GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη ζημιά πρέπει να την αναλάβουν οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Dominique Strauss-Kahn τέως Γενικός Διευθυντής το...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Dominique Strauss-Kahn τέως Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ και παρ’ ολίγον υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία δήλωσε, στο Παρίσι στα πλαίσια συνέντευξης που έδωσε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 για το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης:
«Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη, μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πληρώνουν μόνοι τους, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν»
και συνέχισε…
«Υπάρχει μια ζημιά, και θα πρέπει να την αναλάβουν οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες»
Τι μας είπε λοιπόν σε απλά ελληνικά ο περίφημος Dominique Strauss Kahn;
Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της. Γι’ αυτό θα πρέπει κυβερνήσεις και τράπεζες να αποδεχθούν μία ζημιά. Δηλαδή να...
 αποδεχθούν ένα haircut (κούρεμα) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων.
Τι φωνάζουμε εάν ολόκληρο χρόνο από αυτή εδώ την στήλη;
Για να λυθεί το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε haircut (κούρεμα) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων!
Τι απαντούσε ο Γιώργος Παπανδρέου και κάποιοι από τους υπουργούς του σε αυτήν την άποψη;
Ότι όποιος δημοσιοποιούσε παρόμοιες απόψεις δεν ήταν πατριώτης, δρούσε εναντίον της χώρας, ήταν όργανο των ξένων κερδοσκόπων κλπ. Ήταν η εποχή που η Νέο-Εθνικοφροσύνη έκανε τα πρώτα της βήματα και πρώτος στόχος ήταν όποιος μιλούσε για την αναγκαιότητα ενός γενναίου haircut (κουρέματος) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων.
Και για να μην ξεχνάμε, ποιος τοποθετείται υπέρ του haircut (κουρέματος) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων; Ο Dominique Strauss Kahn, ο οποίος εκτός από φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν και αυτός που ως Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ ενέκρινε το περιβόητο μνημόνιο, το φοβερό και τρομερό μεσοπρόθεσμο και την ένταξη της χώρας στην εποπτεία του ΔΝΤ.
Ένας-Ένας οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Δημοσιονομικής Τραγωδίας εγκαταλείπουν το πλοίο. Αφού έμπλεξαν ένα ολόκληρο λαό σε ένα άθλιο παιχνίδι κερδοσκοπίας και γεωστρατηγικών επιδιώξεων, αφού ασέλγησαν πάνω στην αξιοπρέπεια μας και βίασαν το μέλλον των παιδιών μας, τώρα δηλώνουν έτσι απλά ότι πρέπει να γίνει το αυτονόητο. Κανείς τους δεν φταίει άλλωστε σε τίποτε. Θα σου απαντήσουν με περίλυπο ύφος «Λάθος πολιτική εκτίμηση» και θα τελειώσουν την συζήτηση περί ευθυνών.
Και θα αναρωτηθεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος και πολιτισμένος άνθρωπος… Γιατί δεν επιλέγατε το αυτονόητο και κάνατε ότι μπορούσατε για να σύρετε ένα ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση; Απάντηση δεν θα πάρουμε. Και πως θα μπορούσε να δοθεί απλά λογική απάντηση από ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία είναι ταγμένα να υπηρετούν τα συμφέροντα μίας κλίκας παγκοσμιοποιημένων καπιταλιστών.
Εδώ είναι να τρελαίνεται κανείς. Ένας λαός και μία Οικονομία που είχαν ακίνητη περιουσία 1 τρις ευρώ (στοιχείο που ανέφερε ο πολύς Ε. Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας ως πηγή την Τράπεζα της Ελλάδας) και περίπου 280 δις ευρώ καταθέσεις στα τέλη του 2009 (πηγή Τράπεζα της Ελλάδας), οδηγήθηκαν στην πτώχευση. Από μία κυβέρνηση που έβλεπε τα spread να ανεβαίνουν, τα CDS να αλλάζουν χέρια και τα στατιστικά δημοσιονομικά στοιχεία να αλλοιώνονται. Και ρωτάει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Είναι δυνατόν να πτωχεύσει για περίπου 280 δις ευρώ ένας λαός που έχει ακίνητη περιουσία 1 τρις ευρώ και 280 δις καταθέσεις; Παρ’ ότι με την οποιαδήποτε χρηματοοικονομική φόρμουλα δεν μπορεί να επιτευχθεί χρεοκοπία ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα το κατόρθωσαν.
Και για να τελειώνουμε μιας και έξω με όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι... Και τα δικά μας τα παιδιά έχουν ψυχή και δικαιώματα!

8 σχόλια

  1. Εσυ να πληρωσεις και οχι οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και οι...
    Τηλεδιασκέψεις και άλλες παπαριές.
    Όλα είναι ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης σε συνεργασία με τα διεθνή λαμόγια.
    Μη μου πείτε ότι τα παραλέω,σχετικά με τα διεθνή λαμόγια,γιατί αν δεν κάνω λάθος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είχαν βάλλει το χεράκι τους και οι ξένοι.
    Επίσης και στη προσφυγή στο ΔΝΤ δεν υπήρχε μυστική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ ?

    Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά. Για να περάσουν όλα τα μέτρα,πρέπει να κάνουν σκόντο και οι ξένοι.
    Όλοι σήμερα ασχολούνται με τι νέα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση.
    Κοντεύουν να ξεχάσουν το χαράτσι της κατοικίας.

    Που όλη η Ελλάδα ασχολείτο με αυτό,ξεχνώντας το χαράτσι αλληλεγγύης.

    Που ασχολείτο με αυτό ξεχνώντας το 23% ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.

    Που ασχολείτο με αυτό ξεχνώντας τον ΛΑΦΚΑ.

    Που ασχολείτο με αυτό ξεχνώντας το φόρο στη βενζίνη.

    Που ασχολείτο με αυτό ξεχνώντας την κατάργηση του 13-14 μισθού

    Που ασχολείτο με ....................έχω χάσει το μπούσουλα.

    Για αυτό σας λέω μην ασχολείσθε με τις τηλεδιασκέψεις.
    Ο Βενιζέλος θα είναι σε καμία χασαποταβέρνα και χτυπάει 2-3 κιλά παιδάκια μαζί με μισό αγριογούρουνο.

    Ο δε Γιωργάκης είναι στο κόσμο του...
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ? γιατί εμένα δεν μου λέει τίποτα ότι προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου,
    χωρίς να τον έχει ...ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    Ψηφιακό ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ τον κάνανε τον ΗΛΙΘΙΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιχειρηματιες,τραπεζιτες,πολιτικοι εκαναν λαθος επενδυσεις και τωρα σωζονται απο το κρατος,το οποιο και κατηγορουν για σπαταλες!
    100 δις στις τραπεζες(και απο κει στους επιχειρηματιες),φτωχεια και απολυσεις για τους υπολοιπους.
    καλυτερα μιας ωρας
    ελευθερη ζωη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, ότι θέλετε κάντε.

    Βάλτε όσους φόρους θέλετε.

    Μειώστε το αφορολόγητο, διπλασιάστε το πετρέλαιο, ότι σας κατέβει στην κλάβα.

    Μόνο τα δημόσια κομματόσκυλα, τους φίλους φοροφυγάδες και τους κομματικούς κλέφτες του δημοσίου χρήματος μην πειράξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΘΗΤΕΥΣΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΣ ΠΑΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα κρατος λησταρχος γεννα ληστες και κλεφτες πως ειναι δυνατον να βαλει χερι στους δικους του.Την πληρωνουν τωρα και στο μελον αυτοι που τους χειροκροτουσαν ελπιζοντας σε μια θεση στο δημοσιο(σπηλια του ληστη).Στην υγεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εβλεπα αλτερ χαρδαβελα ελικοπτερα πυροσβεστικης αξιας 60 εκατομθρριων με κοστος εκπαιδευσης 1 εκ.σε καθε πιλοτο ειναι ακινητα και εχει γινει πλιατσικο στις μηχανες .αυτοι ειναι ολοι οι κλεφτες που εκπροσωπουν το απσοκ κατη νδ και κοβει 100ευρω απο τις συνταξεις της πεινας να πεθανει τον κοσμο ο παπανδρεου.να πεθανετε εσεις και ολοι οσοι εκπροσωπουν το κομμασας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    10% ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ.
    ΚΙ ΑΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 10%.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΡΤΕ ΤΑ.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ,
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.
    ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ.
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ,ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΘΑ
    ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
    ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ.ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση