GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χρεοκοπία που έρχεται και τα σενάρια διαφυγής με πρόωρες κάλπες...

Από το  badmoney.gr Πριν στεγνώσει το μελάνι των συγκρατημένα αισιόδοξων δηλώσεων του πρωθυπουργού και άλλων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχ...

Από το badmoney.gr
Πριν στεγνώσει το μελάνι των συγκρατημένα αισιόδοξων δηλώσεων του πρωθυπουργού και άλλων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών περί «αποφυγής της χρεοκοπίας» με το νέο «πακέτο» δανείων, που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, οι Ευρωπαίοι επαναφέρουν την απειλή μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, που αν επαληθευθεί οδηγεί τη χώρα όχι σε επιλεκτική, αλλά σε κανονική και άτακτη χρεοκοπία!
Ο εκπρόσωπος του...
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μόνιμου προεδρεύοντος του Eurogroup, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι η επόμενη δόση του δανείου δεν θα εκταμιευθεί τελικά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας τον Σεπτέμβριο, όπως είχαν σχεδιάσει οι ηγέτες της ΕΕ στις 21 Ιουλίου, ώστε να μιλάμε για μια επανεκκίνηση του ελληνικού προγράμματος, με τα νέα δάνεια και τα απομεινάρια των παλαιών να ενσωματώνονται σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, που θα εκτελεσθεί από το EFSF. Αυτό θα συμβεί διότι, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να εγκριθούν οι τροποποιήσεις στο καταστατικό του EFSF από ορισμένα εθνικά Κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό. Αυτό σημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο πάμε για άλλη μία εκταμίευση δόσης από το αρχικό δάνειο των 110 δισ. ευρώ, που είχε χορηγηθεί σε διακρατική βάση από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
Η έκτη, λοιπόν, δόση του «παλαιού» δανείου (και όχι η πρώτη του «νέου») θα εκταμιευθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης προχωρούν σε μια υπενθύμιση με νόημα, που μας επαναφέρει στην παλιά, γνωστή συζήτηση νέων μέτρων υπό την απειλή χρεοκοπίας: «Η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση ύψους 8 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, «με την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει τους συμφωνηθέντες στόχους». Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ''τρόικα'' θα είναι στην Αθήνα από τα μέσα Αυγούστου και μετά και θα παραδώσει την έκθεσή της στις αρχές Σεπτεμβρίου και τότε είναι που θα ληφθεί η απόφαση».
Η διατύπωση «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μαύρο χιούμορ από τον εκπρόσωπο του προεδρεύοντος του Eurogroup. Ο κ. Βαγγ. Βενιζέλος διαπίστωσε από πρώτο χέρι, στις συζητήσεις που είχε με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, αυτήν την εβδομάδα, ότι μπορεί οι Ευρωπαίοι να μην έχουν πρόβλημα στη διαδικασία εκταμίευσης της δόσης, έχει όμως η ελληνική κυβέρνηση τεράστιο πρόβλημα στην εκπλήρωση των (ανεδαφικών) στόχων του Μνημονίου!
Θα πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα, αλλά έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από τον διεθνή μηχανισμό στήριξης: Στην τελευταία αξιολόγηση της Ελλάδας, μετά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της πέμπτης δόσης, η «τρόικα» έκανε ουσιαστικά μια λαθροχειρία ολκής, προκειμένου να παρακάμψει την αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τους στόχους του Μνημονίου:
Με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα τελικά στοιχεία από την Αθήνα, η «τρόικα» άφησε... λευκά τα κρίσιμα «κουτάκια» στον πίνακα, όπου σε κάθε αξιολόγηση αναφέρονται τα τελευταία δημοσιονομικά στοιχεία, ώστε να αντιπαραβληθούν με τους συμβατικούς στόχους και να βγει συμπέρασμα για το αν η Ελλάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Αυτό έγινε, στην πραγματικότητα, επειδή όλα τα στοιχεία που υπήρχαν παρέπεμπαν σε ιλιγγιώδεις αποκλίσεις, όπως φάνηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το α' εξάμηνο του έτους. Εκεί είδαμε ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού «ξέφυγε» στα 12,747 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο των 10,374 δισ. ευρώ.
Όμως, αυτή η μεθόδευση, όπου ουσιαστικά το ΔΝΤ παραβίασε τις πάγιες αρχές του καταστατικού του, χρηματοδοτώντας μια χώρα που δεν εκπληρώνει το «conditionality» (όροι) του δανείου, δεν μπορεί να συνεχισθεί, γιατί έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από εκπροσώπους μεγάλων αναπτυσσόμενων οικονομιών στο συμβούλιο του Ταμείου, όπως ενημέρωσε η κ. Κ. Λαγκάρντ τον κ. Βενιζέλο στην Ουάσινγκτον. Αυτές οι ενστάσεις κορυφώθηκαν στην πρώτη συζήτηση του ελληνικού προβλήματος που έγινε την Πέμπτη, με τους εκπροσώπους της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας, δηλαδή τριών επιφανών μελών του G20, να διατυπώνουν ζωηρές αμφιβολίες για το αν πρέπει να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας, ενώ δεν πιάνει τους στόχους του προγράμματός της. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ακόμη και μετά την τελευταία ρύθμιση (βλ. αναδιάρθρωση), που αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο, που έμεινε «αφανές» από την προηγούμενη διαδικασία αξιολόγησης, είναι ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρώτη φορά αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους, που συνοδεύει κάθε έκθεση της «τρόικας», ρίχνοντας νερό στον μύλο όσων πιστεύουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης είναι μια χαμένη υπόθεση.

14 σχόλια

  1. ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΕΝΑ [1] ΕΥΡΩ ,ΑΛΛΗ Ο,5Ο ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ 3 ΕΥΡΩ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ .Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ.ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΜΕ 1% ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 15,17 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ.ΤΩΡΑ ΑΡΓΑ .ΟΥΤΕ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΗΣΥΧΑΖΕΤΕ.ΕΤΣΙ ΒΑΣΑΝΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KYRIE ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ [ ΕΘΝΙΚΗΣ] ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΛΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ.ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο γιωργακη ,διελυσε το πασοκ μπορεις να το φθασεις στο 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωθυπουργό έχουμε ;

    Οι Αντιπρόεδροι του κ. Παπανδρέου έχουν ξεκάθαρους ρόλους.
    Ο ένας έχει αναλάβει να καθυβρίζει και να συκοφαντεί του Έλληνες και να στρέφει τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες», οι ένστολοι «αντιπαραγωγικοί» και χθές, μέσα από συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα πληροφορηθήκαμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες «κλέβουν συστηματικά το κράτος».

    Ο επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρος, έχει αναλάβει να μας …τρομοκρατεί.
    Χθές, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας μάλιστα, μας είπε να είμαστε …..ευχαριστημένοι !
    Γιατί αυτό που ζούμε «δεν είναι κρίση»! Και μας προειδοποίησε ότι κρίση είναι να γίνουμε ….Αργεντινή! Αργότερα, μιλώντας στην ΚΤΕ Οικονομικών του Κινήματος παρουσίασε τα …τρία του σενάρια, ένα εκ των οποίων ….προφητεύει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μας!!!

    Αυτό ούτε οι …Γερμανοί δεν τόλμησαν να το πούνε! Εκτός και αν τους… δίνουμε ιδέες !
    Ύστερα ο κ. Αντιπρόεδρος κατηγορεί όλους τους άλλους, πλήν φυσικά εαυτού, ότι αναπαράγουν την κρίση!

    Στην κρίση επενδύει ο ίδιος.
    Και το κάνει με τόσο χοντροκομμένο τρόπο που προκαλεί ανασφάλεια και διασπείρει φόβο.
    Προφανώς, όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

    Έχουμε ξαναρωτήσει: ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με τη μεθοδολογία, τα λεγόμενα και το ύφος των Αντιπροέδρων του ;
    Τον ικανοποιεί να γίνεται ο πολιτικός διάλογος με τέτοιους όρους ;

    Είναι το στύλ διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου ;
    Έτσι θα κυβερνάει από εδώ και στο εξής ;

    Ύστερα, έχει αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλούν ;
    Εικάζω, ότι οι Αντιπρόεδροι δεν λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι ;

    Γιατί, αν λένε, τότε δεν έχουμε πρωθυπουργό !
    ___________________________________
    Eχουμε Προεδρο όμως που κάνει για δέκα !! και τον πληρώνουμε να καάαααθεται.

    Ίσως ο ΓΑΠ νομίζει ότι είναι ο …Παπούλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΩΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ …………….
    H Iva Daleva είναι στο Facebook .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πασοκ φτωχεια χουντα και ανεργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ολη πλακα θα ειναι με τα βουλευτακια της περιφερειας που αυτοι θα πληρωσουν τη νυφη....τα μεγαλα κεφαλια εχουν ετοιμο σχεδιο διαφυγης, θα πανε εκεινο το βραδυ που θα αρχισει το αιματοκυλισμα, στην αμερικανικη πρεσβεια (αν προλαβουν γιατι καποιους θα τσιμπησουμε και καποιους θα πουλησουν (εδω πουλανε τη πατριδα τους, τα συντροφια τους δεν θα πουλησουν) ενω τα βουλευτακια της περιφερειας, που δεν προλαβαν να κονομησουν, αλλοι ειναι γιατρουδακια, αλλοι απο δαυτους δικηγορακια, καποιο χωραφακι πουλησε ο πατερας τους καποια ψιλοκομπινα εκαναν, ψευτοσπουδασαν, χρεωθηκαν, καταφεραν και μπηκαν στη βουλη για να κονομησουν αλλα τι να προλαβουν να παρουν, επεσαν στη κεντα της κρισης και προσπαθουν να γαντζωθουν στην εξουσια ψηφιζωντας αυτα τα αισχη!!!
    αυτα τα κατακαθια λοιπον που δεν μπορουν να φυγουν γιατι ουτε χαρτι εχουν παρει τοσο ωστε να μπορουν να φτιαξουν νεες ζωες εξω, ουτε τις ακρες εχουν για να τη κανουνε, ουτε τους παιρνουν σοβαρα τα "μεγαλα κεφαλια) Παπανδρεου, παγκαλοι χρυσοχοιδηδες βενιζελοι και οι υπολοιποι προδοτες, απλα τωρα τους εχουν ψιλοαναγκη να ψηφιζουν τους αισχρους αυτους νομους ωστε να φερουν σε περας το εργο που τους εχουν αναθεσει τα αφντικα τους δηλαδη νε φερουν στην απολυτη εξαθλοιωση τον ελληνα ωστε να μπορουν να ξεπουλησουν τα παντα χωρις τη παραμικρη αντισταση....
    αυτα τα τσογλανακια της επαρχιας λοιπον θα φανε ολο το σοπακι, αυτοι που σε λιγο καιρο θα ειναι ερμαια στα χερια του κοσμακη, αυτα το παλιοτομαρα θα πληρωσουν για ολους τους αλλους προδοτες που θα προλαβουν (αν προλαβουν) να τη κοπανησουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πασοκ ειναι σαν τη μπαρτσελονα δεν χανει ποτε, θα γαμαει τον ελληνα για αλλα 30 χρονια χωρις να ανοιξει μυτη, σχολη ανδρεα παπανδρεου εχουν βγαλει ξερουν ακρινως τη ψυχοσυνθεση του νεοελληνα ξερουν τη λατρεια που εχει με τον καναπε του ξερουν οτι ειναι κοτα και δεν τολαμει να κανει το παραμικρο εχει και το παρακρατος μαζι του ε τι αλλο θες για να κυβερνησει κανα δυο αιωνες αυτον τον ...κακομοιρο αλο
    Εδω υπαρχουν και σημερα καποιοι που μνημονευουν τον ανδρεα αυτον το αμερικανοφερτο που απο αυτον αρχισε ολο το κακο!!! αυτος φερει την ολη ευθυνη για το σημερινο χαλι της χωρας μας, οχι μονο με το εγκλημα των δημοσιων υπαλληλων αλλα γενικοτερα για αυτα που τραβαμε σημερα και θα τραβανε και τα εγγονια μας, τα δικα του δανεια και βρωμιες πληρωνουμε σημερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι ομως οι απριλιανοι σαπισαν στη φυλακη και πεθαναν ολοι μα ολοι τους σχεδον ρακενδυτοι!!!! εν αντιθεσοι με τους σημερινους "δημοκρατες" που μεσα μιας τετραετιας γινονται ζαμπλουτοι, ζουνε μεσα στην απολυτη χλιδη αυτοι και τα εγγονια τους!!
    Ειναι τουλαχιστον αδικο και παραλογο......εφημεριδοπολες που εγιναν παντοκρατορες, εχουν στα χερια τους ολη τη χωρα, "δημοσιογραφοι" που δεν βγηκαν ποτε στο πεζοδρομιο για ρεπορταζ και τα γνωστα γκολντεν μπους θυσαυρισαν με τα λεφτα τους Ελληνικου λαου.
    Ξεπουλησαν τα παντα, δρομους, λιμανια, αεροδρομια, δεκο, οτε ολυμπαικη, καταληστευσαν το κοσμακη, απατες που δεν γινονται ουτε στα αφρικανικα κρατη, παιδεια, που θυμιζει αφρικη του περασμενου αιωνα, αισχη που δεν εχουν παγκοσμιο προηγουμενο, που σε οποιαδηποτε αλλη χωρα τα ειχαν κανει θα ειχαν σαπισει στη φυλακη και εδω οχι μονο δεν ειναι στη φυλακη αλλα συνεχιζουν το...εργο τους ανενοχλητοι....
    ρε τους αγωνιστες του πολυτεχνειου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια φορα και ενα καιρο ηταν μια μικρη χωρα που την ελεγαν Ελλαδα και το 1973 ηρθαν καποιοι πρακτορες και τη ρημαξαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΜΩΣ...
    Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ διόρισε τη γυναίκα του και την κουνιάδα
    του στον... ΟΑΕΔ !

    O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. - του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση. Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
    Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και ανήκει στη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».

    Ο κ. Κικίλιας έχει μια σύζυγο,
    την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
    Η σύζυγός του έχει μια αδερφή,
    την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται
    η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:

    Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε,
    ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.
    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.
    Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε
    με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ "Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).

    Με το ΦΕΚ Γ' 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές),
    η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση "μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού".

    Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το "Παρατητηρήριο Α.Ε." ;
    Μα, γιατί απλούστατα το "παρατηρητήριο" είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία !
    Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου
    στην απόλυση!

    Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας:

    Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει ...το άγχος.

    Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!
    Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο,
    όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες
    από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

    Νομίζετε ότι οι "αλλαγές σαν τα πουκάμισα",
    που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν
    φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου, τελείωσαν,
    γελιέστε !

    Με νεότερη απόφαση του Γ. Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, βγαίνει το ΦΕΚ Γ' 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη

    Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος. Τσιφλίκι ολίγων το δημόσιο,
    οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς,
    αιτία του υπέρογκου χρέους,
    αλλά όλοι,
    τις γυνάικες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του δημοσίου τις βολεύουν.

    Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του "μικρού και όχι σπάταλου κράτους" βολεύουν τους συγγενείς τους στο δημόσιο ;
    Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα ;

    Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;

    σ.σ. Επιχειρήσαμε επί 90 λεπτά να επικοινωνήσουμε με τον ΟΑΕΔ και το Διοικητή του Οργανισμού αλλά κανένα από τα τηλέφωνα (μέσω ΟΤΕ) δεν απαντούσε... Αναμένουμε την απάντηση του κυρίου Ηλία Κικίλια.


    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» - NEWPOST.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...
    ______________________________________________
    O Φελέκης του Επενδυτή, συνήθως έχει πολύ καλή πληροφόρηση από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

    Ενίοτε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    Αποκλείεται λοιπόν να έγραψε σήμερα αυτό το πρωτοσέλιδο χωρίς να είχε εκ των έσω ενημέρωση.

    Το σενάριο που δημοσιεύεται σήμερα O KΟΣΜΟΣ
    ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΤΗ.... το πιο πιθανό.

    Ελεγχόμενη χρεοκοπία, δηλαδή, την οποία θα ανακοινώσουν οι ξένοι από Δευτέρα...

    * ΑΠΟ TO FIMOTRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση