GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «οριστικές αποφάσεις» που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος μετά το υπουργικό συμβούλιο...

«Οριστικές αποφάσεις» σε πολλά μέτωπα έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευά...

«Οριστικές αποφάσεις» σε πολλά μέτωπα έλαβε το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας σε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε το χαρακτήρα του επείγοντος.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προωθεί άμεσα το πρώτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ενεργοποίηση και τη διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας (επιχειρησιακές συμβάσεις, νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων), ενιαίο μισθολόγιο, ενιαίο φορέα φόρων και...
 εισφορών.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αύριο Τετάρτη η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημόσιου στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις, με επιδίωξη του στόχου για έσοδα 5 δισ.
ευρώ εντός του 2011. Πρόσθεσε πως άμεσα προσχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, στο αεροδρόμιο Ε Βενιζέλος, στη ΔΕΠΑ στα ΕΛΠΕ, καθώς επίσης και η πώληση μεγάλων κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου, κτίρια τα οποία θα νοικιασθούν στην συνεχεία από το δημόσιο.
Ακόμη, άμεσα προχωρά και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με καταργήσεις και συνενώσεις φορέων.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενεργοποιείται άμεσα και διευρύνεται ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, με θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ το οποίο θα προσλάβει επιτροπές κατάρτισης του πλεονάζοντος προσωπικού. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το πλεονάζον προσωπικό θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επανεκπαίδευση, μετακίνηση σε άλλον τομέα, απασχόληση με σύμβαση ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση. Πάντως, αν και ανέφερε πως «απολύσεις σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις, αν ένας εργαζόμενος δεν αξιοποιήσει καμία ευκαίρια, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, από αυτές που δίνει η εργασιακή εφεδρεία.
Για το στενό δημόσιο σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον κρατικό υπάλληλο και όχι σε αυτόν συγκεκριμένου υπουργείου, και έτσι, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, μπορεί να γίνει μεγάλη αναδιάταξη του προσωπικού ώστε αν κάπου υπάρχουν ελλείψεις και κάπου πλεονάσματα αυτό να εξισορροπηθεί προς όφελος του πολίτη.
Επιπλέον, θα γίνουν άμεσες αλλαγές στην αγορά εργασίας, με την επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και τη νέα οριστική λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που ανακοινώνεται σύντομα, ενώ η κυβέρνηση προχωρά και στον ενιαίο φορέα φόρων και εισφορών με επικεντρο της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων στο πλαίσιο και της κατάρτισης του εθνικού φορολογικού συστήματος, καθώς θα ληφθούν υπόψη φόροι και εισφορές.
Επιπλέον, προωθείται το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, θα είναι πραγματικά ενιαίο, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ίση αμοιβή για ίδια εργασία στο δημόσιο. Πρόσθεσε όμως πως κάποιος που έχει θέση ευθύνης μπορεί να πετύχει ένα πριμ παραγωγικότητας, ενα μπονους.
Αναφορικά με τα κλειστά επαγγέλματα, γνωστοποίησε πως θα κλείσουν όλα τα κενά σε σχέση με το άνοιγμά τους και επανεξετάζεται το χρονοδιάγραμμα ανοίγματός τους ώστε να γίνει άμεσα. «Όπου υπάρχουν νομοθετημένες προθεσμίες μακρινές αυτές έρχονται τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, έκανε γνωστό πως όποιος φορέας δεν δηλώνει τις δαπάνες του στο μητρώο ανάληψης υποχρεώσεων θα παύει να επιχορηγείται.
Αναφέρθηκε επίσης στο νέο εθνικό φορολογικό σύστημα για το οποίο, όπως είπε γίνεται ένας γόνιμος κοινωνικός διάλογος. Ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι το προσχέδιο του νέου συστήματος, που θα είναι και η βάση της διαβούλευσης, είναι σε φάση κατάρτισης. Στόχος του, πρόσθεσε, είναι να συμφιλιώσει τον πολίτη με τη φορολογική διοίκηση, ενώ διευκρίνισε για μία ακόμη φορά ότι στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και το θέμα των φορολογικών συντελεστών, αν και όπως εξήγησε, αν δεν υπάρξει μηχανισμός είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ θα είμαστε μόνιμα εγκλωβισμένοι στη μάχη φοροδιαφυγής.
«Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας και απόλυτης δέσμευσης», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ένα μήνυμα που όπως είπε, απευθύνεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
«Αν δεν διασφαλίσουμε τη φυγή προς τα εμπρός δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά και διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης, ούτε μια μόνη πληγή της Ε.Ε., αλλά μια ισότιμη και ανταγωνιστική χώρα.
Ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι είναι ευκαιρία να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της χώρας και να αποκτήσουμε εθνική ανταγωνιστικότητα, ανακαταλαμβάνοντας τη θέση που μας αντιστοιχεί στην παγκόσμια αγορά.
Αυτό όμως, πρόσθεσε, δεν θα γίνει αν δεν προχωρήσουμε άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές, αν δεν δώσουμε, όπως είπε, στις νέες γενιές τις ευκαιρίες που είχαν οι παλιότερες.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

25 σχόλια

  1. χαζοπασοκια ηρθε το τελος.σας πουλησανε.
    για κοπιαστε να ζητησετε δουλεια στις επιχειρησεις μας.
    υπαρχει ΦΥΣΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
    και θα εισαστε παντα στον πατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε μαλάκα ωραιές επιχειρήσεις εχετε αφού ποστάρεις εδώ.
    Ολοι οι χοντρομαλάκες γίνανε τώρα επιχειρηματίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το δω και να μη το πιστέψω.
    Να κατάλαβε άραγε η κυβέρνηση, ότι πρέπει να περιορίσει το σπάταλο κράτος ???
    Το Δημόσιο πληρώνεται από τους φόρους μας , από τον ιδιωτικό τομέα , που ο ΓΑΠ τον διέλυσε .Να ισχύσουν επί τέλους οι ίδιοι κανόνες στο Δημόσιο , που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα ,έστω και αν το ΠΑΣΟΚ χρειαστεί να διαλύσει τον κομματικό του στρατό , να φάει τα ίδια του τα σπλάχνα !!!!!


    Είδομεν

    ο καιρός θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν τα κάνουν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ δαγκωτό!
    Θα τα κάνουν όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To Τούρκογλου στον πολιτικό γίνεται Βενιζέλος... το Φούφουτος στο συγγραφέα πως γίνεται;

    Πήρα ένα μήνυμα για το όνομα του Βενιζέλου. Διάβασα και τα σχόλια. Δυστυχώς κανείς δεν έθιξε την ουσία του ζητήματος. Επιτρέψτε μου λοιπόν, να προσθέσω στα άλλα σχόλια, ότι εμένα δεν με ενοχλεί ούτε η αλλαγή του ονόματος ούτε το Τούρκογλου. Εμένα με ενοχλεί πολύ που ο άνθρωπος διάλεξε το " Βενιζέλος"!!!

    Δηλαδή εγώ, που γράφω βιβλία, τώρα που θα αλλάξω όνομα, από Φούφουτος, θα διαλέξω να λέγομαι... Καζαντζάκης! Καλό, ε!

    Ο χριστιανός ήθελε να φέρει βαρύ όνομα και τελικά έγινε ... αχθοφόρος του. Αλλιώς το "Τούρκογλου" μπορούσε να το μετατρέψει σε "Ελληνιάδης", όπως ένας "Εκμεκτζόγλου" το έκανε "Αρτόπουλος" κλπ. Βρε ακόμα και ο Γλύξμπουργκ διάλεξε το " Delagrecia", νομίζω.

    Α, ρε κάτι ψώνια που μας κυβερνάνε! Και τι συμπλέγματα κουβαλάνε στην ταραγμένη ψυχούλα τους! Για λύπηση είναι όλοι δαύτοι.

    Για λύπηση είμαστε κι εμείς, που τους διαλέγουμε, ....την ατυχία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβέρνηση αποφάσισε ό,τι διέταξε η τρόικα ________________________
    «Ναι» αμέσως και άνευ όρων είπε το υπουργικό συμβούλιο
    ________________________________
    Ενιαίο μισθολόγιο χωρίς «προσωπική διαφορά»
    • Διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας
    • Κατάργηση-εξπρές για φορείς του Δημοσίου
    • «Γκάζι» για ιδιωτικοποιήσεις
    • Επιτάχυνση και στο άνοιγμα των κλειστών

    Την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί έναντι της τρόικας, χωρίς όμως να τις φέρει εις πέρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και υπό το «τελεσίγραφο» των Βρυξελλών για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου.

    ΑΝΤΕ...... ΠΑΣΟΚΟΙ..
    ΚΑΚΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ +++

    ΕΛΛΗΝΕΣ....ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι επόμενες εβδομάδες είναι πιο σημαντικές εβδομάδες για την κοινωνία μας μετά την μεταπολίτευση. Είναι οι εβδομάδες που οι Έλληνες που θέλουν να αλλάξουν τη χώρα προς το καλύτερο πρέπει να μιλήσουν. Πρέπει να εκφραστούν. Πρέπει να τολμήσουν να συγκρουστούν. Ή τώρα ή ποτέ.
    Το πολιτικό σύστημα σύρθηκε στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια. Έστω και έτσι οι αλλαγές αυτές είναι πιο κοντά από ποτέ. Πρέπει η υγιής πλευρά της κοινωνίας να μιλήσει. Όχι να υπερασπιστεί τον Βενιζέλο ή τον Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ. Να υπερασπιστεί τις αλλαγές που θα δημιουργήσουν ίσως για πρώτη φορά στην κοινωνία μας προοπτική και ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν τα κάνουν δε θα γίνουν ποτέ και, τότε πάμε να φύφουμε. Βέβαια η συναίνεση είναι απαραίτητη, αλλά αν περιμένετε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα πατριωτισμό .. χαιρετάτε και αν δεν καταλάβει ο Αντώνης πως η παράταξή του θα τον στείλει από εκεί που ήλθε αν δεν νοιώσει τα σημεία των καιρών και σταθεί μόνο στην προσπάθεια να κάνει το κόμμα του Σαμαικό για να κυβερνήσει τρομάρα του, τότε πάμε γι άλλα, και, αλλίμονο στους Έλληνες!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να γίνουν οι αλλαγές τώρα. Όχι άλλες καθυστερήσεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 45% πασοκ
    η μαλακια πληρωνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάντε τις αλλαγές και μετά ας σας ρίξουν. Πρωτα όμως να τις κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεννημενοι δουλοι.
    ψηφιζετε τους εκτελεστες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπαρουφακη παρε θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φτωχε και ανοητε
    σε πουλανε για δουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΜΑΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλη η μαλακία του ανεγκέφαλου Έλληνα στην κοτσάνα του 11.04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .
    ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΥΝΟΥΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κομπλεξικοί Ελληνάρες ξεχάστε την Ανατολίτικη Ελλάδα που συνηθίσατε. Όσο και να σκυλιάζετε η Ελλάδα θα έχει Ευρωπαϊκή πορεία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε λετε να αλλαζει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Επρεπε να φτασουμε στο χειλος του γκρεμου για να παρθουν αποφασεις που επρεπε να παρθουν 30 χρονια πριν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται.

    Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού;

    Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2010- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2010" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση.
    Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα.
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

    Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ -ΜΑΦΙΑ.. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ.. ΟΥΣΤ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο …«πρωθυπουργικό» διάγγελμα, σε λίγες μέρες,από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης !

    Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά,
    ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν… «προγραμματισμένη» !
    - Χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν «σαφής προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα…

    Οι χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, ωστόσο, αποτελούν μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση:
    - Μας ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες,φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει !
    - Δεν μας εξήγησε: αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ως σήμερα;

    Κι αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί ;

    Και τελικά, γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημα ;
    Και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα ;

    Το “γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά”, δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς.
    Του το λέει με ενυπόγραφο άρθρο του ο… αδελφός του Πρωθυπουργο_______!

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική και εξαντλείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Μόνο που τώρα έχει χάσει το ταλέντο της και στην κοροϊδία…
    Αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της,και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα…
    Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει.

    Η Νέα Δημοκρατία, στις επιμέρους γενικόλογες εξαγγελίες, θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά. Όπως στις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, στην εργασιακή εφεδρεία, στο ενιαίο μισθολόγιο, στην πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων.

    Θυμίζουμε, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους,που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας – η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη».
    ------------------------------------
    Γ. Μιχελάκης για το χθεσινό πρωθυπουργικό διάγγελμα Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση