GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοδικά τα χρηματιστήρια πλην των Αθηνών...

Η συνεδρίαση της Πέμπτης διεξήχθη στον απόηχο της τηλεδιάσκεψης Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου , αλλά και με τα βλέμματα στο κρίσιμο Εurogr...

Η συνεδρίαση της Πέμπτης διεξήχθη στον απόηχο της τηλεδιάσκεψης Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου , αλλά και με τα βλέμματα στο κρίσιμο Εurogroup της Παρασκευής.
Στην αρχή της συνεδρίασης ξάφνιασε η είδηση πως Trader της UBS οδήγησε την εταιρία να γράψει ζημιές 2 δις δολάρια, από μη εξουσιοδοτημένη εντολή, αλλά και οι νέες δηλώσεις του μεγαλοεπενδυτή Soros, ώστε να είναι έτοιμη η Ευρώπη για την χρεοκοπία της Ελλάδας και ενδεχόμενη έξοδο της από το Ευρώ. Επίσης, οι Κεντρικές Τράπεζες της Αμερικής , της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας , συμφώνησαν από κοινού να επιφέρουν το πρόγραμμα ρευστότητας στις ευρωπαικές τράπεζες μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Τόσο οι δείκτες σε Ασία, Ευρώπη αλλά και Αμερική, ολοκλήρωσαν την...
συνεδρίαση της Πέμπτης σε θετικό έδαφος. Ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,76%. Ο DAX ενισχύθηκε 3,15%, ο CAC 3,27% και ο FTSE 100 κέρδισε 2,11%. Ο δείκτης ευρωπαϊκών τραπεζών συνέχισε την ανοδική του αντίδραση, σημειώνοντας κέρδη άνω του 6%.
Μέχρι αργά το βράδυ, οι βασικοί δείκτες στην Αμερική κατέγραφαν κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση και επέκτειναν τα κέρδη τους στην εβδομάδα. Σημαντικά ενδοημερήσια κέρδη πετύχαινε και το επιτόκιο του 10ετές Ομολόγου, ενώ την ίδια στιγμή, ο δείκτης φόβου υποχωρούσε και δοκίμαζε το κάτω όριο στην μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση του.
Μαζί με τις αγορές μετοχών, ράλι ανακούφισης σημείωνε το Ευρώ, και από το 1,35 που βρέθηκε στην αρχή της εβδομάδας, δοκίμασε να περάσει πάνω και από το 1,39. Κέρδη σημείωνε και το Πετρέλαιο μέχρι αργά το βράδυ, περνώντας πάνω από τα 89 δολάρια. Αντίθετα,νέα υποχώρηση για τον Χρυσό , κοντά στο 2% και επιστροφή κάτω από τα 1800 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ, ξεκίνησε ανοδικά, άλλαξε πολλές φορές πρόσημο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και την τελευταία ώρα πήρε την “κάτω βόλτα” , κλείνοντας στο κατώτερο σημείο της ημέρας, με απώλειες 1,02% στις 848,40 μονάδες. Σύμφωνα με το 3F2012 και οι 3 βασικές τάσεις του ΓΔ, παραμένουν με αρνητικές τιμές.
GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση