GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με την Λαγκάρντ: «Πρέπει να γίνουν περισσότερα...»

«Κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα» θα επιστρέψει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει την πρόοδο της Ελ...

«Κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα» θα επιστρέψει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει την πρόοδο της Ελλάδας, ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην Αθήνα Πολ Τόμσεν.
Από την πλευρά ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση εξέφρασε την πεποίθηση πως τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση έχουν βελτιώσει το κλίμα, όμως πρέπει να γίνουν περισσότερα. «Αν δεν κάνουμε θυσίες, διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία» σημείωσε.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters επιθυμώντας να μην κατονομαστεί, το ΔΝΤ ζήτησε...
 έγγραφο με τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε πρόσφατα κυβέρνηση, προτού να αποφασίσει την αποστολή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις της νωρίτερα στο περιθώριο της τελευταίας μέρας των εργασιών της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, όπως είπε, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς.
Νωρίτερα, από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Χρηματο-πιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), που πραγματοποιείται παράλληλα με τη σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο κ. Βενιζέλος, τόνισε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, «όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος». Πρόσθεσε πως «η Ελλάδα δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα της ευρωζώνης ή της διεθνούς οικονομίας. Είναι η Ελλάδα μια ιστορική χώρα, μια περήφανη χώρα, με πολίτες που υποβάλλονται σε πολλές θυσίες, για να σώσουν την πατρίδα τους, αλλά και να τη δουν να αποκαθίσταται». Σημείωσε ακόμη πως «σε διεθνές επίπεδο μπορεί κανένας να βρει πολλά παραδείγματα τόσο ταχέων προσπαθειών, για δημοσιονομική επανεξισορρόπηση.
Ο κ. Βενιζέλος, πριν τη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, με τον οποίο συζήτησε κυρίως την εφαρμογή της συμφωνίας της 21η Ιουλίου και συγκεκριμένα τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών της χώρας μας στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.
Ο υπουργός Οικονομικών την Κυριακή συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Οικονομικών της Ινδίας, τον Διοικητή της Τράπεζας της Κίνας και τον Πρόεδρο της Deutsche Bank Τζόζεφ Ακερμαν. Επίσης συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής 15 μεγάλων τραπεζών με τους οποίους συζήτησε για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές τα ελληνικής οικονομίας καθώς και για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα στήριξης, στο πλαίσιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών μετά από αυτές τις συναντήσεις σημειώνοταν πως «από τις έως τώρα επαφές του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί μπορεί να διακρίνει κανείς διά γυμνού οφθαλμού την θετική επιρροή που έχουν ασκήσει οι τελευταίες δύσκολες αποφάσεις της Ελλάδας, με στόχο να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και 2012 και να προωθηθούν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου η Ελλάδα να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία και ανεξαρτησία και να επανέλθει στις αγορές ανακτώντας τη θέση της μέσα στον ευρωπαϊκό και τον διεθνή καταμερισμό». Προσέθετε πως «προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να υπάρχει κλίμα εσωτερικής σταθερότητας, συναίνεσης και συμμετοχής στην Ελλάδα, τώρα που πρέπει να γίνει η τελική και δύσκολη προσπάθεια για την επάνοδο της χώρας σε μία ασφαλή και φυσιολογική κατάσταση από δημοσιονομικής και οικονομικής πλευράς».

15 σχόλια

  1. ΑΗΔΙΑ
    μαυραγοριτες και πονηροι χωριατες
    νουδουκοπασοκοι...
    ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έχεις πάθει βρε Λαγκαρντ και πας σα συγκαμένη;
    σου κάναν Οθωμανικό oι αγανακτησμενoι………
    -Σου άρεσε;
    -Μου άρεσε
    -Θα ξαναπάς;
    -Δεν ξέρω. Καλό το πισωκολλητό μα τώρα υποφέρω…
    -Δώσε καιρό στον κώλο σου να ηρεμήσει λίγο
    -Πόσο καιρό; Πονάω πολύ τα πόδια σαν ανοίγω
    Σε δύο μέρες αρχικά θα πάψεις να υποφέρεις
    έπειτα θέλει άλλες εφτά μέχρι να συνεφέρεις
    ό,τι σου λέω οι σοφοί πατέρες μας το βρήκαν
    του κώλου τα εννιάμερα πως λες εσύ να βγήκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sobara kyrie... Venizelo? Prepei na ginoyn perissotera? Twra to katalabate? Noymera... Ta kleista epaggelmata pote 8a ta anoi3ete na doylepsei o kosmos? Th mayrh... agora kratikwn adeiwn apo farmakopoioys, ta3itzhdes kai forthgatzhdes pote 8a thn katarghsete? Pote epiteloys 8a apeley8erw8oyn plhrws kai xwris e3aireseis oi ply8hsmiakoi kai gewgrafikoi periorismoi? Einai dynaton to 2011 oi farmakopoioi na klhronomoyn tis kratikes adeies leitoyrgias twn farmakeiwn toys sta paidia toys, enw gia toys alloys neoys farmakopoioys to epaggelma na einai kleisto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sobara kyrie... Venizelo? Prepei na ginoyn perissotera? Twra to katalabate? Noymera... Ta kleista epaggelmata pote 8a ta anoi3ete na doylepsei o kosmos? Th mayrh... agora kratikwn adeiwn apo farmakopoioys, ta3itzhdes kai forthgatzhdes pote 8a thn katarghsete? Pote epiteloys 8a apeley8erw8oyn plhrws kai xwris e3aireseis oi ply8hsmiakoi kai gewgrafikoi periorismoi? Einai dynaton to 2011 oi farmakopoioi na klhronomoyn tis kratikes adeies leitoyrgias twn farmakeiwn toys sta paidia toys, enw gia toys alloys neoys farmakopoioys to epaggelma na einai kleisto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NA FOROLOGHSEIS KAI T' ARXIDIA MOU XONDROMALAKA..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sobara kyrie... Venizelo? Prepei na ginoyn perissotera? Twra to katalabate? Noymera... Ta kleista epaggelmata pote 8a ta anoi3ete na doylepsei o kosmos? Th mayrh... agora kratikwn adeiwn apo farmakopoioys, ta3itzhdes kai forthgatzhdes pote 8a thn katarghsete? Pote epiteloys 8a apeley8erw8oyn plhrws kai xwris e3aireseis ola ta kleista epaggelmata kai pote 8a katargh8oyn oi ply8hsmiakoi kai gewgrafikoi periorismoi? Einai dynaton to 2011 oi farmakopoioi na klhronomoyn tis kratikes adeies leitoyrgias twn farmakeiwn toys sta paidia toys, enw gia toys alloys neoys farmakopoioys to epaggelma na einai kleisto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μ' αυτά και άλλα ακόμα μέτρα... ίσως κι άλλα. Τους Έλληνες ποιός θα τους σώσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπαμπάκοοοοοο χτυπάνε την πλότααααααα . . .

    Et Monsieur Karagioseur Venizelos a répondu complètement des sourires:

    "Aucune Mme Lagarde de problème, il y a d'abondance d'argent,
    il y a des milliards, trilliards des fraga για όλους να πούμε . . ."

    [excuse my french (:D)]

    Μαέστρο τώρα που θα γυρίσει πίσω βάλε μας κι ενα χορό του
    Ζαλόγγου να πάνε κάτω τα φαρμάκια

    Μα Καραγκιόζη μου ο χορός του Ζαλόγγου ενας ήταν

    Ε! και τι βαράς ρε κε Βεληγκέκα
    κι εγώ εναν δεν είπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τελικα μετα απο δυο χρονια αθλιας διακυβερνησης απο την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια φτασαμε σε .."κομβικο σημειο"!!:

    1. Τα αθλια σκατοπραμματα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια να λενε οτι αν δεν παρουμε την .."δοση" απο το ΔΝΤ τοτε τον Οκτωβριο δεν εχουμε μία!! Τα ταμεια θα ειναι αδεια!!

    Το φανταζεστε??
    Ζηταμε δανεικα και διαλαλουμε οτι δεν εχουμε μία!!
    Και ενω ηδη τους εχουμε παρει
    (δανεικα) 80 δις ευρω!!
    Εχουμε διπλασιασει την τιμη των καυσιμων ,ποτων,τσιγαρων κλπ κλπ
    Εχουμε επιβαλλει ΦΠΑ 23 και 13# απο 19 και 5% που ηταν πριν (επι κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο!!)..

    Ποιος τραπεζιτης θα δανεισει λοιπον αυτη την συμμορια??
    Υπαρχει κανεις?? ΚΑΝΕΙΣ .. ΚΑΝΕΙΣ επαναλαμβανω.. Και αν υπαρξει κανεις τοτε θα θελησει, για να δωσει εστω και ενα ευρω ,ενεχυρο την Ακροπολη!!
    Ετσι δεν ειναι φιλοι μου????

    2. Καταφεραν επισης αυτα τα αθλια σιχαμενα γουρουνια να .."πανηργυριζουν" που μας δανεισαν (επιτελους!!)!!!!!!
    Με τα σπρεντς στις 2200 μοναδες βασης!!! Δηλαδη με επιτοκιο 22 φορες παραπανω απο οτι δανειζεται η Γερμανια!!!
    Και αυτο το λενε επιτυχια τα τζογλανια ,οι βρωμεροι αλητες!!!

    Πριν δυο χρονια κατηγορουσαν τους .."αλλους" (την κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο) γιατι .."δανειζοταν"!!!!
    Με τα σπρεντς μαλιστα στις 130 μοναδες βασης ,δηλαδη 1,3 παραπανω μοναδες απο το επιτοκιο που δανειζοταν η Γερμανια!!!

    Θυμαμαι πολυ τον Ιουνιο του 2008 η 2009 που η κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας (του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο σκατοπραμμα το βλακογιοργο),τι σαματα κανανε αυτα τα τζογλανια.. Σε συνεργασια βεβαιως βαβαιως με τα ΜΜΕξαπατησης του μπομπολα ,λαμπρακισταν και λοιπων συμμοριων...

    Συμπερασμα:
    Χρειαζομαστε επειγοντως ενα αειμνηστο Γεωργιο Παπαδοπουλο..
    Να συλλαβει και να εκτελεσει ΑΜΕΣΑ αυτα τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Δια απαγχονισμου.. Χωρις οικτο. Χωρις χρονοτριβη..
    Γουρουνοειδη κητη τυπου τουρκογλου-μπενιζελ μια σφαιρα και στο χαντακι..Δεν ειναι καιρος τωρα για εξτρα σιδερενια ικριωματα και δαπανες για εξτρα αντοχης σκοινια..

    Και ενας δεκανεας ας ειναι. Αρκει να ξεπαστρεψει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρωτοφανής ξεφτίλα Βενιζέλου: Εγγυήσεις εφαρμογής των μέτρων
    ζητά η Λαγκάρντ

    -Τα θέλει γραμμένα σε χαρτί με υπογραφές..

    Ο Βενιζέλος έρχεται πίσω με κομμένα τα φτερά και χωρίς σαφή δέσμευση ότι η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα

    Κλίμα που αποτυπώνει τα τελευταία "ψήγματα ανοχής" του ΔΝΤ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτό που επικράτησε στην 55λεπτη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου κ. Λαγκάρντ. Εμβόλιμα στη συνάντηση μεταξύ των δύο, μπήκε για λίγη ώρα και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ.Τρισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όσο την κοιτά, τόσο πιο πολύ την ερωτεύεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οποιοσδήποτε άνθρωπος που πραγματικά καθίσει εκτός προπαγάνδας να διαβάσει και να συνεκτιμήσει τα στοιχεία γύρω από την διακυβέρνηση και την ψήφιση νόμων του ΓΑΠ και της κυβέρνησης του, δεν είναι δυνατόν να μην διαπιστώσει την ευρύτατη και πλέον σαδιστική τακτική καμένης γης που εφαρμόζει στην Ελλάδα σε μία λυσσαλέα προσπάθεια να διαλύσει ακόμα και σε βάση συνόρων εάν το πετύχει την Χώρα μας.
    Οι Έλληνες βρίσκονται σε έναν απηνή διωγμό σε όλα τα επίπεδα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
    Τα στοιχεία πάμπολλα, από απλές μαρτυρίες μέχρι στοιχειοθετημένες μελέτες και εκτιμήσεις ειδικών, Κυρίως όμως η καθημερινότητα μας το καταμαρτυρεί, εάν βεβαίως δεν ανήκουμε στους κύκλους στήριξης ΓΑΠ / δικομματισμού / κράτους διαφθοράς όπου όποιος είναι συνδεδεμένος με την υπό έκπτωση βουλή εμμέσως ή αμέσως προστατεύεται από τα κύματα επί κυμάτων καταστροφής που η κυβέρνηση επιβάλλει σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ…
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ?
    ΕΓΕΡΣΟΥ ΤΩΡΑ!!!! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!
    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΜΕΛΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΙΣ 21/11/2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ψιλοναυάγιο Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον ή μου φαίνεται ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ολα τα καπιταλιστικα κεφαλια την ιδια οψη εχουνε αυτη του γουρουνιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΛΘΟΣ!
    ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΧΑΘΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση