GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Και νέο αντάρτικο κατά της Άννας"...

Από το http://amaliadapress.blogspot.com/ Προσφάτως, όλοι μας γίναμε μάρτυρες τις μεγάλης επίθεσης που δέχθηκε η δημόσια δωρεάν τριτοβάθ...

Από το http://amaliadapress.blogspot.com/

Προσφάτως, όλοι μας γίναμε μάρτυρες τις μεγάλης επίθεσης που δέχθηκε η δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη ψήφιση του νόμου που κατέθεσε η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Υποβάθμιση των σπουδών και ένταξη των ιδρυμάτων μας και των σπουδών μας στο γενικό ξεπούλημα που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό στη χώρα.
Η Παράδοση της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης της χώρας μας στα κελεύσματα της Ε.Ε. και της Νέας Τάξης Πραγμάτων προωθείται επάξια από την νυν υπουργό. Η πολιτική αυτή...
προωθεί την ξεπερασμένη συνθήκη της Μπολόνια και εμπορευματοποιεί την παιδεία συνεχίζοντας το έργο της Ν.Δ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε με την συναίνεση των κομμάτων το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπαίνει διαχειριστής στη Δεξιά «πολυκατοικία».
Η στοχοποιήση των φοιτητών ως φορείς διαφθοράς και συνδιαλλαγής εκτός από άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί και ύποπτή αφού οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας επιθυμούν να κάμψουν και την τελευταία κοιτίδα ελεύθερης έκφρασης στη χώρα μας. Αν το υπουργείο ήθελε να αποβάλλει από την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση τη διαφθορά θα φρόντιζε να αναδείξει και να ανακοινώσει τις κακοδιαχειρίσεις σε όποιο ίδρυμα και αν έγιναν και να βγάλει στο φόρα τα ονόματα των εμπλεκόμενων όπως π.χ τα αδήλωτα εισοδήματα καθηγητών από «έρευνες» κ.α. Θα μπορούσε το υπουργείο να περάσει στον έλεγχο των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας μεσω του ΣΔΟΕ ή οποιουδήποτε άλλου φορέα. Από την άλλη μεριά η κυρία Διαμαντοπούλου θεωρεί μείζονος σημασίας θέματα όπως η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη κατάλληλων και σύγχρονων υποδομών, την μηδαμινή φοιτητική μέριμνα. Ίσως το υπουργείο να θεωρεί ότι δεν έχουμε την ανάλογη κοινωνική υπόσταση για το πανεπιστήμιο που επιθυμεί.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το υπουργείο ότι κανείς δεν είναι αντίθετος στην καταπολέμηση της αδιαφάνειας και οποιασδήποτε ύποπτης σχέσης συνδιαλλαγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα μας όχι όμως με δογματικές λογικές να καταργούμε το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και δημοκρατικής συμμετοχής στα δρώμενα της πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κοινότητας. Συμπεριφορές που όλοι μας θεωρούσαμε ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί.
Το υπουργείο μιλάει και για κομματικοποίηση των ιδρυμάτων από τις φοιτητικές παρατάξεις όμως τα ίδια τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποιούν τα τριτοβάθμια ιδρύματα ως δεξαμενές πολιτικών στελεχών, αφού σε κάθε εκλογική διαδικασία γεμίζουν τα ψηφοδέλτια τους από καθηγητές που αναλαμβάνουν την σωτηρία της χώρας. Τα αποτελέσματα τους τα είδαμε!!!Να θυμίσουμε τις βόλτες και τις ομιλίες τους στα αμφιθέατρα κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών και τις θριαμβολογίες μετά τα αποτελέσματα. Να θυμίσουμε πως άνθρωποι μέσα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλούν τους συνδικαλιστές της Π.Α.Σ.Π. και απειλώντας τους υποδεικνύουν ποιον θα ψηφίσουν για πρύτανη ή πρόεδρο!!!
Το υπουργείο παιδείας με αυτό τον τρόπο ανοίγει την κερκόπορτα της εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Και αυτό γιατί, το Πανεπιστήμιο- Τ.Ε.Ι. με την κατά το ήμισυ εξωακαδημαική διορισμένη διοίκηση αντί να αξιώνει την επιστημονική αριστεία και ακαδημαϊκότητα μετατρέπεται στο Πανεπιστήμιο/ Τ.Ε.Ι. όχι των αναγκών της Κοινωνίας μας αλλά της Αγοράς, με την «κατά τω δυνάμει» νόμο επισφραγισμένη συμμετοχή στη διοίκηση ντόπιων και ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω των εκπροσώπων τους. Έτσι, η προσπάθεια «απορρύθμισης» του Δημόσιου Πανεπιστημίου/Τ.Ε.Ι. και η παράδοση της διοίκησης του στο αόρατο χέρι της αγοράς μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να θεωρηθεί υπό τις σημερινές συνθήκες της υποτίμησης της αξίας της εργασίας προς χάριν της ανταγωνιστικότητας των πολλών για την ανάπτυξη των λίγων.
Το ακαδημαϊκό άσυλο όσο και να θέλει να το ισοπεδώσει σήμερα η δεξιά πολυκατοικία και η κατ’ επίφαση σοσιαλιστική κυβέρνηση θα πρέπει να τους απαντήσουμε ότι αναφέρεται στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και είναι συνυφασμένο στο μυαλό αυτής της χώρας με την δημοκρατία στη κοινωνία μας. Επιπλέον, την χρονική στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει καθημερινά αντιλαϊκά μέτρα το ακαδημαϊκό άσυλο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία στη συνείδηση της κοινωνίας για την επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης .
Την ώρα λοιπόν που εσείς θα ξεπουλάτε τη χώρα μας εμείς ως Νέοι Σοσιαλιστές θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τις αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οδηγός μας οι αγώνες του 2007 απέναντι στην αναθεώρηση του άρθρου 16.Θα σταθούμε απέναντι σε όποιον επιθυμεί να καταστρέψει το μέλλον μας.
Ας κάνουμε την οργή μας αγώνα…
Γιώργος ΚράλληςΜέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.Γιώργος ΣτιβαχτήςΜέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Ν.ΠΑ.ΣΟ.Κ.(2 παραπάνω στελέχη ήταν αυτοί που με την πολιτική τους και ιδεολογική τους προσέγγιση έδωσαν τις αξίες και τα ιδανικά που μέχρι και σήμερα πρεσβεύει και εκπροσωπεί η Π.Α.Σ.Π. Καλαμάτας πρωτοστατώντας σε κάθε κοινωνικό αγώνα. )

40 σχόλια

  1. O ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΩΡΑΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ , ΚΟΥΝΑΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ "ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ¨; ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ; ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ; ΤΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ; ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ; Ή ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΣΟΦΟΥΣ" ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...!!!ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai poia einai h apopsi ths koinwnias vre syntrofe h apopsi toy pretenteri?Mporeitai na spilwnetai atoma alla oxi idees kai aksies!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai poia einai h apopsi ths koinwnias vre syntrofe h apopsi toy pretenteri?Mporeitai na spilwnetai atoma alla oxi idees kai aksies!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δες φωτό.
    Τόσο σοβαρές είναι οι τρίχες?
    Πούουου πάς,ξέχασες να βάλεις
    μπρίλ-κρίμ(wtf).
    Άντε να "καθαρίσετε φασολάκια" όπως
    έγραψε ο μέγας Ελύτης.Στην αυλή.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ
    ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΣΥΛΟ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΙΟΨΗΦΙΕΣ
    ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΣΑΣ
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΣΥΡΙΖΕΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ Η ΠΑΣΠ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ!!!ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΙΔΙΑΙΤΟΙ ΜΗΝ ΛΥΣΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχουν δικιο ας καταργηθει πρωτα η βουλευτικη ασυλια και μετα το ακαδημαικο ασυλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο πρωτος με αριστερη πρωτοβουλια πηγη αντιδρασης και ισως απο αυτους που λενε καποια αληθεια.ο δευτερος μελος της νεολαιας πασοκ.τι συριζα και αηδιες.μαλλον οι αληθειες πονανε και λεμε οτι να 'ναι.μπραβο συντροφια!!!πασπ ιδεα πεθαινει τελευταια.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΙΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://gstivachtis.blogspot.com/

    ΤΟ ΒΡΗΚΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΟΥ BLOL

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. me alavano dhladh oxi pisw apo to syriza pou eixe ypopsifio to mhtropoulo...Aneksarthto psifodeltio!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ? Η ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΟΧΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ TOY.ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ
    ΝΥΝ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. re m@$#@es pasokoi o alavanos einai ektos syriza!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ
    ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ.ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. syrizopasokos einai autos pou einai sto pasok shmera kai leei auta poy elege to pasok otan htan sthn antipoliteush!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 2 παραπάνω στελέχη ήταν αυτοί που με την πολιτική τους και ιδεολογική τους προσέγγιση έδωσαν τις αξίες και τα ιδανικά που μέχρι και σήμερα πρεσβεύει και εκπροσωπεί η Π.Α.Σ.Π. Καλαμάτας πρωτοστατώντας σε κάθε κοινωνικό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Κ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΘΙΓΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΣΤΙΑ ΤΗΣ
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ
    ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ
    ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ
    ΔΕΝ ΕΘΙΞΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ
    ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
    ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. EPITELOUS EKTOS OI FOITITIKES PARATAKSEIS APO TIN DIOIKISI
    EPITELOUS TELOS ME TO ASILO
    AS GINOUME EVROPAIKO KRATOS KAI OXI TRITOKOSMIKI XORA
    ARKETA ME TA ARISTERA TSITATA XORIS PERIEXOMENO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Oloi eseis pou xeirokrothte to neo nomo gia th paideia,8ymh8eite oti kapote perasete apo kei...eseis pou katakrinetai to asylo,eseis hsastan pou diadhlwnate eley8era kai prospa8ousate na perasete ta mhnymata sas sth koinwnia...oi paratakseis agwnisthkan kai akoma 8a agwnizontai gia thn ousiastikoterh anava8mish tou ka8e akadhmaikou xorou...den htan aytoi pou dief8hran thn paideia alla ta symferonta tou ka8e ka8hghth kai ekastote vouleyth...exei parax8ei ergo apo paidia pou agierwsan xrono gia mia tetoia anava8mish...afhste loipon tous pseftikous neo eksyxronismous kai akouste tis fwnes paidiwn pou spoudazoun kai 3eroyn na agwnizontai gia to kalo tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. i ploiopsifia ton foititon kai oxi ton foititikon paratakseon theloun ena allo panepistimio
    pou na prosferei gnosi kai sindesi me tin agora ergasias kai oxi ena klisto panepistimio pou tha litourgei os avato
    distixos aftes oi apopseis katandisan ta ellinika panepistimia teleftea stin pagosmia katataksi
    eimaste 4 xora stin xrimatodotisi kai teleftea stin apodotikotita
    ara i apopsi oti lefta den iparxoun gia ta panepistimia den isxiei
    alla tosa xronia den eida tis paratakseis na endiaferonde gia tin kathimerinotita kai tou pou pigenan ta xrimata
    mono kati aristeres mpourdes peri palaistinis kiprou kai asilou akouga
    gia aftous tous logous i koinonia sas kseperase
    kalo vradi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Agaphte file exeis dikio oso anafora th xrhmatodothsh...exoun papsei pia ta panepisthmia kai ta tei na vgazoun polla kala myala...anarwth8hkes pote to gt? 3ereis esy pou pane ayta ta lefta???se rwtaw gt 3 xronia pou spoudazw den ema8a pote anti8etws eida pollous foithtes na xairountai otan "tous voh8hsame"na aplousteytoun oi spoudes tous,otan tous dwsame nea programmata spoudwn,otan tous nea kinhtra kai nea endiaferonta gia na asxolh8oun me tis spoudes tous..rwta loipon tous goneis aytwn twn paidiwn pou tous dieykolhname sth foithsh twn paidiwn tous an 8eloun na mas katakrinoun...h akadhmaikh koinwnia einai enas pyrhnas gnwshs me dikous tou gnwmodotes...h oysiastikh paideia ekei diafomorfwnetai kai sta dermatina edrana ths voulhs kai tous polytelhs kanapedes twn psefto neofileley8erwn atomwn...kalo sou vrady

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Sygmwnh...h oysiastikh paideia ekei diafomorfwnetai kai oxi sta dermatina edrana ths voulhs kai tous polytelhs kanapedes twn psefto neofileley8erwn atomwn...kalo sou vrady

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. mpravo sta paidia auta pou eftoiaksan mia organwsh thn pasp kalamatas pou edw kai 10 xronia thn empisteuontai oi foitites kai tis dinoun monadika apotelesmata...mpravo se autous pou deixnoun ton dromo ths aristeras pezontas to politiko tous mellon korona grammata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τί κάτσαμε και θυμηθήκαμε, με αφορμή ένα πρ ωτοσέλιδο….

    Επίθεση στην υπουργό παιδείας,
    απο εφημερίδες. Η δημιουργία ΜΚΟ απο τον στενό συνεργάτη της και διευθυντή του πολιτικού της γραφείου Κ.Μπάστα, αφορμή για πολλά σχόλια.
    __________________________________
    Εμείς όμως θυμηθήκαμε μια παλαιότερη υπόθεση που έφτασε στη βουλή.
    Απλά να την θυμίσουμε.

    1,7 δισ. από το κράτος σε KEK της Διαμαντοπούλου
    Του Νίκου Τσιούτσια Καθημερινή 10-7-2003
    «Τεράστιο θέμα ηθικής τάξεως για τον υπουργό Εργασίας όσο και για την επίτροπο κ. Αννα Διαμαντοπούλου», καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθ. Νάκος, καθώς σύμφωνα με τα έγγραφα που του κατατέθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία προκύπτει ότι η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ καθώς και η εταιρεία ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ -στις οποίες μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ήταν η νυν επίτροπος και εν συνεχεία ο σύζυγός της κ. Ι. Σαλαβάνος- την περίοδο 1998 – 2003 έχουν υπογράψει συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β΄ ΚΠΣ, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον 1,7 δισ. δραχμές.
    Ειδικότερα, η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών που αναφέρει ο κ. Νάκος, ιδρύθηκε το 1990 και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του έτους εκείνου στο Διοικητικό της Συμβούλιο εισήλθε η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντος
    συμβούλου από 1/2/91 έως την 21/11/1993, οπότε παραιτείται. Στις 6 /10 1992 αντιπρόεδρος της εταιρείας ορίζεται ο κ. Ι. Σαλαβάνος, σύζυγος της κ. Διαμαντοπούλου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου την επομένη της παραιτήσεως της συζύγου του, δηλαδή στις 22/11/93, έως και τη Γενική Συνέλευση της 30/5/2001. Από την 1/6/2001 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Δεφίγγου, η οποία έχει την ίδια διεύθυνση με τον Ιωάννη Ξυλούρη, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία στις συναλλαγές της με το Δημόσιο.
    «Συνάγεται με βάση όλα τα στοιχεία ότι φορέας και δημιουργός της εταιρείας υπήρξε η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανάλογα με τις πολιτικές της ιδιότητες εμφανίζεται ενεργώς συμμετέχουσα ή όχι στην επιχείρηση, αντικαθιστάμενη αναλόγως από τον σύζυγό της, από συνεργάτες και πρόσωπα του περιβάλλοντός της», σχολιάζει στη δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
    Η ΕΡΓΟΠΛΑΝ το 1995 ίδρυσε το ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ, με κοινή διεύθυνση στην οδό Βας. Σοφίας. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συμβάσεις (μεγάλης εκτάσεως κατά τον βουλευτή) με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β΄ ΚΠΣ και των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Ταμείων, από το 1993 έως το 2002.
    Ειδικότερα, συμβάσεις έχουν υπογράψει το 2002 ο ΟΑΕΔ, το 2002 και συμπληρωματικά το 2003 η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών ΕΚΤ και αφορά το πρόγραμμα «Κατάρτιση Ανέργων σε Πιστοποιημένα ΚΕΚ», από το 1994-1999 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος της Κ. Π. «Ηκουαλ», στο πλαίσιο υλοποίησης των Πρωτοβουλιών «Ανταπτ» και «Ηκουαλ». Επίσης, την περίοδο 1998-2001 το υπουργείο Εργασίας για υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος «Συνεχιζόμενη Κατάρτιση και Προώθηση της Απασχόλησης» και «Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας», καλύπτει την εθνική συμμετοχή που απαιτείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τέλος, πρόσφατα, στις 30/1/2003 το υπουργείο Εργασίας εγκρίνει σύμβαση για το ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ που αφορά επίσης σε Προγράμματα Κατάρτισης.
    Το συνολικό ύψος των προϋπολογισμών για τη τριετία 1998-2001 ανέρχεται σε 5,2 εκατ. ευρώ ή 1,7 δισεκατομμύρια δραχμές.
    Απαντήσεις
    Ο υπουργός Εργασίας κ. Δημήτρης Ρέππας απάντησε λέγοντας πως οι εταιρείες που καταγγέλλει ο κ. Νάκος δεν έτυχαν καμιάς ευνοϊκής μεταχείρισης καθώς οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές και αδιάβλητες, και τονίζει πως ο βουλευτής προσπαθεί να παραπλανήσει και να σκανδαλολογήσει, κι επομένως ηθικό θέμα υπάρχει για τον κ. Νάκο.
    Συνεργάτες της επιτρόπου διεμήνυαν πως η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει την παραμικρή σχέση από την ώρα που παραιτήθηκε, κι ότι από την εταιρεία παραιτήθηκε και ο σύζυγός της όταν η κ. Διαμαντοπούλου ορίσθηκε επίτροπος.
    Σημειώνεται ότι στην ίδια απάντηση προς τον κ. Νάκο αναφέρεται πως κονδύλια έχει λάβει και η εταιρείαΜΕΤΡΟΝ ΜΙΝΤΙΑ, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Θ. Χαλάτσης ενώ μετοχές φέρεται να έχει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Φασούλας, που πάντως διευκρίνισε ότι τις έχει πωλήσει στον πατέρα του και ότι τις αγόρασε το 1991, πολύ πριν γίνει βουλευτής.

    Ρε τι γίνεται στο κόσμο. Ακριβώς επειδή έχουν γνωρίσει τη φτώχεια .. γιαυτό παλεύουν να μας σώσουν ………………………………

    ttp://kepparou.blogspot.com/2011/09/blog-post_574.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στενός συνεργάτης της Διαμαντοπούλου με ΜΚΟ
    -Τι απαντάει;

    Φωτιές άναψε στην κυβέρνηση νέο δημοσίευμα που φέρει τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Άννας Διαμαντοπούλου να έχει ΜΚΟ που υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής και πολλούς Δήμους.

    Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο στενός συνεργάτης και νυν διευθυντής του Πολιτικού Γραφείού της Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνος Μπάστας, έχει δημιουργήσει ΜΚΟ (την ΚΕΑΕΠ-πρώην ΙΝΠΑ) ,η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δημιουργία θέσεων απασχόλησης-κοινωφελής εργασία, κατάφερε να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειάρχης είναι ο Γιάννης Σγουρός με τον συνδιασμό του οποίου ήταν και υποψήφιος) και με αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου, ώστε να καθορίσει τους διορισμούς εκατοντάδων ανέργων.

    Το Νewsit επικοινώνησε με τον κύριο Μπάστα ο οποίος μας είπε πως δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στις δραστηριότητες της ΜΚΟ που ίδρυσε το 1997 και πως σε κάθε περίπτωση ο ίδιος παραιτήθηκε από το καταστατικό της εταιρείας τον Μάρτιο του 2011 ενώ το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε δραστηριότητα της εταιρείας τον Ιούνιο του 2011,
    3 μήνες μετά την παραίτησή του...

    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ..ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΟΛΕ ! ΠΑ$$ΟΚ...ΟΛΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ,ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ!!!ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΧΩΡΕς,ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ,ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΓΛΕΙΨΙΜΟ, ΣΚΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΉΣΑΣΤΑΝ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση