GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα ως ανέκδοτο...

Toυ Κώστα Γιαννακίδη Η Ελλάδα έχει γίνει ανέκδοτο . Ω ναι, δυστυχώς η ιστορία, η λεβεντιά, το δαιμόνιο και το φιλότιμο του Έλληνα δεν συγκι...


Η Ελλάδα έχει γίνει ανέκδοτο. Ω ναι, δυστυχώς η ιστορία, η λεβεντιά, το δαιμόνιο και το φιλότιμο του Έλληνα δεν συγκινούν. Δεν υποχρεώνουν τον πλανήτη σε υπόκλιση, ούτε χορηγούν στην Ευρώπη κίνητρα να καμαρώνει για την κοιτίδα του πολιτισμού. Πιθανότατα εκεί να βρίσκεται και ένας από τους λόγους της καταστροφής μας. Όλα αυτά που νομίζαμε πως έχουν αξία, δεν πιάνουν μία στον υπόλοιπο, στον πραγματικό κόσμο. Ναι, η Ελλάδα έχει γίνει ανέκδοτο. Το λένε όλα τα ξένα μέσα. Το ακούει όποιος βγάζει το...
κεφάλι για μια ανάσα έξω από τα σύνορα, το διαβάζεις στα e-mail των φίλων από το εξωτερικό.
Εδώ γεννήθηκε η τραγωδία, εδώ και η κωμωδία. Και εμείς δημιουργήσαμε αυτό το μοναδικό είδος που εδώ βιώνεται ως τραγωδία και έξω εκλαμβάνεται ως κωμωδία. Πέρα από όλα τα άλλα, η Ελλάδα έχει ακόμα ένα πρόβλημα να λύσει, αυτό με την εικόνα της. Παρά τα όσα σκοπίμως διδασκόμαστε για τη μικρή πλην τίμια Ελλάδα, η πατρίδα μας είχε πάντα καλές δημόσιες σχέσεις, ως κληρονόμος μίας αρχαιότητας που κατοχύρωσε. Ο διαφωτισμός και η μελέτη των κλασικών γραμμάτων ευνόησαν τη διατύπωση του αιτήματος ανεξαρτησίας προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Ο φιλελληνισμός έγινε ρεύμα. Μετά ήρθαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες που, διεθνώς, είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο από τον πόλεμο του 1897. Ο εικοστός αιώνας βρήκε την Ελλάδα με καλές επιλογές στρατοπέδων και συνεχίστηκε με σπαρακτικές εικόνες που δεν άφηναν ασυγκίνητο τον μέσο δυτικό πολίτη. Στα '60ς έγινε μόδα. Μελίνα, σινεμά, νησιά, τουρισμός, φιλοξενία και χαμογελαστά γεροντάκια. Για την Ευρώπη η Ελλάδα ήταν κάτι σαν τη φτωχή όμορφη μικρή ξαδέρφη που τρέχει ξυπόλητη στην αμμουδιά. Η χούντα ανανέωσε τη συμπάθεια, μέσω συμπαράστασης, προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Ο λαός αυτός δέχθηκε αρκετή πλάκα με την προετοιμασία των Ολυμπιακών για να πει την τελευταία λέξη με την άρτια διεξαγωγή τους. Και αυτή, πράγματι, ήταν η τελευταία λέξη της Ελλάδας. Το καύσιμο της γεννήτριας που άναβε τους προβολείς τελείωσε ξαφνικά, μαζί με τα ψέματα.
Το να υποστηρίζεις την Ελλάδα ως Ευρωπαίος αποτελεί εναλλακτική και ελαφρώς αντιδραστική άποψη. Αξιοπιστία και αξιοπρέπεια ξεκινούν από το ίδιο σημείο και η ωραία πατρίδα μας πήγε και έσκαψε εκεί μία τρύπα. Η Ελλάδα ως brand υφίσταται πλέον ανεπανόρθωτα πλήγματα. Χρησιμοποιείται ως συνώνυμο της μιζέριας, με όλα όσα περικλείονται εκεί μέσα. Το εξώφυλλο του Focus μας ενοχλεί επειδή δεν μπορούμε να ακούσουμε τι λέει ο μέσος Γερμανός για τη χώρα μας. Η φτώχεια δεν μας καθιστά συμπαθείς, αλλά μία αποκρουστική περίπτωση λαού που εμφανίζεται να γλεντάει με δανεικά, επιδεικνύοντας ασυνέπεια προς τους πιστωτές του. Πολύ φοβούμαι δε ότι ακόμα και όταν τα ξένα δίκτυα αρχίζουν να δείχνουν εικόνες εξαθλίωσης, η αντιπάθεια δεν θα αντικατασταθεί από κάτι φωτεινό, αλλά από οίκτο. Ακόμα και η σύγκριση με την Αργεντινή δεν μας ευνοεί. H κρίση εκεί αποδίδεται στη διαφθορά της εξουσίας. Στην περίπτωση μας η ευθύνη πέφτει όπως ο ουρανός σε έναν ολόκληρο λαό.
Δεν είναι κάτι που θα αλλάξει εύκολα. Και δεν θα αλλάξει γρήγορα. Η εικόνα της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη. Αυτό είναι οδυνηρό, αλλά κρύβει μέσα του την ελπίδα της αναγέννησης.

9 σχόλια

  1. παλι το πασοκικο κομπλεξ.ΦΥΓΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ οι Έλληνες ξέχασαν τον αίτριο της καταστροφής ή τουλάχιστο τον κύριο ένοχο και δε θα ξεχάσουν οι Ευρωπαίοι τη σημερινή κατάσταση και ποιότητα της συμπεριφοράς των Ελλήνων που στο κάτω κάτω δεν είναι επιλήψιμη ηθικά. Ένα παράδειγμα η αποψινή εμφάνιση της πολιτικής ομάδας που λέγεται ΠΑΣΟΚ που δείχνει πως υπάρχει ελπίδα. Πώς υπάρχουν Έλληνες που κρτούν τη λεβεντιά!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΓΕ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Μύκονο ο Nick Papandreou... κουράστηκε και ήθελε ξεκούραση (φώτο)

    Στη Μύκονο βρέθηκε ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, μαζί με την οικογένειά του.

    Ο κ. Παπανδρέου, με τη σύζυγό του Αλεξία και τα δυο τους παιδιά Ανδρόνικο και Φαίδρα πήγαν στο νησί των ανέμων για να περάσουν χαλαρές στιγμές.

    Η εφημερίδα Real News δημοσίευσε φωτογραφίες της οικογένειας που κάνει βουτιές στην παραλία της Ελιάς και του Άη Γιάννη.

    ΦΑΤΕ ..γουρούνια ΠΟΥΣΤΙΚΑ
    ΑΛΛΑ σε λίγο στον θείο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ++++

    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνω εντελως με το σχολιο σου και εξηγουμε.
    Από τη στιγμη που η Λιανα Κανελη βγαινει στο βημα της βουλης με τη φραντολα και το γαλλα τη στιγμη που απο το ιδιο βημα ο Ροντουλης αποκαλει τους βουλευτες του κυβερνωντως κοματος και την Κυβερνηση γομαρια, ο Κρατζαφερης φερνει στο ιδιο βημα το λεξικο και μας εξειγη την ενοια γομαρι ο Τσωνης στο καφενειο της βουλης επιτιθεται στο ροντουλη το βριζη χυδεοτατα με χαρακτιρισμους που εγω δεν μπορω ουτε να τους γραψω,επισης οταν πολοι βουλευτες ολλων των κομματων προπυλακιζουν και διωχνουν απο το ενευκτιριο της βουλης τον Μοσιαλλο επειδη τολμησε να μιληση για προνομια βουλευτων και το βασικοτερο απο τι στιγμη που ο Ραγκουσης και ο Ρεππας δυο προτωκλασατοι υπουργοι της κυβερνησης συμπεριφερνται σαν οι τελευτεες κατινες της γειτονιας ευκολα βγαινει το συμπερασμα οτι οι εθνοπατερες μας ολων των [πτερυγων που μας εφτασαν εδω εχουν καταλαβη το προβλημα και θα το λυσουν.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ..φτωχομπινέδς ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..
    ΤΟ ΠΑ$$ΟΚ ΣΑΣ..
    ΕΔΩ !

    Σύζυγος Α. Τσοχατζόπουλου: Αν και άπορη
    ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για πολυτελή ΙΧ.
    26/9/2011

    Χλιδή σε... τέσσερις τροχούς προκύπτει από την κοινή φορολογική δήλωση που κατέθεσαν για το 2010 ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, η Βίκυ Σταμάτη φέρεται -ούτε λίγο ούτε πολύ- να δαπάνησε για την αγορά αυτοκινήτων 1,5 εκατ. ευρώ, παρότι δηλώνει... άπορη. Πρόκειται για στοιχεία που απορρέουν από την αρχική υποβληθείσα δήλωσή τους, καθώς κάθε φορολογούμενος διατηρεί το δικαίωμα υποβολής τροποποιητικών - συμπληρωματικών δηλώσεων στη συνέχεια.

    Μεταξύ των εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων που έλαβαν τη... λυπητερή για να πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης βρίσκεται και ο Α. Τσοχατζόπουλος.
    Σύμφωνα με το νέο εκκαθαριστικό σημείωμα που περιλαμβάνει και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα της περασμένης χρονιάς, καθώς και την εισφορά σε περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής),
    το πρώην ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,
    καλείται να καταβάλει 2.680 ευρώ.


    Είναι ενδεικτικό πως ο Α. Τσοχατζόπουλος δηλώνει εισόδημα 82.680 ευρώ -τη βουλευτική του σύνταξη δηλαδή- και τεκμαρτό εισόδημα 8.700 ευρώ, ενώ η σύζυγός του μηδενικό, όπως και την περσινή χρονιά. Η τελευταία φορά που η ίδια εμφανίζει αποδοχές είναι στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2009, για το οικονομικό έτος 2008, όπου δηλώνει 15.330 ευρώ.

    Η Β. Σταμάτη δηλώνει πως κατέβαλε 1,5 εκατ. ευρώ για την «αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων κ.τ.λ. οχημάτων».
    Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο στη δήλωση που έχουν στα χέρια τους οι φορολογικές αρχές.
    Η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου αναφέρει, επίσης, πως έχει έσοδα 1 εκατ. ευρώ από τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή την πώληση ακινήτων. Παράλληλα, στον κωδικό 787, όπου καταγράφονται τα ποσά της ανάλωσης κεφαλαίου, δηλώνει 530.000 ευρώ. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η επίκληση από τον φορολογούμενο ανάλωσης κεφαλαίου που σχηματίστηκε τα περασμένα έτη αποτελεί την πιο εύκολη λύση για δικαιολογήσει κανείς τα τεκμήρια διαβίωσης ή κτήσης περιουσιακών στοιχείων.
    Με απλά λόγια, δίνεται η δυνατότητα να δικαιολογήσει την απόκλιση μεταξύ του εισοδήματος που προσδιορίστηκε τεκμαρτώς και του εισοδήματος που δήλωσε, με τον ισχυρισμό πως τα προηγούμενα έτη περίσσεψε ποσό χρημάτων που φορολογήθηκε ή απαλλάχθηκε νόμιμα από τον φόρο και το οποίο ξόδεψε το έτος της φορολογίας για να καλύψει τη διαφορά. Εν προκειμένω, το ποσό που αθροίζεται από τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων και την ανάλωση κεφαλαίων δικαιολογεί την... αδικαιολόγητη υπέρογκη δαπάνη για την αγορά αυτοκινήτων 1,5 εκατ. από τη Β. Σταμάτη.


    Πηγή: RealNews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να χαρώ εγώ αντιπολιτευτικό πολιτικό λόγο!
    Δε σας αξίζει ούτε παρατήρηση, υβριστές! άξεστα παλιόπαιδα! Αμόρφωτα, τελικά! Μάθετε μερικοί και τη γλώσσα σας! Κάνετε, βρε άχρηστοι αντιπολίτευση της προκοπής να αποχτήσουμε και οι αντίπαλοι, ποιοι αντίπαλοι; εσείς δεν είστε τίποτα , αλλά έστω αντιπολίτευση για να υπάρχει ελπίδα πως υπάρχουν άνθρωποι και από την άλλη πλευρά!
    Αλλά πού!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 27 Σεπ 2011 10:24:00 μ.μ.
    εχεις και μαστερ;ποπο μαλακααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντίο Νάντια. Αντί για στεφάνι, έχεις τον όρκο μου, ότι το παιδί σου θα μάθει ποιοι σε δολοφόνησαν.

    Προχθές αυτοκτόνησε μια μανούλα 39 ετών γιατί της πήρε η τράπεζα το σπίτι και θα έμπαινε και φυλακή για χρέη στο δημόσιο. Το παιχνίδι χάνεται Ολυμπία μου, δυστυχώς. Άν δεν το θεωρείς ψυχοπλακωτικό, ανέβασέ το, έτσι για την μνήμη της.
    Εννοείται ανώνυμα.
    Ευχαριστώ.

    Συγχώρεσέ με φιλενάδα.
    Δεν μπόρεσα να.....
    έρθω.
    Δεν άντεχα να δω μια κουκλάρα δυο μέτρα χωμένη σε ένα κουτί.
    Θέλω να σε θυμάμαι να με κερδίζεις με μια χεριά στο κατοστάρι.
    Θέλω να σε θυμάμαι να κολυμπάμε παρέα για ώρες ατελείωτες και να προσπαθούμε να φτάσουμε τον ήλιο που βουτούσε πίσω από την Βάρκιζα.
    Θέλω να σε θυμάμαι να κερδίζεις πρωταθλήματα, να χαμογελάς, να ερωτεύεσαι, να χορεύεις.
    Γιατί ρε κορίτσι μου;
    Για 50 κωλοχιλιάρικα; 100;;;
    Δεν άντεχες την ιδέα να μπεις φυλακή; Θα έβγαινες. Από το χώμα, δεν θα βγεις.
    Πού πήγε η πειθαρχία σου; Πού πήγε το πείσμα σου;
    Εσένα, που μου λεγες-πέφτω και θα το κάνω κάτω από 15- εσένα σε νίκησαν 300 αληταράδες, εσένα σε σκότωσαν 300 κτήνη;
    Τα μάτια του Πέτρου είναι άδεια. Ο Πέτρος, το ξέρω, θα ζωστεί εκρηκτικά και θα μπουκάρει στη Βουλή.
    Όταν συνειδητοποιήσει ότι έφυγες, θα το κάνει.
    Αντίο. Να κλάψω δεν μπορώ. Κουράγιο δεν έχω.
    Θα σου δώσω έναν όρκο όμως.
    Όπως τότε, πριν το 4χ100.
    Κάποια στιγμή, θα δώσω στον γιο σου μια φωτοτυπία από τα σημερινά πρακτικά της Βουλής. Με τα 300 ονόματα. Και θα του κυκλώσω με κόκκινο αυτούς που θα ψηφίσουν σήμερα υπέρ της έκτακτης φορολογίας στα ακίνητα.
    Θα του πω ότι οι 300 είναι οι δολοφόνοι της μάνας του .
    Θα του πω ότι οι κυκλωμένοι είναι δυο φορές δολοφόνοι, γιατί θα σκοτώσουν κι άλλες Νάντιες.
    Και μετά ας κάνει το παιδί, ό,τι του πει η ψυχή του.
    ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΌΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ.

    Ο Πέτρος μου ζήτησε να σου πω ένα διαδικτυακό αντίο. Βλέπεις και το διαδίκτυο, το αγαπούσες πολύ. Δεν μπόρεσα να του χαλάσω το χατίρι.
    Να προσέχεις εκεί που είσαι και να με προσέχεις.
    Όπως με πρόσεχες πάντα όταν ανοιγόμασταν μόνες μας στα βαθειά.
    Αντίο. Ελπίζω να γουστάρεις την θάλασσα που σε ταξιδεύει ΤΩΡΑ.

    http://olympia.gr/


    Ανώνυμος είπε...

    και μεις μαζί σου
    ας είναι και ο Χριστός μαζί μας

    Ανώνυμος είπε...

    ρε μην αυτοκτονατε ρε να οργανωθουμε να παμε για κυνηγη....


    Ανώνυμος είπε...

    Τη λευτεριά σου μην τη ζητιανεύεις
    Το δίκιο σου με λόγια μη γυρεύεις
    Τη σπάθα σήκωσε και πάλι
    Του Τζέφρυ πάρε το κεφάλι
    Τον θάνατό σου καρτεράνε
    Χτύπα προτού σε φάνε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση