GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας κύριος μάλαμα, στο σεργιάνι για λεφτά...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Το ότι τα 2 μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση κι από την αυτή κάκιστη της χώρας, είν...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Το ότι τα 2 μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση κι από την αυτή κάκιστη της χώρας, είναι δηλωτικό. Υπογραμμίζει ότι αυτοί που επιχειρηματολογούν για το πως θα σώσουν, με τον πιο αναίμακτο τρόπο τους κόπους χρόνων σου, είναι οι ίδιοι που δεν μπορούν να τιθασεύσουν το χρέος των δικών τους μαγαζιών. Επειδή, όμως, το έχεις καταλάβει πια και το δείχνεις στερώντας τους καθημερινά ελπίδες να κυβερνήσουν μόνοι τους και πάλι, δεν θα επεκταθώ επ᾽ αυτού περισσότερο.
Πριν ασχοληθώ εν συνεχεία με ένα άλλο κόμμα, υποτίθεται νέο με άλλη κουλτούρα και μαγιά, σημειώνω παρενθετικά μια προσωπική διαπίστωση. Χρόνια, τώρα, παρατηρώ ότι ο έλληνας έχει ένα πρόβλημα άσκησης της όποιας τιθάσευσης. Αρνείται να περιορίσει το προσωπικό του συμφέρον έναντι του γενικότερου καλού (ίσως γιατί γνωρίζει ότι οι υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος είναι μόνο κατ᾽ όνομα τέτοιοι), εναντιώνεται σ᾽ ό,τι έρχεται κόντρα με το βόλεμά του και δυσκολεύεται να αποκοπεί απ᾽ τα ζωώδη εγωκεντρικά ένστικτά του.
Τα ίδια χάλια, λοιπόν, με τα τεφτέρια των κομμάτων του δικομματισμού, παρουσιάζει...
κι ένα κόμμα -η Δημοκρατική Συμμαχία- που κατακεραυνώνει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να επιδείξει ένα σοβαρό πρόσωπο, αλλά όντας σπλάχνο απ᾽ τα σπλάχνα του (του δικομματισμού) δεν θα μπορούσε παρά να μαστίζεται από τις ίδιες νόσους και τα όμοια πάθη.
Λίγο η αδυνατότητα της κ. Μπακογιάννη να πείσει τους εν δυνάμει έλληνες ψηφοφόρους για τις καλές -αυτή τη φορά- προθέσεις της, λίγο τα καβούρια στις τσέπες που εισήλθαν στους επιχειρηματίες κουμπάρους και παλιούς κολλητούς, λίγο η απειρία στο κομματικό μάνατζμεντ του αδελφού του κ. Κούβελου (που έχει αναλάβει ουσιαστικά την οικονομική διεύθυνση) κι έτσι η ΔΗΣΥ της Ντόρας απειλείται -λίγο καιρό μόλις μετά τη σύστασή της- με οικονομική κατάρρευση.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το "κίνημα" αδυνατεί να στήσει οργανωμένα γραφεία κι έναν αξιοπρεπή κομματικό μηχανισμό ανά την επικράτεια. Συμπληρωματικός αυτού του λόγου αδυναμίας, είναι και η περιχαράκωση της κ. Μπακογιάννη γύρω από μια μικρή ομάδα πολιτικών προσώπων που την περιβάλλουν (κυρίως του πρώην γαμπρού της και του ξεκρέμαστου ευρωβουλευτή κ. Σκυλακάκη), στάση που προκαλεί έντονη δυσχαρέσχεια στα "κατώτερα" στελέχη.
Έτσι, λοιπόν, και μετά την ανοιχτή και δημόσια στήριξη του πατέρα της προέδρου, κ. Κ. Μητσοτάκη, δουλειά έπιασαν οι άνθρωποί του. Αυτοί που θεωρητικά ξέρουν να μαζεύουν λεφτά σε άδεια συρτάρια, αλλά τελικώς φαίνεται -τούτες τις δύσκολες εποχές, όπου οι παχυλές αγελάδες ψώφισαν- να οργώνουν τη χώρα επί ματαίω. Τζάμπα οι χειρόγραφες επιστολές του Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ (πως γίνεται να είναι ακόμα τέτοιος, όταν στηρίζει άλλο κόμμα πια;) που κρατούν ανά χείρας και χτυπούν πόρτες.
Εκ του αμυδρού αποτελέσματος, φαίνεται ότι ο παλιός καλός φίλος του κ. Μητσοτάκη, δημοσιογράφος στο επάγγελμα (τί άλλο θα μπορούσε να δηλώνει;), παλιός εργαζόμενος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και στον ΑΝΤ1, δυσκολεύεται πια να πείσει τους ακραιφνείς μητσοτακικούς ότι η καινούρια προσπάθεια της Ντόρας αξίζει την όποια συνεισφορά τους.
Το μόνο -όχι όμως και λίγο- που καταφέρνει o παλιός δημοσιογράφος στο όνομα του Μητσοτάκη είναι να "δαγκώνει" (έκφραση που καθιερώθηκε τη τελευταία 5ετία από δημοσιογράφους που έβγαλαν... δόντια αρπακτικού) ο ίδιος σεβαστά ποσά για να στήσει τα πολιτικά γραφεία των νέων και άπειρων, πλην φιλόδοξων στελεχών της ΔΗΣΥ που ονειρεύονται να πατήσουν σύντομα τα μάρμαρα του ελληνικού κοινοβουλίου. 4 είναι ήδη τα θύματα που έσταξαν αρκετές χιλιάδες ευρώπουλα για την... τεχνογνωσία που τους παρέχει ο δημοσιογράφος στο πως να πληκτρολογούν και να αποστέλλουν ένα δελτίο τύπου το μήνα. Εκμεταλλευόμενος την καταγεγραμμένη ασχετοσύνη πολλών μελών του υπό κατασκευήν κόμματος, καθιστά τη δουλειά του άκρως χρυσοφόρα για τον ίδιο. Το ενδιαφέρον και παράλληλα κωμικοτραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι στο αυτό παιχνίδι μετέχει και πρώην γραμματέας υπουργού του ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται σήμερα, περισσότερο από όποιον άλλο, για οικονομικές γκρίζες στιγμές επί των θητειών του.
Αυτή η ιστορία, αλλά και μία άλλη με ροζ αποχρώσεις λέγεται ότι οδήγησαν τον Κ. Κιλτίδη στο ν᾽αναζητά αλλού την πολιτική προοπτική του.
Σεβόμενος, τέλος, την περιέργειά σας και την ροπή σας στην παραπολιτική, θα επανέλθω σύντομα με την ροζ ιστορία και την θηλυκή αμαρτία που περιφέρεται -κατ᾽ εντολήν- δίπλα σε πολιτευόμενους της ΔΗΣΥ...

5 σχόλια

  1. Να ζησει ο Εθνικος Στρατος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσή εποχή για την Ελλάδα 1967-1974

    Ως απλος Ελληνας πολιτης συνκρινω.
    Κακα τα ψεματα
    Η καλυτερη εποχη για την Ελλαδα ηταν το 1967-1974.
    Σε ολη τη Ελλαδα Τραγουδια, γιορτες, εργασια.εργα εργα εργα.
    Κοιμωσουν με ανοιχτο παραθυρο,και πορτες.
    Το δολάριο 15 δραχμες. Δεν χρωστουσαμε σε κανεναν, εφορία δεν πληρωνε σχεδόν κανενας
    Αυτοκινητα λιγα, τέλη κυκροφοριας λίγα, ούτε κτεο. Όλα τα λεφτα δικα σου.
    Ηρθαν τα καρταλια, τυχοδιώκτες, με μπαλωμενα παντελονια-παπουτσια.
    Βρηκαν τα αμπαρια γεματα.
    Αρχισε το πλιατσικο και φτασαμε εδω.
    Με πανω απο 6,5 εκατομμυρια λαθρομεταναστες Εγγληματιες.
    Ο κοσμος πεινάει. Βασανίζεται, βιάζεται σκοτώνεται.
    Πολιτικος σημαινει κλεφτης, ψευτης απατεωνας το μονο που σκέφτονται, πως
    να διαλυσουν την Ελλαδα
    Η μονη λυση Ο ΣΤΡΑΤΟΣ τιποτε αλλο.
    Που εισαι Παπαδοπουλε, να δεις πως ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολη η σαβουρα στα δελτια των 8 σε περιθωριακες συχνοτητες, Τραγκας, Κουικ και Παπαγιαννης....νομιζουν οτι επειδη επεσε το πασοκ θα ερθει ο Σωτηρας Σαμαρας για να ξαναδινει διαφημησεις σε κωλοχαρτα οπως η Χωρα...
    Μαρτης 2004 4 μερες πριν τις εκλογες, βροχερο πρωινο, ωρα 8 παρα, ο Κουικ σε μια λαικη αγορα να κλαιει και να οδυρεται πανω απο εναν παγκο με ντοματες γιατι λογω ευρω (Σημιτη) εγιναν πανακριβες...
    μετα τις εκλογες του 2004 τουμπεκιαστικαν και αρχισαν να τρωνε με τα χρυσα ευρω του μεγαλυτερου ΤΣΟΓΛΑΝΙΟΥ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ και της παρεας του (βλ. Καραμανλης)....
    Σαν βρυκολακες λοιπον επανερχονται στο προσκηνιου ....χιλιες φορες ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πούμε και καμιά αλήθεια !!!!!
    ----------------------------------

    Ούτε οι τοκογλύφοι λειτουργούν όπως η κυβέρνηση ΠΑ$$ΟΚ.

    Σύμφωνα με άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011, από το νέο κυβερνητικό χαράτσι αποκλείονται όσοι ασκούν δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους.

    Άρα, η ΔΕΗ δεν πρέπει να στέλνει «σημειώματα» με το τέλος στις περιοχές αυτές…

    Εσείς τώρα τι πιστεύετε ;
    Ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα το άφηνε έτσι ;
    ____________________________________
    Όχι βέβαια και στην εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών,
    κ. Π. Οικονόμου (4ΑΜΞΗ-61Σ/02.08.2011) ορίζεται παρά το Νόμο και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, ότι «για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού τους (χωριά – νησιά) λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη γενική απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001».

    Δηλαδή, ο πραγματικός πληθυσμός της χώρας
    δεν είναι αυτός που έγινε πριν από λίγους μήνες αλλά αυτός που έγινε πριν από δέκα χρόνια…
    ____________________________________
    Και τι δεν θα κάνουν για να εισπράξουν νέους φόρους….....OI ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑssΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Ωμός εκβιασμός:
    Μπλόκαραν τις φορολογικές ενημερότητες για να πληρωθεί η πρώτη δόση!

    Σε μια πράξη ωμού εκβιασμού προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πιέσει τους πολίτες να πληρώσουν την τριπλή εισφορά.

    Η καταβολή της πρώτης δόσης λήγει σήμερα και κάποιοι εγκέφαλοι της πλατείας Συντάγματος σκέφτηκαν να μπλοκάρουν το σύστημα που εκδίδει φορολογικές ενημερότητες, για να οδηγήσουν τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν (για τους δικούς τους λόγους) αλλά θα χρειαστούν τη βεβαίωση να φτάσουν στα γκισέ της εφορίας.

    Η φορολογική ενημερότητα,
    έχει ισχύ 6 μήνες και το πρώτο που συμβούλευαν οι φοροτεχνικοί σε όσους δεν ήθελαν (ή δεν έχουν) να πληρώσουν την εισφορά, ήταν να προμηθευτούν μια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον, σε συναλλαγές που απαιτούν τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

    Μπλοκάροντας από χθες την έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω των ΚΕΠ, το ΥΠΟΙΚ οδηγούσε όλους τους αιτούντες στις εφορίες, όπου η ουρές έκαναν... χιλιόμετρα.

    Ο απώτερος σκοπός είναι εμφανής:
    Να μην προμηθευτούν ενημερότητα όσοι δεν θα πληρώσουν, ώστε στο μέλλον, όταν την χρειαστούν να μην μπορούν να την προμηθευτούν και να αναγκαστούν να πληρώσουν το τριπλό χαράτσι.

    Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση να μπλοκάρει το σύστημα ελήφθη εν αγνοία του αρμόδιου για έσοδα αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου- τουλάχιστον.....

    Και φυσικά αυτό, δεν περιποιεί τιμή στον Παντελή, ο οποίος κατά το παρελθόν δεν έχει εμπλακεί σε πράξεις πολιτικών εκβιασμών. Ωστόσο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

    Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση