GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόνια Σαουλίδου: "Έκανα πολλές εκφωνήσεις υπουργείων και κατά ένα παράξενο τρόπο μετά πηγαίναμε σε εκλογές!"

...μια από τις πιο ωραίες παρουσίες  της ελληνικής τηλεόρασης κι από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στο χώρο του ραδιοφώνου και της διαφήμιση...

...μια από τις πιο ωραίες παρουσίες 
της ελληνικής τηλεόρασης κι από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στο χώρο του ραδιοφώνου και της διαφήμισης, 
λίγο πριν επιστρέψει στα επαγγελματικά της, 
μετά το ολοκληρωτικό δόσιμο στο γιο της, αυτοπαρουσιάζεται κι αποκαλύπτεται στον Προυστ, απαντώντας στο Ερωτηματολόγιό του, 
αποκλειστικά για το PRESS-GR 

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Αποφοίτησα από το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ κι έτσι ομιλώ απταίστως τα ελληνικά. Επίσης, σπούδασα κλασσική μουσική από τα επτά μου μέχρι τα δεκαπέντε και παίζω πιάνο και με τα δυο χέρια. Στα 18 μου, πήγα στην I.C.B.S. γιατί πήγαιναν και τα παιδιά κάτι φίλων των γονιών μου κι έκανα σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επειδή ξεχώρισα αμέσως, με ζήτησαν κι από την Αμερική και πήγα κι εκεί με υποτροφία 100USD ετησίως. Πήρα το πτυχίο μου Βachelor of Arts /Communications, από το S.R.U στην Πενσυλβανία.
Παρακολούθησα μαθήματα υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι "Παράθλαση" κι έπαιξα στο θέατρο, με συνολικό ρόλο τρεις ατάκες σε δύο σκηνές. Στη δεύτερη σκηνή, που ήμουν άντρας, είχα ξεχάσει να βγάλω το κολιέ που φορούσα από την προηγούμενη –που ήμουν γυναίκα- κι έκανε μεγάλη αντίθεση με το μούσι μου. Απ' αυτό το ατυχές γεγονός, στιγματίστηκε η καριέρα μου και δεν είχα άλλες προτάσεις στο θέατρο. Καλύτερα, όμως, και για μένα γιατί θα έπρεπε κάθε βράδυ να λέω τα ίδια και τα ίδια.
Ξαναπήγα Αμερική -στου φίλου μου του Βασίλη- και παρακολούθησα σχετικά με το πτυχίο μου σεμινάρια στο American University -όσο ο Βασίλης έκανε πραγματικό μάθημα. Μετά από δέκα μέρες, ξέχασα να σβήσω το μάτι της κουζίνας και σχεδόν του έκαψα το σπίτι. Κατάλαβα ότι ήθελε να φύγω κι έτσι...
επέστρεψα στην Ελλάδα –αφού του άφησα για δώρο ένα βαζάκι μπαχάρι ΣΚΟΡΔΟ που σιχαίνεται. (Μετά του ζητούσα να μου το στείλει στην Ελλάδα, αλλά ήταν ακόμα θυμωμένος με το σπίτι.. Ευτυχώς διαπίστωσα ότι και τα ελληνικά σούπερ μάρκετ είχαν μπαχάρι σκόρδο και τώρα δεν έχω την ανάγκη κανενός.)
Στην Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκα με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την εκφώνηση διαφημιστικών κειμένων. Εργάσθηκα στους σταθμούς: Μακεδονία, Europe One, ΕΤ3.
Στο Μακεδονία είχαμε οικογενειακή ατμόσφαιρα και συχνά ανάμεσα στα γυρίσματα πήγαινα κι έπαιρνα λίγο κασεράκι με ψωμάκι, που μου ζητούσε ο πρόεδρος μας όταν ήταν σε δίαιτα. Στο Εurope γνώρισα τον Christian, που είμαστε και φίλοι στο facebook. Στην ΕΤ3, ήμασταν πολύ σούπερ αλλά ήταν η χρονιά 95-96 που έβρεχε καθημερινά στην Θεσσαλονίκη και δεν είχα πολύ κουράγιο για κουβέντες.
Εργάσθηκα στα ραδιόφωνα: Ράδιο Θεσσαλονίκη, Ερωτικός, Αντέννα.
Στον Ερωτικό, όταν έκανα όλη τη νύχτα έβαζα τρεις καρέκλες δίπλα δίπλα κι ένα cd του Κορκολή (μόνο πιάνο) και κοιμόμουν ως τις 7.00. Μετά, πήγαινα σπίτι και έπεφτα για ύπνο, γιατί στις καρέκλες δεν κοιμάσαι σωστά. Είχα σκοπό να το κάνω μέχρι να με τσακώσει ο πρόεδρος και να δικαιολογηθώ πως ήταν η πρώτη φορά, αλλά απ' ότι φάνηκε κι εκείνος αναπαύονταν τις ίδιες ώρες.
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, δεν μπορούσα να κοιμηθώ κι όλη την ώρα έλεγα "Γεια χαρά στον φίλο απέναντι", γιατί ήμασταν στο γυάλινο πύργο του ΟΤΕ και μας έκαναν σινιάλο τα αυτοκίνητα. Αυτό μ' έσωσε όμως γιατί δεν ξέρω από ελληνική μουσική κι έτσι, για να πω και κάτι, χαιρετούσα και στα ψέματα.
Συνεργάσθηκα με το "ΜΠΡΑΒΟ" της Ρ. Κορομηλά, στο Mega για έναν χρόνο. Καλά ήταν.
Το 1998 μετακόμισα στην Αθήνα και συνεργάσθηκα με: Αντέννα Τηλεόραση, Αlpha και Alter. Αυτές οι συνεργασίες, μου άφησαν μία πολύ γλυκιά γεύση… μουρουνέλαιου λόγω της καλής παρέας και μία έντονη ανάμνηση της τηγανίλας, γιατί όταν κάναμε το "Κάτσε Καλά" -την 2η χρονιά- ακριβώς έξω απ' το καμαρίνι μας είχε μία ψαροταβέρνα. Έτσι, κάθε βράδυ μετά το γύρισμα μύριζα σαν θαλασσινό και συγκεκριμένα μαλάκιο, το γνωστό σε όλους μας καλαμαράκι.
Εργάσθηκα στο Ραδιόφωνο του Αντένα κι αυτό που μου 'μεινε ήταν κάτι διπλοί καθρέφτες που είχαμε στον διάδρομο πριν το στούντιο, που έβλεπες τον πισινό σου αν ήθελες. Ήταν, όμως, φθηνοί και παραμόρφωναν δυστυχώς προς το χειρότερο.. Αλλά υπήρχαν και τα καλά. Ένα φοβερό τυροπιτάδικο ακριβώς απέναντι κι αυτό με έκανε να πηγαίνω μερικές φορές στη δουλειά με πολύ χαρά.
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συνεργάσθηκα με τον KISS 92.9, για τέσσερα υπέροχα χρόνια, καθώς και τις διαφημιστικές εταιρίες της Αθήνας στον τομέα των εκφωνήσεων. (Palmoline, Aim, Glade, Fisher Price, Kellogs, Organics, Γερμανός, Hondos, Πρίνου, Ariel, Μέλι Αττικής, Golden Hall, Μarie Claire, Εγώ, ΝΟΥΝΟΥ, Τena Pants, Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΟΝ, Αir Wick, Gallery de Beaute, VillageNew Day, Πίνδος, Αir Tickets και άλλα. Έκανα επίσης πολλές εκφωνήσεις υπουργείων και κατά ένα παράξενο τρόπο μετά πηγαίναμε σε εκλογές!!!)
Τον Σεπτέμβριο του 09, επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη για να φέρω στον κόσμο τον γιο μου και ν᾽αφοσιωθώ σ᾽ αυτόν, τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Στα δύο χρόνια που ήμουν εσώκλειστη μαμά, έμαθα να φτιάχνω κοσμήματα. Φέτος (2011-2012), θα επιστρέψω στα επαγγελματικά μου –που έχω και φυσική κλίση- κι επίσης θ᾽ ασχοληθώ με το γράψιμο, αρχικά σε επίπεδο σπουδών. Επίσης, θέλω να μάθω να φτιάχνω κοσμήματα από γυαλί και να φτιάξω πολλά γυάλινα ψάρια.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Είναι ένα ακραίο συναίσθημα και γι᾽ αυτό δεν κρατάει παρά μόνο λίγη ώρα. Είναι στιγμές αγαλλίασης, ολοκλήρωσης, ανακούφισης από φόβο, ισορροπίας.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η διάθεση μου να πιω έναν espresso fredo, με μία κουταλιά ζάχαρη και έντονο άρωμα, super δυνατό. Επίσης, η σκέψη ότι η μέρα μου θα ποικίλει σε δραστηριότητες. Μη με βάλεις σε καρέκλα..
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Ξεσπάω συχνά σε γέλια. Χθες, διάβαζα τον διάλογο δύο κοριτσιών στο βιβλίο της Laura Moriarty "The Center of Everything", όπου η δεκάχρονη Star λέει στην Evelyn ότι θα γίνει αεροσυνοδός γιατί αυτές κοιμούνται συνέχεια σε ξενοδοχεία και τρώνε σε εστιατόρια και όλα αυτά τσάμπα. Επίσης, τις θέλουν όλοι οι πιλότοι!!! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει να πάρουν ούτε γραμμάριο. Κι όταν η Evelyn τη ρωτάει "γιατί" εκείνη απαντάει "είναι κακό για το αεροπλάνο.. αν οι αεροσυνοδοί είναι χοντρές." Μετά σκέφτεται για λίγο και συνεχίζει: "Τέλος πάντων.. κάπως έτσι είναι οι κανόνες.." Μου φάνηκε πολύ αστείο, γιατί κάπως έτσι είμαστε κι εμείς.. (Εσείς δηλαδή, αλλά δε θέλω να φανώ αγενής.) Υποστηρίζουμε κάτι που ακούσαμε, αλλά τελικά δεν ξέρουμε το γιατί.
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Παρορμητική και με περισσότερη διάθεση για παιχνίδι απ' όση έχει ένας ενήλικας!!
Το βασικό ελάττωμά σου;
Ευέξαπτη. Δε θα βαρεθείς ποτέ.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; 
Σε αυτά που πιθανά να έκανα κι εγώ.. Τα άλλα μου είναι κάπως αδιανόητα και με φοβίζουν..
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Χθες. Αγκάλιασα την μητέρα μου και βούρκωσα.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Δεν μπορώ να ταυτιστώ με πρόσωπα που δεν έχω συναντήσει.. Δεν θα είναι αληθινό νομίζω.. Όμως εάν δεχτούμε τον Χριστό ως ένα ιστορικό πρόσωπο –κι όχι μόνο βέβαια- είναι Εκείνος που θέλω να ταυτίζομαι.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι άνθρωποι που προσφέρουν έργο στην ανθρωπότητα.. Είναι ιδέα.. Είναι αυτός που κάνει μία καλή πράξη και δεν αποσκοπεί σε προσωπικό συμφέρον. Με γοητεύουν οι άμαχοι της ζωής! Άμαχοι είναι αυτοί που δεν πηγαίνουν με τους ανόητους κανόνες της σημερινής κοινωνίας. Είναι οι ιδεαλιστές. Είναι γενναίοι και νικητές, κερδίσουν-χάσουν. Νιώθω, όμως, να με μαγνητίζουν πολύ έντονα και οι χαρισματικοί συγγραφείς. Τους ηρωποιώ.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Δεν θα σου πω ότι είναι σε θέση να με σημαδέψει μία ταινία, αλλά σίγουρα μπορεί να με συγκινήσει πολύ. Forrest Gump, Μεγάλες Προσδοκίες και Η Ζωή είναι Ωραία. Με άγγιξαν απόλυτα.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Αγαπάω πολλές πόλεις. Νέα Υόρκη, Ρώμη και Λονδίνο. Σίγουρα επιλέγω τις Δυτικές κοινωνίες (ίσως γιατί δεν έχω γνωρίσει άλλους πολιτισμούς).
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Laura Μoriarty, Μatthew Lewis, George Eliot και άλλοι ..
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την ίδια που προτιμώ και στις γυναίκες. Θάρρος, γιατί εμπεριέχει και πολλές άλλες.
…Και σε μια γυναίκα;
Θάρρος. Δεν διαχωρίζω τις γυναίκες σε κάτι από τους άντρες, εκτός από το γεγονός ότι η γυναίκα είναι πιο εξελιγμένο είδος ανθρώπου. Είναι γάτα. Είναι επιδέξια παίχτρια. Είναι ικανός αντίπαλος της ζωής. Ο άντρας είναι αυτοκινητάκι. Κάνει γκρουν γκρουν δυνατά για να το θαυμάσεις. Το κουρντίζεις και τσουλάει. Μετά το θαυμάζεις! "Πο πο πο πως τρέχεις!!!" Είναι χαριτωμένο όμως και πρέπει να το φροντίζουμε για να ζήσει πολλά χρόνια η μηχανή του!! Μερικές φορές πάει και μόνο του για service αλλού, κρυφά!!!! Αν και είναι μπελαλίδικο, επιμένω ακόμα στο κουρντιστό!!!
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Είναι πολλοί.. Από τους Έλληνες, αγαπώ τον Σπανουδάκη (για όλο το πακέτο, Συνθέτης, Πατριώτης και άντρας). Από ξένη μουσική, θα σου πω έναν που μου έρχεται πρώτος στο μυαλό. Elton John.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Δεν ξέρω να σφυρίζω. Για το μπάνιο έχω τον Elvis. Are you lonesoοοοme tonight, do you miss me toοοnight.. Μετά δεν ξέρω τα λόγια και λέω το It’s now or never.. come hooold me tight, kiss me my darling be mine tonιιight.. κλπ κλπ Αλλά να σημειώσουμε ότι όλα τα τραγουδώ με φωνή Elvis!
Το βιβλίο που σε σημάδεψε; 
Με θέλεις σημαδεμένη πάντως. Πάω να τη γλιτώσω απ' την ταινία, την τρώω στο κεφάλι απ' το βιβλίο :-) ΟΚ. Είμαι σημαδεμένη απ' τον "Καλόγερο" Matthew Lewis (τα 'παμε αυτά) και λατρεύω Moriarty!!! "While I m falling" Με μαγεύει το πόσο ρεαλιστικά γράφει και ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη είναι. Την πραγματικότητα την βλέπει καθαρά μόνο ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και εύθραυστος είναι μόνο κάποιος γλυκός. Συνδυασμός που σκοτώνει.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος; 
Θέλεις να μου κάνεις δωράκι ε?? Σε κατάλαβα!! Πάρε μου κάτι απ τον Andrew Wyeth. (17 Σεπτεμβρίου. Σοφία)
Το αγαπημένο σου χρώμα; 
Ανοιχτό γκρι και θαλασσί στο ρούχο. Την Porsche την θέλω μαύρη, την θαλαμηγό λευκή.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου; 
Οοο, είναι τόσες πολλές… Ειλικρινά, πρέπει να σκέφτομαι για μέρες..
Το αγαπημένο σου ποτό; 
Κόκκινο παλιό κρασί.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο; 
Για τρία λάθη. Δεν λέγονται. Δεν θα τα ξανακάνω όμως.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Την καλοσύνη που έχει… στόχους…
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία; 
Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω, να τραγουδώ, να κολυμπώ, να φτιάχνω κοσμήματα και κυρίως, να κάνω βουτιές στον φανταστικό μου κόσμο…
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Δε θέλω να μου φύγει κανείς..
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Σε καμία. Δεν δέχομαι ότι κάτι θα με φοβίσει τόσο ώστε να πω ένα ψέμα. Το θεωρώ άνανδρο.
Ποιο είναι το μότο σου; 
Να αγαπάς, να πιστεύεις, να διεκδικείς.
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Κούφια να 'ναι η ώρα.. Τόση ώρα καλά τα λέγαμε!! Δεν τα ρωτάς αυτά όμως πρώτα!!! Δημοσιογράφοι!!!!
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Ψήνεσαι για κανά ποτάκι το βράδυ ; (Όταν λες θεό, τον Brad εννοείς να υποθέσω.)
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό; 
Δεν έχεις καταλάβει απ' τις απαντήσεις μου;;

7 σχόλια

  1. leme oti exei kanei foveres spoudes.
    h prospatheia tou metriou na mas pei oti einai kali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΕΣ,ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σονια,παμε για ενα καφε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπιτέλους μιά γυναίκα με χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1os k 2os anonymos akyroi!
    xairetismata ston apenanti ston pyrgo tou ote, to akouga.. gelasa polu, xumor kryfi apo tote!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ατυχές ότι μια κυρία η οποία είναι τόσο έξυπνη όσο είναι και όμορφη να αναγκαζεται σε ρηχές απαντήσεις για να ικανοποιηθεί το χαρούμενο κοινό. Ωστόσο, μπορεί να να διακρίνει κανείς αξιοσημείωτο αξιακό κώδικα στη συνεντευξιαζόμενη. Ευχή να κάνει στη ζωή της πολύ ακιόλογα ολέον πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα αυτην την ψωναρα βρηκατε να βαλετε?
    ημαρτον με τα σουργελα!
    υπαρχουν αξιολογοτατοι ανθρωποι για συνεντευξη και για παραδειγμα προς μιμηση!
    σοβαρευτειτε επιτελους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση