GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με την υπόθεση κατασκοπείας συσχετίζει το θάνατο του Τσαλικίδη η οικογένειά του...

Από τo tvxs.gr " O Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε. Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουμε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε για να συσκοτισ...

Από τo tvxs.gr

"
O Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε. Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουμε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε για να συσκοτιστεί η αποκάλυψη της κατασκοπείας και των υποκλοπών" υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια Τσαλικίδη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα επιμείνει μέχρι τέλουςστη διερεύνηση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσαλικίδης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας, που με τα σχεδιαγράμματα του φαινόταν ότι είχε πλήρως εντοπίσει το κύκλωμα των υποκλοπών, βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του τα...

ξημερώματα της 10ης Μαρτίου 2005.
«Οι δύο δικογραφίες πρέπει να συσχετιστούν. Θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και θα θέσουμε νεότερα στοιχεία υπόψη των δικαστικών αρχών προς αυτή την κατεύθυνση. Όσοι κατέστρεψαν το πειστήριο του παράνομου λογισμικού και τα αρχεία της Vodafone γνώριζαν το έγκλημα και υπέθαλψαν εγκληματίες» επισημαίνει η οικογένεια Τσαλικίδη.
Σύμφωνα με το Βήμα, η υπόθεση όμως δεν διερευνήθηκε από την τότε εν εξελίξει προκαταρκτική έρευνα (το 2005), αλλά έναν χρόνο μετά, το 2006, όταν η κυβέρνηση αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών έπειτα από δημοσίευμα των «Νέων». Η υπόθεση Τσαλικίδη αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα του Τύπου και ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα Ι. Διώτη ο οποίος απεφάνθη ότι πρόκειται για «αυτοκτονία», η οποία συνδέεται αιτιωδώς με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Η οικογένεια έχει καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της εταιρείας Vodafone και του τότε διευθύνοντος συμβούλου Γ.Κορωνιά ως συμμετόχου στο «έγκλημα», όπως το χαρακτηρίζουν, και «υπευθύνου» του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία. Αναφέρουν στη μήνυση ότι ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη είναι προϊόν «εγκληματικής ενέργειας και άρρηκτα συνδεδεμένος με το σκάνδαλο των υποκλοπών, που απασχόλησε το πανελλήνιο».
Στη μήνυση της οικογένειας παρατίθενται 11 λόγοι που αποκλείουν την αυτοκτονία του Κ. Τσαλικίδη. Μεταξύ αυτών είναι η φράση που ειπώθηκε στη μνηστή του τον Φεβρουάριο 2005 ότι «πρέπει να φύγει από τη Vodafone διότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» αλλά και από το γεγονός το ότι ο κόμπος του σχοινιού από το οποίο κρεμάστηκε ήταν σύνθετος ναυτικός, όταν ο ίδιος δεν είχε τέτοιες γνώσεις. Μία ημέρα πριν από τον θάνατό του- αναφέρει η μήνυση- είχε πάρει μέρος σε σύσκεψη της εταιρείας στην οποία συζητήθηκε το θέμα των υποκλοπών, αλλά δεν κρατήθηκαν ούτε πρακτικά ούτε εμφανίστηκαν ποτέ τα σχετικά σημειώματα.

6 σχόλια

  1. Για την τιμή του νεκρού Τσαλικίδη, η οικογένειά του πρέπει να προβεί σε συνέντευξη τύπου ΚΑΙ σε ευρωπαϊκά κανάλια.

    Στη θέση τους, θα έβρισκα το κουράγιο, θα μάζευα τα κομματάκια μου, αλλά θα το πήγαινα το θέμα μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτό κι εγώ λέω μπράβο στους Ελληνορθόδοξους και ΜΗ Ελληναράδες, πιστούς συνδρομητές τις VONDAFON και WIND!
    Έτσι για να μη αισθάνονται μοναξιά στη Κρήτη.

    ΑΝ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΜΕ!!! Τάδε έφη ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ! http://www.youtube.com/watch?v=XLXnVpqZJPQ&feature=related

    ΟΛΑ για τη ΑΟΖ! ΚΑΙ με το Δόγμα του ΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά οι υπεύθυνοι για την δολοφονία του χρόνια τωρα πέφτουν απο γκάφα σε γκάφα. Μα ναυτικός κόμπος? πόσο ηλίθιωδώς μπορείς να προδωθείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΣΤΗΝ VODAFONE;

    ΟΣΟ "ΛΑΔΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ, ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ,ΤΟΝ "ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ" ΕΝΤΕΧΝΑ.
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ -ΜΑΦΙΑ.. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ.. ΟΥΣΤ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτο ειναι το κεφαλαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση