GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παιδεία: Τέλος δεν έχει ο καημός...

Του Αλέκου Λασκαράτου Το διαβάσαμε και το ακούσαμε όλοι . Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τεράστιες ελλείψεις σε σχολικά βιβλία. Αιτία η έλ...

Του Αλέκου Λασκαράτου
Το διαβάσαμε και το ακούσαμε όλοι. Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τεράστιες ελλείψεις σε σχολικά βιβλία. Αιτία η έλλειψη χαρτιού! Τα βιβλία που θα διανεμηθούν, έχουν τυπωθεί με όσο χαρτί είχε περισσέψει από τα προηγούμενα χρόνια. Η κατάσταση είναι τραγελαφική. Έτσι από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο, έτοιμοι είναι οι 15 (ποσοστό 8%), για το γυμνάσιο από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνον οι 5 (ποσοστό 3%), για το λύκειο από τους 207 τίτλους στις αποθήκες βρίσκονται οι 13 (ποσοστό 6%), ενώ για την τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26 (ποσοστό 6%).
Θυμάμαι πιτσιρικάς τη γοητεία που ασκούσαν πάνω μου, και τη χαρά που ένοιωθα όταν έπαιρνα στα χέρια μου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καινούργια σχολικά βιβλία. Πρώτη, Δευτέρα δημοτικού η Λόλα και το Νινί, αργότερα η Γαλή και ο Φασίολος (ναι, είμαι λίγο παλιός, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε). Πάνε λοιπόν αυτά για...
φέτος. Το υπουργείο Παιδείας πρότεινε οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι μαθητές να κατεβάσουν την ύλη από το διαδίκτυο. Ούτε στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο προχωρημένα τα πράγματα! Βλέπω από εδώ την Ελενίτσα, να κατεβάζει στο laptop, στο notebook ή τέλος στο netbook της, την ύλη, και να τη σώζει στο memory stick της. Προχωρημένα πράγματα…Όσο για τον Γιαννάκη που ζει σε χωριό και δεν διαθέτει αυτά τα καλούδια της τεχνολογίας, βλέπω να του δίνεται, από τον δάσκαλο. η ύλη, σε (ασπρόμαυρες βέβαια) φωτοτυπίες. Με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει φωτοτυπικό μηχάνημα στο σχολείο, και να υπάρχουν, επίσης, κατάλληλος κωδικός και πιστώσεις που να επιτρέπουν την αγορά φωτοτυπικού χαρτιού στις ποσότητες που απαιτούνται για να καλυφθεί η ύλη για όλους τους μαθητές.
Τέτοια σφαγή στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχω ξαναδεί. Και είπαμε, είμαι παλιός…Ποιός φταίει για αυτήν την κατάσταση; Η κ. υπουργός το είπε ξεκάθαρα και οργισμένα από το βήμα της Βουλής: φταίει το Ελεγκτικό Συμβούλιο που άργησε να εγκρίνει τις σχετικές πιστώσεις!!! Πάλι καλά που δεν φταίνε τα μαγνητικά κύματα της ατμόσφαιρας και η κλιματική αλλαγή. Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να τιμωρήσουμε τους φταίχτες. Ναι, η κ. υπουργός, πάλι από το βήμα της Βουλής, δήλωσε με αυστηρότητα, ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Πάλι καλά. Μπορούμε έτσι να είμαστε ήσυχοι. Την επόμενη των δηλώσεων στη Βουλή. σε συνέντευξη σε ραδιοσταθμό η κ. υπουργός ζήτησε συγγνώμη «για την ταλαιπωρία» λέγοντας επί λέξει: "Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις". Και πρόσθεσε: "Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες". Σ’ αυτήν την χώρα που ζούμε δεν υπάρχει ούτε ίχνος πολιτικής ευθιξίας; Η φράση «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» δεν υπάρχει στο πολιτικό λεξιλόγιό μας; Φαίνεται πως όχι. Για παραίτηση βέβαια ούτε συζήτηση.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας κος Βασίλης Κουλαίδης παραδέχτηκε στην εφημερίδα το Βήμα, ότι η φετινή χρονιά, αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θαρραλέα δήλωση από πολιτικό πρόσωπο. Για την πρωτοφανή αυτή ιστορία και τις εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματά της, (για την οποία ευθύνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο, βεβαίως, βεβαίως), ποιός θα λογοδοτήσει; Την απάντηση την έχουμε εμείς οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων:
Ο Κανείς.

6 σχόλια

  1. οπως στη δεκαετια του 70 που εδινε τα βιβλια του ο ενας μαθητης στον επομενο 40χρονια πισω θα παμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πληρωνετε για ολα
    διδακτρα,βιβλια,νοσηλεια.
    δεν εχεις;
    μην κανεις παιδια,
    η βαλε υποθηκη το σπιτι σου,
    η ψοφα.
    το τζαμπα πεθανε,χαζοπασοκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω θεματογραφε τα μυριζα οταν επαιρνα τα καινουργια βιβλια στα χερια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ 2.29.Να δω τώρα τι θα μυρίζουνε τα παιδάκια...το μελάνι απ'τον εκτυπωτή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Στην γραμμη δρ Κουτσουκου κινηθηκε η Δαμαντοπουλου Αννα στην συνεντευξη που εδωσε

    Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΘΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

    να τι ειπε:

    Για το άσυλο η υπ. Παιδείας υπογράμμισε:

    Τα Πανεπιστήμια, όπως και όλοι οι δημόσιοι χώροι, δεν είναι χώροι που μπαινοβγαίνει η Αστυνομία για να επιλύσει τις διαφορές. Τα Πανεπιστήμια έχουν τους δικούς τους κανονισμούς. Εάν αποφασίσει όλο το Πανεπιστήμιο να πάει σε κατάληψη, σημαίνει ότι είναι μια επιλογή του. Εάν, όμως, το αποφασίσει ένας μικρός αριθμός και είναι κόντρα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τότε η κοινότητα έχει τους δικούς της κανόνες. Το Πανεπιστήμιο μπορεί να επιβάλει το ίδιο ποινές στα μέλη του, τα οποία πηγαίνουν κόντρα στις αποφάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    --

    Σε λιγο η Αννα Διαμαντοπουλου θα κινηθει και στην γραμμη δρ Κουτσουκου για τα Πειραματικα ΑΕΙ

    τα Πειραματικα ΑΕΙ δεν καταργουνται συνεχιζουν να υπαρχουν ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη!!

    Κλαμα οι δεξιοι που ειναι μεσα στο Πασοκ

    Ναντια Πασπ

    6 Σεπ 2011 7:28:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση