Ελληνες πολίτες;
    Οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ αλλοδαποί οργιάζουν παντού ; στο όνομα της ισότητας και της άναρχης παγκοσμιοποίησης;;
    Που αν δεν μπούνε κανόνες δεν θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την χώρα, δεν γίνετε μια χώρα με 10.000.000 εκατομμύρια πληθυσμό να έχει 3.000.000 Παράνομους αλλοδαπούς , δεν γίνετε να πουλάνε όσο θέλουν το ψωμί ,όταν βγάζουν κάποιοι λεφτάδες μόνοι τους και ανεξέλεγκτα το πόσο θα είναι μεροκάματο του εργαζόμενου , αυτό ήδη έχει φέρει κοινωνικές ανισότητες και σύγκρουσης μεταξύ τον μικρόν μεσαίων και χαμηλότερων τάξεων.. { Είναι σαν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς ΚΑΝΟΝΕΣ ποίος κερδίζει ; ΚΑΝΗΣ ; Θα γίνουν ένα δυο αγώνες και μετά δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι ώστε να πηγαίνουν να τους δουν…}

    ΚΑΝΟΝΕΣ θέλει η δημοκρατία και η Ε.Ε κανόνες δίκαιους. Όχι να περνούνε κάποιοι τα λεφτά ΚΑΙ ΛΕΩ για όλες της χώρες της Ε.Ε τα πακέτα της Ε.Ε για να τα επενδύσουν στης χώρες τους και αυτοί να τα επενδύουν στα Σκόπια , Αλβανία, Τουρκία , Ελβετία και να έχουν έδρες παντού και σε όλους φορολογικούς παραδείσους .. Αυτό θα έπρεπε να ήταν το πρώτο μέλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,και αν δεν γίνει αυτό έχω την γνώμη ότι σε ένα χρόνο το πολύ, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπει στην χρονοντούλαπο της Ιστορίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. SIEMENS ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ MAYO ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση